Zvolen – Skalica 6:4 (kon.) | Košice – Žilina 5:2 (kon.) | Poprad – Martin 5:2 (kon.)
Trenčín – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Piešťany – Nitra 3:4 (po s.n.)
konec
HK DUKLA Trenčín
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 02.12.2012, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Príjemné sledovanie online prenosu medzi Duklou Trenčín a HC´05 Banská Bystrica, vážení športoví priatelia. Dovoľte mi, aby som vás privítal pri sledovaní tohto zápasu 27.kola extraligy.

    V ňom nastúpi domáca Dukla proti zdatnému súperovi. Trenčanom sa aktuálne nedarí, čo môžeme pri pohľade na tabuľku len potvrdiť. Dukla síce dokázala v utorok vyhrať v Piešťanoch tesne 2:1 a pripísala si po dlhom období konečne tri body, ale potvrdenie neprišlo na ľade v Žiline, kde žltočervení prehrali po predĺžení. Mužstvo sužujú mnohé zranenia a keď sa jedni vyliečia, druhí sa zasa opäť napíšu na listinu zranených. Uzdravili si Tybor, Gašparovič či Kristín, no zranení zostali Rusnák a Pozník. Do zostavy bol späť z Považskej Bystrice povolaný Marek Biro. Podarí sa Dukle zvíťaziť prvýkrát v tejto sezóne nad Bystricou?

    To je otázne, pretože ako sme už načrtli, vzájomné duely z tejto sezóny zatiaľ vyznievajú v prospech bystrických „baranov“, ktorí vyhrali v 9.kole v Trenčíne 4:3 po samostatných nájazdoch a v tom 18. Si na domácom ľade pripísali víťazstvo v pomere 4:2. Káder Banskej Bystrice je viacej stabilizovaný, navyše v posledných dňoch doplnený o obrancu z NHL. Defenzívu „baranov“ vystuží hráč Minnesoty Wild Clayton Stoner. S Michalom Handzušom sú tak veľkým lákadlom pre fanúšikov nejedného extraligového klubu na Slovensku. Kto sa bude tešiť v nedeľu večer pod hradom Matúša Čáka?
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:40
    Bystrica v úvodnej aktivite, Dukla sa nedokáže konsolidovať a trikrát po sebe poslala puk na zakázané uvoľnenie.
     
    01:12
    Tak až teraz sa podarilo Trenčanom vytlačiť hostí zo svojho obranného pásma a dostávajú sa do útoku.
     
    01:57
    Lukačevič unikol po ľavom krídle, svoju akciu zakončil pokusom švihom, Škrečko vytiahol puk lapačkou nad bránku.
     
    02:48
    Jakúbekova strela udržala Duklu v pásme, následne ho Stoner nabral na mantinel čisto a kanadsky. Po Nemčíkovom príklepe chytá puk Slipčenko.
     
    03:55
    Bagin zachytil puk na modrej, poslal ho Lelkešovi, ktorý sa spolu so Sojčíkom a Tyborom, tretí menovaný dostal parádnu prihrávku pred prázdnu bránku, no trestuhodne netrafil !
     
    05:31
    Šišovský sa spoza bránky veľmi dobre natlačil pred bránku, bekendom sa snažil prekonať Slipčenka, no triafa len jeho bočnú žŕdku.
     
    05:58
    Nevyhodený puk z obranného pásma mohol trestať Richter gólovo, jeho príklep od modrej ale Škrečko vyráža do rohu klziska.
     
    06:52
    Sojčík sa snažil nájsť prihrávkou pred bránkou Brosku, puk však zblokoval Predajniansky a založil útok hostí.
     
    08:08
    Ďalší bystrické usadenie v pásme sa skončilo strelou od modrej, s touto mohol mať domáci gólman väčšie problémy, ale puk špičkou hokejky vyrážal.
     
    08:32
    Nemčíkova chyba pri rozohrávke, Šimun sa ocitol sám pred Škrečkom, ale nemal dostatok priestoru a puk mu navyše ušiel z čepele.
     
    09:18
    Ďalšia chyba domácich hráčov, k puku sa na ľavom krídle dostal Michal Handzuš, ktorého zamiešal puk, nakoniec zvolil strelu, a puk sa od Škrečka odrazil do hornej žŕdky.
     
