Košice – Polsko 6:1 (kon.) | Poprad – Moser Medical Graz 99ers 2:4 (kon.)
konec
HK Poprad
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Moser Medical Graz 99ers
sk Pátek 23.08.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri druhom hracom dni v poradí už 66. ročníka Turnaja o Tatranský pohár!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si v poradí už štvrtom zápase Tatranského pohára zmerajú sily dva tímy – domáci HK Poprad a rakúsky Graz 99ers.

    Turnaj o Tatranský pohár patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie podujatia športového charakteru na Slovensku – hrá sa v Poprade už od roku 1929. Je druhým najstarším turnajom v ľadovom hokeji v Európe (najstarší je Spenglerov pohár) a najstarším turnajom v ľadovom hokeji na Slovensku.

    66. ročník Turnaja o Tatranský pohár priniesol na popradský ľad štyri tímy:
    1. domáci tím HK Poprad (slovenská Tipsport extraliga)
    2. HC Košice (slovenská Tipsport extraliga)
    3. reprezentácia Poľska (Majstrovstvá sveta – divízia I.)
    4. rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers (Erste Bank Eishockey Liga)

    Domáci tím HK Poprad bol založený v roku 1926 a momentálne je stálym účastníkom slovenskej hokejovej extraligy. V sezóne 2012/2013 bol štart HK Poprad v Tipsport extralige otázny, no napokon sa vedenie "kamzíkov" pozviechalo z finančných problémov a po dobrých výkonoch sa hráči usadili na siedmej priečke základnej časti s 83 bodmi. Tento herný výkon ich posunul do štvrťfinále, kde si zmerali sily vo východoslovenskom hokejovom derby proti "oceliarom" z Košíc. Bolo to derby, ako sa patrí, no napokon Košičania vyhrali v sérii výsledkom 4:3 na zápasy a extraligová púť sa pre Popradčanov skončila.
    Z Popradu odišlo mnoho dobrých hráčov, ako Michael Vandas, Peter Klouda, Marcel Šterbák, Parker Stanfield, Sabahudin Kovačevič, Lukáš Hvila, či Mário Kurali. V drese "kamzíkov" sa však predvedie trojica nových útočníkov – Lukáš Paukovček, Tomáš Sýkora a aj odveká popradská legenda a rekordman – Arné Kroták.
    Popradčania absolvovali pred Tatranským pohárom už štyri prípravné zápasy, keď postupne zdolali tímy MHC Mountfield Martin (3:2 po predĺžení), Ciarko KH Sanok (3:0), kazašského majstra Irtyš Pavlodar (4:3 po samostatných nájazdoch) a aj rumunského majstra HSC Csíkszereda (5:1).
    Popradskí Kamzíci sú teda pred týmto turnajom pripravení veľmi dobre a určite majú v úmysle obhájiť svoj triumf z minulého ročníka.

    Rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers založený v roku 1999 účinkuje v 1.rakúskej (tá je však aj nadnárodná) EBEL lige (Erste Bank Eishockey Liga). V sezóne 2012/2013 účinkovalo v EBEL lige 8 rakúskych tímov, jeden chorvátsky (Medveščak Zagreb), jeden český (Orlí Znojmo), jeden slovinský (Olimpija Ljubljana) a jeden maďarský tím (Székesfehérvár). Hráči Grazu 99ers sa v minulej sezóne po dobrom výkone v základnej časti (5. miesto) dostali do štvrťfinále, kde si zmerali sily proti celku Klagenfurter AC. Klagenfurter však vyradil Graz v sérii výsledkom 4:1 na zápasy a neskôr sa stal majstrom EBEL ligy.
    V Grazi účinkuje aj jeden útočník s rakúsko-slovenským občianstvom – Leon Konečný.
     
    1. zápas Tatranského pohára – Graz 99ers vs. HC Košice

    Už v úvode prvej tretiny boli oveľa aktívnejší hokejisti Grazu, ktorí poriadne hrozili pred košickou bránou. Práve vďaka tomu vsietili prvý gól po zakončení Grega Daya, ktorý zneškodnil gólmana Hyláka po poskytnutom trestnom strieľaní (za hákovanie od jedného z Košičanov). Následne sme mohli vidieť na strane Košíc niekoľko skvelých šancí, ktoré “smrdeli” gólom, no gólman Dany Sabourin má skvelú formu a zneškodnil aj najväčšie gólové príležitosti Košičanov. Po obrovskej chybe Košičanov v presilovej hre udrel Graz opäť. V 16. minúte sa po skvelej prihrávke od Wogera dostal až pred bránu Košíc Guillaume Lefebvre, ktorý nedal Hylákovi žiadnu šancu a zvýšil už na 2:0 z pohľadu Grazu. V závere úvodnej dvadsaťminútovky mohol vsietiť kontaktný gól Marek Slovák, ktorý mal k dispozícii trestné strieľanie po seknutí jedného z hráčov Grazu, no tento košický útočník nedokázal prekonať pozorného Sabourina.

    Aj úvodu druhej dvadsaťminútovky dominovali hokejisti Grazu, ktorí svoj náskok zvýšili na dvojgólový už v 23. minúte stretnutia, keď sa strelecky presadil Patrick Coulombe, ktorý si vychutnal gólmana Hyláka strelou do protismeru. V 29. minúte však Košičania dokázali pozviechať svoje sily a po peknej prihrávkovej kombinácii znížili na 1:3 po góle Dušana Pašeka, ktorý vymietol ľavý horný roh grazskej brány. Ešte v závere druhej tretiny (20. minúta) však hostia vsietili svoj štvrtý gól, keď sa po prihrávke od Lemieuxa ocitol v medzikruží osamotený Ryan Kinasewich, ktorý v presilovej hre bez problémov prekonal bezmocného gólmana Hyláka. Košičania mali k dispozícii aj veľa početných výhod, no tie napokon nedokázali využiť, keďže pozorná defenzíva Grazu na čele s gólmanom Danym Sabourinom bola v druhej tretine naozaj skvelá.

