Ružomberok – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:2 (kon.)
B. Bystrica – Trenčín 2:2 (kon.) | Nitra – Senica 2:0 (kon.) | Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:2 (2:1)
MFK Košice
sk Sobota 31.05.2014, 17:30 • Štadión MŠK Žilina • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    To je už od nás pre dnešok, pre celú sezónu, ale aj pre celú Corgoň ligu všetko. Opäť sme vám priniesli všetky stretnutia prostredníctvom podrobných textových prenosov. Srdečne vám ďakujeme za ich sledovanie! (19:21:59)
     
    V poslednom zápase sezóny Žilina trikrát vyhrávala, no dvakrát sa hosťom podarilo vyrovnať. Napokon ale Košičania nedosiahli ani len na bod a na dovolenky odchádzajú po prehre 1:3. O čosi lepší začiatok leta budú mať Šošoni, ktorí nevydarenú sezónu zakončili aspoň vydareným zápasom.
     
    Je koniec! Za nami je nie len duel Žiliny a Košíc, ale aj celá Corgoň liga a sezóna 2013/2014.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Šinglár to ešte skúsil centrom do vápna, ale tam nenašiel vôbec nikoho. Žilina pohodlne loptu odvrátila a dnes vyhrá!
     
    90+2
    Posledné zúfalé pokusy košických futbalistov. Tí sa síce snažia, ale ich súper sa veľmi dobre bráni a rozlúčku so sezónou zrejme zvládne víťazne.
     
    90+1
    Košičania to ešte skúšajú napádaním rozohrávky súpera. Práve Žilina má teraz loptu na svojich kopačkách, no domáci tím sa nikam zbytočne neponáhľa.
     
    90
    Žilina sa už nemá kam ponáhľať. V tomto zápase sa trikrát dostali domáci hráči do vedenia, a to si už zrejme udržia. Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    89
    Košickí futbalisti sa už vysunuli na útočnú polovicu. Pačindov center do pokutového územia nenašiel adresáta, a tak z toho žiadne zakončenie nebolo.
     
    88
    Ťažko povedať, koho teraz Káčer na útočnej polovici hľadal. Loptu tam posielal centrom, ale v podstate ju iba odovzdal súperovi. Košičania to ešte skúsia náporom.
     
    87
    Žilinčania sa ešte chceli predrať do zakončenia, ale zastavil ich ofsajd. Snáď aj prvý v tomto zápase, dnes sa hráči do zakončenia vôbec neponáhľali.
     
    86
    Košičania držia loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa im presadiť. Domáci tím veľmi dobre napáda ich rozohrávku a nedovolí im prebojovať sa k streleckému pokusu.
     
    85
    Hrdina Žiliny Jelič sa ale v tomto zápase žltej karte nevyhne. Dostal ju za zákrok v strede trávnika.
     
    84
    Do útoku sa ale pustili Košičania. Hosťujúci hráči ešte nič nevzdávajú a pokúšajú sa aj tretíkrát vyrovnať.
     
    83
    Žilinskí futbalisti aj tretíkrát v tomto zápase vyhrávajú. Hrdinom stretnutia bude zrejme domáci Jelič, ktorý sa presadil už dvakrát.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Lukáš Urban.
     
    81
    Žilina dala gól!

    Nádherná rana Žiliny a domáci sú opäť vo vedení! MATEJ JELIĆ pálil z hranici šestnástky a za takúto ranu by sa nemuseli hanbiť ani v popredných zahraničných súťažiach. Ružinský nemal žiadnu šancu na zákrok.
     
    80
    Rana ako z dela vyrovnala stav tohto zápasu. Žilinčania si môžu sypať popol na hlavu, pretože v druhom polčase si o presný zásah do svojej siete vyslovene koledovali.
     
    79
    Košice dali gól!

    Košičania si prevzali loptu, nahrnuli sa do šestnástky a BORIS SEKULIĆ namieril loptu nechytateľne priamo pod brvno. Krnáč nemal najmenšiu šancu.
     
    78
    Pačinda to nemyslel zle a jeho pokus mal poriadnu razanciu. Krnáč sa ale nenechal prekvapiť a loptu schoval vo svojich rukaviciach. Košičania sa ale budú musieť opäť stiahnuť do obrany.
     
    77
    Košický kapitán Šinglár teraz v sklze súpera vôbec nešetril a dostáva zaslúženú žltú kartu.
     
    76
    Košičania poslali do pokutového územia súpera ďalšiu loptu. Po tomto centri ale zakončenie neprišlo a domáci mohli ísť dopredu, no Gubovi sa situácia nevydarila.
     
