Žilina – Skalica 3:5 (kon.) | Martin – Košice 2:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 5:3 (kon.)
Banská Bystrica – Poprad 2:6 (kon.) | Trenčín – Piešťany 3:2 (po pr.)
konec
HC MONACObet Banská Bystrica
2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
HK Poprad
sk Pátek 04.01.2013, 17:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V úvode poslednej dvadsaťminútovky sa Banskobystričania ešte snažili, no nedarilo sa im, a tak naplno vypli. Popradskí hráči potvrdili svoju formu aj v tretej tretine, keď posledný šiesty gól vsietil Robert Sabolič, ktorý využil fantastickú prihrávku od Balána a vychutnal si gólmana Košarišťana. Popradskí hráči si tak odnášajú do svojho regiónu plný bodový zisk a "barani" ostávajú opäť bez bodu. Tréner Vladimír Országh bude mať čo riešiť ak chce so svojím tímo postúpiť do play-off.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:09:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Hra sa dohráva v obrannom pásme Banskej Bystrice. V tomto zápase sa už nič vážne nestane.
     
    59:21
    Po skvelej prihrávke od Vandasa z ľavej strany tentokrát zakončoval Hvila, no aj on bol neúspešný. Košarišťan bol v strehu a predviedol nám rýchly presun a úspešný zákrok!
     
    58:43
    Gólman Westlund musel opäť zasahovať! Tentokrát čelil tvrdej strele z ľavej strany, ktorú na neho vytiahol Češík, no popradský brankár bol v strehu a puk úspešne pokryl.
     
    58:01
    Popradskí hráči sa ešte snažia, no očividne sa už šetria na ďalší zápas, ktorý ich čaká na domácej pôde proti Nitre. Nasledovať bude vhadzovanie pred Košarišťanom.
     
    57:24
    Domáci hráči hrajú v tejto presilovej hre veľmi zle a vidno, že už len dohrávajú tento zápas. "Kamzíci" sa veľmi dobre bránia a už majú tri body takmer isté.
     
    56:39
    Vandas sa mohol dostať do ďalšej gólovej šance, no napokon, keď bol sám pred Košarišťanom stratil rovnováhu a následne k nemu stihli prikorčuľovať domáci obrancovia.
     
    56:18
    Nasledovať bude početná výhoda pre domáci tím. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    55:51
    Banskobystričania sú pri puku a nevyzerajú tak, že by chceli v tomto zápase ešte niečo dokázať. Sú poháňaní domácim fanklubom, ktorý však bude asi sklamaný.
     
    55:06
    Košarišťan tentokrát príliš vykorčuľoval a snažil sa pomôcť svojím spoluhráčom, no napokon to mierne pokazil. Predajniansky zachytil puk a bol attackovaný Vandasom, no túto situáciu pred vlastnou bránou zvládol.
     
    54:58
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval z ľavej strany, no gólman Westlund bol proti nemu úspešný aj tentokrát. Puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    54:16
    Kopecký sa presúval po pravom krídle a následne prihrával, chcel nájsť Petra, no Kopeckého prihrávku zachytil Fabian, ktorý zakladá ďalší popradský útok.
     
    53:57
    Kubka to skúsil strelou z pravej strany, no napokon bol neúspešný. Gólman Westlund jeho strelecký pokus zblokoval a zachytil medzi svojími betónmi.
     
    53:18
    Buc mohol zakončovať z ľavej strany, no napokon sa rozhodol prihrávať a jeho nepresnú prihrávku zachytil obranca Novajovský, ktorý útočí.
     
    52:53
    Daniel Konc sa ocitol na ľade za banskobystrickou bránou. Zaplietol sa do súboja o puk a jeden z popradských hráčov ho mierným hitom položil k ľadu, no úmyselné to nebolo.
     
    52:10
    Banskobystrickí fanúšikovia sú maximálne verní a aj za tohto nepriaznivého stavu a nepekného výkonu svojich hráčov na ľade veľmi dobre fandia.
     
    51:35
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť aj v tejto početnej nevýhode. Momentálne držia "kamzíci" puk v útočnom pásme, kde sa im darí dobre, no chýbajú zakončenia.
     