    09:32
    Sledujeme zaujímavý zápas v Trenčíne, na tyčky 1:1, na góly zatiaľ 0:0, hoci šance sme mali možnosť vidieť.
     
    09:54
    Heizer si pekne počkal na prihrávku na osi klziska, keď ju dostal, v momente vypáli z prvej, Škrečko však pozorný a na dvakrát puk dokázal skrotiť.
     
    10:01
    Bystrica opäť prebrala aktivitu na ľade, Trenčania sa teraz musia brániť.
     
    10:34
    Ale prichádza aj chyba hostí, ktorú v prečíslení mohlo potrestať duo Sojčík - Tybor, ale prihrávka prvého menovaného sa vďaka Predajnianskeho hokejke k druhému nedostala.
     
    11:25
    Šišovský opäť v šanci bekednom, Slipčenko bol opäť prekonaný, ale domáci nedokázali puk prepasírovať za jeho chrbát, dobre zapracovala obrana hostí.
     
    12:59
    Trenčín dal gól!
    Veľmi dobrú prvú tretinu sledujeme pod hradom Matúša Čáka a v tejto chvíli sme uvideli aj prvý gól. Do vedenia idú domáci. Sojčík potiahol puk do pásma, zatiahol ho za bránku, odkiaľ našiel pred ňou RICHARDA LELKEŠA, ktorý na trikrát dokázal prekonať ležiaceho Slipčenka. Asistencie: Radoslav Tybor, Peter Sojčík.
     
    14:18
    Bystrica v snahe o rýchlu odpoveď, domáci ale zašľapli puk pri mantineli a dokázali sa ho zmocniť.
     
    15:21
    Marosz s pukom do pásma, prenechal ho Pardavému, ktorému sa puk ale postavil na hranu a ťažko ho kapitán domácich spracovával. Napokon sa mu to podarilo, no Dukla bola vytlačená z útočnej tretiny von.
     
    16:11
    Ďalšie prečíslenie domácej Dukly, Sojčík si mohol vybrať, komu prihrá puk. Buď Lelkešovi, alebo Tyborovi, vybral si druhého menovaného, ktorý trafil pred sebou stojaceho hráča.
     
    18:00
    Hra sa trošku upokojila, ale ak by sme ju mali deliť na fázy, tak tá posledná niekoľkominútová patrí jednoznačne domácim. A takto sa nám to tu strieda a mení. Zatiaľ teda vcelku zaujímavý hokej.
     
    18:33
    Tyborove excelentné prebratie puku na útočnej modrej, snažil o strelu spoza obrancu, ale tá bola zblokovaná.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Škrečko – Imrich, Koma, Bagin, T. Bokroš, Bednár, Vizváry, Biro, M. Nemčík – Jak. Gašparovič, Marosz, J. Pardavý st. – Sojčík, Lelkeš, R. Tybor – Jakúbek, Broska, T. Klíma – Šišovský, Adamec, P. Kopecký.

    HC 05 Banská Bystrica: : Slipčenko – Stoner, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, Predajniansky, Zigo, Ketner – Hudec, Handzuš, Lunter – Lukačevič, Heizer, J. Sýkora – Jankovič, Češík, Nemeček – Šimun, Petro, Marcinek.


    Rozhodca: Kubuš - Kacej, Navrátek.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:52
    Lelkeš v ďalšom prečíslení spolu so Sojčíkom, tentoraz sa rozhodol ulakomiť, vystrelil, ale Slipčenko to vôbec nemal s jeho pokusom ľahké. Napokon ho však vyrazil vyrážačkou.
     
    21:38
    Bystrica nasťahovaná v pásme, ale Trenčania dobre vytlačili hostí pozične rohu klziska, kde zašľapli puk.
     
    21:55
    Šišovský po ľavom krídle vo výpade smerom do útoku, rozhodol sa vystreliť, no o centimetre míňal Slipčenkovu bránku.
     
    23:13
    HC 05, Kubka, 2 min. zdržiavanie hry - vyhodenie puku z ľadovej ploche. Prvý vylúčený hráč zápasu.
     
    24:13
    Dukla zase bez strely, ale potom nato unikol Tybor, spravil si kľučku do bekendu a puk ostal ležať v bránkovisku, odkiaľ ho obrana hostí vyhodila.
     
