Žilina – Skalica 0:3 (kon.) | Martin – Košice 1:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 3:2 (kon.)
Banská Bystrica – Poprad 4:6 (kon.) | Trenčín – Piešťany 2:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:6 (1:2, 1:2, 2:2)
HK Poprad
sk Neděle 24.02.2013, 17:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa výkon na oboch stranách vyrovnal a mohli sme vidieť až štyri góly. Najskôr sa gólovo v 41. minúte presadil Parker Stanfield, ktorý dorážkou prekonal domáceho gólmana. Na tento gól v 49. minúte odpovedal Radoslav Macík a znížil tak na 3:5, no tento gól nabudil Popradčanov. Tí sa v 49. minúte odhupli na náskok troch gólov zásluhou Lukáša Hvilu, ktorý ťažil z rýchleho brejku. Poslednú úpravu v skóre priniesol Mário Lunter, ktorý prekonal Sidora bekhendom v 54. minúte.

    Banská Bystrica teda po základnej časti končí na definitívnej ôsmej priečke a v play-off sa stretne v pohronskom derby proti Zvolenu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:15:30)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Lukáš Bambúch drží puk na svojej hokejke, no napokon už len čaká na zvuk záverečnej sirény. V tomto zápasu sa už nič vážne nestane.
     
    59:25
    Domáci celok sa neodhodláva hrať v šestici a vyzerá to tak, že zápas v Banskej Bystrici sa už len dohráva. Popradčania veľmi dobre forčekujú.
     
    58:58
    Buc poslal puk od modrej čiary nahodením až ku Chorošunovi, no gólman Banskej Bystrice puk zblokoval svojou hokejkou a ihneď ho rozohráva.
     
    58:15
    Popradčania držia puk vo svojom obrannom pásme a nezachádzajú ďalej ako do stredného pásma. Banskobystričania majú príliš malo času na niečo zaujímavé.
     
    57:47
    Do konca zápasu nám ostáva niečo vyše dvoch minút, no domácim sa zatiaľ veľmi nedarí. Popradčania sa dobre bránia a určite tri body nechcú stratiť.
     
    57:10
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Lukáš Hvila, no gólman Chorošun puk po tomto projektile zachytil na svojej pozornej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    56:39
    Banskobystrickí "barani" sa usadili v útočnom pásme, no ich nedôrazné strely napokon nezastrašili hosťujúcu defenzívu na čele s gólmanom Sidora.
     
    55:57
    Takáč tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Chorošun sa nenechal zahanbiť a puk zachytil na svojej výstroji. Následne prerušuje hru.
     
    55:20
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval Bambúch, no gólman Sidor puk napokon s menšími ťažkosťami zblokoval do bezpečia. Následne sa k nemu dostali Popradčania.
     
    54:42
    Popradčania sa snažia ofenzívne presadiť, no domáci "barani" sa stále snažia ešte niečo vymyslieť a vsietiť potrebný kontaktný gól. "Kamzíci" sú však pozorní aj v defenzíve.
     
    53:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Domácim hráčom sa napokon podarilo znížiť! Mike Danton tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Sidor puk vyrazil pred seba, kde si ho prevazl MÁRIO LUNTER. Ten sa presunul na pravú stranu, kde sa napokon jeho bekhendové zakončenie popri Sidorovej lapačke stalo gólovým. Domáci tak využili presilovú hru. Asistenciu si pripisuje Mike Danton.
     
    53:15
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Češík, no gólman Sidor bol v strehu a puk zblokoval svojími betónmi na dobre postavený zadný mantinel.
     
    52:53
    Na rade je ďalšia presilová hra pre domácu Banskú Bystricu. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Parker Stanfield.
     
    52:20
    Puk sa momentálne nachádza prevažne v strednom pásme, kde chcú oba tímy zabojovať, no vždy sa ten druhý veľmi dobre bráni.
     
    51:41
    Banskobystričania sú očividne poriadne rozhodení. Tentokrát to mohol využiť Stanfield, no ten napokon nedokázal prekonať Chorošuna. Puk napálil len na zadný mantinel.
     
    50:55
    Varga sa snažil niečo vymyslieť spoza svojej brány, no jeho šance výrazne znížil forčekujúci Michael Vandas. Ten sa však napokon k puku nedostal.
     
    50:20
    Vaic sa preštrikoval až pred gólmana Chorošuna, no napokon jeho tvrdé zakončenie skončilo len tesne mimo banskobystrickej brány. Banskobystrická obrana bola poriadne zmätená.
     
    49:42
    Stals tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Chorošun bol v strehu a puk zblokoval svojími betónmi na bezpečný bočný mantinel. Následne sú však pri puku stále Popradčania.

    Branky a nahrávky: 4. Jankovič (Marcinek, Bambúch), 40. Macík (Šimun), 49. Macík (Jankovič), 54. Lunter (Danton) - 11. Suchý (Klouda), 14. Buc (Vaic), 23. Hvila (Vandas, Klouda), 29. D. Brejčák (Kovačevič), 41. Stanfield (Paločko, Takáč), 49. Hvila (Šterbák)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Chorošun (Dzubina) - Bambúch, Kubka, Predajniansky, Ketner, Varga, Janík - Lantoš, Češík, Danton - Lunter, Zigo, Macík - Jankovič, Šimun, Marcinek.
    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali - Vandas, Stanfield, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic, Stals, Smotrila - Paločko, Takáč.

    Rozhodčí: M. Homola, Hradil - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 1150
    bahis siteleri