    50:49
    Presilová hra domácich sa pomaly končí a pri puku sú "kamzíci", ktorí nám predvádzajú veľmi dobrý výkon vo vlastnej obrannej tretine.
     
    50:16
    Heizer to skúšal opäť, no jeho delovka od modrej čiary napokon skončila v strednom pásme. Jeho spoluhráč puk nedokázal úspešne zachytiť.
     
    49:58
    Tvrdé zakončenie z pravej strany nám predviedol Heizer, no gólman Westlund nemusel zasahovať. Strela bola stečovaná mimo jeho brány, a tak sú domáci v bezpečí.
     
    49:27
    Domáci budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Robert Sabolič.
     
    48:52
    Tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Sabolič, no Košarišťan bol v strehu a Popradčana zablokoval svojími pozornými betónmi.
     
    48:25
    Ján Sýkora tentokrát skúšal zakončovať z medzikružia, no jeho tvrdá delovka napokon smerovala len mimo popradskej brány. Následne je pri puku Sabolič.
     
    47:55
    Buc nám predviedol dobrý obranný zákrok, ktorým zneškodnil útočiaceho Češíka. Bodyček to bol čistý, a tak sa okamžite pokračuje v hre.
     
    47:24
    Westlund nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát zneškodnil nahodenie puku od Jankoviča, po ktorom puk pokryl svojou pozornou lapačkou.
     
    46:57
    Nebezpečné zakončenie z medzikružia nám predviedol Lamper, no ten bol napokon neúspešný. Popradský gólman Westlund jeho tvrdú strelu vyrazil svojím ľavým betónom!
     
    46:13
    Poprad dal gól!
    Tak Balán tentokrát poriadne vycvičil banskobystrickú obranu. Natiahol na seba troch hráčov a skvele prihral nebránenému ROBERTOVI SABOLIČOVI, ktorý nám predviedol sťahovačku a následný backhandový blafák, ktorým zneškodnil bezmocného Košarišťana! Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    45:49
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť a zatiaľ sa veľmi dobre oslobodzujú! Puk poslal do stredného pásma poslal pozorný Jáchym.
     
    45:10
    Banskobystričania si puk zatiaľ veľmi dobre prihrávajú, no ich zakončenia sú len veľmi nepresné. Z pravej strany pálil Kubka, ktorý trafil len zadný mantinel.
     
    44:44
    Z hranice ľavého kruhu to tentokrát skúšal Richter, no gólman Westlund sa stihol dobre presunúť a puk ukryl medzi svojími betónmi! Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    44:13
    Od modrej čiary tentokrát dobre zakončoval Kubka, no gólman Westlund jeho tvrdú delovkou zblokoval do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    43:43
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Stanislav Balán, ktorý nám predviedol úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovú plochu.
     
    43:10
    Ján Sýkora sa dobre presúval po pravom krídle, no tentokrát ho po prechode cez modrú čiaru veľmi dobre odstavil Šterbák, ktorý mu uchmatol puk.
     
    42:40
    Po skvelej prihrávke od Vandasa z pravej strany sa do zakončenia na ľavej strane dostal Lukáš Hvila a na svojej hokejke mal hat-trick! Košarišťan však jeho zakončenie zblokoval do bezpečia.
     
    41:58
    Banskobystričania sú opäť za vlastnou bránou a puk si prihrávajú len vo vlastnej obrannej tretine. Popradskí hráči opäť veľmi dobre forčekujú.
     
    41:20
    Hra sa opäť dostáva do mierne pomalšieho tempa. Niekoľko nepresných prihrávok na oboch stranách vyústilo k dobrej prihrávke Balána, ktorý to však skúšal rukou.
     
    40:52
    Puk je v moci domácich "baranov". Ich súperi sa zatiaľ dobre bránia a predvádzajú nám intenzívny forčeking, ktorý výrazne eliminuje banskobystrické šance.
     
