Žilina – Skalica 3:5 (kon.) | Martin – Košice 2:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 5:3 (kon.)
Banská Bystrica – Poprad 2:6 (kon.) | Trenčín – Piešťany 3:2 (po pr.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
HK Poprad
sk Pátek 04.01.2013, 17:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V úvode poslednej dvadsaťminútovky sa Banskobystričania ešte snažili, no nedarilo sa im, a tak naplno vypli. Popradskí hráči potvrdili svoju formu aj v tretej tretine, keď posledný šiesty gól vsietil Robert Sabolič, ktorý využil fantastickú prihrávku od Balána a vychutnal si gólmana Košarišťana. Popradskí hráči si tak odnášajú do svojho regiónu plný bodový zisk a "barani" ostávajú opäť bez bodu. Tréner Vladimír Országh bude mať čo riešiť ak chce so svojím tímo postúpiť do play-off.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:09:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Hra sa dohráva v obrannom pásme Banskej Bystrice. V tomto zápase sa už nič vážne nestane.
     
    59:21
    Po skvelej prihrávke od Vandasa z ľavej strany tentokrát zakončoval Hvila, no aj on bol neúspešný. Košarišťan bol v strehu a predviedol nám rýchly presun a úspešný zákrok!
     
    58:43
    Gólman Westlund musel opäť zasahovať! Tentokrát čelil tvrdej strele z ľavej strany, ktorú na neho vytiahol Češík, no popradský brankár bol v strehu a puk úspešne pokryl.
     
    58:01
    Popradskí hráči sa ešte snažia, no očividne sa už šetria na ďalší zápas, ktorý ich čaká na domácej pôde proti Nitre. Nasledovať bude vhadzovanie pred Košarišťanom.
     
    57:24
    Domáci hráči hrajú v tejto presilovej hre veľmi zle a vidno, že už len dohrávajú tento zápas. "Kamzíci" sa veľmi dobre bránia a už majú tri body takmer isté.
     
    56:39
    Vandas sa mohol dostať do ďalšej gólovej šance, no napokon, keď bol sám pred Košarišťanom stratil rovnováhu a následne k nemu stihli prikorčuľovať domáci obrancovia.
     
    56:18
    Nasledovať bude početná výhoda pre domáci tím. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    55:51
    Banskobystričania sú pri puku a nevyzerajú tak, že by chceli v tomto zápase ešte niečo dokázať. Sú poháňaní domácim fanklubom, ktorý však bude asi sklamaný.
     
    55:06
    Košarišťan tentokrát príliš vykorčuľoval a snažil sa pomôcť svojím spoluhráčom, no napokon to mierne pokazil. Predajniansky zachytil puk a bol attackovaný Vandasom, no túto situáciu pred vlastnou bránou zvládol.
     
    54:58
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval z ľavej strany, no gólman Westlund bol proti nemu úspešný aj tentokrát. Puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    54:16
    Kopecký sa presúval po pravom krídle a následne prihrával, chcel nájsť Petra, no Kopeckého prihrávku zachytil Fabian, ktorý zakladá ďalší popradský útok.
     
    53:57
    Kubka to skúsil strelou z pravej strany, no napokon bol neúspešný. Gólman Westlund jeho strelecký pokus zblokoval a zachytil medzi svojími betónmi.
     
    53:18
    Buc mohol zakončovať z ľavej strany, no napokon sa rozhodol prihrávať a jeho nepresnú prihrávku zachytil obranca Novajovský, ktorý útočí.
     
    52:53
    Daniel Konc sa ocitol na ľade za banskobystrickou bránou. Zaplietol sa do súboja o puk a jeden z popradských hráčov ho mierným hitom položil k ľadu, no úmyselné to nebolo.
     
    52:10
    Banskobystrickí fanúšikovia sú maximálne verní a aj za tohto nepriaznivého stavu a nepekného výkonu svojich hráčov na ľade veľmi dobre fandia.
     
    51:35
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť aj v tejto početnej nevýhode. Momentálne držia "kamzíci" puk v útočnom pásme, kde sa im darí dobre, no chýbajú zakončenia.
     
    50:49
    Presilová hra domácich sa pomaly končí a pri puku sú "kamzíci", ktorí nám predvádzajú veľmi dobrý výkon vo vlastnej obrannej tretine.
     
    50:16
    Heizer to skúšal opäť, no jeho delovka od modrej čiary napokon skončila v strednom pásme. Jeho spoluhráč puk nedokázal úspešne zachytiť.

    Branky a nahrávky: 13. Kopecký (Marcinek), 37. Bambúch (Sýkora, Češík) - 5. Vaic (Jabrocký), 9. Klouda (Suchý), 11. Hvila (Vandas, Klouda), 20. Hvila (Vandas, Šterbák), 36. Balán (Tomas), 47. Sabolič (Balán)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Slipčenko (11. Košarišťan) - Novajovský, Richter, Bambúch, Kubka, Ketner, Biro, Styk, Predajniansky - Ján Sýkora, Heizer, Jankovič - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - Marcinek, Zigo, Kopecký - Hlinka, Petro.
    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Paločko.

    Rozhodčí: Daniel Konc - M. Valach, Zvrškovec
    bahis siteleri