Banská Bystrica – Poprad 2:0 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:3 (2:0 po s.n.) | Žilina – Nitra 3:5 (kon.)
Martin – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Skalica 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Košice
sk Neděle 17.11.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:11:06)
     
    58:58
    Domáci majú teda vývoj tohto zápasu vo vlastných rukách – hrajú presilovú hru – Markovič a Galamboš sa vyznamenali protiútokomm, skúsený Markovič predviedol opäť efektné ťahy.
     
    57:59
    Ďalšia mela už skončila pästným súbojom – Jeden z hráčov Košíc tam úplne zbytočne, ľahkomyselne a hlúpo nezvládol fakt, že brankár Čech šikovne prikryl puk v momente, kedy hrozilo nebezpečenestvo a sekol tam martinského útočníka priamo zozadu do nechránených miest. Potom sa tam hráči strkali a vyústilo to až do faktu, kedy sa tam zaplietol Kapitán a výrazne ťažší a vyšší hráč – Martin Štrbák a Martinčan Jakub Fujerík, ktorý logicky nemal na túto vekovú kategóriu. Skúsený Štrbák sa v tomto zápase príliš seriózne neukazoval. Obaja hriešnici 5 + dkz – + 2. min. za seknutie pre Biceka, kttorý to celé v podstatne nezmyselne vyprovokoval.
     
    57:06
    Oddychový čas MHC Mountfiled – tréner Daniel Babka takticky povolil oddychový čas svojim zverencom pre regeneráciu pred posledným tlakom Košíc.
     
    56:21
    Martinčania ukazujú v záverečných minútach skvelé pozičné bránenie – skúsenejším hosťom nedarujú nič a ani puk doslovne, Turčania zbierajú sekundu po sekunde a už sú iba 176 sekúnd od víťazstva nad Košicami na domácom ľade po vyše troch rokoch.
     
    55:12
    Hostia v plnom počte.
     
    54:42
    Opäť ďalšie prerušenie hry – tentoraz kvôli Hylákovi, ktorý sa dostal do súboja tesne mimo svojho bránkoviska, boli tam dvaja hráči – z každého tímu po jednom. Vypadla mu však maska a po krátkom otrase sa jeho stav rýchlo dostal do zápasovej normy, a tak sa pokračovalo ďalej vhadzovaním pred jeho bránkou.
     
    54:30
    Martin sa nemusí nikde ponáhľať a niekto by mohol povedať, že to aj využíva, treba však dodať, že fakt že si domáci nevypracovali v početnej výhode zatiaľ žiadnu šancu hovorí aj o skvelej hre v oslabení v podaní Košíc.
     
    53:12
    Zbytočný zákrok Martina Štrbáka na hráča MHC Mountfield Martin – Jaroslava Markoviča v útočnom pásme hostí 2. min. vrazenie na mantinel.
     
    52:05
    Také skúsené mužstvo ako Košice sa zaiste neuspokojuje s týmto rušným a hlavne pre nich nepriaznivým vývojom stretnutia. Vhadzuje sa pred Čechom.
     
    51:01
    Zápas má teraz neuveriteľné tempo, útok strieda útok a nijak inak to nie je ani čo sa týka osobných súbojov. Hráči si nedarujú nič. Ďalšia šanca MHC – po strele Galamboša bol neuveriteľne blízko ku gólu Matej Šugár , no ten po odrazenom puku od tyčky zaváhal a asi z 30 cm netrafil do opustenej bránky Košíc.
     
    49:40
    Domáce MHC mohlo opäť viesť o dva góly – Jaroslav Markovič predviedol svoje šikovné ruky, prekonal Hyláka no asi desať centimetrov pred bránkovou čiarou odpálil puk do bezpečia košický hráč.
     
    49:02
    Domáci v plnom počte.
     
    48:30
    Už zostáva iba 30. sekúnd presilovej hry Košíc. Zatiaľ sa hostia príliš v útočnom pásme nevyznamenali. Miroslav Macejko pálil podobne ako Spilar, tesne mimo.
     
    47:10
    Vylúčený hráč MHC ihneď po košickom kontaktnom góle – 2. min. držanie Ján Perniš.
     
    46:52
    Košice dali gól!
    Hostia odpovedali bleskovo, zlú obrannú hru na strane domácich tentoraz potrestal GABRIEL SPILAR, ktorý prekonal Čecha, ten však nič nevidel a za nič zrejme nemohol, keďže mu jeho spolhráči moc nepomohli. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    46:21
    Martin dal gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia o dva góly, ideálna prihrávka za nezodpovedne vysunutú obranu Košíc z hokejky Ivana Ďatelinku a famózne premenený samostatný únik od JAROSLAVA MARKOVIČA. Asistencie: Ivan Ďatelinka, Michal Važan.
     
