Frýdek-M. – Boskovice 9:4 (kon.) | Warriors Brno – Karviná sledge 8:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Chrudim 2:3 (1:3 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (1:1, 1:1, 0:0)
HC Chrudim
Neděle 13.10.2013, 13:00Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Dobrý den, v Kotlině nás čeká další mládežnický zápas. Tentokrát spolu poměří síly starší dorosty klubů HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Chrudim. Přejeme vám hezkou zábavu při sledování tohoto on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Havlíčkův Brod po sestupu z extraligy zatím suverénně proplouvá prvoligovými nástrahami. Radovat se mohl po skončení všech šesti duelů, přičemž neztratil ani jeden bod. V minulém utkání předvedl fantastický obrat proti Žďáru nad Sázavou, který v Kotlině díky vstřelené brance 3 sekundy před závěrečnou sirénou udolal 3:2.
     
    Chrudim zatím patří mezi příjemná překvapení soutěže. V jejím dosavadním průběhu nestačila jen na Žďár nad Sázavou (doma 2:3) a Velké Popovice (venku 0:3). Jinak si počínala bezchybně, když za plný bodový zisk skalpovala Kolín, Strakonice, Příbram a Krkonoše. Se ziskem třinácti bodů drží krásnou třetí příčku tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Adam – Gažak, Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl "C", Bancíř, Suchý, Jelínek "A", Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek, Cejpek, Polák M., Petržílek, Přibyl, Kolouch, Hoskovec

    HC Chrudim: Peřina (Kratochvíl) – Polák J., Štěpánek, Jiruška, Pilař, Berný, Konečný, Šídlo, Barkóci, Šklíba, Faltys, Kmošek, Dušek, Solnička, Zeman, Voženílek
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly vyhráli Rebelové. Dlouhá nahrávka jednoho z beků našla najetého Jana Jelínka, který sám uháněl na brankáře, ale branku minul.
     
    00:55
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Po útočné akci domácích se hra přesunula na druhou stranu hřiště. Rychlík TOMÁŠ JIRUŠKA se proháčkoval až před Adama, kterého si položil a zavěsil pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    01:59
    Matěj Berný (CHR) se provinil krosčekem a dostává měnší trest.
     
    02:50
    Havlíčkobrodští dobře kombinují v útočné třetině, ale chrudimská obrana je drží co nejdále od svého brankoviště.
     
    03:21
    Hostující tým se za vlastní brankou zmocnil puku a poslal jej přes všechny lajny na druhou stranu hřiště. Rebelům scházejí vteřiny.
     
    03:59
    Chrudimští se dobře ubránili a jsou v plném počtu.
     
    04:28
    Hosté se tlačili do útočné třetiny. Obránce Petr Štěpánek poslal od modré vysoký padáček, který musel domácí brankář krotit lapačkou.
     
    05:15
    Nyní se bude bránit domácí mužstvo. Marek Bancíř (HBR) jde pykat za sekání.
     
    05:48
    Chrudimští se jako vosy slétli k brankovišti, když z mírného úhlu střílel Jan Šklíba. Jeho kolegové cítili možnost dorážek. Gólman Adam nakonec kotouč schoval pod svou výstrojí.
     
    06:37
    Václav Pilař vyslal od modré velice tvrdou bombu, kterou však Adam dobře viděl a zasáhl svou hrudí.
     
    07:12
    Havlíčkův Brod je v plném počtu.
     
    07:21
    Znovu se vylučuje. Štěpán Šídlo (CHR) dostává dvouminutový trest za napadení.
     
    08:07
    Daniel Kolouch přešel z rotace na vrchol levého kruhu a zkusil vystřelit k levé tyči. Peřina včas zasáhl svým betonem.
     
    09:20
    Následně pak střílel od modré Dušan Mendl, ale ani on nedokázal najít skulinku mezi tyčí a brankářem.
     
    11:14
    Parádní tlak předvedlútok hostí, kdy se do akce dva na jednoho pustili Vojtěch Faltys s Dominikem Duškem. Faltys chtěl nahrát volnému kolegovi na pravou stranu, ale puk mu vzápětí vysekl jeden z domácích beků.
     
