Žilina – Skalica 0:3 (kon.) | Martin – Košice 1:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 3:2 (kon.)
Banská Bystrica – Poprad 4:6 (kon.) | Trenčín – Piešťany 2:3 (kon.)
konec
MsHK Žilina
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HK Skalica
sk Neděle 24.02.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Pekný deň prajem pri 52. kole Tipsport extraligy. Domáca Žilina dnes privíta na svojom lade mužstvo zo Skalice.

    MsHKDOXXbet Žilina Domáci celok sa herne trápi už dlhšiu dobu. V posledných piatich zápasoch sa im podarilo len raz zvíťaziť a to na ihrisku v Zvolene. V poslednom zápase podľahli Pieštanom vysoko 5:2 keď boli opäť bezmocný a tým pádom sa nachádzajú na 9. mieste, náskok pred Martinom je tri kolá dokonca štvorbodový. Domácich čakajú ťažké súboje s Trenčínom a Košicami, pričom na play-off už dávno nepomýšľajú.

    HK 36 SKALICA V tíme hostí je situácia ohľadom play-off jednoznačná. Nachádzajú sa aktuálne na piatom mieste, čo by znamenalo pri súčasnej situácii stretnutie v ďalšej fáze PO so 4. Pieštanmi. To sú však všetko len kalkulácie a do konca základnej časti si ešte hostia zmerajú sily s Košicami a so Zvolenom. Dnešný zápas by podľa vyjadrení hráčov mal byť len povinnou jazdou pred bojom o titul.

    Dokážu hostia potvdiť dnes úlohu favorita alebo domáci zaskočia hokejovú verejnosť? Všetko sa dozvieme o 17:00.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:10
    Začalo sa nám stretnutie 52. kola najvyššej Slovenskej súťaže, hneď na začiatku sa hra prerušenie. Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    01:10
    Prvá vážnejšia šanca v zápase, resp. ak to tak môžme nazvať. Skalica sa pomaly natláčala do útočného pásam, dostala sa aj do zakončenie, ale jeho pokus pokryl brankár. Vhadzovanie v útočnom pásme Skalice.
     
    01:46
    Opäť sa nám hra prerušuje, po buly v útočnom pásme Skalice sa hra presunula na opačnú stranu, po vhadzovaní prišlo rýchle zakončenie od modrej, tento pokus končí v lapačke brankára Žiliny.
     
    01:58
    Úvod zápasu by sme mohli nazvať aj takým "posekaným". Hra sa kúskuje a kúskuje, v tomto momente sa vhadzuje v strednom pásme, brankári zatiaľ bez roboty.
     
    02:07
    Skalica sa po buly stiahla s pukom do vlastného pásma, menšiu chybu v rozohrávke skoro využili hostia, ale včas ešte zaúradovala obrana Skalice, ktorá všetko upokojila.
     
    02:31
    Hra sa nám opäť prerušuje, zostávame v pásme Skalice, po tom ako obrana hostí nezačala prihrávku na svojich spoluhráčov najpresnejšia.
     
    02:46
    Po dlhšom kúskovaní hry sme videli aj nejaký útok, boli pri tom hráči Skalice, ktorý bol buly vo vlastnom pásme potiahli hru až do útoku, odkiaľ strelou z pravej strany ohrozili brankára Žiliny, ten zasiahol až na dva krát.
     
    03:52
    Pomaly sa už blížime k prvej päťminútovke zápasu a s určitosťou si môžem dovoliť povedať, že v tomto zápase sa viac prerušovalo ako v konečnom dôsledku hralo. Na šance je to zatiaľ taktiež pohoršie.
     
    06:04
    Dobrá snaha teraz na domácej strane, do útoku sa teda dostali hráči Žiliny. Individuálne prenikol po pravej strane Sýkora, odkiaľ aj strelou z príklepu ohrozil brankára Skalice, ten si s jeho pokusom poradil.
     
    06:57
    Dlhší čas sa nám hrá v útočnom pásme Žiliny, tá si azda po prvý krát vyprodukovala nejaký väčší tlak, strely či z pravej strany, alebo od modrej skončili u brankára.
     