    40:10
    Ihneď po úvodnom buly, ktoré získali domáci sa "barani" hrnú pred popradskú bránu. Popradčania však dobre pokrývajú stredné pásmo a odstavujú svojich súperov.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa už viac snažili aj Banskobystričania, ktorí sa dostali do skvelých gólových šancí. Dve úplne vyložené však zahodili nepresnosťami v zakončení. Nedokázali využiť ani presilovú hru 5 na 3, a tak ich potrestal Stanislav Balán, ktorý nám predviedol ďalší popradský gól, ktorý prišiel v presilovej hre. Následne však na neho nadväzoval Lukáš Bambúch, ktorý v presilovej hre delovkou od modrej čiary prekvapil gólmana Westlunda. Popradské vedenie je však stále trojgólové.

    Podarí sa banskobystrickým hokejistom zabrať a aspoň vyrovnať v tretej tretine alebo si Popradčania tri body ustrážia?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:58
    Pri puku sú hosťujúci "kamzíci", ktorí upokojujú tempo hry. Puk držia na svojich hokejkách a oba tímy čakajú na zvuk záverečnej sirény.
     
    39:20
    Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu domácich Suchý, no ten bol napokon neúspešný. Puk úspešne skrotil Košarišťan, ktorý ho betónom zblokoval na zadný mantinel.
     
    38:59
    Domáci hokejisti sa nevedia udržať v útočnom pásme. Tam ich čakajú Popradčania, ktorí sa v pätici veľmi dobre bránia a vyzerá to tak, že v tejto tretine už Popradčania neinkasujú.
     
    38:24
    Nepresnú prihrávku od Češíka tentokrát zachytil Fabian, ktorý nám predviedol skvelé vyhodenie puku cez všetky čiary. Píska sa však zakázané uvoľnenie.
     
    37:59
    Domáci "barani" sa dostávajú do ofenzívneho tlaku, no zatiaľ im Popradčania veľmi dobre čelia a kazia im prihrávky. Pri puku je momentálne Sabolič, ktorý oslobodzuje svoj tím.
     
    37:15
    Banskobystrickí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Získali puk a momentálne ho skúšajú rozohrať do útoku. Popradčania vysúvajú svoj forčeking.
     
    36:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci využívajú túto presilovú hru už po desiatich sekundách! Po skvelej prihrávke od Juraja Sýkoru nám delovku spoza ľavého kruhu predviedol LUKÁŠ BAMBÚCH, ktorý nekompromisne prekonal betóny gólmana Westlunda, ktorý ich nestihol sklepnúť na ľad. Asistencie si pripisujú hráči Juraj Sýkora a Matej Češík.
     
    36:34
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchdádza sadnúť Popradčan Ľubomír Vaic.
     
    35:56
    Banskobystričania sa dostali do útočného pásma, kde sa snažia takticky kombinovať, no popradskí hokejisti si dobre pokrývajú priestor a Westlund už asi nechce inkasovať.
     
    35:06
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú ďalšiu presilovú hru! Roman Tomas nám predviedol skvelý únik po ľavej strane a následnú sťahovačku. Gólman Košarišťan puk vyrazil pred STANISLAVA BALÁNA, ktorý nemal problém ležiaceho gólmana domácich prekonať.
     
    34:55
    Z pravej strany veľmi dobre zakončoval Šterbák, no jeho tvrdá strela napokon minula priestor banskobystrickej brány. Pri puku sú však stále Popradčania.
     
    34:15
    Hostia sa usadili v útočnom pásme a puk si zatiaľ veľmi dobre prihrávajú, no neprinášajú nám žiadne zakončenia, ktoré by sa mohli stať gólovými.
     
    33:44
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Lamper.
     
    33:23
    Hra sa nám momentálne presunula do stedného pásma. Aktívnejší sú momentálne popradskí hráči, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Nedokážu sa dostať do útočného pásma.
     
    32:40
    Marcinek dobre prenikol cez stred a následne zakončoval z medzikružia, no predviedol nám len nedôraznú strelu, ktorá skončila na chráničoch obrancu Kuraliho.
     
    32:09
    Domáci "barani" sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť. Následne puk vyhodili, a tak sa píska zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude napravo od domácej svätyne.
     