    V tretej tretine chceli košickí “oceliari” poriadne “pritlačiť na pílu”, no napokon sa im to mierne vypomstilo a v 50. minúte zápasu sa potvrdilo staré známe nepísané pravidlo – “nedáš – dostaneš!”. Po rýchlom grazskom protiútoku sa do útoku dostal Olivier Labelle, ktorý tvrdou delovkou z pravej strany prekonal gólmana Sabourina a týmto gólom zvýšil náskok Grazu už na 5:1. Poslednú gólovú bodku zápasu pridal v 54. minúte košický kanonier Richard Jenčík, ktorý získal skvelú prienikovú prihrávku na útočnú modrú čiaru od Mareka Slováka a následne si vychutnal gólmana Sabourina strelou do jeho protipohybu. V závere zápasu sa Košičania snažili ešte niečo vymyslieť, no napokon boli už neúspešní a často vylučovaní, čo im na ich hernom prejave nepridalo.

    Po riadnom hracom čase prišli na rad samostatné nájazdy (séria troch na každej strane), v ktorých sa rozhodovalo o zisku pomocného bodu do konečnej tabuľky. Napokon aj v tejto činnosti boli úspešnejší hokejisti Grazu, ktorí prekonali Hyláka dvakrát (Lemieux a Latendresse), zatiaľčo Košičania položili na ľad gólmana Sabourina len raz (gól Biceka).
    Graz v pozápasových samostatných nájazdoch vyhral výsledkom 2:1.

    Rakúsky tím Graz 99ers jasne dominoval v úvodnom stretnutí Tatranského pohára výsledkom 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) a následne vyhral aj v pozápasových samostatných nájazdoch v pomere 2:1.
     
    2. zápas Tatranského pohára – HK Poprad vs. Poľsko

    Úvodná dvadsaťminútovka tohto zápasu bola v úvodných sekundách len veľmi opatrná, no Poliaci dokázali prekvapivo gólovo udrieť už po 80 sekundách zápasu, keď domáci Kamzíci nechali veľa priestoru na ľavej strane. Tam si s pukom nakorčuľoval Leszek Laszkiewicz, ktorý nedal gólmanovi Sidorovi svojou delovkou žiadnu šancu. Popradskí hráči sa síce snažili vyrovnať a najväčšiu šancu mal po nepresnej rozohrávke gólmana Odrobneho domáci Samuel Mlynarovič, no ten napokon v 14. minúte trafil len hornú žŕdku poľskej svätyne, od nej sa puk odrazil len tesne pred bránkovú čiaru. Popradčanom ich ofenzívna snaha nepriniesla gólové ovocie, tak hosťujúci Leszek Laszkiewicz neváhal a prišiel na gólovú scénu opäť, keď si v 16. minúte vychutnal gólmana Sidora fantastickým bekhendovým blafákom z ľavej strany. Popradským Kamzíkom sa napokon podarilo vsietiť aspoň kontaktný gól na 2:1, keď sa v presilovej hre o jedného muža v 19. minúte gólovo presadil Arné Kroták, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu žiadnu šancu.

    Už od úvodu druhej tretiny sa popradskí hokejisti snažili niečo vymyslieť, no nedarilo sa im nájsť ten správny recept na pozorného gólmana Odrobneho a jeho dobre rozmiestnených obrancov. V 29. minúte stretnutia prišla pre Popradčanov studená sprcha v znení gólu Jakuba Witeckeho, ktorý využil mierne zaváhanie v popradskej defenzíve a po skvelej prihrávke od Dariusza Gruszku pálil nekompromisne z medzikružia. Gólman Sidor nemal v tomto prípade žiadnu šancu na úspešný zákrok, keďže mu puk pomedzi jeho betóny prešiel do popradskej brány. Popradskí Kamzíci však bojovali aj ďalej a stále sa nevzdávali, no napokon utrpeli ďalšiu ranu (38. minúta), keď sa po chybe v popradskej obrane dostal do samostatného nájazdu Marcin Kolusz, ktorý ťažil z prihrávky Tomasza Malasinskeho a napokon prekonal bezmocného gólmana Sidora. Oba tímy mali k dispozícii aj presilové hry, no tie napokon nedokázali využiť vďaka (kvôli) pozorným gólmanom na oboch stranách.

    V prvej desaťminútovke tretej tretiny sa na ľade nič vážne nedialo, no aktívnejší boli hráči Popradu, ktorí sa snažili vsietiť ešte nejaké góly a zdramatizovať tak tento zápas. V 53. minúte sa gólovo presadil Samuel Mlynarovič, ktorý prekonal gólmana Odrobneho nekompromisnou delovkou po prihrávke Arného Krotáka. O desať sekúnd neskôr sa však tvrdým faulom na hosťujúceho Patryka Wajdu previnil domáci Tomáš Sýkora, ktorý obdržal trest 5 minút plus do konca zápasu a poriadne oslabil popradský tím. Túto presilovú hru dokázali hráči Poľska využiť, keď sa v 55. minúte gólovo presadil Mikolaj Lopuski, ktorý dorážal puk do odkrytej popradskej brány a zvyšoval náskok Poľska už na 5:2. V posledných sekundách tretej tretiny hrali Popradčania v početnej výhode, no už nedokázali prekonať gólmana Odrobneho.