    08:58
    Skalica začína svoj ďalší útok spoza vlastnej brány, Holovič síce stratil puk v strednom pásme, po tom ako mu ho vypichol obranca, ale vzápätí si ho opäť dokázal vybojovať a smeruje do útoku.
     
    09:57
    Máme tu aj prvé vylúčenie v zápase, na trestnú lavicu odchádza Konečný za držanie.
     
    10:43
    Za krátko tu máme ďalšie vylúčenie, tento krát je to center z prvej formácie Krajči.
     
    10:53
    Nejako sa nám to rozbehlo s vylúčeniami, ku Krajčimu si na teraz prisadne Sýkora, ktorý odchádza za hákovanie.
     
    11:03
    Skalica tlačí hneď v úvode presilovky v útočnom pásme, Lažo to skúša od modrej, ale jeho pokus ostal na obrancovi. Skalica ostáva v útoku.
     
    11:53
    Skalica dala gól!
    Prvý gól prichádza tak povediac aj vďaka presilovke, pred ktorou to na šance nebolo moc ružové. V tejto chvíli hostia držali v útočnom pásme súpera, viacero prihrávok sme videli na modrej čiare. Tvrdá strela Školiaka skončila pred bránou, tam to už nejak dorazil ŽIGMUND PÁLFFY, ktorý tak otvoril dnešné skóre zápasu.
     
    13:49
    Po góle sa nám hra na istý čas ukľudnila, v tejto chvíli postupujú do útoku hráči Žiliny, ktorí o puk pri mantinely prišli.
     
    14:17
    Žilina si aj po strate vybojovala opäť puk, z pravej strany sa dostal do zakončenia Leško, ktorý však mieril iba do brankára. Pokračujeme tak stavom 0:1.
     
    14:46
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, po buly síce ostali pri puku hráči Skalice, tým sa podarilo aj zakončiť, ale tento pokus nebol príliš dôrazný, resp. moc prudký na to aby ohrozil brankára.
     
    15:34
    Hra mala teraz dlhší priebeh bez prerušenia, v týchto sekundách to už neplatí, po tom ako Skalica zatlačila na súpera v útočnom pásme boli Žilinčania aj trošku nútení sa oslobodiť i za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    15:48
    Žilina vyhrala buly v útočnom pásme, o zakončenie sa pokúsil obranca, avšak jeho pokus skončil iba na obrane Skalice, ktorá aj tento krát dobre zasiahla. Žilina opäť pri puku...
     
    16:28
    Ako som spomínal, Žilina sa opäť dostávala do útoku, tam však na teraz moc toho nespravila, nahodený puk zachytil za bránou Lipovský, ten sa však po chvíli pošmykol. Všetko kontrolujú už obrancovia Skalice.
     
    17:30
    V záverečných minútach stretnutia sú to hráči Skalice, ktorí sa nachádzajú v útočnom pásme, viacero prihrávok ešte nie je zakončených, uvidíme.
     
    18:00
    Po nejakej pauze tu máme opäť vylúčenie, na trestnú odchádza Beňa za držanie.
     
    18:06
    Úvodné sekundy presilovky mohli byť pre Žilinu kľúčové! Prihrávka z pravej strany skončila na hokejke Vargu, ktorý pred brankárom zaváhal a iba ho nastrelil.
     
    18:51
    Žilina sa teraz snaží kombinačne rozhodiť počas presilovky súpera, prihrávajú si po celom obvode, ale zatiaľ je to tak ako vravím - čisto iba prihrávky.
     