    75
    Paur sa pokúsil loptu poslať ponad košický múr až do siete. Proti bol ale Šinglár, ktorý vo výskoku zrazil loptu aspoň na roh, ktorý ale domácim vôbec nevyšiel a nevideli sme ani len zakončenie.
     
    74
    Jelič sa sám predral pomedzi dvojicu súperov a asi 2 metre pred šestnástkou si vybojoval faul! Toto bude poriadne nebezpečná situácia pred Ružinským.
     
    73
    Košičania ešte ostali na útočnej polovici a zahrávali ďalší rohový kop. Ten bezpečne odvrátil Káčer a Žilina si môže vydýchnuť.
     
    72
    Posledné striedanie Žiiliny je z kategórie vynútených. Zraneného Vavra nahradil Škriniar.
     
    71
    K Vavrovi už okrem tímových lekárov prichádzajú aj zdravotníci a ihrisko opustí na nosidlách. Žiaľ, situáciu sme nevidel dobre a tak nevieme, či išlo iba o nešťastnú náhodu, alebo o faul. Rozhodca ale faul nepískal.
     
    70
    Košičania zahrávali ešte jeden rohový kop, ale od druhej zástavky. Následne po mele pred Krnáčom ostal na zemi ležať Vavro a rozhodca musí hru prerušiť. Vyzerá to na nepríjemné zranenie.
     
    69
    Košičania po ďalšej aktivite vybojovali rohový kop a bola z toho poriadne nebezpečná situácia! Po odkope od zástavky loptu trafil žilinský hráč Hučko a jeho spoluhráč Krnáč mal čo robiť, aby v páde zabránil vlastnému gólu!
     
    68
    Hosťujúci hráči ale nezaháľajú a opäť sa vrátili na útočnú polovicu. Tam to skúsil Haskič, no jeho lopta skončila úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    67
    Košičania sú aj naďalej aktívni, ale nedarí sa im presadiť. Krnáč sa nemusel nikam ponáhľať a loptu odkopol preč.
     
    66
    Na žilinský štadión si dnes našlo cestu 1073 divákov. Nuž, takto vyzerá na Slovensku rozlúčka s ďalšou uplynulou sezónou v našej najvyššej futbalovej súťaži.
     
    65
    Pozor ale na opačnej strane na aktivitu Košičanov! S loptou na kopačke to tam skúšal Haskič, no pri bojovnosti sa dopustil útočného faulu a sám sa tak pripravil o možnosť zakončenia.
     
    64
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Jakub Paur.
     
    63
    Žilina mala ešte po predchádzajúcom zákroku k dispozícii priamy kop. ten zahral centrom Káčer, no jeho lopta nasla adresáta iba v drese súpera. Košičania bezproblémovo nebezpečenstvo odvrátili.
     
    62
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihálik, prichádza Pavol Jurčo.
     
    61
    Žilina ostáva na útočnej polovici. Kubík tam smeroval za loptou, ktorú ale Hučko jasne stíhal skôr, Po strete ostal druhý menovaný ležať na trávniku a bude potrebovať aj ošetrenie mimo priestoru hracej plochy. Snáď to nebude nič vážne.
     
    60
    Hra sa v týchto chvíľach trochu upokojila.. Žilina preniesla loptu cez stredovú čiaru, no tam sa jej nič vymyslieť nepodarilo. Hostia sa budú musieť brániť.
     
    59
    Košičania sa dostali do šestnástky, kde ale prekvapiť nedokázali. Z jej rohu tvrdo pálil zrejme Sekulič, no jeho lopta skončila mimo priestoru troch žrdí.
     
    58
    Na zemi ostal ležať hosťujúci Kavka a jeho bolestivá grimasa nenasvedčovala nič príjemné. Našťastie sa ale s problémami postavil a bude pokračovať v hre.
     
    57
    Zrazená Kubíkova strela priniesla Košiciam rohový kop. K lopte sa pri zástavke postavil Pačinda, no jeho center smeroval iba do miest, kde bol pripravený Hučko. Žilina sa dobre bráni.
     
    56
    Za nami je už prvá desaťminútovka tohto polčasu. Doposiaľ sú v ňom jasne aktívnejší hostia, ktorí aj v týchto chvíľach útočia. Košičania to s vyrovnaním myslia vážne.
     
    55
    Loptu zahrali hostia k bližšej žrdi, kde ale najvyššie vyskočil domáci Hučko. Žilinčania sa proti tejto štandardke bez zaváhania ubránili.
     
    54
    Košičania sa presunuli na útočnú polovicu. Z pravej strany chcel centrovať Kubík, no jeho loptu zrazil Hučko. Košičania aj naďalej útočia a získajú rohový kop.
     
