Skalica – Banská Bystrica 5:4 (kon.) | Košice – Žilina 5:0 (kon.) | Poprad – Nitra 1:2 (2:3 po s.n.)
Zvolen – Martin 5:2 (kon.) | Piešťany – Trenčín 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
HC Košice
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 08.12.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    56:14
    Košice dali gól!

    Ale predsa len domáci výhodu presilovej hry využívajú! Nový najlepší strelec súťaže so 17 presnými zásahmi na svojom konte GABRIEL SPILAR druhýkrát v stretnutí prekonáva Mikoláša. Asistencie: Peter Bartoš a Martin Štrbák.
     
    54:45
    vylúčenie na strane hostí. Na trestnú lavicu smeruje a dve minúty za podrazenie Rúfus.
     
    49:35
    Košice dali gól!

    A rozdiel skóre je už štvorgólový! Košičania sa nasťahovali pred bránu, vyšachovali žilinskú obranu a v zmätku sa najlepšie zorientoval RICHARD JENČÍK, ktorý pridáva svoj druhý presný gól v stretnutí. Pripomeňme, že dnes má na svojom konte aj 2 asistencie a prsty mal teda v každom presnom zásahu. Asistencie si pripisujú Gabriel Spilar a Peter Bartoš.
     
    43:15
    Rozhodca udelil tresty nasledovne: Bajaník i Hrnka inkasujú trest 2+2 minúty za údery a ako bonus osobné tresty v trvaní 10 minút za zhodenie rukavíc.
     
    43:15
    A sme svedkami pästného súboja a lá NHL! Bajaník nenechal Hrnku dobiedzať pred bránou a vyprovokoval potýčku, v ktorej sa zoči-voči spomínanému Žilinčanovi postavil Hrnka. Diváci si súboj skutočne vychutnali a videli v ňom niekoľko vydarených úderov, po ktorých na zemi skončil spomínaný Žilinčan.
     
    39:52
    Na trestnú lavicu smeruje domáci Hrnka, ktorý sa previnil podrazením.
     
    36:02
    Bajaník vykorčuľoval z trestnej lavice a okamžite vypracoval perfektnú príežitosť pre Tomasa. Potrestaný hráč okamžite získal puk v strednom pásme a v tom útočnom ho ešte naservíroval spomínanému spoluhráčovi, ale ten nebol úspešný.
     
    33:56
    Vylúčenie na strane hostí. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Bajaník.
     
    31:23
    Košice dali gól!

    Domácim predchádzajúca akcia nevyšla, ale teraz sa už skóre mení! RICHARD JENČÍK ku svojim dvom gólovým asistenciám pridáva aj presný zásah po tom, čo odrazený puk pohotovo doklepol za bezmocného Mikoláša. Stav je razom 3:0. Asistencie: Tomáš Klouček a Peter Bartoš.
     
    29:40
    A po tejto akcii mal stav na kocke byť už 3:0! Hostia nezvládli situáciu a na vlastnej obrannej modrej čiare neustrážili Konečného, ktorý sa osamotený rútil na Mikoláša. Hosťujúci brankár si zachoval chladnú hlavu a za toto si vyslúži veľký potlesk. Zoči-voči košickému útočníkovi sa predviedol.
     
    26:31
    Oceliari mohli vyhrávať už 3:0! Spilar opäť raz predviedol svoje umenie, po kolmici od Bartoša sa dostal sám do zakončenia pred Mikolášom, no ten si tentokrát dal pozor a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    24:34
    Za tento tlak by si hostia gól určite zaslúžili. Strelecky to skúšal aj Šterbák, ale takisto bol neúspešný. Žilinských hokejistov ale rozhodne treba pochváliť za aktívny vstup do druhej tretiny.
     
    24:12
    Hostia sa ale poriadne rozohnili! Macejka to skúsil pred Hylákom, ale domáci gólman vykorčuľoval z brány a puk odpálil do bezpečia.
     
    15:20
    Domáci Spilar Mikolášovi nedá pokoj a opäť ho nebezpečne preveril! Gabrielova strela z útočnej tretiny bola mierená dobre, ale hosťujúci gólman jeho úmysel prečítal a šancu Košíc zmaril.
     
    13:09
    Košice dali gól!

    Domácich dlho prehovárať netrebalo a využívajú presilovú hru! MARTIN ŠTRBÁK vypálil od útočnej modrej čiary a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Marek Kolba a Richard Jenčík.
     
    13:05
    Prvá presilová hra v stretnutí bude patriť domácim. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Varga.
     
    12:55
    Veľká šanca Košíc! Sojčík sa v medzikruží uvoľnil a nebezpečne zakončil, ale Mikoláš mal odkrytý výhľad a šancu zneškodnil.
     
    09:35
    Tak takmer som to zakríkla! Kalla si nakorčuľoval pred bránu po strele niektorého zo svojich spoluhráčov, ktorú Hylák iba vyrazil, no Kallovi chýbali centimetre aby na puk dosiahol.
     
    07:42
    Nechýbalo veľa a rozdiel skóre mohol byť dvojgólový! Prsty v tom mal opäť Spilar, ktorý sa natlačil do zakončenia, ale tentokrát proti Mikolášovi úspešný nebol.
     
    04:49
    Košice dali gól!

    Košičania sú vo vedení! Kanonier GABRIEL SPILAR si nakorčuľoval na Jenčíkovu krížnu prihrávku cez pásmo a nechytateľne zakončil. Asistencie: Richard Jenčík a Peter Bartoš.
     
    02:30
    Ale domáci v útočení pokračujú! Češík s pukom na hokejke si nakorčuľoval až k ľavej žrdi odkiaľ sa pokúsil prekonať Mikoláša, no ten si priestor dobre pokryl.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 5. Spilar (Jenčík, Bartoš), 14. Štrbák (Kolba, Jenčík), 32. Jenčík (Klouček, Bartoš), 50. Jenčík (Spilar, Bartoš), 57. Spilar (Bartoš, Štrbák)


    HC Košice: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – Sojčík, Marcinko, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Jokeľ, Boltun, Hinďoš – Konečný, Češík, Hrnka, Matis
    MsHK Žilina: Mikoláš – Rúfus, Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Niník, Leško, Prášek – Tomas, Klouda, A. Lipovský – Varga, Buc, Macejka – Kalla, Valášek, Drevenák – Jarab, Linet, Čavrk

    Rozhodčí: J. Konc – Bednár, M. Korba

    Diváci: 3349
    bahis siteleri