    19:31
    Sýkora si celkom pekne obhodil obrancu, puk mu však skĺzol do útočného pásma, tam už všetko kontroluje obrana Skalice, ktorá v závere prvej tretiny vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina zápasu 52. kola medzi Žilinou a Skalicou. V krátkosti si zhodnoťme úvodnú časť tohto zápasu. Na začiatku sa viac prerušovalo ako hralo, následne prišli na rad aj vylúčenia, ktoré v konečnom dôsledku aj zaručili prvý gól stretnutia, keď sa pred bránou Žiliny najlepšie zorientoval Pálffy, ktorý nezaváhal.
    Pokračujem o pätnásť minút - 17:42.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:18
    Úvod druhej tretiny patrí Skalici, tá sa po buly dostala do útočného pásma, snažila sa niečo pri pravom mantinely spraviť, ale všetko pokryla obrana, ktorá im nedovolila ani zakončiť.
     
    21:22
    Rozmýšľam, čo by som Vám na teraz napísal. Puk sa presúva zo strany na stranu vďaka nepresnostiam na oboch stranách.
     
    22:08
    V tejto chvíli boli v útoku hostia, tí to zatiaľ v útočnom pásme riešili čisto iba prihrávkami, tá posledná nebola síce najpresnejšia, ale veľmi ich to mrzieť nemusí, kedže Žilina vyhadzuje cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie.
     
    22:36
    Na zimnom štadióne sa nám aktuálne prerušuje, po tom ako lapačkou zakročil brankár Žiliny. Diváci na tribúne si môžu počas prestávky vychutnať aspoň pieseň od známej skupiny Bon Jovi.
     
    24:06
    Skalica v posledných sekundách neustále dobiedza bránu Žiliny, zatiaľ to nie je na priame zakončenie na bránu, keďže súper sa dobre brány a vyhadzuje puky do stredného pásma.
     
    24:43
    Žilina sa azda po prvý, alebo druhý krát dostala do útočného pásma. Už to vyzeralo na zakončenie, ale prišiel obranný zákrok súpera, Sýkora sa pozrel na hlavného rozhodcu, pohľadom si aj pýtal faul, ale ten v konečnom dôsledku neprišiel.
     
    26:14
    Do útoku sa opäť tlačia hráči Skalice, tí to dotiahli presne pred útočné pásma, tam stratili puk, z protiútoku sa taktiež snažila Žilina niečo vymyslieť, pokus z pravej strany minul bránu.
     
    27:00
    Hra sa nám teraz strieda zo strany na stranu, Skalica sa síce dostala do útočného pásma, ale tam stratila puk. Z protiútoku sa dostali do útoku Žilinčania, tí to na teraz iba kombinujú.
     
    27:35
    Skalica sa tak nejak ubránila, vyhodila puk iba do stredného pásma. Po chvíli dobiedzajú bránu opäť hráči Žiliny, ktorí ani v tom prvom prípade nezakončili. Uvidíme, či sa im to podarí teraz.
     
    28:09
    Žilinskí hráči sú v útočnom pásme, puk držia hlavne za bránou a pri pravom mantinely. Prihrávky medzi dvojicou hráčov ešte neboli zavŕšené do toho hlavného, čím je zakončenie.
     
    29:03
    Žilina počas svojho dlhého tlaku ani nevystrelila na bránu, Skalica sa po pár sekundách dokázala oslobodiť, ale nie však na dlho. Žilina sa pokúsi s pukom z vlastného pásma dostať do útoku.
     
    30:19
    Skalica sa niečo teraz pokúsila, ale bol to len taký slabý výkrik, keď sa hostia dostali iba do útočného pásma, kde o puk hneď prišli. Divákom sa určite musí páči hra v druhej tretine Žiliny, ktorá v podstate súpera k ničomu nepustila.
     
    30:42
    Najskôr sa Žilina nedostala do útočného pásma, po tom ako nahodila puk sa ho za bránou zmocnili hráči Skalice, ani tí však toho moc nevymysleli. Nahodený puk zo stredného pásma skončil za bránou Žiliny, kde sa ho ujal súper. Jemu sa po pár sekundách podarilo aj zakončiť, keď od modrej musel zasahovať Lipovský.
     
    31:37
    Na šance sa nám to teraz trošku ukľudnilo, Žilina síce začala korčuľovať, výrazne napáda a snaží sa aj zakončiť, ale zatiaľ je to iba optická prevaha, na to rozhodujúce, čiže góly vyhráva Skalica po presnom zásahu Pálffyho.
     
