Mladá Boleslav – HC Litvínov 3:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:3 (kon.) | Slavia – HC Plzeň 2:3 (0:2 po s.n.)
Sparta – Kladno 2:1 (kon.) | Vsetín – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
VHK ROBE Vsetín
4:3 (1:2, 2:1, 0:0 - 0:0)
Berani Zlín
Sobota 14.12.2013, 13:00 • Zimní stadion na Lapači, Vsetín (5400 míst) • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým VHK Vsetín.

    DOMINIK POKORNÝ dotál svůj celek k vítězství. Právě jeho proměněný nájezd rozhodl o vsetínské radosti. Druhé krajské derby sezóny tak ovládl Vsetín.
     
    ... A ten uspěl, jeho bekhendové zakončení pod víko nemělo chybu.
     
    Populární Pepa Daněk to udělal bravurně. Rozhodil brankáře pohybem ramen, udělal kličku do forhendu a po ledě pod betony neomylně zakončil. Nájezdy tak budou pokračovat.
     
    Buchta, prvním exekutorem. Hostující bek překonal střelou na lapačku Baču.
     
    59:37
    Velká šance i na druhé straně. Po zmatku domácí defenzívy dostal na mezikruží nabito Řezáč, Bača si proti němu ale daleko vyjel a jeho pokus zastavil na své hrudi.
     
    58:20
    Neuvěřitelná smůla pro Vsetín. Svobodovi už po třetí v utkání pomohla tyč. Tobolovu střelu z velkého úhlu totiž vyrážečkou promáchl, branka mu ale výrazně pomohla.
     
    57:19
    Po další Hruškově střele vznikl na brankovišti Zlína obrovský závar, nakonec ale hosté tlak Vsetína ustáli.
     
    56:15
    Daněk si v útočném pásmu obhodil soupeře, načež byl dle hlavního rozhodčího zastaven v rozporu z pravidly. Dvě minuty si odsedí Řezáč (ZLN), prohřeškem je nedovolené bránění.
     
    53:46
    Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Abdul ale dostal přihrávku na brusli a ve velké rychlosti již nestihl zakončit.
     
    45:32
    Po obrovské hrubici v hostující rozehrávce zůstali tři domácí hráči proti jedinému bekovi. Zvonek se rozhodl vystřelit a napálil břevno za Svobodovými zády.
     
    43:21
    Lukáš Buchta už se na to nemohl dívat, prolétl s pukem podél mantinelu, natlačil se až před Baču, kterého se pokusil obkroužit, Bača byl ale pohotový a následné zakončení zastavil betonem.
     
    39:02
    ... potrestaným hráčem Zlína je Macharáček – dvě minuty, hrubost.
     
    39:02
    Na lapači je živo. Po tvrdém zákroku na jednoho z hostů dostává Ščotka trest na 5 + do konce utkání. Domácí hráč byl následně napaden jedním z hostujících mstitelů... na jeho trest si ještě budeme muset počkat...
     
    38:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Neskutečné vyrovnání. DOMINIK POKORNÝ napálil puk přímo z buly přímo na bránu a k úžasu všech přítomných, včele s gólmanem Svobodou, skončil tento pokus za brankovou čárou. Bez asistence.
     
    38:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    V samém závěru Vsetín přesilovku využívá. Po nahození do brankoviště se to povedlo důraznému DOMINIKU TOBOLOVI, který skrz brankářův beton protlačil puk do brány. Hostům se to sice nelíbí, Husička stál ale hodně blízko a bez zaváhání dal najevo, že branka byla zcela regulérní a tudíž platí. Bez asistence
     
    36:57
    Po seknutí domácího hráče do brankáře Svobody se na ledě strhla menší bitka. Na trestnou lavici míří vsetínský Zvonek za sekání a zlínský Řezáč za krosček.
     
    36:17
    Hodně zbytečný krosček teď předvedl zlínský Zbořil. Husička ho také posílá za katr – dvě minuty, napadení.
     
    30:59
    Domácí Forch vyloučen za faul loktem. Zlín má šanci zvýšit náskok.
     
    29:20
    Za Svobodovými zády zazvonila tyč.
     
    27:52
    Karola vysekl hůl domácímu hráči a po právu odchází za sekání na lavici hanby. Vsetínu se nabízí příležitost na snížení.
     
    20:58
    Zlín právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ BUCHTA penaltu využívá zásluhou precizně provedeného bekhendového blafáku a Zlín tak proměnil i svou třetí šanci v utkání.
     
    20:00
    Po závěrečné siréně se ještě hlavní rozhodčí rozhodl vylučovat. Za sekání je potrestán jeden z domácích hráčů, který tak svou nedisciplinovaností připravil svůj celek o výhodu přesilové hry.
     
    19:39
    Zlínští teď ale zcela evidentně hráli v šesti a čárový rozhodčí byl pozorný. Vsetínu se tak v závěru třetiny nabízí šance ke snížení.
     
    16:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí tak dlouho svírali hosty, až v útočném pásmu propadli a pustili Berany do přečíslení dva na jednoho. Zlínští ho vyřešili bravurně. Karola poslal ideální pas přímo na hůl FILIPA STRÁNSKÉHO a ten neměl problém zakončit zblízka do prázdné brány. Asistence: Daniel Karola, Lukáš Buchta.
     
    13:58
    Zlín právě vstřelil branku!
    A také tak činí. Domácí nedokázali včas odstavit dorážející Berany. A sérii dorážek nakonec zakončil MIKULÁŠ ZBOŘIL, který doklepl puk za bezmocného Baču. Asistence: Martin Gremlica.
     
    13:20
    Hostující útočník před Bačou promáchl letící puk. Mimo jiné však i proto, že byl faulován domácím Žabčíkem. Dvě minuty – krosček. Hosté tak mohou záhy srovnat.
     
    12:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí svou přesilovku využívají. Jindřich Abdul přisunul puk JANU ŠČOTKOVI, jeho střela zápěstím od modré prošla houštinou těl a zlínskému brankáři prošel puk pod paží do sítě. Asistence: Jindřich Abdul, Dominik Tobola.
     
    11:23
    První přesilovka utkání je tu. Zahraje si ji Vsetín. Hostující Matouš Kratochvíl totiž trefil svého protihráče loktem do tváře.

    Radek Bařina

    Branky a nahrávky: 13. Ščotka (Abdul, Tobola), 39. Tobola, 39. Pokorný, rozh. náj. Pokorný – 14. Zbořil (Gremlica), 17. Stránský (Karola, Buchta), 21. Buchta


    VHK ROBE Vsetín: Bača (Vlach) – Žabčík, Hryciow, Hruška, Červínek, Zuzaník, Vašíček, Ščotka, Hajda – Pokorný, Klečka, Kuchařík, Daněk, Forch, Surý, Jirušek, Stodůlka, Neuwirth, Abdul, Zvonek, Tobola
    Berani Zlín: Svoboda (Stojan) – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Andrýsek, Buchta, Talán, Kužílek – Hlaváč, Kratochvíl M., Dalajka, Gremlica, Galuška, Karola, Kratochvíl Š., Al Muaqet, Stránský, Haničinec, Hladiš.

    Rozhodčí: Husička – Gebauer, Lederer
    bahis siteleri