    31:54
    Kovačevič dobre zakončoval od modrej čiary, no gólman Košarišťan nám predviedol dobrý zákrok. Puk zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel. Hostia však ostávajú v pásme.
     
    31:10
    Banskobystričania sa úspešne oslobodili. Po nepresnej prihrávke od Kovačeviča sa k puku dostal Petro, ktorý ho vyhodil do stredného pásma a odchádza striedať.
     
    30:53
    Z ľavého kruhu nedôrazne zakončoval Lukáš Hvila. Puk poslal na teč Michaelovi Vandasovi, no ten puk netrafil, a tak si gólman Košarišťan na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    30:02
    Nasledovať bude početná výhoda Popradu. Na trestnú lavicu si za držanie hokejky odchádza sadnúť Banskobystričan Jankovič.
     
    29:55
    Nepresné zakončenie z pravej strany nám predviedol Balán. Banskobystrická obrana nemala s touto strelou problém a okamžite zakladá ďalší útok.
     
    29:29
    Dobrú prihrávku na útočnú modrú čiaru nám predviedol Češík, no napokon si nerozumel s Lamperom a je z toho zakázané uvoľnenie. Hra sa teda presúva pred Košarišťana.
     
    28:58
    Z pravej strany tentokrát zakončoval Zigo, no gólman Westlund jeho projektil úspešne zblokoval do bezpečia. Popradčania okamžite smerujú do útoku.
     
    28:20
    Ján Sýkora sa dostal do samostatného nájazdu, no napokon neuspel! Predviedol nám delovú strelu švihom, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor popradskej brány.
     
    27:38
    Kubka sa snažil prejsť pred popradskú bránu, no aj tentokrát bol neúspešný. Od puku ho odstavil pozorný Balán, ktorý mu vypichol puk.
     
    26:58
    Popradskí hráči sa momentálne musia brániť. Predviedli nám už dve zakázané uvoľnenia v rade a zatiaľ sa im nedarí oslobodiť sa a prejsť do útoku.
     
    26:15
    Ďalší gól Popradu mal na hokejke Sabolič! Puk sa nebezpečne odrazil od zadného mantinelu priamo pred Popradčana, no Košarišťan sa stihol premiestniť a puk chytá.
     
    25:58
    Vaic zaviezol puk do útočného pásma po ľavej strane, no napokon bol neúspešný! Od puku ho nekompromisne pri mantineli odstavil pozorný Marcinek.
     
    25:07
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa tak v oslabení ubrániť. Domáci hokejisti sú však zatiaľ v útočnom pásme a puk si veľmi dobre prihrávajú.
     
    24:36
    Po tvrdej strele od Češíka sa snažil puk dorážať ešte Lamper a aj Juraj Sýkora, no obaja boli napokon neúspešní. Westlund puk ukryl v lapačke a nenechal sa prekonať
     
    24:08
    Češík dobre zakončoval z pravej strany, no Westlundov pravý betón bol proti a reflexívne puk vyrazil na zadný mantinel! Popradčania hrajú už vo štvorici.
     
    23:45
    Heizer dobre zakončoval z pravej strany, no bol neúspešný. Jeho strela bola zblokovaná len mimo popradskej brány. Nasledovať bude útok Popradu.
     
    23:15
    Ján Sýkora sa dostal do fantastickej gólovej šance! Gólman Westlund bol síce vykorčuľovaný, no položil hokejku na ľad a odstavil tak Banskobystričana, ktorému stačilo podvihnúť puk!
     
    22:43
    Na trestnú lavicu putuje ďalší Popradčan. Marcel Šterbák si odpyká dve minúty za podrazenie.
     
    22:15
    Biro dobre zaviezol puk do útočného pásma, no napokon bol neúspešný. Hokejku mu zblokoval Jáchym, ktorý okamžite oslobodzuje svoj tím.
     
    21:58
    Po skvelej práci od Lampera sa k puku dostal Zigo, no napokon bol neúspešný. Gólman Westlund sa dobre premiestnil a puk veľmi dobre zblokoval svojími betónmi.
     