    11:22
    Marek Bancíř (HBR) se provinil hrubostí a dostává menší trest.
     
    12:58
    Chrudimští se dlouho drželi v útočné třetině, ale puku se zmocnil Jan Jelínek, který jej vyhodil pryč z pásma.
     
    13:10
    Hosté však hru přetočili zpátky a rychlý bruslař David Barkóci střílel z mírného úhlu od levé strany. Adam rychle zaklekl a celou akci hostí zlikvidoval.
     
    13:22
    Rebelové hrají v plném počtu.
     
    15:28
    Daniel Kolouch dostal pěknou přihrávku na modrou čáru, kde ještě udělal tři kroky k ose hřiště a vypálil golfem. Peřina bleskově zablokoval prostor u pravé tyčky, kam dělovka mířila.
     
    17:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Chrudimští se dlouho drželi v útočné třetině, kde jim však brzy došly síly. Jejich obraně se vysmekl Jan Jelínek, který okamžitě sprintoval před Peřinu. Na levém kruhu na sebe natáhl pozornost beka a přihrál zcela volnému JAKUBU KRAUČUKOVI, jenž se přesně mířenou ránou z jízdy nemýlil a procedil brankáře podél pravé tyčky. Asistence: Jan Jelínek
     
    18:59
    S tresty se dneska roztrhl pytel. David Barkóci (CHR) putuje za katr, neboť se provinil hákováním.
     
    19:30
    Rebelové rozjeli přesilovkový útok. Na modré čáře se zastavil Dominik Suchý, který vypálil zápěstní střelu. Skákavý puk byl pro gólmana nepříjemný, ale maskovaný muž jej nakonec odrazil do rohu hřiště. Odtud se domácí s ubíhajícími vteřinami nedokázali dostat do žádné větší akce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:46.
     
    Úvodní dějství přineslo velice záživný a rychlý hokej, který ale doprovází časté vylučování, a to na obou stranách. Góly však padaly ve vyrovnaném počtu na ledě. Rychlé otevření skóre má na svědomí hostující Tomáš Jiruška. Vyrovnávací branku Rebelů si pak připsal Jakub Kraučuk.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Rebelové zahájili druhou třetinu v přesilovce, která pokračuje z první části, ale v útočné třetině se nemohou dostat před Peřinu.
     
    20:59
    HC Chrudim se ubránila a je v plném počtu.
     
    21:29
    Štěpán Šídlo hledal dlouhou nahrávkou jednoho ze svých spoluhráčů, který ale na dlouhý kotouč nedosáhl. Sudí píská icing.
     
    22:59
    Michal Kořenář se ocitl úplně sám před Peřinou a z mezikruží zkusil vypálit k horní tyči. Střela mu ale nesedla tak, jak chtěl.
     
    24:53
    Hra je teď trochu opatrnější než v prvním dějství. Hraje se spíše v rozích kluziště.
     
    25:33
    Lukáš Křížek vybruslil na útočnou modrou, předvídal totiž, že se k němu odrazí puk od mantinelu. Nahrávka o mantinel byla ovšem o něco rychlejší než havlíčkobrodský útočník.
     
    26:55
    Daniel Kolouch se pokoušel proháčkovat mezi třemi bránícími hráči Chrudimi. Ztroskotal až u posledního, když zaškobrtal a ztratil kotouč.
     
    28:21
    Po tvrdém souboji zůstal na ledě ležet otřesený jeden z Rebelů a pro Davida Barkóciho (CHR) končí zápas, jelikož dostal osobní trest pět minut plus do konce utkání za faul kolenem.
     
    29:54
    Dominik Suchý vyslal od modré čáry polovysokou střílenou nahrávku, kterou ještě zkoušel tečovat Lukáš Křížek. Kotouč přelétl asi metr nad horní tyčí.
     
    31:13
    Hosté se po dlouhém bránění osvobodili vyhozením, aby mohli vytřídat.
     
