Košice – Trnava 1:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Ružomberok – Nitra 4:0 (kon.)
Žilina – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Myjava – Slovan Bratislava 2:2 (kon.)
konec
MFK Košice
1:3 (1:2)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 26.10.2013, 13:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
     
    90+2
    V samom závere ešte domáci Novák inkasuje žltú kartu za zbytočné odkopnutie lopty k divákom.
     
    90+1
    Tak toto bol možno aj gól do siete Trnavy! Košičania sa ešte zmohli na záverečný tlak, po ktorom vypálil Ondrej Duda. Lopta sa od brvna odrazila na zem, ale zrejme iba na bránkovú čiaru, keďže rozhodca bol blízko a situáciu videl.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    81
    Hostia získali výhodu nebezpečnej štandardky na Tofiloskiho bránu. Kuzma ju zahral nakrátko so Sabom, ale ten pätičkou prihral priamo domácim futbalistom. V rýchlom brejku sa ale Košičanom vôbec nedarilo a Novák sa k strele nedostal.
     
    79
    Posledné striedanie v zápase. Ihrisko opustil domáci Bukata, nahradil ho Skvašík.
     
    76
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne v košickom Čermeli 3616 divákov. Z toho pár desiatok tvoria fanúšikovia hostí, ktorí na výhod republiky merali dlhú cestu, ale s hrou svojich obľúbencov môžu byť spokojní.
     
    74
    A máme tu posledné striedanie na strane hostí. Z trávnika odišiel Hodek a nahradil ho Poznar.
     
    72
    Čas do konca stretnutia sa neudržateľne kráti, čo zjavne nerobí dobre domácim priaznivcom, ktorých musel hlásateľ upozorniť, aby nehádzali žiadne predmety smerom na hraciu plochu.
     
    67
    Domáci vybojovali ďalší rohový kop. Novák ho zahral iba k bližšej žrdi, kde nebol nik z jeho spoluhráčov. Na opačnú stranu si to ale okamžite namieril Chovanec, proti ktorému ale excelentne vybehol Tofiloski a do zakončenia ho nepustil.
     
    66
    Na zemi ostal ležať Kubík, ktorého zbytočne fauloval Augustíni. Trnavský hráč si za zákrok vyslúžil žltú kartu.
     
    64
    Ešte predtým striedanie na domácej strane. Odišiel Viazanko, nahradil ho Kubík.
     
    62
    Druhé striedanie v tíme hostí. Na trávnik nastúpi Augustíni, ktorý nahradil Procházku.
     
    59
    Hosťujúci Tóth za faul na Diabyho vidí žltú kartu a domáci získavajú štandardku z približne 20 metrov.
     
    56
    A rozdiel mohol byť trojgólový! V šestnástke Hodek sklepol loptu Sabovi, ale ten strelou po zemi svoj druhý presný zásah v stretnutí nepridal. Tofiloski smer lopty tentokrát vystihol.
     
    55
    Novák sa opäť raz predviedol krásnym centrom do šestnástky! Tam na loptou nabiehal Diaby i Haskič, ale ani jeden z nich sa do zakončenia v gólovej príležitosti nedostal.
     
    54
    Ďalšia žltá karta na domácej strane, tentokrát je adresovaná Sekuličovi.
     
    53
    Z veľkej diaľky vypálili hostia! Bol to pravdepodobne Mikovič kto preveril Tofiloskiho, ktorý musel v páde zakročiť.
     
    52
    Striedania na oboch stranách. Z tej košickej zápas namiesto Huka dohrá Haskič, na trnavskej Vlaska nahradil Mikovič.
     
    48
    Tak druhý polčas sa začal skutočne vo veľkom štýle. Trnavčanom zjavne nestačilo. Chovanec centroval do šestnástky, kde ale v páde z dobrej pozície Hodek prepálil priestor troch žrdí.
     
    47
    Trnava dala gól!

    ERIK SABO chladnokrvne poslal Tofiloskiho do opačnej strany a strelou zo značky pokutového kopu zvyšuje na 3:1 zo svojho pohľadu.
     
    47
    Uvidíme pokutový kop! Tofiloski podrazil zakončujúceho Saba a inkasuje za to aj žltú kartu!
     
    45
    Žltú kartu za zákrok v strede poľa inkasule aj hosťujúci Kuzma.
     
    43
    Novák prenikol veľmi odvážne až do šestnástky, odkiaľ nebezpečne pálil, ale Filipko iba vyrazil na rohový kop. Novák bol pri akcii potiahnutý za dres, za čo hosťujúci Adámik inkasuje žltú kartu.
     