    32:09
    O puk sa opäť bojuje v obrannom pásme Skalice, tá si to pri mantinely dokázala vybojovať, dostala sa aj do útočného pásma, kde podla mňa prišiel faul na brankára Žigárdyho. Pokračuje sa však v hre.
     
    32:36
    Nezdalo sa mi, na trestnú za faul na brankára, resp. za nedovolené bránenie odchádza Konečný.
     
    32:46
    Hneď v úvode presilovky sa Žilina tlačí do zakončenia, strela od modrej skončila u Lipovského, ktorý mal dostatok priestoru aby na strelu videl, následne aj na ňu zasiahol.
     
    33:18
    O puk sa teraz bojuje za bránou Skalice, tam to vyšlo na teraz v mikrosúboji víťazne pre hráčov Skalice, ktorá vytiahla puk do útočného pásma, tam ale nezakončila.
     
    33:58
    V týchto sekundách to v presilovke moc hráčom Žiliny nejde, síce sa dostali do útočného pásma, ale tam po nepresnej prihrávke o puk prišli a Skalice ihneď vyhodila.
     
    34:29
    V týchto sekundách prišla aká taká šanca počas presilovky, nahodený puk z hokejky Dlouhého tečoval pred bránou Dreveňák, jeho pokus však minul bránu.
     
    34:54
    Po dlhej dobe sa pretiahol trošku aj brankár Žigárdy, ktorý musel loviť svojou lapačku po puku, ktorý sa odrazil po strele Konečného. Buly v útočnom pásme Skalice.
     
    35:45
    Skalica dala gól!
    Myslím si, že v tomto momente môže prísť aj taký zlom pre hráčov Žiliny. Tí v doterajšom priebehu tlačili na bránu súpera čo to dalo, Skalicu v podstate nepustili k ničomu. Hostia si však z ničoho dokázali vyprodukovať na oko prekrásnu kombinačnú akciu na jeden dotyk, pri ktorej bol na konci ŽIGMUND PÁLFFY, ktorý už nemal problém dopraviť puk do odkrytej časti brány. Asistencie si pripisujú Školiak a Jankovič.
     
    36:32
    Žilina vošla do útočného pásma cez stred, tam sa snažila niečo prihrávkami vymyslieť, ale Skalica dokázala vypichnúť puk a na teraz sa ubrániť.
     
    36:58
    Puk sa v teraz striedal, resp. kĺzal zo strany na stranu. Je tomu tak aj v týchto sekundách, keď hostia nezaložili najlepší útok, keď ich prihrávka skončila za bránou Žiliny. Zakázané uvoľnenie.
     
    37:30
    Po pár sekundách sme svedkami ďalšieho zakázaného uvoľnenia a znovu to je na strane Skalice. Vhadzuje sa tak v útočnom pásme Žiliny.
     
    37:58
    Nepríjemný stret hráčov strednom pásme, Pálffy ostáva ležať na ľadovej ploche. Hra sa prerušuje.
     
    38:11
    Pálffy ako správny kapitán vstal a sám odišiel na striedačku, vyzerá že bude v pohode.
     
    38:57
    Pomaly sa blížime aj k záveru druhej tretiny, pri puku sú aktuálne hráči Žiliny, ktorí si to prihrávajú vo vlastnom pásme. Vyzerá to tak, že skóre sa v druhej tretine už nezmení.
     
    39:36
    V závere druhej časti hry sa do útoku dostali ešte hráči Žiliny, tí zakončili pred brankárom, ale ten si na ich pokus dal pozor.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá časť zápasu medzi Žilinou a Skalicou výsledkom 0:1. Musíme pochváliť, že Žilina bola v druhej časti hry určite lepším tímom, čo sa týka hlavne optickej stránky. Vďaka svojmu tlaku si vypracovala šance, tie do gólu však nepretlačila. Gólovo to voňalo na opačnej strane, kde si Skalica tak povediac z ničoho vypracovala šancu, ktorú pretlačila do gólu zásluhou druhého presného zásahu Pálffyho.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:30.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:07
    Žilina sa nejak v úvode tretej tretiny snaží spraviť s výsledkom, obieha okolo brány Skalice, ale zatiaľ to nie je ani zakončené. Hostia veľmi dobré napadajú!
     