    32:14
    Dušan Mendl dostal zadovku na modrou čáru, odkud vystřelil golfem, ale nedokázal dobře zamířit.
     
    33:09
    Martin Polák se nebezpečně promenádoval před Peřinou, kam sice dostal nahrávku. Jeho postavení ale nevyhovovalo pravidlům a sudí hru přerušili, neboť byl havlíčkobrodský útočník v brankovišti.
     
    33:21
    Chrudim svou pětiminutovou početní nevýhodu dokázala ubránit a hraje v plném počtu.
     
    34:58
    Daniel Kolouch (HBR) napadl protihráče a sudí mu udělil menší trest.
     
    35:34
    Do rány od modré se tvrdě obul Jan Polák, ale kotouč stihl srazit jeden z bránících Rebelů.
     
    36:02
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hostující celek se v přesilovce ujímá vedení. Tomáš Jiruška zavezl kotouč do útočného pásma a vystřelil na připraveného Adama. K dorážce se dostal důrazný PETR ŠTĚPÁNEK, který puk doslova narval za brankářovy záda. Asistence: Tomáš Jiruška.
     
    36:21
    Nyní mají šanci na gól Rebelové. Jakub Kopečný (CHR) jde pykat na dvě minuty.
     
    37:55
    Havlíčkův Brod předvedl dobrý tlak na hostující obranu. Ta se ale nakonec zmocnila puku a přenesla hru na druhou stranu hřiště.
     
    38:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Štěstí, to prostě patří k hokeji. Jakub Lacina přihrál ve středním pásmu MARTINU POLÁKOVI, který po pravé straně zavezl puk na pravý kruh a trochu bezhlavě jej poslal bekhendem na Peřinu. Kotouč letící vysokým obloučkem spadl za brankářovy záda. Asistence: Jakub Lacina
     
    39:50
    Závěr prostředního dějství se dohrává před Adamem. Chrudimští si s domácí obranou nevědí rady.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:29.
     
    Druhé dějství přineslo poměrně dramatický průběh. Zejména pětiminutovou početní výhodu Rebelů. Tu však domácí mužstvo nedokázalo využít, což ho určitě mrzelo. Pak se totiž dostali do oslabení domácí a Chrudimští svou přesilovku rychle využili, čímž si znovu vydobyli vedení.
    To ale netrvalo dlouho. O velikém štěstí může hovořit Martin Polák, jehož bekhnendové nahození nakonec prolétlo až za brankovou čáru. Do poslední části se tak vstupuje za stavu 2:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Sotva se vhodilo první buly a sudí píská faul. Tomáš Jiruška (CHR) dostává dvě minuty za hákování.
     
    41:03
    Jakub Hoskovec rychle našlápl do útočné třetiny a z prostoru levého kruhu tvrdě vystřelil. Peřina měl co dělat, aby na dělovku dosáhl lapačkou.
     
    41:47
    Velkou šanci měl Martin Polák, jenž střílel z pravého úhlu, ale zamířil akorát do Peřinovy výstroje.
     
    42:07
    Chrudim hraje v plném počtu.
     
    43:26
    Marek Bancíř se postavil před branku hostí, kam dostal střílenou nahrávku. Ta mu ale pouze prolétla kolem hokejky.
     
    44:41
    Daniel Kolouch obkroužil kolem Peřinovy branky a zkusil vystřelit z otočky. Brankář ale jeho úmysl přečetl a touš odrazil pryč.
     
    46:16
    Michal Přibyl se teď chytá za hlavu, protože střílel z úhlu na zcela odkrytou branku. Neposedný kotouč mu ale sedl špatně a přelétl několik centimetrů nad břevnem.
     
    46:34
    Marek Bancíř (HBR) fauloval loktem. Jde tak za katr na dvě minuty.
     
    47:28
    Hosté z velké dálky vyzkoušeli Adamovu bystrost. Puku se chopili domácí obránci a vyhodili jej na druhou stranu ledové plochy.
     
    48:35
    Z chrudimské přesilovky nic nebude, odehrála se spíše ve středním pásmu. Rebelové jsou v pěti.
     