    42
    Na opačnej polovici sa k strele z vnútra šestnástky dostal Procházka, ale predchádzal tomu hvizd postranného rozhodcu. Ten signalizoval ofsajdové postavenie.
     
    39
    Trnava dala gól!

    Hostia sú už vo vedení! JÁN CHOVANEC pálil z veľkého uhla z ľavej strany a loptu si do siete za vlastného gólmana zrazil Bašista. Trnava vedie v metropole východu pomerom 2:1.
     
    38
    Janečka z pravej strany nebezpečne centroval do šestnástky, tam ale zasiahol iba jeden z domácich.
     
    34
    Trnava dala gól!

    Domáci Bašista sa nechal na hranici šestnáskty oklamať Vlaskom a je z toho vyrovnávajúci gól! JÁN VLASKO bol v šestnástke úplne sám a jeho strelu do pritipohybu Tofiloski síce pohladil, ale jej ceste do siete nezabránil.
     
    32
    Chovanec centroval do šestnástky, ale napokon z toho nič nebolo! Lopta preletela celým pokutovým územím popred Tofiloskim, ale vo finálnej fáze sa do zakončenia Janečka nedostal.
     
    28
    Košice dali gól!

    Domáci otvárajú skóre stretnutia! Nacvičeným signálom letela lopta na hranicu šestnástky k Novákovi, ale tomu strela na kopačku nesadla. Následne ju do siete pohodlne doklepol OUMAR DIABY a Filipkovi už neostávalo nič iné, než sa bezmocne prizerať.
     
    24
    Ondrej Duda čakal na loptu na hranici šestnástky a napokon ju aj dostal! Pohodlne si ju spracoval a pálil smerom na bránu. Prepálil však nie len hráčov stojacich pred ním. ale aj priestor troch žrdí.
     
    18
    Novák posielal do šestnástky veľmi nebezpečný center, ktorý narobil Filipkovi obrovské problémy. Trnavský gólman loptu nešťastne vyrazil, no na jeho šťastie domáci nestihli včas presne zakončiť.
     
    17
    Hodek sa dokázal uvoľniť po pravej strane, počkal si ešte na nabiehajúceho Procházku a ten to vymyslel takmer bezchybne. Okamžitou kolmicou vysúval Chovanca, no toho tesne pred gólovým zakončením zastavil jednoznačný ofsajd.
     
    10
    Diaby našiel nabiehajúceho Dudu, jeho strelecký pokus z hranice šestnástky Filipko vyrazil iba pred seba. Následne ešte zakončoval Viazanko, ale gól z toho nebol. Lopta letela tesne vedľa brány.
     
    6
    Trnava sa poriadne rozbehla! Grabež vysunul spoluhráčov, tí ešte centrovali do šestnástky pred Tofiloskiho kde zakončoval Vlasko. Loptu si ešte prehodil na ľavačku, čím premárnil moment prekvapenia a gólmana následne neprekonal.
     
    2
    Na opačnú polovicu trávnika sa presunuli trnavskí futbalisti. Lopta letela do šestnástky na Hodeka, ale zabrániť skórovaniu chcel Hovančík. Efekt však mohol byť úplne opačný, košický hráč si loptu takmer zrazil do vlastnej siete.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 28. Diaby – 34. Vlasko, 39. Chovanec, 47. Sabo (pen.)

    Karty:   47. Tofiloski (KOS), 54. Sekulić (KOS), 90+2. Novák (KOS) – 43. Adámik (TRN), 45. Kuzma (TRN), 59. Tóth (TRN), 66. Augustíni (TRN)


    MFK Košice: Tofiloski – Huk (52. Haskič), Sekulić, Bašista, Duda – Šinglár (C), Bukata (79. Skvašík), Hovančík, Viazanko (64. Kubík) – Novák, Diaby.
    Náhradníci: Ružinský – Urban, Gál, Skvašík, Haskič, Diaby, Kubík.

    FC Spartak Trnava: Filipko – Adámik (C), Grabež, Tóth, Janečka – Chovanec, Sabo, Kuzma, Procházka (62. Augustíni) – Vlasko (52. Mikovič), Hodek (74. Poznar).
    Náhradníci: Hrivňák – Augustíni, Ciprys, Poznar, Mikovič.

    Rozhodčí: Vlk – Hrčka, Ferenc

    Diváci: 3616
    bahis siteleri