R. Sobota – Šaľa 3:1 (kon.) | L. Mikuláš – Šamorín 1:1 (kon.) | Prešov – Bardejov 1:0 (kon.)
Podbrezová – Senec 0:1 (kon.)
konec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1:1 (0:0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
sk Sobota 10.08.2013, 16:30 • štadión Okoličné (Liptovský Mikuláš) • MONACObet liga
     
    Vážení športoví priatelia pre dnešok sa s vami lúči Tomáš Batiz. Dúfam, že v dnešnom prenose ste našli všetko to čo ste potrebovali a vrátite sa k nám aj niekedy nabudúce. Príjemný zvyšok dňa. (18:22:59)
     
    Skončil sa nám tak zápas štvrtého kola, v ktorom sme videli dobrý futbal v úvode však veľmi vyrovnaný. Vážne šance priši v druhom polčase, keď hostia otvorili skóre v 50. minúte po presnom zásahu Pončáka. Viacero šancí aj na druhej strane, ale gól nie a nie prísť. Všetko sa však zmenil v 63. minúte, keď po priamom kope Latiaka vyskočil najvyššie Kubena, ktorý dopravil loptu za chrbát brankára. V závere zápasu dostali hostia červenú kartu, ale ani vo výhode Liptáci nenašli po druhý krát recept na súpera a zápas sa tak skončil výsledkom 1:1.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Vyzerá to tak, že v dnešnom zápase sa bude bodovo deliť, keďže Šamorín je v útoku a tam sa snaží udržať loptu v bezpečí.
     
    90
    Prichádza už aj údaj o nadstavenom čase, postranný nastavuje dve minúty.
     
    89
    V posledných minútach druhého polčasu prichádza striedanie v tíme hostí. Ihrisko opúšťa azda najlepší hráč na ihrisku Sidibe, na jeho miesto prichádza Cvejić.
     
    87
    Liptovský Mikuláš je pri lopte, ale po centri chyboval Pastva. Po prechode cez ľavú stranu prišla kolmica na Sidibeho, ktorý preukázal perfektnú kontrolu lopty, ale jeho zakončenie spomedzi hráčov pokryl Šavol.
     
    86
    OBROVSKÁ ŠANCA PRE ŠAMORÍN! Z ničoho nič ako pri prvom góle sa do útoku a do veľkej šanci dostal tentokrát Lukáš Čemba, ktorý pred samotným brankárom zlyhal a Šavol si pripísal perfektný zákrok.
     
    85
    Podobné miesto štandardnej situácie ako pri góle. Center z pravej strany skončil na zadnej tyči, tam však nik nezakončil a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    83
    Tlak prichádza aj na opačnej strane, Pastva potiahol loptu po pravej strane a poslal center, ktorý zablokoval obranca. Po pár sekundách sa hra prerušuje – faul hostí.
     
    83
    Šamorín sa z ničoho nič dostal do celkom dobrej šance, keď prešiel po pravej strane a strelou Sidibeho poslal loptu tesne mimo pravej tyče. Takéto útoky z ich strany sa dajú ešte čakať.
     
    82
    Ako sme spomínali prichádza žltá karta pre Latiaka, ktorý fauloval pri rozvíjajúcom sa útoku súpera.
     
    81
    Po pravej strane preniká Latiak, ktorý našiel svojou prihrávkou iba súpera a ten ihneď začína s útokom. Latiak to zrejme nezvládol a fauloval zo zadu, rozhodca ponechal výhodu.
     
    80
    Po nejakom čase sa do útoku dostal aj Šamorín. Po pravej strane prešiel Sidibe, ktorý podržal loptu a celé to dotiahol na prerušenie hry, lenže roh z toho nie je.
     
    79
    Perfektná šanca po rohovom kope z pravej strany. Center skončil pred malým vápnom, kde sa do hlavičky dostal Dušan Kucharčík, obranca Lipovského Mikuláša, jeho vysoký výskok skončil hlavičkou, na ktorú odpovedal perfektným zákrokom Pentek.
     
    78
    Pred samotným rohovým kopom prichádza aj striedanie. Ihrisko opúšťa Stojanović, na jeho miesto sa presúva Peter Gregora.
     
    77
    Dobrý center Liptovského Mikuláša z vlastnej obrannej línie skončil na ľavej strane no následne prichádza aj prerušenie hry, po ktorom nasleduje rohový kop.
     
    76
    Znovu žije pravá strana Liptovského Mikuláša a práve Brčák, ktorý križuje prihrávky do veľkého vápna. Šamorín sa ubránil a loptu budú vracať aj späť do hry z autu.
     