    Pozápasové samostatné nájazdy v hre o zisk pomocného bodu do konečnej tabuľky našli len jedného úspešného exekútora, ktorým bol domáci Samuel Takáč. Na strane Popradu to skúšali ešte dvaja hráči – Dávid Buc a Matúš Paločko, no tí nedokázali prekonať gólmana Odrobneho. Na druhej strane gólmana Sidora nezastrašil ani jeden z trojice Leszek Laszkiewicz, Grzegorz Pasiut a Krystian Dziubinski, a tak si Dušan Sidor pripísal aspoň tu čisté konto.

    Popradčania síce prehrali svoj úvodný zápas v Tatranskom pohári výsledkom 2:5 (1:2, 0:2, 1:1), no napokon aspoň dominovali v pozápasových samostatných nájazdoch najtesnejším rozdielom – 1:0.
     
    Tabuľka Tatranského pohára po prvom hracom dni:
    1. Graz 99ers – 3 body (skóre 5:2) – výhra v s.n. – 2:1
    2. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 5:2) – prehra v s.n. – 0:1
    3. HK Poprad – 0 bodov (skóre 2:5) – výhra v s.n. – 1:0
    4. HC Košice – 0 bodov (skóre 2:5) – prehra v s.n. – 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Srnec (Sedlačko) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.

    Graz 99ers: Stefaniszin (Sabourin) – Wiedergut ("A"), VanBallegooie, Lassen, Sertich, Reinthaler, Coulombe ("A"), Unterweger – Zusevics, Labelle, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Strohmeier, Latendresse, Day ("C"), L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuka, Moderer.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Tibor Rovenský, Vladimír Snášel.
     
    Hokejisti Popradu budú dnes hrať v klasických retro dresoch pod taktovkout trénera Milana Jančušku.

    Rakúsky Graz 99ers nastúpi v dresoch bielooranžových a koučovať ho bude tréner Mario Richer.
     
    Na začiatok tohto zápasu si ešte pár minút počkáme. Oba tímy sa postupne spolu s rozhodcami dostávajú na ľad!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    V úvode tohto zápasu sa k puku dostali hokejisti Grazu, ktorí sa ihneď vydali smerom k popradskej bráne. Uvidíme, ako s týmto krokom hostí naloží domáci Poprad.
     
    00:37
    Hneď vidíme aj vylúčenie na oboch stranách. Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Popradčan Kasík. Z hostí odchádza na trestnú lavicu Labelle, ktorý sa previnil hrubosťou.
     
    01:20
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší Popradčania, no Kurali napokon puk len nahodil do útočného pásma a odišiel striedať. Následne sa o puk bojuje za bránou Grazu.
     
    01:52
    Oba tímy hrajú v úvodných minútach prvej tretiny len veľmi opatrne. Snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im to nedarí, keďže stredné pásmo je na oboch stranách veľmi dobre bránené.
     
    02:21
    Hokejisti Popradu sa pri svojej ofenzívnej snahe previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    02:37
    Oba tímy hrajú už v plnom počte. Domáci sa okamžite snažia zaútočiť, no momentálne sa nedokážu dostať cez neutrálne stredné pásmo.
     
    03:08
    Popradskí hokejisti chceli preniknúť pred gólmana Stefaniszina, no napokon boli neúspešní, keďže sa previnili nedovoleným postavením mimo hry.
     
    03:51
    Mlynarovič sa chcel z hranice ľavého kruhu aj s pukom dostať do medzikružia, no následne ho zastavil pozorný Lemieux, ktorý zakladá ďalší útok Grazu.
     
    04:15
    Lapšanský sa dostal pred gólmana Stefaniszina, no napokon bol neúspešný, keďže jeho nepresné zakončenie smerovalo len na bočnú sieť hosťujúcej brány.
     
    04:34
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou na Kuraliho odchádza sadnúť Lefebvre.
     
    04:49
    Latendresse sa v oslabení dostal pred gólmana Srnca, no napokon ho nedokázal prekonať, keďže popradský brankár puk stihol ukryť medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    05:04
    Z ľavého kruhu zakončoval domáci Dávid Buc, no gólman Stefaniszin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil na svojich dobre osadených betónoch.
     
    05:36
    Ganahl zachytil nepresnú prihrávku od Krotáka a puk vyhodil až za popradskú bránu. Následne sa Popradčania musia stiahnuť pred svoju bránu.
     
    06:05
    Po skvelej prihrávke od Krotáka sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Mlynarovič, no puk mu nesadol na čepeľ najlepšie. Následne jeho zakončenie skončilo len tesne mimo brány Grazu.
     
    06:46
    Tomáš Sýkora si puk potiahol po ľavom krídle a následne aj tvrdo vystrelil, no gólman Stefaniszin zasahovať nemusel, keďže Sýkorova delovka smerovala len nad jeho bránu. Graz je medzitým už v pätici.
     
    07:01
    Po presne načasovanej prihrávke od Drábeka spoza hosťujúcej brány sa k puku v medzikruží dostal Paukovček, ktorý tvrdo pálil, no jeho delovka bola napokon zblokovaná jedným z hráčov Grazu na ochrannú sieť.
     
    07:37
    Paločko bojoval o puk za hosťujúcou bránou proti Lassenovi, no obranca Grazu bol úspešnejší, keď puk zachyitl a následne ho vyhodil cez všetky čiary. Tentokrát to je zakázané uvoľnenie hostí.
     
    08:10
    Hokejisti Grazu majú mierne problémy s udržaním nervov na uzde a tentokrát sme mohli vidieť prvú potýčku v tomto zápase, po ktorej sa bude vylučovať!
     