    44:58
    Ladislav Nagy sa načahoval k odrazenému puku pred Čechom, tesne ho však minul, keďže zaúradovala pohotová lapačka českého brankára v službách MHC.
     
    44:22
    Streľba Petra Bolútna, opäť sa hra odvíja v rohoch klziska, hra sa celkom zrýchlila a ani sa tak neprerušuje ako v druhej časti.
     
    43:44
    Domáci skvele bojujú, priemerná atmosféra na štadióne sa teraz mierne povzdvihla.
     
    41:55
    Lukáš Klíma sa dobre natláčal pred martinskú bránku, osamotený vška prihrávku nedostal, a tak si Hylák vydýchol.
     
    40:49
    Aj v tretej tretine začali lepšie Košičania, domáci sa však vyslobodili bezproblémovo.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina začne približne o 18:36.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Druhá nekonečná časť sa teda už blíži ku koncu, bola nesmierne fyzicky náročná a jedným dychom musíme dodať, že náročná aj pre divákov, ktorí sa nevedeli dočkať bufetových stolov, pretože bez pár sekúnd trvala druhá tretina až 40. minút.
     
    38:30
    Hostia z Košíc sa snažia v posledných dvoch minútach ešte niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť, domáci hokejisti ich však skúsene vytláčajú do stredného pásma. Galamboš sa predviedol pekným protiútokom a strelou – avšak nepresnou, a tak si Hylák iba odsledoval puk očami.
     
    37:39
    Čas sa vlečie pomalšie aj vďaka zmenenému systému hry, ktorý už nie je taký voľný a útočný, ale skôr menej priamočiary a bojovný, hrá sa veľa 1:1 a hráči majú čo robiť, aby zvládali tento fyzicky náročný štýl hry.
     
    36:33
    Druhá dvadsaťminútovka sa nám celkom výrazne naťahuje. Je to aj vďaka mnohým vylúčeniam a aj dvom tvrdým zákrokom.
     
    35:55
    Dobrý agilný prienik novica v martinskom mužstve Lukáša Klímu. Hylák musel ísť dokonca na kolená, menší ruch v oblasti bránkovisku však po chvíli zažehnali pohotoví obrancovia Košíc.
     
    34:15
    Po Pernišovej stlmenej strele sa dostal k puku Fujerík a chladnokrvne teda zakončil. Domáci sa však nemuseli tešiť dlho, nebezpečne zakončoval Oliver Jokeľ, strelec prvého gólu Košíc, brankár Čech však nemusel zasahovať.
     
    33:20
    Martin dal gól!
    Predsa len sa však domáci dočkali, gól padol po hluchom období, presadil sa po odrazenom puku DOMINIK FUJERÍK, keď vymietol ľavý roh Hylákovej bránky. Asistencia: Ján Perniš.
     
    33:09
    Stále sa domáci nedokážu dostať priamo až k Hylákovi.
     
    32:03
    Napriek chvíľkovému vyrovnanému počtu hráčov vďaka vylúčeniu Andreja Novotného, už teraz môžeme prehlásiť že martinská dlhá početná výhoda bola dlhé časové obdobie zbytočne premárnená a nevyužitá.
     
    31:00
    Domáci v plnom počte.
     
    30:21
    Strela z hokejky Ladislava Nag, vhadzovalo sa pred Čechom, ktorý predviedol opäť dobrý zákrok.
     
    29:30
    Martin nehral presilovú hru dlhú dobu 2. min. pre Andreja Novotného – hákovanie.
     
    29:08
    Vladimír Dravecký 5. min. + trest v hre – faul pravdepodobne kolenom na Lukáša Matejku, ktorý sa v prvých momentoch neskutočne zvíjal na ľadovej ploche. Rozhodca Kubuš nekompromisne ukázal 5 min. neskôr aj na trest v hre.
     
    28:49
    Strelecký pokus Tomáša Marincinka, Čech v pohode pokryl.
     
    28:01
    Martinčania sa v polovici zápasu skôr hľadajú, Košičania majú lepší pohyb a aj zmysel pre kombináciu a prechod do útočného pásma, čo je v dnešnom rýchlom zápase veľmi podstatné.
     
    27:20
    Strela Mateja Češíka na Jakuba Čecha, martinský brankár napriek vyrovnávajúcemu inkasovanému gólu pôsobí koncentrovane.
     