    75
    Liptovský Mikuláš má menší tlak po tom ako hrá v presile. Ďalší útok prichádza po pravej strane, následný center sa dostal ku Pastvovi, ktorý sa nedostal do zakončenia.
     
    74
    Šamorín sa v oslabení dostáva do nejakého tlaku. Útok cez stred ihriska bol zavŕšený prihrávkou, ale na tú dobre odpovedal Kubena, ktorý odkopol do bezpečia.
     
    72
    V posledných sekundách je to taký opatrný futbal a súper zo Šamorína sa snaží viac zdržovať.
     
    71
    Zbytočná žltá karta pre kapitána hostí. Za zdržovanie hry dostal žltú kartu Vladimír Pončák.
     
    70
    Po vylúčení hráča hostí sa do kombinácie dostávajú viac hráči Liptovského Mikuláša.
     
    67
    Dnešný zápas bude ešte pre oko diváka dobrý. Po predošlom góle Kubenu prichádza pre Tatran aj výhoda o jedného hráča, keďže Ernest Fulmek zastavil unikajúceho Pastvu a rozhodca neváha – červená karta. Liptovský Mikuláš následne nepremenil priamy kop.
     
    65
    Znovu sledujeme akciu domácich hráčov. Prechod po pravej strane, prihrávka pred šestnástku a zakončenie Latiaka, ktoré bolo príliš ľahkovážne a končí nad brvnom.
     
    63
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po nejakom čase tu mame opäť vyrovnaný stav stretnutia. Priamy kop Latiaka z pravej strany skončil pred malým vápnom na hlave MARTINA KUBENU, ktorý len šuchol loptu a tá končí pri pravej tyči.
     
    63
    Šamorín začínal s útokom na ľavej strane hracej plochy. Po pár sekundách sa hra otáča, keďže po faule bude rozohrávať priamy kop domáci tím.
     
    62
    Hra na ihrisku sa dostáva do tempa z prvého polčasu. Kombinácia Liptovského Mikuláša sa v strede ihriska nepodarilo a dostal sa k nej súper.
     
    61
    Liptovský Mikuláš kombinuje v strede ihriska, ale stále to nie je úspešné. Z ničoho nič prichádza útok hostí a zakončenie z väčšej diaľky, ktoré končí nad brvnom brány Šavola.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 150 divákov.
     
    59
    Ako sme avizovali prišlo striedanie v domácom tíme. Ihrisko opúšťa Fuják a do hry sa po nejakom čase dostal Ferenc.
     
    58
    Po pár sekundách kombinácia domácich hráčov v strede ihriska prichádza prerušenie hry po faule súpera. Nasleduje striedanie...
     
    57
    Rohový kop z pravej strany domáci nevyužili a lopta sa ocitla v moci súpera, ktorý už ide do útoku. Prvotný tlak sa nevydaril, ale Šamorín ostáva pri lopte.
     
    57
    Dobrým prejavom na lopte sa predstavil domáci Latiak, ktorý si obehol spoluhráča, ale do následného zakončenia či prihrávky sa nedostal. Z nasledujúcej akcie si Liptovský Mikuláš vybojoval aspoň rohový kop.
     
    56
    Tatran znovu s nejakým tlakom na súpera, ale tentokrát to nevyšlo na pravej strane čo sa týka kombinácia. Lišivka hľadal Latiaka, ale jeho prihrávka skončila iba v aute, súper tak bude rozohrávať.
     
    55
    Futbal v druhom polčase už dostáva niečo čo to na svojej chuti. Liptovský Mikuláš ide do útoku s viacerými hráčmi, ale zatiaľ nie a nie zakončiť medzi tri tyče šamorínskej brány.
     
    54
    V posledných sekundách sa Liptovský Mikuláš dostáva do šancí, ale gól stále nie a nie prísť. Center z pravej strany skončil zakončením Latiaka, ten míňa hlavou bránu súpera.
     
    54
    Liptovský Mikuláš znovu búši do plných. Dobrý prechod Latiaka po pravej strane a následne vošiel do veľkého vápna, jeho následná prihrávka na Fujáka skončil zakončením, ktoré skončilo meter nad brvnom.
     
    52
    Po inkasovanom góle sa snaží Liptovský Mikuláš o nejaký útok. Po zákroku obrancu sa lopta dostala na roh, z následnej šance sa domácim nepodarilo zakončiť či ohroziť bránu súpera.
     
    50
    Šamorín dáva gól! Potom ako prešiel osobný vlak tak z čista jasna prichádza aj prvý gól stretnutia. Prechod kapitána hostí VLADIMÍRA PONČÁKA po pravej strane bol zavŕšený krásnym lobom, na ktorý nemal ani samotný Šavol nárok.
     