    08:10
    Na strane Grazu si na trestnú lavicu odchádzajú sadnúť dvaja hráči – Tomas Kuka (2min. krosček) a Kevin Moderer (2+10 za hrubosť), na strane Popradu jeden hráč – Kalus (2 minúty za hrubosť).

    Na rade je teda presilová hra pre Poprad.
     
    08:44
    Popradčania sa takmer dostali do vedenia, no napokon sa netešili veľmi dlho, keďže strelecké zakončenie Gáborčíka síce skončilo v bráne hostí, no puk bol hraný vysokou hokejkou!
     
    09:22
    Gólman Stefaniszin mal poriadny kus práce! Najskôr vyrazil delovku od Kasíka napravo od seba, následne pálil Kroták, no gólman Stefaniszin pravdepodobne neúmyselne posunul svoju bránu. Puk následne zachytil na svojej výstroji.
     
    09:45
    Day poslal dobrú prihrávku z ľavej strany na pravé krídlo, kde korčuľoval Latendresse, no ten sa mierne pokĺzol a puk už nestihol v pravý čas chytiť.
     
    10:15
    Sýkora tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Stefaniszin puk vyrazil pred seba do medzikružia. Tam sa snažil dorážať Paukovček, no jeho projektil zachytil jeden z obrancov Grazu. Hokejisti oboch tímov hrajú už v plnom počte.
     
    10:55
    Wiedergut sa s popradským Paločkom pri bočnom mantineli naozaj nemaznal a poriadne ho k nemu pritlačil. Náseldne sa hokejisti Grazu oslobodili spod popradského tlaku.
     
    11:41
    Nagy získal puk po dobrej prihrávke od Buca na hranici ľavej strane a následne tvrdo pálil. Jeho delovka však skončila len na hrudi gólmana Stefaniszina.
     
    12:20
    Woger sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne ho nahodil na popradskú bránu. Tam ho vo svojej lapačke zachytil gólman Srnec, ktorý týmto zákrokom prerušil hru.
     
    12:37
    Arné Kroták tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže gólman Stefaniszin ju dobre videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    12:49
    Adam Lapšanský bol obetavý a tentokrát zakončovalz medzikružia v páde. Jeho projektil však napokon minul priestor hosťujúcej brány.
     
    13:15
    Lefebvre zachytil puk na útočnej modrej čiare a následne sa s ním dostal do medzikružia. Tam však urobil niekoľko zbytočných kľučiek, po ktorých sa k puku dostali domáci Kamzíci.
     
    13:49
    Jakub Drábek získal puk na ľavom kruhu a následne ho nahodil smerom na bránu Grazu. Tam ho zachytil gólman Stefaniszin vo svojej lapačke a následne prerušil plynulosť hry.
     
    14:12
    Dávid Buc sa spoza hosťujúcej brány dostal s pukom do medzikružia a tvrdo pálil, no gólman Stefaniszin bol v strehu aj tentokrát a puk ukryl vo svojej lapačke!
     
    14:21
    Graz si opäť neudržal nervy na uzde, no Popradčania si nenechali skákať po hlave a poriadne vyprášili svojich súperov! Fabian zložil k ľadu Labelleho. Nitriansky zase protihráča s rovnakým číslom – Latendressea!
     
    14:21
    Hosťujúci Dustin VanBallegooie chcel niečo riešiť s rozhodcami, no napokon bol neúspešný a jeho nervózne správanie nikomu nepomohlo.
     
    14:21
    Na rad prichádzajú podľa môjho skromného úsudku početné vylúčenia na oboch stranách!
     
    14:21
    Graz
    Labelle – 2+2+10 hrubosť a hodenie rukavíc.
    Latendrese 2 minúty za hrubosť hrubosť
    Poprad
    Fabian – 2+2+10 hrubosť a hodenie rukavíc
    Nitriansky – 2+2 hrubosť
     
    15:10
    Hokejisti oboch tímov sú po udelených trestoch oveľa akčnejší skôr herne ako bitkársky. Momentálne sa hrá v početnej výhode Grazu!
     
    15:35
    Z pravej strany tvrdo pálil Konečný, no jeho delovku gólman Srnec úspešne zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    16:10
    Z pravej strany to tentokrát skúšal VanBallegooie, no jeho tvrdá delovka nezastrašila gólmana Srnca. Ten si na svoje konto pripísal úspešný zákrok, keď zasiahol svojimi betónmi.
     
    16:45
    Hokejisti oboch tímov sú medzitým už v plnom počte, no na rad prichádza presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Wiedergut.
     
    17:15
    Hokejisti Popradu sú pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí strelecky ohroziť gólmana Stefaniszina. Ten je zatiaľ v strehu a nič nenecháva na náhodu.
     
    17:54
    Popradskí Kamzíci sa chceli dostať do útočného pásma, no predviedli aj miernu nepresnosť. Previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    18:20
    Drábek pálil z hranice pravého kruhu, no napokon trafil len dobre postaveného hráča hostí – Coulombeho, ktorý puk zblokoval k bočnému mantinelu.
     
    18:49
    Z ľavého krídla tentokrát tvrdo pálil Kurali, no jeho delovku gólman Stefaniszin veľmi dobre videl a puk vyrazil do bezpečia svojim ľavým betónom.
     
    19:20
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu sa dostávajú do vedenia chvíľu po tom, čo sa z trestnej lavice vrátil vylúčený Wiedergut! Po nepresnej prihrávke jedného z popradských obrancov sa k puku na pravej strane dostal Kinasewich, ktorý našiel na ľavom krídle nebráneného TOMÁŠA KUKU. Kuka dobrou strelou prekonal bezmocného gólmana Srnca, ktorý sa už nemohol po puku hodiť. Asistenciu si pripisuje Ryan Kinasewich.
     
