Žilina – Skalica 0:3 (kon.) | Martin – Košice 1:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 3:2 (kon.)
Banská Bystrica – Poprad 4:6 (kon.) | Trenčín – Piešťany 2:3 (kon.)
konec
MsHK Žilina
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HK Skalica
sk Neděle 24.02.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Lúči sa s Vami Tomáš Batiz. Prajem príjemný zvyšok večera, ale aj dobrý vstup do nového týždňa. (19:00:56)
     
    Skončil sa nám zápas 52. kola medzi Žilinou a Skalicou. V dnešnom zápase vyhrali tak povediac na optiku hráči Žiliny, ale z prekrásnych gólov sa tešili hráči Skalice, ktorí vyhrali všetky tretiny po 0:1. V dnešnom zápase si čo sa podla bodov týka určite polepšil Žigmund Pálffy, ktorý si pripísal dva úvodné góly a pri treťom góle sa podieľal asistenciou.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Varga teraz prenikol okolo mantinelu, následne si to hodil aj na strelu, keď "ťaháčikom" poslal puk rovno do lapačky Lipovského.
     
    59:28
    Tento zápas sa nám už pomaly končí, v posledných sekundách sa snaží ešte Žilina niečo v útočnom pásme.
     
    57:27
    Zápas 52. kola medzi Žilinou a Skalicou sa blíži do samotného záveru, v týchto sekundách sú v útoku hráči Žiliny, ktorí zatiaľ držia puk okolo mantinelu.
     
    56:33
    V závere stretnutia odchádza na trestnú lavicu Školiak. Presný zápis ešte nemám k dispozícii, ale s určitosťou viem povedať, že za faul v strednom pásme dostal Lažo trest do konca zápasu.
     
    55:42
    Po chvíli sa nám v útoku predvádzajú opäť hráči Žiliny, najskôr z pravej strany prišlo zakončenie tesne nad bránu, po pár sekundách to z opačnej strany vyskúšal Kokavec, ale ten už pohorel na Lipovskom, ktorého nevedia prekonať hráči Žiliny.
     
    55:01
    V týchto sekundách to vyzeralo celkom nádejne pre Žilinu, tá si z ničoho nič dokázala vyprodukovať akýsi tlak, ktorý zavŕšila nepríjemnou strelou od modrej, po ktorej musel Lipovský natiahnúť svoj betón.
     
    54:39
    Ako som vravel, posledné minúty budú pre diváka viac povediac nudné. Tento krát sa prerušuje po vyhodenom puku hráčom Skalice. Rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    54:17
    V týchto sekundách sa o puk bojovalo v obrannom pásme Skalice, buly síce vyhrali hráči Žiliny, ale ten tak povediac aj nešťastne preletel až do obranného pásma Žiliny, hráči sa tak museli stiahnuť a Skalica sa dokázala sformovať.
     
    53:42
    Vyzerá to tak, že tento zápas sa iba dohráva. Puk sa strieda zo strany na stranu, Skalica dobre bráni a nechce pustiť súpera do nejakej väčšej šance.
     
    52:47
    Žilina v týchto chvíľach za bránou Skalice, snažia sa krátkymi prihrávkami rozhodiť brankára, resp. aj obranu a v hodine dvanástej zaúradovať. Na teraz im to nevyšlo, kedže prihrávka skončila u súpera.
     
    52:27
    Hra sa nám prerušila, ako som spomínal hralo sa v útočnom pásme Skalice, domáci po dlhšom tlaku aj za cenu zakázaného uvoľnenia vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    51:47
    V týchto sekundách sa puk nachádza v obrannom pásme Skalice, dostal sa tam po nahodený o mantinel.
     
    51:24
    Nahodený puk zo stredného pásma sa odrazil k brankárovi Žiliny, ten ho radšej zakryl pod lapačku, kedže nebezpečne nabiehala dvojica hráčov Skalice.
     
    50:17
    Žilinskí hráči sa natlačili v celom počte hráčov v útoku, kombinovali hlavne po pravej strane, ale v konečnom dôsledku nezakončili. Do rýchleho protiútoku sa vzápätí dostali hostia, Školiak mal možnosť z ľavej strany, tú mu však brankár zneškodnil.
     
    48:49
    Naďalej sa nám hrá v obrannom pásme Skalice, pri mantinely došlo k tvrdšiemu stretu hráčov v hre sa však naďalej pokračuje. Pri puku sú teraz hráči Žiliny, po pár sekundách sa hra prerušuje, keďže puk ostáva nehybne ležať pod telami hráčov, ktorí ho zakryli pri mantinely.
     
    48:28
    Žilina začína útok od vlastnej brány, k puku sa v strednom pásme zmocnil Sýkora, ktorý následne individuálne prenikol cez stred aj pred bránu Skalice, jeho následný pokus skončil v lapačke Lipovského.
     
    47:54
    Skalica opäť pri puku, Pálffy sa snažil aj takou žabkou do stredného pásma nájsť spoluhráča, ale jeho úmysel včas zastavil obranca, ktorý následne nahodil puk do útoku. Oba tímy striedajú!

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 12. Pálffy (Školiak, Kozák), 36. Pálffy (Školiak, Jankovič), 46. Školiak (Pálffy, Kudrna)


    MsHK Žilina: Žigárdy - Rúfus, Gula, Dlouhý, Leško, Brcko, Šedivý, Sekáč, Staňo - Kokavec, Krajčí, Varga - Drevenák, Surovka, Sýkora - Valášek, Ďuriš, Drábek - Niník, Jarab, Lipovský
    HK Skalica: Lipovský - Kozák, Jankovič, Jaborník, Trška, Bobček, Barák, Beňa - Pálffy, Školiak, Kudrna - Lažo, Stieler, Šátek - Kutálek, Holovič, Konečný - Jurík, Klejna, Sloboda

    Rozhodčí: Baluška - Výleta, Tvrdoň
    bahis siteleri