    48
    Útok domácich začína v strede ihriska, ale do pozornosti môžme tiež dať, že v týchto sekundách prešiel osobný vlak do Žiliny, pretože ten skôr zaujal divákov ako predvedený výkon futbalistov na ihrisku.
     
    47
    Pred pár sekundami sa nám začal druhý polčas, v jeho úvode pokračuje vyrovnaný futbal.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 17:35.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil prvý polčas v ktorom sme videli veľmi vyrovnanú hru na oboch stranách. Rád by som vám spomenul aj nejakú vážnu šancu, ale tá sa na štadióne v Okoličnom neudiala.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    V závere prvého polčasu ešte nejaké prerušenie hry po tom ako odkopol loptu po prerušení hry Stojanović.
     
    44
    Za pár minút sa nám bude končiť prvý polčas a mi sme aktuálne svedkami striedania. Z ihriska odchádza zranený Jančovič na jeho miesto nastupuje Kliment.
     
    43
    Šamorín sa dostal k lopte, ale všetko rieši iba dlhým odkopom. Kubena si dáva načas kým rozohrá. Pripomínam, že stav hráča hostí je vraj vážny a bude sa zrejme striedať.
     
    42
    Striedanie hry na oboch stranách. Domáci hráči počas výhody stále nevedia nájsť recept na súpera a kombinujú iba v strede ihriska.
     
    41
    Domáci sa po pár sekundách dostali do útoku, ale celá hra je iba na ľavej strane ihriska. Po autovom hode sa celá hra vzťahuje späť na ich vlastnú polovicu.
     
    40
    Liptovský Mikuláš bude pár minút hrať v početnej výhode, keď jeden z hosťujícich hráčov je za postrannou čiarou a pýta si lekára. Domáci však iba kombinujú na vlastnej polovici.
     
    39
    Stále je Hoferica ošetrovaní za postrannou čiarou a súpera začína s útokom. Center na pravú stranu, prihrávka na Stojanovića, ktorý z väčšej diaľky zakončil rovno na Šavola, ten s takouto loptou nemal problém.
     
    37
    Na pár minút sa nám hra na štadióne zastavila po tom ako pri súboji ostal na ihrisku ležať Hoferica, po ošetrení to vyzerá všeliako, uvidíme či bude môcť pokračovať v hre.
     
    36
    Šamorín rozohráva priamy kop na krátko a presúva sa na pravú stranu. Kombinácia a následný prienik pred veľké vápno je zakončení prihrávkou za obranu v podaní Stojanoviča, ale ten si nie najlepšie rozumel so Sidibem, ktorý sa na jeho kolmicu nerozbehol.
     
    35
    Kubena prešiel po ľavej strane a poslal prihrávku do veľkého vápna, pri zakončení Fujáka končí lopta mimo hracej plochy, takže stále nie sme svedkami úvodného gólu. Tatran aj v týchto sekundách je pri lopte, lenže vo vlastných zadných radoch.
     
    33
    V posledných sekundách aktivita domácich hráčov, ktorá je v tomto momente zavŕšená ofsajdom. Šamorín sa po odkope od vlastnej polovice nedostal do šance a Lišivka rozohráva ďalšiu akciu.
     
    33
    Dobrá šanca po niekoľkých minútach hry a skoro prišiel aj úvodný gól. Po centri Latiaka z rohového kopu skončila lopta na zadnej tyči, kde ju najvyšší hráč na ihrisku Latiak minul len o centimeter, ale následne Ján Jukry hlavou míňa ľavú tyč o centimeter.
     
    32
    Tichá hra na oboch stranách a kde tu priamy kop. Center Latiaka skončil na prednej tyči, lenže tam zasahuje obranca a posiela loptu na roh.
     
    31
    Po centri z vlastných obranných radov Liptovského Mikuláša skončila lopta pri Fujákovi, lenže loptu nevybojoval. Po pár sekundách to skúsil centrom z ľavej strany Kucharčík, lenže ten nenašiel svojho spoluhráča.
     
    30
    Celá hra štvrtého kola tu na štadióne v Okoličnom sa prelieva zo strany na stranu. V týchto sekundách sú pri lopte hráči Liptovského Mikuláša, ktorý rozohrali po odkope kapitána hostí – jeho pokus skončil ďaleko za autovou čiarou.
     
    29
    Po rohovom kopu sa nič vážne nedialo, ale za spomienku stojí aspoň strela Latiaka, ku ktorému sa odrazila lopta. Jeho pokus z väčšej diaľky skončil mimo priestoru brány.
     