    19:45
    Hokejisti Grazu majú puk vo svojej moci a momentálne už len vyčkávajú na zvuk prvej sirény, ktorá ukončí zaujímavú prvú tretinu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola zo začiatku veľmi opatrná, no v jej ďalšom priebehu sa už hráči oboch tímov poriadne osmelili, keď už v 8. minúte tohto zápasu sme mohli vidieť prvú potýčku medzi trojicou Kuka, Moderer a domáci Kalus. Následne sa oba tímy snažili vymyslieť aj niečo herné, nie len bitkárske, no brankári oboch tímov podržali svoje kádre až do ďalšej bitky, ktorá sa konala v 15. minúte, keď hráčom Grazu praskli nervy, no domáci Popradčania dokázali rakúskych hokejistov uzemniť k ľadu a tieto pästné súboje vyhrať. Erik Nitriansky porazil v súboji Oliviera Latendresseho a domáci obranca Štefan Fabian zdolal provokujúceho Oliviera Labelleho. Po mnohých vylúčeniach napokon prišiel aj úvodný gól tohto stretnutia, keď sa po nepresnej prihrávke jedného z popradských obrancov dostal k puku Kinasewich, ktorý našiel Tomáša Kuku, ktorý nedal gólmanovi Srncovi žiadnu šancu a poslal Graz do vedenia 1:0 štyridsať sekúnd pred zvukom prvej sirény.

    Podarí sa Popradčanom zotaviť z nepríjemného gólu do šatní a ukázať Grazu svoju silu?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:04
    V úvode druhej tretiny vyhrali buly domáci Popradčania, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Graz bude určite proti.
     
    20:18
    Z pravej strany poslal puk smerom na hosťujúcu bránu Lapšanský, no gólman Stefaniszin bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    20:49
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci Lefebvre, ktorý sfauloval Drábeka.
     
    21:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil Paukovček, ktorý získal dobrú prihrávku od Sýkoru, no prvý menovaný napokon minul priestor grazskej brány. Hostia sa následne oslobodili vyhodením puku.
     
    21:45
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Drábek, no gólman Stefaniszin bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    22:10
    Lenďák tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila bez teču vo výstroji gólmana Stefaniszina. Ten opäť prerušil hru dobrým zákrokom.
     
    22:51
    Hokejisti Popradu sa snažili gólovo presadiť, no nepodarilo sa im to. Po nepresnej prihrávke od Gáborčíka získali puk hostia a oslobodili sa ďalekým vyhodením.
     
    23:13
    Z ľavého kruhu tentokrát pálil spomínaný Gáborčík, no gólman Stefaniszin puk dobre videl a ukryl ho vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    23:47
    Gáborčík strieľal z ľavej strany, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže gólman Stefaniszin dobre zovrel svoje betóny a puk nimi vyrazil do bezpečia.
     
    24:24
    Pri puku sú momentálne hráči Grazu, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorná popradská defenzíva ich šance níči s prehľadom.
     
    24:56
    Po skvelej prihrávke od Krotáka z pravej strany zachyitl puk na ľavom krídle Mlynarovič, no napokon nedokázal v rýchlosti puk pozdvihnúť ponad Stefaniszinov pravý betón!
     
    25:20
    Z ľavej strany tvrdo pálil Sýkora, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná na zadnom mantineli. Pri puku sú však stále domáci Popradčania.
     
    25:55
    Na rade je presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Coulombe.
     
    26:02
    Po peknej prihrávke od Kuraliho z ľavej strany získal puk na pravom krídle Dávid Buc, ktorý pálil z prvej, no napokon nedokázal trafiť priestor hosťujúcej brány!
     
    26:48
    Samuel Takáč preveril gólmana Stefaniszina strelou z medzikružia, no gólman hostí puk vyrazil pred seba. Tam chcel ešte dorážať Paločko, no ešte pred ním puk vyhodili do bezpečia grazskí obrancovia.
     
    27:06
    Popradčania sa opäť usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, aztiaľ sa však neodhodlávajú strieľať, čo sa im môže stať osudným.
     
    27:55
    Hokejisti Grazu sú už v plnom počte a popradská presilová hra teda skončila. Z pravej strany to skúšal ešte Lapšanský, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Stefaniszina.
     
    28:21
    Popradskí Kamzíci sú opäť pri puku a snažia sa vyrovnať. Graz však pristupuje k defenzíve dôsledne a nedáva Popradčanom veľa priestoru.
     
    28:55
    Zusevics zaviezol puk do útočného pásma, no následne ho úspešne odstavil pozorný Lenďák, ktorý poslal puk na Nagya. Popradčania teda zakladajú ďalší útok.
     
    29:38
    Po nepresnej prihrávke od Brejčáka spoza brány sa k puku v medzikruží dostal Lefebvre, no ten napokon nedokázal nič vymyslieť. Graz je momentálne pri puku v útočnom pásme.
     
    30:12
    Hokejisti Grazu sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradskí Kamzíci sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    30:50
    Po peknej prihrávke od Lemieuxa sa k puku na pravej strane dostal Moderer, no gólman Srnec zasahovať nemusel, keďže Moderer už nestihol prekonať jeho ľavý betón,
     
    31:20
    Kroták zaviezol puk do útočného pásma, no následne o neho prišiel. Herný prejav oboch tímov je momentálne len veľmi, ale naozaj veľmi nedôrazný.
     
    31:59
    Mlynarovič chcel zo stredného pásma vysunúť prienikovou prihrávkou Krotáka, no nepodarilo sa mu to. Čiarový rozhodca odpískal jasné postavenie mimo hry.
     
    32:22
    Srnec nekompromisne odstavil za popradskou bránou hosťujúceho Latendresseho. Popradčania sa však stále musia brániť.
     