    41:57
    Hra trošku stratila na svojom tempe, puk sa dostal až za bránu Žiliny, následne postupujú dopredu domáci hráči, ktorí sa budú snažiť niečo vymyslieť v útočnom pásme.
     
    42:45
    Žilina v útočnom pásme, dobre si to prihrávali hlavne za bránou, po chvíli sa snažil o prekvapenie Krajčí, ktorý z ničoho nič vybehol spoza brány a z otočky zakončil iba do betónu brankára.
     
    43:21
    Na teraz sa nám vhadzuje v útočnom pásme Skalice, tá po buly ostáva v útočnom pásme, kde sa jej aj po chvíli podarilo zakončiť, lenže pokus spomedzi kruhov skončil na obrane.
     
    44:16
    Skalica v posledných minútach iba v útočnom pásme, tam to iba kombinuje a sem tam zakončí, ich doterajšie pokusy z tohto tlaku skončili iba na obrane, iba tento pokus z pravej strany skončil u Žigárdyho, ktorý išiel na kolená a stiahol puk k sebe.
     
    44:56
    Žilina sa z vlastného súboja vyhodila od mantinelu, puk na obrannej modrej zachytil hráč Skalice, ktorí už kombinuje medzi svojimi spoluhráčmi. Hostia pomaly postupujú do útoku.
     
    45:35
    Skalica na teraz drží puk na hokejke viac, to sa nepáči ani samotným hráčom Žiliny, ktorí dobre napadajú.
     
    45:57
    Skalica dala gól!
    Myslím si, že je rozhodnuté! Skalica to opäť perfektne vymyslela a hlavne potešila aj hladné oko diváka po nádherných prihrávkach. Tou sa na teraz prezentoval Pálffy, ktorý svoju prihrávku načasoval pomedzi dvoch obrancov, puk docestoval pred bránu, kde bol pripravený RENÉ ŠKOLIAK, ktorý nezaváhal. Asistencie: Pálffy a Kudrna.
     
    47:54
    Skalica opäť pri puku, Pálffy sa snažil aj takou žabkou do stredného pásma nájsť spoluhráča, ale jeho úmysel včas zastavil obranca, ktorý následne nahodil puk do útoku. Oba tímy striedajú!
     
    48:28
    Žilina začína útok od vlastnej brány, k puku sa v strednom pásme zmocnil Sýkora, ktorý následne individuálne prenikol cez stred aj pred bránu Skalice, jeho následný pokus skončil v lapačke Lipovského.
     
    48:49
    Naďalej sa nám hrá v obrannom pásme Skalice, pri mantinely došlo k tvrdšiemu stretu hráčov v hre sa však naďalej pokračuje. Pri puku sú teraz hráči Žiliny, po pár sekundách sa hra prerušuje, keďže puk ostáva nehybne ležať pod telami hráčov, ktorí ho zakryli pri mantinely.
     
    50:17
    Žilinskí hráči sa natlačili v celom počte hráčov v útoku, kombinovali hlavne po pravej strane, ale v konečnom dôsledku nezakončili. Do rýchleho protiútoku sa vzápätí dostali hostia, Školiak mal možnosť z ľavej strany, tú mu však brankár zneškodnil.
     
    51:24
    Nahodený puk zo stredného pásma sa odrazil k brankárovi Žiliny, ten ho radšej zakryl pod lapačku, kedže nebezpečne nabiehala dvojica hráčov Skalice.
     
    51:47
    V týchto sekundách sa puk nachádza v obrannom pásme Skalice, dostal sa tam po nahodený o mantinel.
     