    25:22
    Bystrica už v pätici, ale presilovku zohrali domáci hráči napokon slušne. Pred Slipčenom horelo viackrát.
     
    25:45
    Teraz je tuho aj na druhej strane pred Škrečkom, ale Trenčania opäť vcelku dobre vykrývali priestor pred svojím brankárom a teraz majú možnosť zaútočiť.
     
    27:08
    Ďalšie dobré striedanie domácich, ale teraz sa aj hostia dobrou pozičnou hrou v defenzíve. Svižný hokej pokračuje aj v druhej tretine.
     
    28:46
    Prečíslenie Trenčanov, dnes už nekoľké v zápase, Lelkeš hádzal puk pred bránku pekne Tyborovi, ktorý si ho ešte chcel zaseknúť,prehodiť na forhend a zakončiť, ale tento zámer mu nevyšiel.
     
    30:44
    Polovica zápasu za nami, zasahovať musel po dlhšej dobe aj Škrečko, a puk mu len tak presvišťal okolo pravej tyčky.
     
    31:51
    Marosz si vypýtal faul, ešte sa dokázal postaviť a nahrať puk na strelu z prvej Pardavému, tá ale bola tečovaná nad bránku. HC 05, Handzuš, 2 min. hákovanie.
     
    33:12
    Prvá časť presilovky horšia, tá druhá opäť lepšie.Potvrdila to len Sojčíkova prihrávka na Bokroša, ktorý mal pred sebou prázdnu bránku, ale puk netrafil ideálne a ten sa odrazil len od tyčky smerom von z bránky.
     
    34:18
    Hnadzuš na ľade a ihneď zapojený do akcie. Preštrikoval sa pred Škrečka, ktorého chcel prekonať blafákom, a hoci ho dobre zrealizoval, bránku netrafil.
     
    35:37
    Michal Handzuš v snahe o prechod útočnou modrou zastavený pre ofsajdový verdikt.
     
    36:39
    Ďalšia gólová šanca Dukly ! Bagin pekne prepasíroval puk na Tybora, ktorý si kľučkou pred Slipčenkom vylepšil streleckú pozíciu, ale ležiaceho brankára Bystrice nedokázal prekonať. Stačilo len vyššie zodvihnúť puk.
     
    37:25
    Pardavý prenechal v útočnom pásme Maroszovi, ten strieľal do protipohybu brankára hostí, ale nechal vyniknúť len jeho lapačku.
     
    38:02
    Dukla, Jakúbek, 2 min. držanie. Prvý vylúčený domáci hráč.
     
    38:50
    Hudec našiel peknou prihrávkou Stonera, ktorý puk jemne tečoval, ale Škrečko sa stihol presunúť.
     
    39:19
    Škrečko si musí po zákroku popraviť výstroj. Hra nám trošku stagnuje.
     
    39:36
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bystrica využíva svoju prvú presilovku. Bambúchova bomba od modrej zlomila hokejku Kopeckého, puk stlmila, až sa dostal na hokeja MATEJA ČEŠÍKA, ktorý prekonal nepresunutého Škrečka.Asistencie: Lukáš Bambúcj, Martin Nemček.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:39
    Sojčík videl periférne nabiehajúceho Lelkeša na pravom krídle, no neodhadol to s razanciou prihrávky a puk ušiel na icing.
     
    40:52
    Ned Lukačevič ihneď po buly strieľa, jeho strelu na dvakrát likviduje Škrečko.
     
    42:30
    Od úvodu tretej tretiny zatiaľ viac bojovnejší hokej s pozornejšími defenzívami na oboch stranách.
     
    42:42
    Nádherná kombinácia domácich. Marosz na Pardavého, ten našiel ešte krásnou prihrávkou Gašparoviča, ktorému pred prázdnou bránkou preskočil puk hokejku. Krásna biliardová akcia len bez gólového zakončenia.
     
    43:39
    Ďalší únik Trenčanov a Slipčenko sa musel mať na pozore, Sojčík síce puk netrafil, ale Baginova delovka už bola o niečom inom. Nakoniec sa Bystričania dokázali vymaniť spod tlaku.
     