    32:35
    Graz dal gól!
    Hostia sa dostávajú užý do dvojgólového vedenia! Po bekhendovej prihrávke z pravej strany od Latendresseho sa k puku na hranici pravého kruhu dostal GREG DAY, ktorý svojim švihom z prvej nedal gólmanovi Srncovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Olivier Latendresse.
     
    33:20
    Z pravého krídla tentokrát tvrdo pálil Lemieux, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len vysoko nad bránou gólmana Srnca. Ten v tejto situácii zasahovať nemusel.
     
    33:58
    Graz si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Popradčan Jaroslav Kasík.
     
    34:18
    Od modrej tvrdo pálil hosťujúci Sertich, no ten svojou delovkou napokon trafil len Štefana Fabiana do nekrytej časti jednej z jeho nôh! Fabian sa napokon pozviechal a v spolupráci svojich spoluhráčov putuje na striedačku.
     
    34:45
    Adam Lapšanský sa dostal do zakončenia na pravej strane, no následne bol hosťujúcim Coulombeom zložený na ľad. Hlavný rozhodca Orolin však túto situáciu nerieši vylúčením.
     
    35:25
    Hosťujúci Coulombe nadvakrát tvrdo pálil od modrej čiary, no najskôr trafil len Srncove betóny a následne poslal puk tesne nad popradskú bránu!
     
    35:58
    Hokejisti Popradu hrajú už v plnom počte a dokázali sa oslobodiť. Následne sa previnili priestupkom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    36:21
    Popradčania boli nakrátko usadení v útočnom pásme, no napokon ich z neho úspešným vyhodením puku poslal preč hosťujúci Ganahl.
     
    36:55
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Aktívnejší sú však hráči Popradu.
     
    37:22
    Erik Nitriansky tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na dobre osadenej hrudnej výstroji gólmana Stefaniszina.
     
    37:27
    Po dobrej prihrávke od Nitrianskeho z ľavej strany sa k puku na pravom kruhu dostal Buc, ktorý tvrdo pálil, no napokon trafil len pozornú Stefaniszinovu hruď.
     
    37:54
    Hokejisti Grazu vyhodili puk cez všetky čiary a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Stefaniszinom.
     
    38:14
    Samuel Mlynarovič tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Stefaniszin bol v strehu aj tentokrát a puk zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    38:54
    Gáborčík našiel na ľavom krídle Kalusa, no ten sa už cez pozorného Lassena nedostal do útočného pásma. Následne sa k puku dostali hokejisti Grazu.
     
    39:25
    Z pravej strany tvrdo pálil Fabian, no gólman Stefaniszin puk najskôr zblokoval a následne ho prikryl svojou lapačkou. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    39:53
    Z ľavej strany ešte tvrdo pálil Nitriansky, no jeho prízemný projektil napokon skončil len vyrazený betónmi pozorného gólmana Stefaniszina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme mohli vidieť enormnú snahu domáceho Popradu, ktorý sa snažil vyrovnať gólový účet tohto stretnutia na 1:1, no napokon sa to popradským Kamzíkom nepodarilo. Nervozita v hernom prejave Grazu sa už zmiernila a v druhej tretine sme ani náznaky potýčiek nevideli. Výrazne však treba pochváliť hosťujúceho gólmana Sebastaiana Stefaniszina, ktorý s prehľadom likvidoval aj tie najväčšie šance popradských hokejistov. Oba tímy mali počas druhej dvadsaťminútovky k dispozícii aj početné výhody, no napokon z nich gól nepadol. Druhý gól zápasu vsietil do popradskej svätyne v 33. minúte hosťujúci kapitán Greg Day, ktorý využil zaváhanie v popradskej defenzíve a po tvrdej delovke z pravého kruhu prekonal gólmana Srnca.

    Podarí sa Popradčanom zabrať na plné obrátky a zdramatizovať tak ešte tento zápas alebo si Graz pripíše do tabuľky ďalšie tri body?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:12
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine vyhrali hráči Grazu, ktorí sa okamžite natlačili pred bránu gólmana Srnca, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    40:52
    Mlynarovič sa s pukom presúval po pravom krídle osamotený, no následne chcel na ľavej strane prihrávkou nájsť Lapšanského, no to sa mu už nepodarilo. Pozorný Reinthaler puk zachytil a vyhodil ho do bezpečia.
     
    41:16
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Hráčska lavica Grazu obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Tento trest si odchádza odpykať Ryan Kinasewich.
     
    41:45
    Hokejisti Popradu sa snažili preniknúť do útočného pásma, no mierne si nerozumeli a napokon sa previnili postavením mimo hry. Po ňom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    42:18
    Buc našiel skvelou prihrávkou na modrej čiare Fabiana, ktorý tvrdo pálil, no puk sa od zadného mantinelu odrazil presne pred Buca. Ten chcel vsietiť gól dorážkou, no Stefaniszin sa stihol rýchlo presunút a puk vyrazil do bezpečia!
     
    42:54
    Poprad dal gól!
    Popradčania dokázali vsietiť kontaktný gól! K puku sa na ľavom kruhu dostal Samuel Mlynarovič, ktorý fantastickou prihrávkou našiel na hranici pravého kruhu ARNÉHO KROTÁKA! Ten už nezaváhal a strelou z prvej nedal gólmanovi Stefaniszinovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Samuel Mlynarovič.
     
    43:22
    Popradčania dokázali po kontaktnom góle ožiť, no uvidíme, či im táto aktivita prinesie aj vyrovnávajúci gól. Momentálne majú domáci puk vo svojej moci.
     
    43:55
    Po skvelej prihrávke od Nagya spoza brány sa k puku v medzikruží dostal Kalus, no jeho projektil napokon smeroval len mimo grazskej brány!
     