    21:21
    Po skvelej prihrávke od Buca sa k puku dostal Tomas, no gólman Košarišťan bol v strehu a tvrdú Tomasovu strelu zblokoval na zadný mantinel!
     
    20:57
    Hrať sa bude vo vyrovnanom počte. Na dve minúty si odchádza sadnúť Novajovský, ktorý fauloval Hvilu, ktorý intenzívne forčekoval. Novajovský sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:35
    Od modrej čiary tvrdo zakončoval Richter, no gólman Westlund bol v strehu a puk zblokoval na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude naľavo od banskobystrickej brány.
     
    20:03
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky Banskobystričania, ktorí okamžite nahodili puk do útočného pásma a snažia sa gólovo presadiť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine nám Popradčania predviedli svoje ofenzívne prekvapenie a udreli naplno. Využili takmer každú chybu v banskobystrickej defenzíve a skórovali už štyrikrát. Najskôr sa gólovo presadil v 5. minúte Ľubomír Vaic, ktorý delovkou prekvapil Slipčenka. V 9. minúte skóroval Peter Klouda, ktorý využil presilovú hru a prekvapil delovkou banskobystrického gólmana. O tretí gól sa v presilovej hre postaral Lukáš Hvila, ktorý v 11. minúte prekonal Slipčenka švihom. Následne nastúpil do brány domácich Košarišťan, ktorý si držal čisté konto, no napokon v 20. minúte inkasoval z hokejky Lukáša Hvilu. Za domácich skóroval v 13. minúte Peter Kopecký, ktorý si vychutnal gólmana Westlunda. Na začiatku druhej tretiny budú mať Banskobystričania k dispozícii takmer štvorminútovú presilovú hru.

    Podarí sa domácim s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo to bude poriadny debakel?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:54
    Kovačevič si odchádza sadnúť na trestnú lavicu. Predviedol nám nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, po ktorej budú mať Banskobystričania k dispozícii presilovú hru v dĺžke dve plus dve minúty. Kovačevič fauloval Jána Sýkoru a videli sme aj kvapky krvi, no úmyselné to nebolo.
     
    19:40
    Novajovský zakončoval z ľavej strany, no napokon sa mu podarilo trafiť len dobre postaveného popradského obrancu.
     
    19:09
    Poprad dal gól!
    Banskobystrická obrana nám predviedla totálny nezáujem! Po pravej strane sa veľmi dobre presúval Vandas, ten následne vystrelil z medzikružia. Jeho strelu gólman Košarišťan zblokoval, no len na hokejku LUKÁŠA HVILU, ktorý puk poľahky dorazil do banskobystrickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Marcel Šterbák.
     
    18:57
    Kubka sympaticky zakončoval z ľavej strany, no gólman Westlund tentokrát nezaváhal. Puk schoval do svojej lapačky a následne prerušuje hru.
     
    18:27
    Kovačevič chcel prihrávať na útočnú modrú čiaru, no napokon bol nepresný. Jeho delová prihrávka preletela cez všetky čiary bez teču - zakázané uvoľnenie.
     
    17:57
    Po peknej prihrávke od Tomasa sa k puku dostal Buc, no tomu napokon puk skĺzol z hokejky. Banskobystrickí hráči sa oslobodzujú a okamžite odchádzajú forčekovať.
     
    17:15
    Popradskí hráči sa snažia forčekovať a zatiaľ sa im to darí veľmi dobre. Lamper to skúšal po pravom krídle, no veľmi dobre ho odstavil pozorný Balán.
     
    16:56
    Delovkou od modrej čiary chcel prekvapiť Marcel Šterbák, no gólman Košarišťan puk dobre videl a zachytil ho medzi svojími betónmi.
     
    16:22
    Z pravej strany skúšal preveriť Westlundove reflexy Lamper, avšak ani tento Banskobystričan nebol úspešný. Gólman Westlund puk zachytil na svojej výstroji.
     
    15:59
    Bambúch nám predviedol dobrú prácu v útočnom pásme, no napokon bol neúspešný. Jeho nepresnú prihrávku zachytil Buc, ktorý okamžite smeruje do stredného pásma.
     