    45:08
    Tvrdý stret v stredovom kruhu, po ktorom len ťažko vstával Heizer, nakoniec sa však vzchopil a odišiel po vlastných. Myslím, že tentoraz sa mohol pískať faul.
     
    46:12
    Trenčín dal gól!
    Gól ako z rozprávky ! Perfektný prechod do útočného pásma a prichádza zaslúžený vedúci gól pred Duklu. Rostislav Marosz neskutočnou kľučkou, vykúpal bystrickú defenzívu, jeho strelu vyrazil Slipčenko len pred JAKUBA GAŠPAROVIČA, ktorý nemal problém s gólovým zakončením. Asistencia: Rostislav Marosz.
     
    46:45
    HC 05, Nemček, 2 min. podrazenie.
     
    47:30
    Trenčín dal gól!
    Využitá presilová hra aj na strane Dukly. Trenčania mali k dispozícii tretiu a aj tú hrali výborne a dočkali sa. Puk sa dostal na modrú, odkiaľ ho JAROSLAV KOMA poslal priamo na bránku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Ján Pardavý, Rostislav Marosz.
     
    48:35
    Banská Bystrica v snahe o korigovanie výsledku, ale Trenčania dnes hrajú skutočne skvele a zaslúžene vedú.
     
    50:02
    HC 05, Hráčska lavica, 2 min. príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    50:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bystrica odpovedá počas vlastného oslabenia. Tybor stratil v útočnom pásme puk, vzal si ho MATEJ ČEŠÍK, ktorý unikol po ľavom krídle a pomedzi Škrečkove betóny strelil druhý gól svojho tímu, podotýkam ešte raz, že v oslabení.Bez asistencie.
     
    52:05
    Banská Bystrica v plnom počte.
     
    53:06
    Dnešné stretnutie sleduje 1560 divákov.
     
    53:57
    Handzuš dostal prihrávku na pravé krídlo, vnikol do pásma a vystrelil, Škrečko len lapačkou vyráža puk za svoju bránku.
     
    54:55
    Tyborov prienik z rohu klziska pred bránku, domáci útočník sa snažil zasunúť puk pomedzi betóny Slipčenka, ale nepodarilo sa mu to, v následnej dorážke neuspel ani Sojčík.
     
    55:48
    Jankovičova strela spoza Komu, Škrečkovi puk po zákroku ušiel, ale včas si ho stihol hokejkou pritiahnuť k sebe.
     
    56:18
    Icing hostí, buly pred Slipčenkom.
     
    56:24
    Trenčín dal gól!
    Dukla strieľa štvrtý gól a výrazne tak nakláňa misky váh na svoju strany. Bokroš priťukol puk RADOSLAVOVI TYBOROVI, ktorý sa rozhodol strieľať príklepom a urobil dobre, pretože prestrelil Slipčenka. Asistencie: Tomáš Bokroš, Emil Bagin.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:39
    Stoner na ľade po tom, ako ho dneš už druhýkrát bodyčekoval Bokroš.
     
    59:05
    Prečíslenie Trenčanov, Tybor nahral Sojčíkovi, ktorý pálil z prvej, ale Slipčenko sa stihol presunúť.
     
    59:45
    Slipčenko z bránky von !
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:00:06)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 13. Lelkeš (Tybor, Sojčík), 47. Gašparovič (Marosz), 48. Koma (Pardavý, Marosz), 57. Tybor (Bokroš, Bagin) - 40. Češík (Bambúch, Nemček), 51. Češík


    HK DUKLA Trenčín: Škrečko – Imrich, Koma, Bagin, T. Bokroš, Bednár, Vizváry, Biro, M. Nemčík – Jak. Gašparovič, Marosz, J. Pardavý st. – Sojčík, Lelkeš, R. Tybor – Jakúbek, Broska, T. Klíma – Šišovský, Adamec, P. Kopecký.
    HC´ 05 Banská Bystrica: : Slipčenko – Stoner, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, Predajniansky, Zigo, Ketner – Hudec, Handzuš, Lunter – Lukačevič, Heizer, J. Sýkora – Jankovič, Češík, Nemeček – Šimun, Petro, Marcinek.

    Rozhodčí: Kubuš - Kacej, Navrátek

    Diváci: 1560
    bahis siteleri