    44:40
    Hlavný rozhodca Tomáš Orolin nariadil trestné strieľanie pre hostí, keďže Olivier Latendresse bol pri svojom samostatnom prieniku hákovaný jedným z domácich hokejistov!
     
    44:40
    Graz dal gól!
    OLIVIER LATENDRESSE dokázal využiť trestné strieľanie po faule jedného z hráčov Popradu, keď svoju strelu umiestnil nechytateľne ponad rameno gólmana Srnca presne do popradskej svätyne.
     
    44:55
    Hosťujúci Lefebvre sa previnil seknutím v strednom pásme, za ktoré si odpyká dvojminútový trest. Na rade je presilová hra pre Poprad.
     
    45:24
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ si však puk len takticky prihrávajú.
     
    45:52
    Arné Kroták tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len na výstroji pozorného Coulombeho, ktorý puk zachytil a oslobodil Graz.
     
    46:21
    Samuel Mlynarovič sa mohol dostať do gólovej šance na pravej strane, no nepodrilo sa mu zachytiť dobrú krížnu prihrávku od Lapšanského.
     
    46:55
    Hokejisti Grazi hrajú už v plnom počte. Z ľavej strany ešte tvrdo pálil Kurali, no jeho delovku gólman Stefaniszin s veľkým prehľadom vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    47:14
    Popradčania síce presilovú hru nevyužili, no ostávajú v útočnom pásme, keďže hokejisti Grazu sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzuje pred Stefaniszinom.
     
    47:22
    Fabian tvrdo pálil spomedzi kruhov, no jeho delovka napokon smerovala len na výstroj gólmana Stefaniszina. Následne získali puk hokejisti Grazu.
     
    47:50
    Kuka sa s pukom dobre presúval po pravom krídle a následne chcel poslať puk pred popradskú bránu, no tam ho obetavo zastavil pozorný Nitriansky, ktorý sa hodil na ľad.
     
    48:25
    Gólman Srnec si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát zlikvidoval strelu Lassena, ktorú zachytil vo svojej lapačke tesne nad svojou bránou.
     
    48:56
    Popradskí hokejisti sa usadili v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú, no uvidíme, či sa im podarí aj ohroziť gólmana Stefaniszina.
     
    49:04
    Domáci majú obrovskú šancu na vsietenie kontaktného gólu. Na dve minúty za hrubosť si odchádza sadnúť hosťujúci Lassen.
     
    49:52
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Daniel Brejčák, no jeho projektil napokon hosťujúci gólman Stefaniszin zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    50:21
    Z pravej strany strieľal Dávid Buc, no jeho projektil napokon skončil len tesne nad bránou hosťujúceho Grazu. Domáci pokračujú v ofenzívnej snahe.
     
    51:05
    Hokejisti Grazu hrajú už v plnom počte, čo znamená, že Popradčania nedokázali využiť ani túto presilovú hru. Momentálne sa hráči Grazu snažia natlačiť pred popradskú bránu.
     
    51:41
    Po peknej prihrávke od Daya sa k puku na ľavej strane dostal Latendresse, no jeho delovka napokon smerovala len mimo popradskej svätyne.
     
    52:21
    Gápa tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho tvrdú strelu gólman Stefaniszin v poslednej chvíli reflexívne vyrazil do hornej žŕdky svojou pravou rukou!
     
    52:55
    Popradčania sú pri puku za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Graz však veľmi dobre forčekuje a nič nenecháva na náhodu.
     
    53:12
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Kroták, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže trafila len betóny gólmana Stefaniszina.
     
    53:37
    Po ďalšej potýčke v tomto zápase medzi Dávidom Bucom a hosťujúcim Guillaumeom Lefebvreom prichádzajú ďalšie vylúčenia. Potýčku síce vyhral hosťujúci Lefebvre, ktorý takmer stiahol Bucovi dres, no práve on obdrží väčší trest.
    Lefebvre – 2+2+10 za hrubosť.
    Buc – 2+10 za hrubosť.

    Na rade je teda presilová hra pre Poprad.
     
    54:12
    Z pravej strany tvrdo pálil Kroták, no jeho delovka napokon skončila len an výstroji pozorného gólmana Stefaniszina. Následne sa Graz oslobodil.
     
    55:01
    Drábek skúšal šťastie strelou z hranice ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže trafil len pravý betón gólmana Stefaniszina.
     
    55:48
    Poprad dal gól!
    Hokejisti Grazu síce hrali už v plnom počte, no Popradčania napokon dokázali vsietiť kontaktný gól! Ihneď po vyhratom vhadzovaní v znení Takáča sa k puku na modrej čiare dostal ERIK NITRIANSKY, ktorý svojou delovkou nedal clonenému Stefaniszinovi žiadnu šancu! Asistenciu si pripisuje Samuel Takáč.
     
    56:28
    Drábek mal na hokejke vyrovnávajúci gól, no napokon nedokázal skórovať, keďže najskôr trafil betóny gólmana Stefaniszina a následne žŕdku v spodnej konštrukcii brány!
     
    56:58
    Popradčania nemajú už príliš veľa času, no snažia sa ofenzívne presadiť. Graz bude mať poriadny kus práce so skrotením Kamzíkov.
     
    57:21
    Po pravom krídle sa dobre presúval Takáč, ktorý našiel Paločka a ten tvrdo pálil z ľavej strany. Jeho delovka však trafila len gólmana Stefaniszina, ktorý zblokoval puk na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    57:55
    Spoza ľavého kruhu pálil Kroták, no ten napokon trafil len jedného z hokejistov Grazu. Tí následne upokojujú tempo hry.
     