    28
    Niekoľko minút čakáme kým Latiak zahrá priamy kop. Jeho center z pravej strany skončil vo veľkom vápne, ale tam zasahuje obrana súpera, ktorá posiela hlavu na rohový kop.
     
    27
    Domáci hráči majú nejakú malú aktivitu. Po prihrávke na pravú stranu sa dostal k lopte Gombala, ktorý si hodil loptu a následne v boji vybojoval priamy kop.
     
    26
    Liptovský Mikuláš sa stále snaží napádať rozohrávku súpera, ale ten hru prerušil po vybojovanom faule. Štandardná situácia z ich vlastnej polovice opúšťa hraciu plochu.
     
    25
    Vyrovnaný futbal a silný vietor na štadióne v Liptovskom Mikuláši. Po autovom vhadzovaní na pravú stranu v kontakte ostal ležať na ihrisku Stojanovič, ktorý si trošku poležal a po pár sekundách sám vstal.
     
    25
    Stále pokračujeme futbalom v strede ihriska. Po aute z pravej strany sa dostal k lopte Fuják, ktorý prešiel cez dvoch hráčov a hľadal prihrávkou Gombalu, ten však zaváhal a obranca súpera ihneď odkopáva.
     
    24
    Ospravedlňujeme sa, ale na pár sekúnd nám vypadla sieť. Teraz je však už všetko v poriadku a pokračujeme útokom zo strany Liptovského Mikuláša.
     
    20
    Stále sme nevideli žiadnu veľkú šancu v zápase stále je to taký vyrovnaný futbal na oboch stranách. Dobrý pôžitok pre oko diváka prišiel po prieniku Mira Pastvu, ktorý to všetko zavŕšil centrom z pravej strany, lenže hlavička Gombalu končí tesne mimo pravej tyče.
     
    20
    Prvá žltá karta v dnešnom stretnutí prichádza do obranných radov, kde si ju po faule v strede ihriska obdržal Martin Kubena.
     
    19
    Dobrý útok zo strany Liptovského Mikuláša. Po priamom kope prišiel center na pravú stranu, následne predĺženie lopty a hlavička Kucharčíka, ktorá len tesne minula loptu súpera.
     
    18
    Viacerí z funkcionárov v domácom tíme sa sťažujú na Fujáka a odkazujú trénerovi Škrlíkovi aby striedal. Liptovský Mikuláš bude práve zahrávať priamy kop, ktorý je však ďaleko od brány.
     
    17
    Fuják sa dostal k lopte na kraji pravej časti šestnástky súpera, ale tam to bolo príliš málo agresívne. Súper prišiel vybojoval loptu a po pár sekundách rozohráva akciu súpera.
     
    15
    V posledných sekundách je pri lopte viac Šamorín, ktorý však iba kombinuje na vlastnej polovici. Liptovský Mikuláš sa po skazenej prihrávke súpera dostal k lopte, ale všetko končí u Hofericovi, ktorý podržal loptu.
     
    14
    Šamorín sa nepresadil ani tentokrát, ale ani sa nečudovať, keďže je to veľmi opatrný futbal. Center z vlastných zadných radov mieril na šestnástku, kde loptu nezachytil Seybou Sidibe.
     
    13
    Liptovský Mikuláš preniká po pravej strane pomocou Miroslava Pastvu, ktorý ťahá loptu. Prihrávka prišla znovu na kopačku Latiaka, tomu však nevyšla ani táto prihrávka a vyzerá to na špatný výkon v dnešnom zápase. Po pár sekundách je pri lopte Šamorín.
     
    12
    Dobrá šanca pre Šamorín, ale je to ofsajd! Povedzme si však ako k všetkému došlo. Dobrá lopta Stojanovića za obranu a do kolmice nabehol Sidibe, ten však ako sme spomínali bol v ofsajde, na ktorý mu postranný rozhodca nenaletel.
     
    11
    Stále sme svedkami vyrovnaného futbalu na oboch stranách. Loptu späť do hry poslal Šavol, ten si však zrejme nevšimol, že vietor fúka zo západu a loptu poslal nešťastne s pomocou vzdušných síl za autovú čiaru.
     
    9
    Menší vzruch pre domácich hráčov, ktorí čelili tlaku súpera. Okolo šestnástky sa pohybovali viacerí hráči Šamorína, ale ani jednému sa nepodarilo zakončiť a snaha Seyboua Sidibea o simulovanie penalty nebola presvedčivá.
     