    49:24
    Trestná lavice dnes jentak nevystydne. Martin Polák (HBR) je potrestán za držení protihráče.
     
    49:55
    Rebelové zaúřadovali ve vlastním oslabení. Konkrétně Daniel Kolouch, který se důrazně natlačil na Peřinu, kde cítil prostor k dorážce. Gólman vše zastavil pohotovou rybičkou.
     
    50:43
    Hosté se snaží vymyslet nějaký způsob jak projít sker domácí defenzívu. Trápí je ale značná nepřesnost.
     
    51:24
    Havlíčkův Brod je v plném počtu.
     
    52:15
    Hezkou individuální akcí se nyní prezentoval Tomáš Cejpek, který přebruslil dva stíhající bránící soupeře. V momentě, kdy měl zakončovat zaváhal a přišel o kotouč.
     
    53:50
    Na trestnou lavici jede Jakub Kopečný (CHR), a to za hákování.
     
    55:07
    Havlíčkobrodští se drží v útočné třetině, ale nemohou přijít na nějakou taktiku, která by jim pomohla k zakončení.
     
    55:51
    Trest hostí uplynul a Chrudim je v pěti.
     
    55:55
    Hostijící střídačka si vyžádala oddechový čas. Uvidíme, co hlavní kouč vymyslí.
     
    56:24
    Chrudim se pokusila o rozjetí útočné akce, ale potýká se s nepřesností, která končí zakázaným uvolněním.
     
    57:20
    Daniel Kolouch se po levé straně kluziště protáhl až před Peřinu. Zde se kličkou dostal na střed pásma, ale byl faulován dobruslujícím bekem.
     
    57:22
    Obranným faulem se prezentoval Tomáš Jiruška (CHR), který dostává dvě minuty za hákování.
     
    57:54
    Rebelové cítí šanci na vstřelení branky. Jejich trenér si pro zadání pokynů vyžádal oddechový čas.
     
    58:38
    Havlíčkobrodští bojují ve středním pásmu, ale nejde jim přechod přes útočnou modrou.
     
    59:22
    Chrudim je v plném počtu a rozjíždí útočnou akci.
     
    59:54
    Domácí obrana si s její akcí poradila a dostala puk ven ze svého pásma.
     
    59:59
    Současně jsou vyloučeni Jan Krajcigr (HBR) a Jakub Kopečný (CHR).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Nerozhodný stav vydržel do konce základní hrací doby a rozhodovat budou samostatné nájezdy.
     
    Jako první jel Jakub Kmošek, který trefuje branku skrz Adamovo rameno – 0:1.
     
    Za Rebely najížděl Martin Polák, ale minul horní tyčku – 0:1.
     
    Dominik Dušek proměňuje – 0:2.
     
    Daniel Kolouch vystřelil z mezikruží a snížil stav nájezdů – 1:2.
     
    David Voženílek propálil po ledě klečícího Adama – 1:3.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Chrudim.
    Vítězný gól si připisuje Dominik Dušek.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání přineslo trochu dramatický závěr, když o vítězi musely rozhodovat samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hráči Chrudimi, kteří proměnili všechny tři. Rebelové byli úspěšní pouze v jednom. Chrudim tak přecejenom slaví vydolovaný úspěch.
     
    Pro dnešek se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek neděle. (15:17:16)

    Luboš Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Kraučuk (Jelínek), 39. Polák (Lacina) – 1. Jiruška, 37. Štěpánek (Jiruška), rozh. náj. Dušek


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Adam – Gažak, Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl "C", Bancíř, Suchý, Jelínek "A", Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek, Cejpek, Polák M., Petržílek, Přibyl, Kolouch, Hoskovec
    HC Chrudim: Peřina (Kratochvíl) – Polák J., Štěpánek, Jiruška, Pilař, Berný, Kopečný, Šídlo, Barkóci, Šklíba, Faltys, Kmošek, Dušek, Solnička, Zeman, Voženílek

    Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jaroslav Kuřítko, Pavel Lainka
    bahis siteleri