    15:26
    Z hranice pravého kruhu tentokrát dobre zakončoval Kopecký! Gólman Westlund mal síce clonený výhľad, no puk letel priamo na neho, a tak ho ukryl vo svojej pozornej výstroji.
     
    14:57
    Momentálne sa hrá len veľmi ležerne na oboch stranách. Popradskí hráči sa ako tak držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci hokejisti dobre vykrývajú priestor.
     
    14:05
    Na druhej strane sa do dobrej palebnej pozície dostal Balán, no gólman Košarišťan bol v strehu, dobre vykorčuľoval a popradskú strelu ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    13:25
    Nebezpečné backhandové zakončenie z pravej strany nám predviedol Petro, no napokon svojím zakončením netrafil priestor popradskej brány!
     
    12:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Popradská obrana tentokrát poriadne zaváhala! Po peknej strele jedného z hráčov Banskej Bystrice Westlund puk vyrazil pred seba a tam už nemal problém s gólovým zakončením PETER KOPECKÝ, ktorý nedal šancu popradskému gólmanovi. Asistenciu si pripisuje Tomáš Marcinek.
     
    12:20
    Takáč dobre pálil z pravej strany a gólman Košarišťan si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok. Nasledovať bude buly po jeho ľavici.
     
    11:43
    Tomas dobre zakončoval z ľavej strany, no Novajovský zachytil jeho strelu a puk nekompromisne poslal cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.
     
    11:18
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Ján Sýkora, no aj on bol neúspešný. Gólman Weslund sa veľmi dobre presunul a puk skrotil svojími pozornými betónmi.
     
    10:36
    Banskobystrický tréner posiela namiesto Slipčenka do brány oddýchnutého Košarišťana!
     
    10:36
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú aj túto presilovú hru! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku na ľavej strane dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý nekompromisným švihom prekonal bezmocného gólmana Slipčenka. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Peter Klouda.
     
    10:10
    Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre držia v útočnom pásme a puk si dobre prihrávajú po obcode. Pri puku je prvá útočná formácia Popradu v znení Klouda - Vandas - Hvila.
     
    09:57
    Popradčania budú hrať ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Juraj Sýkora. Ten fauloval Paločka.
     
    09:18
    Z pravej strany veľmi dobre zakončoval Petro, no gólman Westlund nám predviedol veľmi dobrý zákrok! Puk ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    08:57
    Novajovský nám predviedol dobrý obranný zákrok, keď nekompromisne zneškodnil zakončenie Vandasa. Nasledovať bude rýchly banskobystrický útok.
     
    08:02
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú presilovú hru a dostávajú sa do dvojgólového vedenia! Veľmi jednoducho vyzerajúca akcia skončila gólovo. Delovkou z medzikružia prekonal gólmana Slipčenka PETER KLOUDA. Asistenciu pri tomto góle si pripísal Radoslav Suchý.
     
    07:55
    Banskobystrickí hráči sa opäť veľmi dobre bránia. Nepresnú prihrávku od Kloudu zachytil Marcinka, ktorý puk okamžite poslal cez všetky čiary.
     
    07:25
    Sabolič tentokrát dobre zakončoval z pravej strany, no napokon jeho delovka švihom smerovala len na ochrannú sieť bez teču. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    06:58
    Vaic veľmi dobre zaviezol puk do pásma a automaticky roztočil popradský presilovkový kolotoč. Popradčania si tak dobre prihrávajú, no zatiaľ nezakončujú.
     
    06:15
    Domáci hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Tomasa sa k puku dostal Kubka, a ten ho bez problémov poslal cez všetky čiary.
     
    05:56
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Banskobystrická lavička sa previnila príliš veľkým počtom hráčov na ľadovej ploche. Bolo ich tam presne šesť.
     
    05:15
    Banskobystričania sa stále snažia, no veľmi sa im nedarí. Dobré zakončenie od Jankoviča efektívne zblokoval obranca Kurali, ktorý zakladá ďalší útok Popradu.
     