    8
    Liptovský Mikuláš sa po nejakom čase dostáva znovu k lopte. Stredom ihriska prechádza Lišivka, ktorý poslal perfektnú loptu na ľavú stranu, kde bol Fuják. Jeho pohyb prečítal súper, ktorý mu nedovolil ani zakončiť či prihrávať. DObrý obranný zákrok kapitána Pončáka.
     
    7
    Šamorín začal s kombináciu na vlastnej polovici. Lopta sa dostala do stredového kruhu a tam prišiel faul na Čembu, ktorý rýchlo padá.
     
    6
    Hra sa na pár sekúnd prerušila pretože niektorý z hráčov hostí ma problém s kopačkou a opustil ihrisko. Trošku nezvyčajný moment, ale aj to patrí k futbalu. Po pár sekundách Kubena rozoral z autového vhadzovania a Lišivka následne vrátil loptu súperovi.
     
    5
    Kombinácia v strede ihriska a po dlhšom čase posiela loptu Lišivka na pravú stranu. Pastva nikým nekrytý prechádza a posiela center. Jeho pokus však môžme považovať za nepodstatný. keď loptu poslal do susednej dediny.
     
    4
    V posledných sekundách sa prevažne hrá po ľavej strane ihriska. Kubena si zopakoval autové vhadzovania viackrát, ale ani z jedného nezapršalo. Hostia preferujú osobnú obranu, takže stretnutie je naozaj vyrovnané.
     
    3
    Liptáci pri lopte. Všetko to začalo u Kubenu, ktorý z autu rozohral na Lišivku a ten následne otáča hru. Domáci hráči kombinujú v strede ihriska a súper iba vyčkáva.
     
    2
    V úvode stretnutia môžme povedať, že tento zápas bude celkom zaujímavý, ale aj veľmi vyrovnaný. Liptovský Mikuláš sa snaží dostať na polovicu súpera, lenže ten napáda veľmi vysoko a futbal je viac menej v strednej časti ihriska.
     
    1
    Šavol je opäť pri lopte aj v týchto sekundách. Šamorín sa dostal k lopte, prešiel cez pravú stranu a po centri Cmarka posiela loptu pred malé vápno. Ako sme spomínali, brankár Šavol je aj tentokrát úspešný.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám teda začal zápas takže uvidíme kto lepšie začne a pre koho bude zápas s lepším koncom. Ihneď v úvodných sekundách je pri lopte Šavol, ktorý odkopáva po malej domov.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na striedania budú pripravení:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Ferenc – Glončák, Mizerák, Šupej, Balluch, Trnovský, Macík.

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Jamroškovič – Gregora, Kliment, Špánik, Cvejić.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Brčák, Fuják, Gombala, Lišivka (C), Pastva, Hoferica, Jurky.

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Pentek – Fulmek, Čemba, Cmarko, Mezovský, Javorina, Stojanović, Pončák, P.Vaško, Sidibe, Jančovič.

    Rozhodcovia: Ihring – Ádám, Hancko.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri dnešnom prenose 4. kola druhej najvyššej slovenskej súťaže, v ktorej si priblížime zápas medzi Liptovským Mikulášom a Šamorínom.

    Futbalový kolotoč v druhej lige sa posúva už ku svojej štvrtej časti. Domáci MFK Tatran Liptovský Mikuláš je doposiaľ na desiatom mieste so ziskom jedného bodu po remíze 1:1 v Senci. V posledných dvoch zápasoch Tatran nebodoval po dvoch tesných prehrách 1:0.

    Na druhej strane hráči Šamorínu už majú na svojom koente sedem bodov, keď vyhrali 2:1 nad Šaľou, vysoko 4:1 nad Dubnicou a v poslednom kole remíza 0:0 doma s Rimavskou Sobotou.

    Na záver sa pozrime aj do vzájomnej štatistiky zápasov, v ktorom vedie Šamorín, ktorý v poslednom zápase vyhral nad Liptovským Mikulášom 3:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Tomáš Batiz

    Branky: 63. Kubena – 50. Pončák

    Karty:   20. Kubena (LMI), 82. Latiak (LMI) – 45. Stojanović (SAM), 71. Pončák (SAM)   67. Fulmek (SAM)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Brčák, Fuják, Gombala, Lišivka (C), Pastva, Hoferica, Jurky.
    FC ŠTK 1914 Šamorín: Pentek – Fulmek, Čemba, Cmarko, Mezovský, Javorina, Stojanović, Pončák, P.Vaško, Sidibe, Jančovič.

    Rozhodčí: Ihring – Ádám, Hancko

    Diváci: 150
    bahis siteleri