    52:27
    Hra sa nám prerušila, ako som spomínal hralo sa v útočnom pásme Skalice, domáci po dlhšom tlaku aj za cenu zakázaného uvoľnenia vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    52:47
    Žilina v týchto chvíľach za bránou Skalice, snažia sa krátkymi prihrávkami rozhodiť brankára, resp. aj obranu a v hodine dvanástej zaúradovať. Na teraz im to nevyšlo, kedže prihrávka skončila u súpera.
     
    53:42
    Vyzerá to tak, že tento zápas sa iba dohráva. Puk sa strieda zo strany na stranu, Skalica dobre bráni a nechce pustiť súpera do nejakej väčšej šance.
     
    54:17
    V týchto sekundách sa o puk bojovalo v obrannom pásme Skalice, buly síce vyhrali hráči Žiliny, ale ten tak povediac aj nešťastne preletel až do obranného pásma Žiliny, hráči sa tak museli stiahnuť a Skalica sa dokázala sformovať.
     
    54:39
    Ako som vravel, posledné minúty budú pre diváka viac povediac nudné. Tento krát sa prerušuje po vyhodenom puku hráčom Skalice. Rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    55:01
    V týchto sekundách to vyzeralo celkom nádejne pre Žilinu, tá si z ničoho nič dokázala vyprodukovať akýsi tlak, ktorý zavŕšila nepríjemnou strelou od modrej, po ktorej musel Lipovský natiahnúť svoj betón.
     
    55:42
    Po chvíli sa nám v útoku predvádzajú opäť hráči Žiliny, najskôr z pravej strany prišlo zakončenie tesne nad bránu, po pár sekundách to z opačnej strany vyskúšal Kokavec, ale ten už pohorel na Lipovskom, ktorého nevedia prekonať hráči Žiliny.
     
    56:33
    V závere stretnutia odchádza na trestnú lavicu Školiak. Presný zápis ešte nemám k dispozícii, ale s určitosťou viem povedať, že za faul v strednom pásme dostal Lažo trest do konca zápasu.
     
    57:27
    Zápas 52. kola medzi Žilinou a Skalicou sa blíži do samotného záveru, v týchto sekundách sú v útoku hráči Žiliny, ktorí zatiaľ držia puk okolo mantinelu.
     
    59:28
    Tento zápas sa nám už pomaly končí, v posledných sekundách sa snaží ešte Žilina niečo v útočnom pásme.
     
    59:52
    Varga teraz prenikol okolo mantinelu, následne si to hodil aj na strelu, keď "ťaháčikom" poslal puk rovno do lapačky Lipovského.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas 52. kola medzi Žilinou a Skalicou. V dnešnom zápase vyhrali tak povediac na optiku hráči Žiliny, ale z prekrásnych gólov sa tešili hráči Skalice, ktorí vyhrali všetky tretiny po 0:1. V dnešnom zápase si čo sa podla bodov týka určite polepšil Žigmund Pálffy, ktorý si pripísal dva úvodné góly a pri treťom góle sa podieľal asistenciou.
     
    Lúči sa s Vami Tomáš Batiz. Prajem príjemný zvyšok večera, ale aj dobrý vstup do nového týždňa. (19:00:56)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 12. Pálffy (Školiak, Kozák), 36. Pálffy (Školiak, Jankovič), 46. Školiak (Pálffy, Kudrna)


    MsHK Žilina: Žigárdy - Rúfus, Gula, Dlouhý, Leško, Brcko, Šedivý, Sekáč, Staňo - Kokavec, Krajčí, Varga - Drevenák, Surovka, Sýkora - Valášek, Ďuriš, Drábek - Niník, Jarab, Lipovský
    HK Skalica: Lipovský - Kozák, Jankovič, Jaborník, Trška, Bobček, Barák, Beňa - Pálffy, Školiak, Kudrna - Lažo, Stieler, Šátek - Kutálek, Holovič, Konečný - Jurík, Klejna, Sloboda

    Rozhodčí: Baluška - Výleta, Tvrdoň
    bahis siteleri