    04:47
    Poprad dal gól!
    Banskobystrickí hráči nám predviedli veľmi nepresnú prihrávku, a to hneď využili popradskí hráči! K puku sa dostal ĽUBOMÍR VAIC, ktorý síce mohol prihrávať na Saboliča, no napokon svojou delovkou spoza ľavého kruhu prekvapil gólmana Slipčenka. Banskobystrický gólman sa nestihol premiestniť a puk letel k ľavej žŕdke jeho brány. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Jabrocký.
     
    04:20
    Juraj Sýkora si dobre korčuľoval po pravej strane, no bol napokon neúspešný. Jeho tvrdé zakončenie gólman Westlund veľmi dobre zblokoval do bezpečia svojm betónom.
     
    03:51
    Banskobystrickí hráči držia puk vo svojom obrannom pásme. Puk držia pozorne na svojich hokejkách, no zatiaľ sa im nedarí dostať sa do stredného pásma.
     
    03:18
    Slipčenko opäť dobre zakončil. Po tvrdej strele od Hvilu gólman Banskej Bystrice puk vyhlavičkoval do bezpečia. Popradčania však zostávajú v pásme.
     
    02:34
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Hlinka, no Westlund nemusel zasahovať. Puk prešiel po jeho bránkovisku, no napokon skončil len mimo jeho brány.
     
    01:57
    Slipčenko si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok. Tentokrát ho strelou z ľavej strany preveril Jabrocký, no popradský útočník neuspel. Slipčenko dobre sklepol svoje betóny.
     
    01:20
    Strelu z pravej strany nám predviedol Lamper, no gólman Westlund nemusel zasahovať. Puk letel len mimo jeho brány a skončil na zadnom mantineli.
     
    00:39
    Špelda zaviezol puk do útočného pásma a tvrdo o neho bojoval pri mantineli. Domáci obranca Biro bol však v strehu a puk Popradčanovi vypichol a následne ho poslal do stredného pásma.
     
    00:05
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získali na svoju stranu Popradčania. Tí si puk stiahli k vlastnej bráne a odtiaľ sa snažia okamžite útočne presadiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci "barani" sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických tmavočervených dresoch a koučovať ich bude tréner Vladimír Országh.
    Hráči Popradu budú hrať v tradičných bielomodrých dresoch a koučovať ich bude už usadený tréner Milan Jančuška.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Slipčenko (Košarišťan) - Novajovský, Richter, Bambúch, Kubka, Ketner, Biro, Styk, Predajniansky - Ján Sýkora, Heizer, Jankovič - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - Marcinek, Zigo, Kopecký - Hlinka, Petro.

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Paločko.

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Valach, Zvrškovec.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 34. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na banskobystrickom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HC'05 Banská Bystrica proti hokejovému výberu HK Poprad.

    Banskobystrickí "barani" sa po 36 odohraných zápasoch nachádzajú v strede tabuľky - na priebežnej šiestej priečke s 52 bodmi a gólovým skóre 98:115. Na piatej priečke sú pred Banskou Bystricou Skaličania, ktorí majú dvojbodový náskok a k tomu jeden zápas k dobru. Na siedmej priečke sú práve Popradčania, ktorí na "baranov" strácajú štyri body, avšak majú tiež jeden zápas k dobru. Aktuálna zápasová bilancia Banskej Bystrice, prehra - výhra - prehra - prehra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že Banskobystričania nie sú v bohvieakej hernej forme a predvádzajú nám len veľmi nestabilné výkony. V poslednej pätici zápasov si najskôr zmerali sily na nitrianskom ľade, kde v predohrávke 38. kola podľahli domácim v pomere 3:5. V ďalšom zápase sa predviedli na domácej pôde, kde sa im podarilo vybojovať povinné víťazstvo a porazili tak výber Martina v pomere 3:1. Pred "baranmi" bola následne séria troch zápasov vonku, v ktorých získali len jeden bod. Najskôr prehrali na pôde Skalice vysoko 1:5, o kolo neskôr si vybojovali pod v košickej Steel Aréne, kde prehrali proti vicemajstrom v pomere 3:4 po samostatných nájazdoch. V poslednom kole ich čakalo derby na ľade lídra tabuľky zo Zvolena, v ktorom napokon dominovali favoriti a poslali Banskú Bystricu domov s prehrou 2:4. Banskú Bystricu oslabia hráči NHL - Dana Tyrell, Clayton Stoner, Tanner Glass a Michal Handzuš, ktorí vycestovali za oceán, kde sa rokuje o začatí NHL. "Barani" sa po nepriaznivých zápasoch budú chcieť bodovo presadiť, no uvidíme, či sa im to práve proti Popradu podarí.