    53
    Žilina sa opäť dostala do útoku. Teraz domáci poslali loptu až do šestnástky, ale tam prudký center hráč takmer na úrovni bránkovej čiary nemal šancu zachytiť.
     
    52
    Opäť rýchle prenesenie hry v podaní Žiliny, no opäť si so situáciou jej hráči neporadili. Po Maboukovom prenesení hry sa adresát nenašiel.
     
    51
    Žilinskí futbalisti odvrátili loptu na opačnú polovicu trávnika. Tam sa ale ani nepokúšali nič vymyslieť a v podstate ju iba odovzdali.
     
    50
    Košičania sa nahrnuli pred bránku súpera. Takmer z hranice čiary veľa žrde centroval Diaby, no jeho loptu domáci hráči odvrátil. Roh z toho nebude, Košičania získajú iba autové vhadzovanie.
     
    49
    Na zemi ostal na moment ležať hosťujúci kapitán Šinglár. Našťastie ale nešlo o nič vážne a bude sa pokračovať v hre. Vysoko nakopnutú loptu Krnáč vo výskoku zachytil.
     
    48
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici. Skúšajú niečo vymyslieť v aktivite, no lopty letiace pred bránku domáci tím okamžite odkopáva. Žilina sa veľmi dobre bráni.
     
    47
    Košičania síce center poslali na hranicu šestnástky, no následná hlavička veľa nebezpečenstva nepriniesla. Loptu si pohodlne stiahol Krnáč.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hostia. Tí sa okamžite dostali na útočnú polovicu, kde už aj vybojovali štandardku z viac ako 25 metrov.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Tomáš Huk, prichádza Tomáš Kubík.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Jediná nadstavená minúta sa ani nenaplnila a hlavný rozhodca prvý polčas ukončil. Videli sme v ňom tri zaujímavé góly, po ktorých domáci tím vyhráva 2:1. Hra je rýchla a prelieva sa zo strany na stranu, a tak ešte nejaké presné zásahy v druhej polovici duelu môžeme očakávať.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Košičania sa ešte pokúšajú niečo vymyslieť. Východniari síce loptu preniesli na útočnú polovicu, ale tam sú už nasťahovaní žilinskí hráči, ktorí žiadne nebezpečenstvo nepripustia.
     
    45
    Domáci tím ale nič nenecháva na náhodu. Žilinčania vybojovali loptu a do útoku sa pustil Mabouka. Bol ale veľmi dobre bránený a nič nemohol vymyslieť.
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    44
    V závere tohto polčasu od vlastnej bránky rozohrával košický brankár. Tým vysunul svojich spoluhráčov na útočnú polovicu, kde sa hostia ešte pokúsia o vyrovnanie.
     
    43
    Pokračujeme v hre. Veľkou aktivitou sa opäť prezentoval Guba, no z jeho lopty do priestoru pred Ružinského domáci nič nevyťažili.
     
    42
    Mladík Vavro ale našťastie bude v poriadku. Vyzerá to na menšie problémy s ramenom, ale žilinský bojovník pokračuje v hre.
     
    41
    Pred vlastnou šestnástkou ostal na zemi po súboji ležať domáci Vavro. Potrebovať bude aj lekárske ošetrenie.
     
    40
    Žilinčania to skúsili zaujímavou strelou z veľkej vzdialenosti. Lopta síce nesmerovala zle, ale Ružinského vôbec nemohla ohroziť. Košický brankár si bezproblémovo poradil.
     
    39
    Žilinský štadión teraz vôbec nie je spokojný. Miláčikovia domácich tribún sa hrnuli dopredu, no ich akcia bola zastavená chybou rozhodcu. Ten signalizoval výhodu, no upískol sa a hru prerušil.
     
    38
    Košičania získali po menšom faule výhodu priameho kopu. Po ňom letela lopta do vápna pred Krnáča, kde sa ju pokúšali vybojovať všetci prítomní. Rozhodca až po niekoľkých sekundách zbytočného naťahovania sa hru prerušil.
     
    37
    Aktívnemu Gubovi sa napokon podarilo aj strelecky presadiť. Oslávil to sklzom až k vlastnej striedačke, ktorá má z tohto gólu obrovskú radosť. Žilina je opäť vo vedení, ale musí sa brániť.
     
    36
    Žilina dala gól!

    Roh Košičanom vôbec nevyšiel a ponúkli tým otvorený priestor svojmu súperovi. To využil DÁVID GUBA, ktorý na dvakrát dorazil loptu za osamoteného Ružinského.
     
