Omsk – Magnitogorsk 3:2 (po pr.) | Barys – Čeljabinsk 3:6 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 2:1 (po s.n.)
N.Novgorod – Lev 2:3 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 4:0 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 3:4 (po pr.)
Mytišči – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 2:3 (po s.n.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Doněck – Nižněkamsk 3:2 (po s.n.) | Riga – Kazaň 0:3 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (0:1, 2:0, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 14.11.2012, 13:00 • Omsk aréna, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:30
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk byl sice celé prodloužení pasivnější, ale nakonec se dočkal a z první vážnější šance utkání rozhoduje. O rozhodující branku se postaral obránce KIRILL LYAMIN, který se po krásné akci dostal ke kotouči a nechytatelnou střelou zavěsil.

    Asistence: Nikita Nikitin, Sergei Kostitsyn.
     
    62:30
    Velkou šanci rozhodnout utkání měl hostující Mozyakin, ten se pokoušel překonat brankáře Rama blafákem, ale puk mu v poslední chvíli sjel a ze zakončení sešlo.
     
    48:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Branka byla nakonec uznána. Kotouč zřejmě přešel přes brankovou čáru a tím posledním, kdo se kotouče dotkl byl hostující DMITRY KAZIONOV.

    Asistence: bez asistence.
     
    48:56
    Domácí beci se srazili ve vlastní třetiny a toho Metallurg využil. Jeden z dotírajících hráčů zřejmě dotlačil kotouč až za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí si vyžádal přezkoumat celou situaci a volá videorozhodčímu.
     
    46:01
    Jenže přesilovka hostů netrvala dlouho. I jeden z hostujících hráčů si odchází odpykat dvouminutový trest. Síly na ledě se tak vyrovnají.
     
    45:35
    Dvě minuty pro domácí hráče. Metallurg bude mít výhodu přesilové hry.
     
    41:10
    Hostující Bondarev odchází na trestnou lavici za menší prohřešek proti pravidlům
     
    38:37
    Prázdná branka zívala na domácího Frolova. Tomu se však nepodařilo zkrotit poskakující kotouč a zakončení se mu nepovedlo, tak jak by si představoval.
     
    35:58
    Domácí přečíslení 4 na 2 volalo po třetí brance Omsku. Ta však ale nepřišla, protože zakončující Nesterov branku Ahonena a malý kousek minul.
     
    33:12
    Domácí Frolov vyfasoval dvě minuty za hákování a už míří na trestnou lavici.
     
    31:04
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka Omsku moc dlouho netrvala, protože ji domácí borci okamžitě využívají. Přihrávku přes celé kluziště zužitkoval dotírající SERGEI KOSTITSYN, který jako poslední uklidil kotouč za záda Ahonena.

    Asistence: Nikita Nikitin, Tomáš Záborský.
     
    30:13
    Metallurg jde do tří. Dvě minuty za krosček vyfasoval jeden z hostujících hráčů.
     
    29:35
    Domácí dostanou dokonce výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici si odchází odpočinou Malkin.
     
    28:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí se vřítili do útočného pásma jako rozjetý vlak a slaví svůj první úspěšný zásah v dnešním utkání. Vyrovnávací branku má na svém kontě ALEXANDER POPOV, který vypálil z pravého mezikruží a trefil přesně místo, kam se trefit měl.

    Asistence: Tomáš Záborský.
     
    25:55
    Velký závar před brankou Metallurgu mohl vyústit ve vyrovnávací branku. Ke kotouči se dostal jeden z domácích hokejistů a vypálil. Trefil však pouze boční síť Ahonenovi klece.
     
    16:44
    Omsk na nic nečeká a snaží o rychlou odpověď. Z pravého kruhu se odhodlal vystřelil Pujacs, ale branku Ahonena netrefil. Následnou dorážku už hostují brankář pokryl.
     
    15:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg využívá hned první přesilovou hru utkání. Odražení kotouč doputoval až do mezikruží, kde stál připravený SERGEI MOZYAKIN, který tvrdou ranou pod víko otevírá skóre dnešního utkání.

    Asistence: Victor Antipin.
     
    14:35
    Máme tu první vyloučení. Na trestnou lavicí míří domácí Semin na dvě minuty za hákování.
     
    12:15
    Vyhození domácích se až na zakázané uvolnění nedostalo a tak museli obránci Magnitogorsku pokračovat. Zaskočeného Bondareva obral o kotouč Pervushin a z otočky vypálil. Jeho pokus minul je těsně pravou tyčku.

    Jakub Martínek

    Branky a nahrávky: 29. Popov (Záborský), 32. Kostitsyn (Nikitin , Záborský ), 65. Lyamin (Nikitin , Kostitsyn) - 16. Mozyakin (Antipin), 49. Kazionov


    Avangard Omsk: Ramo (Rejzvikh) - Nikitin, Pivtsakin, Lyamin, Pujacs, Valentenko, Kalashnikov, Kozlov, Kurjanov - Popov, Perezhogin, Zaborský - Kaparinen, Kalinin, Kostitsyn - Pervushin, Taratukhin, Nesterov - D. Semin, Ivanov, Frolov.
    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelashvili) - Biryukov, Antipin, Khabarov, Gonchar, Misharin, Bondarev, Benatský - Grigorenko, Malkin, Kulemin - Zuccarelo, O'Reilly, Mozyakin - Zdunov, Platonov, Hodgman - Potehin, Yakubov, Kazionov.

    Rozhodčí: Bulanov, Zakharov - Victor, Zacharenka

    Diváci: 10318
    bahis siteleri