    Popradskí "kamzíci" sú na tom podobne ako ich dnešný súper z Banskej Bystrice. Po 35 odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej siedmej priečke so 48 bodmi a gólovým skóre 111:108. Na šiestej priečke sú momentálne Banskobystričania s náskokom štyroch bodov a na ôsmej priečke Trenčania, ktorí majú rovnaký počet bodov ako Poprad, no majú horšie gólové skóre. Aktuálna zápasová bilancia Popradu, prehra - prehra - výhra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že popradskí hráči stále vedia zahrať aj dobre výsledky, no ich výkon závisí od rôznych faktorov, ktoré nie sú vždy splnené. V poslednej pätici zápasov sa "kamzíci" najskôr predviedli v trojzápasovej sérii na domácej pôde. Z nej dokázali vyťažiť zisk troch bodov, keď najskôr prehrali proti výberu Košíc vo východoslovenskom derby zápase len veľmi tesne - 4:5. Nepríjemnú prehru si Popradčania pripísali aj v ďalšom zápase, keď ich líder zo Zvolena zdolal v pomere 4:0. V treťom zápase série sa však už "kamzíci" nenechali zahanbiť. Po dobrom výkone porazili výber Žiliny tesne - 4:3. Následne ich čakal zápas v Piešťanoch, odkiaľ si však "kamzíci" neodniesli ani bod po prehre 0:2. S rokom 2012 sa však rozlúčili ukážkovo - na svojej pôde deklasovali výber Trenčína v pomere 4:0. Pod tento výsledok sa výrazne podpísal aj gólman Alex Westlund, ktorý vychytal svoje prvé čisté kontona popradskej scéne. Žeby bol toto odrazový mostík pre Poprad? Uvidíme v zápase na banskobystrickom ľade...

    Tieto dva extraligové celky sa v tomto ročníku Tipsport extraligy stretli už trikrát. Najskôr to bolo na ľade popradskom, kde si domáci dokázali vybojovať skvelú výhru debaklom - 8:0. Následne sa tieto dva tímy stretli v kurióznom zápase v Banskej Bystrici, kde sme videli hromadnú bitku hráčov a k tomu aj bitku gólmanov. Do popradskej brány následne nastúpil Samuel Takáč, no hostia udržali svoju výhru na hodnote 4:3. Pred popradskými fanúšikmi sa "barani" predviedli aj v poslednom zápase, kde napokon zvíťazili v pomere 6:5 po samostatných nájazdoch. O ten víťazný sa postaral Michal Handzuš.

    V tomto zápase jasný favorit známy nie je a očakávame veľmi vyrovnaný duel. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domácich vypísali kurz 2,10 a na výhru hostí kurz 2,52. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,20.

    Ktorý z tímov bude v tomto "rohatom" dueli úspešnejší - "kamzíci" alebo "barani"?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 13. Kopecký (Marcinek), 37. Bambúch (Sýkora, Češík) - 5. Vaic (Jabrocký), 9. Klouda (Suchý), 11. Hvila (Vandas, Klouda), 20. Hvila (Vandas, Šterbák), 36. Balán (Tomas), 47. Sabolič (Balán)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Slipčenko (11. Košarišťan) - Novajovský, Richter, Bambúch, Kubka, Ketner, Biro, Styk, Predajniansky - Ján Sýkora, Heizer, Jankovič - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - Marcinek, Zigo, Kopecký - Hlinka, Petro.
    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Paločko.

    Rozhodčí: Daniel Konc - M. Valach, Zvrškovec
    bahis siteleri