    58:29
    Popradskí hokejisti sú pri puku v útočnom pásme a momentálne hrajú už v šestici! Gólman Srnec ostáva na striedačke!
     
    58:59
    Záver zápasu bude ešte poriadne dramatický! Po tvrdom faule – krosčeku hosťujúceho VanBallegooieho na Krotáka získavajú hokejisti Popradu početnú výhodu!
     
    58:59
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:59
    Gólman Srnec ostáva na striedačke! Popradčania teda skúšajú šťastie v šestici!
     
    59:20
    Pred bránou Grazu niekoľkokrát dorážali hráči Drábek a Sýkora, no napokon boli neúspešní, keďže triafali len pozorného gólmana Stefaniszina.
     
    59:29
    Graz dal gól!
    Nepresnú rozohrávku domácich zachytil v strednom pásme OLIVIER LATENDRESSE, ktorý umiestnil puk do prázdnej popradskej brány. Kurali chcel ešte puk zachytiť, no už sa mu to nepodarilo. Pre Graz je to gól v oslabení.
     
    59:55
    Sýkora chcel ešte niečo vymyslieť na ľavej strane, no napokon svojou strelou trafil len pozorného gólmana Stefaniszina.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Na rad prichádzajú samostatné nájazdy v hre o pomocný bod do konečnej tabuľky (traja hráči na každej strane)!
     
    Ako prvý exekútor v tomto rozstrele preveril gólmana Srnca hosťujúci Lemieux, no napokon nedokázal prekonať betóny popradského gólmana. (0:0)
     
    Na strane Popradu to skúšal Tomáš Sýkora, no nenašiel medzeru medzi Stefaniszinovými betónmi. (0:0)
     
    Hosťujúci Kinasewich zvolil delové zakončenie, ktoré prekvapilo Srnca! (0:1)
     
    Adam Lapšanský naznačil strelu a následne zakončoval z ľavej strany, no nedokázal prekonať ležiaceho Stefaniszina. (0:1)
     
    Olivier Latendresse skúsil únik po ľavej strane, no Srnec ho vychytal. (0:1)
     
    Kalus bol úspešný a švihom prekonal gólmana Stefaniszina! (1:1)
     
    Arné Kroták si potiahol puk na pravé krídlo a blafákom prekonal hosťujúceho gólmana! (2:1)
     
    Na druhej strane bol úspešný aj hosťujúci kapitán Greg Day! (2:2)
     
    Samuel Mlynarovič urobil niekoľko skvelých pohybov a gólmana Stefaniszina položil na ľad! (3:2)
     
    Woger bol posledným hráčom samostatnýcj nájazdov a puk napálil len do výstroje gólmana Srnca. (3:2)
     
    Popradčania si pripisujú po prehratom zápase aspoň výhru v samostatných nájazdoch po dráme výsledkom 3:2!
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina tohto zápasu priniesla niekoľko zaujímavých momentov, keď najskôr na 1:2 z pohľadu domácich zvýšil v presilovej hre popradský kapitán Arné Kroták, ktorý poriadne potrápil defenzívu Grazu. Následne sa však už v 45. minúte dostal Graz opäť do dvojgólového vedenia, keď trestné strieľanie po hákovaní jedného z Popradčanov gólovo premenil Olivier Latendresse. V 53. minúte mohol vsietiť kontaktný gól domáci Gápa, no ten napokon puk namieril len do hornej žŕdky hosťujúcej brány. 54. minúta priniesla v zápase ďalšiu potýčku, do ktorej sa zapojila dvojica Lefebvre a Buc. V tejto situácii vyhral hosťujúci Lefebvre, ktorý takmer stiahol Bucovi dres. Už v 56. minúte však Popradčania napokon vsietili očakávaný kontaktný gól na 2:3, keď sa delovkou od modrej presadil Erik Nitriansky. V poslednej minúte hrali hokejisti Popradu v početnej výhode a skúsili aj hru bez brankára, no 31 sekúnd pred koncom zápasu ich gólom na 4:2 uzemnil Olivier Latendresse, ktorý poslal puk do prázdnej brány.

    Rakúsky Graz teda dominoval aj vo svojom druhom zápase na Tatranskom pohári a v tabuľke má už 6 bodov. Popradčania pre zmenu vyhrali aspoň v pozápasových samostatných nájazdoch výsledkom 3:2.

    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú – popradský gólman Martin Srnec a hosťujúci Olivier Latendresse.

    Dovidenia pri poslednom hracom dni Tatranského pohára už zajtra!
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    Tabuľka Tatranského pohára po druhom hracom dni:
    1. Graz 99ers – 6 bodov (skóre 9:4) – výhra a prehra v s.n. – 2:1, 2:3
    2. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 6:8) – výhra a prehra v s.n. – 1:0 a 0:1
    3. HC Košice – 3 body (skóre 8:6) – dve prehry v s.n. – 1:2 a 0:1
    4. HK Poprad – 0 bodov (skóre 4:9) – dve výhry v s.n. – 1:0 a 3:2 (20:45:55)

    Branky a nahrávky: 43. Kroták (Mlynarovič), 56. Nitriansky (Takáč) – 20. Kuka (Kinasewich), 33. Day (Latendresse), 45. Latendresse (TS), 60. Latendresse


    HK Poprad: Srnec (Sedlačko) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.
    Moser Medical Graz 99ers: Stefaniszin (Sabourin) – Wiedergut ("A"), VanBallegooie, Lassen, Sertich, Reinthaler, Coulombe ("A"), Unterweger – Zusevics, Labelle, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Strohmeier, Latendresse, Day ("C"), L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuka, Moderer.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Tibor Rovenský, Vladimír Snášel
    bahis siteleri