Banská Bystrica – Poprad 2:0 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:3 (2:0 po s.n.) | Žilina – Nitra 3:5 (kon.)
Martin – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Skalica 1:2 (kon.)
konec
MsHK Žilina
3:5 (0:3, 1:0, 2:2)
HK Nitra
sk Neděle 17.11.2013, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Žilinskí hokejisti dokázali pretaviť svoj skvelý herný výkon zo záveru druhej tretiny aj do úvodu tretej dvadsaťminútovky, keď po góloch Tibora Vargu a Romana Tomasa dokázali vyrovnať na 3:3. Následne však domácich prekvapil nitrianský útočník Tomáš Chrenko, ktorý prekonal Mikoláša tvrdým bekhendom. Následne v závere zápasu vytiahol gólman Kristan fantastický zákrok, po ktorom sa do samostatného úniku dostal Roman Tománek a ten zaklincoval výhru Nitry na hodnote 5:3.

    Nitrania si po dobrom výkone v Žiline pripisujú na svoje konto jasné tri body, no ani Žilinčania sa za svoj výkon v závere druhej a na začiatku tretej tretiny hanbiť nemusia.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport Extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:06:51)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté! Po fantastickom zákroku gólmana Kristana, ktorý svojim ľavým betónom dokázal zneškodniť delovku po odrazení puku od Kallu z pravej strany sa do rýchleho samostatného úniku dostal ROMAN TOMÁNEK, ktorý strelou pomedzi Mikolášove betóny rozhodol o víťazstve Nitranov. Bez asistencií.
     
    59:21
    Žilinčania sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, no zatiaľ sa im nedarí dostať do útočného pásma, keďže Nitrania predvádzajú naozaj parádny forčeking.
     
    58:41
    Domáci Leško nahodil puk na zadný mantinel v útočnom pásme, no následne už nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Nitrania sa snažia upokojiť tempo hry.
     
    57:55
    Hosťujúci Bača sa dostal k puku za pravým kruhom a následne ho nahodil pred žilinskú bránu. Gólman Mikoláš však radšej neváhal a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    57:24
    Z pravej strany tvrdo pálil domáci Linet, no jeho delovka napokon minula priestor nitrianskej brány. Následne sa do útoku snažia dostať aktívny hokejisti Nitry.
     
    56:40
    Nitra dala gól!
    Žilinskí hokejisti opäť predviedli len veľmi nedôraznú defenzívu a inkasujú aj v bráne s gólmanom Marošom Mikolášom! TOMÁŠ CHRENKO sa dostal k puku v medzikruží a pekným bekhendovým zakončením napokon našiel medzeru medzi betónmi cloneného gólmana Mikoláša. Asistenciu si pripisuje Tomáš Nádašdi.
     
    56:06
    Hamrák hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom kruhu Kováčika, no ten sa už k puku proti pozornej žilinskej defenzíve nedostal. Následne sa do útoku snažia dostať Žilinčania.
     
    55:55
    Domáci Tomas nahadzoval puk pred nitrianskú bránu, kde sa ho zmocnil pozorný gólman Kristan. Ten bol v strehu a bez problémov zasiahol svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    55:28
    Žilinčania sa napokon dokázali vo svojom oslabení ubrániť a Varga, ktorý naskočil na ľadovú plochu sa takmer dostal do samostatného nájazdu, no napokon sa mu to nepodarilo. Tento puk bol na neho príliš dlhý a následne sa píska zakázané uvoľnenie Žiliny.
     
    54:56
    Nitranom sa v tejto presilovej hre vôbec nedarí. Útočiaceho Bajteka tentokrát skvelým bodyčekom odstavil pozorný Bajaník, ktorý následne oslobodil žilinských hokejistov spod tlaku.
     
    54:26
    Lukáš Novák veľmi dobrou prihrávkou z ľavej strany hľadal Tománka, no ten sa proti Šterbákovi presadiť nedokázal. Žilinčania sa teda aj tentokrát dokázali oslobodiť.
     
    53:56
    Michal Novák nahodil puk na žilinskú bránu, no gólman Mikoláš bol v strehu, puk zblokoval ku svojmu obrancovi Hriňovi, ktorý oslobodzuje Žilinu efektívnym vyhodením.
     
    53:26
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť domáci Tibor Varga.
     
    52:54
    Kalla sa s pukom veľmi dobre presúval cez stred, no napokon sa už nedokázal preštrikovať cez pozornú nitrianskú defenzívu. Ordzovenský puk zachytil a následne ho vyhodil do stredného pásma.
     
    52:15
    Drevenák skvelou prihrávkou z pravej strany našiel svojho spoluhráča Macejku, no ten už nedokázal spracovať puk a následne sa dokázali Nitrania oslobodiť.
     
    51:23
    Po skvelej prihrávke od Vargu sa do zakončenia dostal Šterbák, no ani on z tesnej blízkosti svojou delovkou nedokázal prekonať nitrianského gólmana Kristana.
     
    50:49
    Domáci Varga sa dostal do skvelého úniku, no v samostatnej akcii napokon nedokázal zavŕšiť svoj hetrik, keďže ho gólman Kristan skvele vychytal svojimi betónmi!
     
    50:24
    Mikoláš si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po nahodení od modrej čiary od aktívneho nitrianského obrancu Baču.

    Branky a nahrávky: 37. Varga (Valášek, Kalla), 44. Varga (Kalla), 47. Tomas (D.Buc) – 7. Tománek (Stümpel), 8. H. Ručkay (Chrenko, Nádašdi), 15. L. Novák (Tománek, Stümpel), 57. Chrenko (Nádašdi), 60. Tománek


    MsHK Žilina: M. Laco (21. Mikoláš) – Ostrčil, M. Šterbák, Hriňa, Leško, Rúfus, Salajka, Bajaník, Niník – Tomas, Klouda, D. Buc – Varga, Kalla, Valášek – Macejka, Linet, Drevenák – Schroner, Jarab, A. Lipovský.
    HK Nitra: Kristan (Zima) – Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Bača, M. Novák, Ďurkech, Piačka – Kováčik, Chrenko, H. Ručkay – Tománek, Stümpel, L. Novák – Segľa, Hamrák, Bajtek – Štumpf, Kmeč, Pupák.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Vladimír Brath, Roman Bednár
    thejrc.org