    26:16
    Hra sa teraz celkom kúskuje a šancí na obidvoch stranách ubudlo.
     
    24:51
    V týchto momentoch sa tlak trošku zmiernil. Košičania však využívajú každý voľný priestor na rýchly prechod do útočného pásma a zároveň aj každú možnú šancu na streľbu.
     
    23:44
    Domáci Martin musí začať odznova. Po výbornej prvej tretine sú od úvodu druhej časti lepší hosťujúci hráči z metropoly Východu Slovenska. Tlak Košíc narastá a domáci si to skôr v obrane komplikujú ako zjednodušujú.
     
    23:07
    Košice dali gól!
    Hostia výrazne pridali a výsledkom je toho aj vyrovnávajúci gól. Zhustený priestor pred vlastnou bránkou MHC nevyriešili domáci obrancovia ideálne. Po strele Cebáka sa presadil dorážkou OLIVER JOKEĽ. Asistencia: Juraj Cebák, Peter Boltún.
     
    21:33
    Themár sa po tvrdom náraze na mantinel povzviechal až po pár sekundách, budeme sledovať či tento martinský útočník ešte naskočí do ďalšieho priebehu hry.
     
    21:00
    Hostia začali zhurta. Košičan Bartoš nahadzoval puk do priestoru, v ktorom bolo veľa hráčov, čím bolo vzniknuté nebezpečenstvo pre Jakuba Čecha, puk však našťastie pre domácich odskočil mimo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:43.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Jakub Cíger sa dostal do dobrej šanci po excelentnej práci v rohu klziska (Themára). Lízol však len bočnú žŕdku, a tak v prvej tretine vyhrávajú Martinčania nad vicemajstrom 1:0.
     
    18:38
    Napriek menším problémom sa dokázali v týchto sekundách Martinčania dostať von zo svojho obranného pásma.
     
    17:33
    Z ničoho nič sa hostia dostali do šance, Peter Bartoš dostal od svojho spoluhráča dobrú prihrávku, ktorá išla z priestoru spoza bránky a takmer bol z toho vyrovnávajúci gól – veľa nechýbalo.
     
    16:44
    Až na vylúčenie a gól sa celkom neprerušuje hra a má slušnú plynulosť. Divákovi, teda hlavne tomu martinskému, sa musí prvá tretina páčiť.
     
    15:55
    Košičania kopia chyby a Martin mohol zvyšiť vedenie, Važan v dobrej pozície medzi kruhmi nenašiel voľný priestor v Hylákovej bránke, gólman tímu z východu efektne zasiahol.
     
    14:59
    Martin sa zatiaľ po prvom góle nezbláznil a naďalej hrajú zodpovedne vo svojej polovici.
     
    13:30
    Martin dal gól!
    Lepší domáci v počiatočnom úvode zápasu sa dočkali vedúceho gólu. Výborne hrajúci Markovič našiel úplne voľného MICHALA VAŽANA, ktorý asi dva metre pred Hylákom nezaváhal a prekonal ho strelou po ľade ku pravej žŕdke. Asistencia: Jaroslav Markovič.
     
    12:21
    Hra sa naozaj stupňuje, vypadá to, akoby sa hrala tretia tretina alebo predĺženie o víťazný gól. Domáci sa snažia aktívne korčuľovať, Turčania hrajú pekný hokej pre oko diváka.
     
    11:00
    Ešte väčšie gólovky si vypracoval kapitán martinského útoku číslo jedna – Jaroslav Markovič, keď si ideálne dvomi kľučkami vychutnal obrancov HC Košice a potom z otočky nahral voľnému Galambošovi, Hylák sa síce stiahol presunúť a Galamboš to netrafil ideálne, bola to však hokejová chuťovka.
     
    10:33
    Radek Deyl a neskôr Peter Boltún sa postarali o výborné šance, Jakub Čech v martinskej bránke sa vytiahol.
     
    09:54
    Ladislav Nagy bol tvrdo, no čisto narazený na mantinel v rohu martinského obranného pásma. Asi dve sa trápil majster sveta a na pomoc mu prišli aj jeho kolegovia z formácie. Vyzerá to zatiaľ veľmi zle.
     
    09:01
    Domáci sú strelecky efektívnejší, no nie sú to žiadne obrovské šance, ktoré by znamenali veľkú hrozbu pre skúsené Košice.
     
    09:00
    Hostia v plnom počte.
     
