Kerkrade – Feyenoord 0:1 (kon.) | Utrecht – Waalwijk 1:0 (kon.) | Ajax – Zwolle 3:0 (kon.)
Twente – Arnhem 0:1 (kon.)
konec
Roda JC Kerkrade
0:1 (0:1)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 10.03.2013, 12:30 • Parkstad Limburg Stadion (kapacita: 19 979 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Sanharib Malki dokázal výborně zakončit z otočky, trefil však pouze brankáře Muldera.
     
    89
    Po rohovém kopu Fledderuse se dostal k hlavičce jeden z domácích hráčů, který nasměroval míč do brány, na brankové čáře ale zasáhl Mathijsen a míč odkopl do bezpečí.
     
    88
    Ruben Schaken, jenž dnes odehrál výborný zápas a velkou měrou se podepsal pod dosud jediný gól zápasu, opouští hřiště a je nahrazen Ruudem Vormerem.
     
    84
    Po přiťuknutí Fledderuse pálil zpoza vápna Demouge. Jeho střela určitě měla potenciál na vyrovnání, ovšem gólman Mulder stál na správném místě a míč lapil.
     
    82
    Domácí posilují ofenzívu. Místo stopera Barta Biemanse přišel na hřiště polský útočník Mikolaj Lebedynskij.
     
    81
    Daryl Janmaat se vydal na útočný výlet, v pokutovém území Rody si jako zkušený útočník pohrál se dvěma obránci a zakončil. Brankář Prus jeho střelu z úhlu vyrazil.
     
    79
    Máme tu první střídání na domácí straně. Dolů jde Laurent Delorge, který přepustí své místo Arnaudu Djoumovi.
     
    77
    I když Boëtiusovo zranění zřejmě nebylo tak vážné, nakonec je to on, kdo opouští hřiště. Na závěrečné minuty přichází Wesley Verhoek.
     
    72
    Sanharib Malki nádherným oblouček našel volného Donalda, který ale ve stoprocentní šanci selhal. Ve skluzu zakončil jen těsně vedle levé tyčky hostující brány.
     
    67
    Pellé dnes představuje pro domácí defenzívu permanentní nebezpečí. To potvrdil i tentokrát, kdy se obtočil okolo obránce a zhruba z patnácti metrů nastřelil boční síť Prusovy brány.
     
    66
    Mitchell Donald stáhl k zemi pronikajícího Vilhenu a po zásluze vyfasoval od rozhodčího Vinka žlutou kartu.
     
    64
    Graziano Pellé si udělal prostor ke střele a zpoza vápna vyslal na domácí bránu nepříjemnou pozemní střelu. Gólman Prus měl co dělat, aby míč konečky prstů vyškrábl alespoň na roh.
     
    54
    Graziano Pellé mohl z ničeho nic poslat Feyenoord do dvoubrankového vedení, ale jen těsně nedosáhl na Boëtiusův střílený centr ze strany. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    43
    První karetně potrestaným hráčem se dnes stává domácí kapitán Sanharib Malki.
     
    30
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    GRAZIANO PELLÉ znovu potvrzuje pověst kanonýra. Tentokrát využil perfektního centru Schakena z hranice vápna a hlavou uklidil míč nechytatelně k levé tyči Prusovy brány - 0:1.
     
    26
    Schaken si pohrál s bránícím Tamatou, ze strany pronikl do pokutového území, kde měl dostatek prostoru k zakončení, a tak zkusil štěstí. Z poměrně ostrého úhlu ale poslal míč zhruba metr vedle vzdálenější tyčky.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 30. Pellé

    Karty:   43. Malki (KER), 66. Donald (KER)


    Roda JC Kerkrade: Prus – Monteyne, Biemans (82. Lebedynskij), Danilo, Tamata – Delorge (79. Djoum), Bonevacia, Donald, Fledderus – Malki, Demouge.
    Feyenoord Rotterdam: Mulder – Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi – Vilhena, Clasie, Immers – Schaken (88. Vormer), Pellé, Boëtius (77. Verhoek).

    Rozhodčí: Vink - Inia, Meenhuis
    bahis siteleri