    08:48
    Už iba dve sekundy oslabenia hosťujúcich Košíc. Predtým mal rýchlu a pohotovú koncovku Themár, brankár Hylák chytá zatiaľ jednoducho ,,šikovne".
     
    07:55
    Martinská presilovka sa blíži ku koncu, hráči MHC nevedia vytvoriť presilovkovú točivú formáciu a zatlačiť východniarov.
     
    06:51
    Miroslav Macejko 2. min. držanie.
     
    06:25
    Martin sa snaží tlačiť na bránku Hyláka, v mnohých prípadoch však zverenci trénera Daniela Babku skončili odtlačení v rohoch klziska vďaka pozornému bráneniu bekov HC Košice.
     
    04:45
    Menšia vlna nevôle na martinských tribúnach, domáci si žiadajú vylúčenie na strane Košíc, pár kontroverzných (ne)rozhodnutí.
     
    03:39
    Hostia z Košíc útočia, domáci sa však až na jeden malý moment dokázali vymaniť spod možného tlaku hostí.
     
    02:44
    Hrá sa celkom rýchly hokej s dobrým korčuľovaním. Chýb je však na začiatku zápasu celkom dosť.
     
    01:22
    Martin má v prvých dvoch minútach viac z hry. Teraz strieľal za hostí aj Košičan Peter Bartoš, ktorý je odchovanec martinského hokeja. Od čitateľa sme dostali dotaz, že dnes je to pre tohto hráča so skúsenosťami z NHL 500. zápas za Košice.
     
    00:33
    Domáci Martinčania začali úvod zápasu svižne a veľmi húževnato. Lukáš Matejka tvrdo vypálil na Hyláka, ktorý už v prvých sekundách vytiahol solídny zákrok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri priamom prenose zápasu 22. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. MHC Martin dnes na vlastnom klzisku privíta vicemajstra z Košíc a vám zo stretnutia vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Domáci Martinčania sa momentálne nachádzajú až na deviatej priečke tabuľky Tipsport extraligy. Na svojom konte majú doposiaľ po dvadsiatich dvoch odohraných zápasoch 25 bodov a skóre z ich pohľadu nepriaznivé – 44:64.
    V ostatných zápasoch sa martinským hokejistom príliš nedarilo. Ak sa spätne obzrieme za poslednou trojicou stretnutí, zistíme, že Martinčania v nich získali iba tri body. Ešte pred reprezentačnou prestávkou vybojovali dva z nich na skalickom ľade po triumfe 2:1 po nájazdoch, po prestávke doma potrápili Zvolen, ale napokon mu podľahli v predĺžení a naposledy nebodovali na východe republiky v Poprade.

    Košičania pricestovali do Martina ako celok, ktorému aktuálne patrí líderská pozícia v tabuľke našej najvyššej hokejovej súťaže. Aktuálni vicemajstri majú na svojo konte rovnaký počet odohraných zápasov ako ich dnešný súper, ale podstatne vyšší bodový získ (47) a podstatne pozitívnejší pomer vsietených a inkasovaných gólov (66:44).
    V poslednej trojici stretnutí vybojovali východniari 6 bodov, a to ešte pred prestávkou za domáce víťazstvo s Popradom a hneď po nej za triumf v Žiline. V poslednom kole nestačili na druhú Nitru na jej ľade a podľahli jej 0:4.

    Oba celky sa už v aktuálnom ročníku vo vzájomných súbojoch stretli dvakrát. V oboch meraniach síl v sezóne 2013/2014 boli úspešnejší Košičania, ktorí si zo zápasov s martinskými hokejistami odniesli plných 6 bodov. V zápase 6. kola zdolali Martin na domácom klzisku pomerom 3:1 a v 13. kole rovnakým pomerom triumfovali aj na klzisku v Turci.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 14. Važan (Markovič), 34. Fujerík (Perniš), 47. Markovič (Ďatelinka, Važan) – 24. Jokeľ (Cebák, Boltún.), 47. Spilar (Bartoš)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Brcko, Matejka, Perniš, Novotný (A), Ďatelinka, Pacalaj – Važan, Galamboš, Markovič (A) – Cíger, Beran (C), Themár – Klíma, Fujerík, Rožník – Pokrivčák, Dírer, Šugár
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Štrbák (C), Martin Chovan, Macejko, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – Jenčík, Pašek (A), Spilar – Nagy, Bartoš, Bicek (A) – Jokeľ, Boltun, Hindoš – Konečný, Marcinko, Hrnka, Češík

    Rozhodčí: Kubuš – Orolín, Tvrdoň
    bahis siteleri