    35
    Košičania sú pri chuti! S loptou sa do vápna vrátili a vybojovali ďalší rohový kop, teraz ale z opačnej strany.
     
    34
    Košice dali gól!

    Košičania poslali po rohu dlhý center až za vzdialenejšiu žrď, no následne loptu do nebezpečného priestoru hlavou vrátili. Tam bol pripravený NERMIN HASKIČ a jeho hlavička už skončila v sieti.
     
    33
    veľká šanca Košičanov! po rýchlom prechode si tesne za hranicou šestnástky v jej vnútornom priestore Pačinda loptu narovnal na strelu, no jeho prudký pokus bol zblokovaný. Východniari následnou aktivitou vybojovali rohový kop.
     
    32
    Žilinčania ale ešte v útoku ostali a pokúsili sa loptu vrátiť do vápna. Podarilo sa im to hlavičkou, ktorá ale vôbec nemala gólové parametre.
     
    31
    Po rohovom kope letela veľmi nepríjemná lopta priamo pred košickú bránku. So situáciou si veľmi dobre poradil Ružinský, ktorý ju vyboxoval preč.
     
    30
    Gubovi sa dnes veľmi dobre darí! Poslal center pred bránku, ktorý v poslednej chvíli Huk zrazil iba na ďalší rohový kop pre domáci tím.
     
    29
    Lopta je na obrannej polovici Košíc, no domáci hráči ju nemajú úplne pod kontrolou. Žilina sa teraz nedokáže kombinačne presadiť, pretože jej súper sa dobre bráni.
     
    28
    Pačinda zahral situáciu od rohovej zástavky nakrátko a následne sa k strele z veľkej vzdialenosti dostal Korijkov. Jeho pokusu chýbalo pár centimetrov aby vôbec smeroval do priestoru troch žrdí.
     
    27
    Košičania sa po rýchlej akcii dostali do útoku a vybojovali rohový kop. Žilina sa bude musieť stiahnuť do obrany, inkasovať rozhodne nebude chcieť.
     
    26
    Žilina chcela ísť do útoku, ale zašla iba po stredovú čiaru a tam sa prezentovala útočným faulom. Našťastie ale nešlo o nič vážne a po menšom napomenutí budeme pokračovať v hre.
     
    25
    Bol to zrejme Haskič, kto sa pokúsil strelecky ohroziť súperovu bránku. Jeho rana ale vôbec nebola presná, Žilinčanom problémy narobiť nemohla.
     
    24
    Na opačnej polovici vyhral súboj vo vzduchu Diaby. Pokúsil sa loptu posunúť spoluhráčom, ale tí už boli dobre pokrytí. Košičania ale stále ostávajú na útočnej polovici.
     
    23
    Žilina aj naďalej útočí! Teraz to strelou spoza šestnástky skúsil Hučko, no jeho strela nemala ani dostatok presnosti, a ani razancie. Rozohrávať bude Ružinský, ktorý všetko upokojí.
     
    22
    Ďalšia skvelá akcia Žiliny, ktorá mohla vyhrávať už rozdielom dvoch presných zásahov! Guba mal loptu na kopačke na pravej strane šestnástky a tvrdo vypálil, z čoho Ružinský určite nemal radosť. Loptu v rýchlosti iba vyrazil pre seba, kde ale domáci našťastie pre Košice neboli.
     
    21
    Žilinčania sa vymanili spod tlaku súpera, ktorý v v posledných minútach naberal na obrátkach. Okamžite sa chcú dostať až do útoku, no vysoký forčeking východniarov im život riadne komplikuje.
     
    20
    Košickí futbalisti sa prezentovali ďalším pokračovaním svojej aktivity. Strelou to z väčšej vzdialenosti skúsil Korijkov, no jeho rana bola veľmi nepresná.
     
    19
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici pred šestnástkou. Veľmi dobrú prácu urobil Korijkov, no domáci futbalisti mu loptu aj napriek tomu vzali. Ďaleko ale Žilina nezašla a naďalej sa bude brániť.
     
    18
    Košičania v ďalšej skvelej príležitosti, no nedokázali ju využiť ani len na zakončenie. Dobrý center letel šestnástkou, no nik ho nedokázal usmerniť do siete.
     
    17
    Košičania chceli zaútočiť aj v tejto chvíli. Skvelým obranným zákrokom sa ale prezentoval Hučko, ktorý súpera od lopty odstavil čistým spôsobom.
     
    16
    Následne trochu pochybila aj žilinská defenzíva. To chceli využiť hostia, no vysunutý Diaby sa k lopte nedostal a zakončovať tak nemohol.
     
    15
    Žilina mohla využiť ďalšie zaváhanie súpera! Škvarka mal loptu na kopačke a do košickej rozhádzanej defenzívy sa pustil individuálne. Ostojič ho v poslednej chvíli vo vápne čisto zastavil.
     
    14
    Žilina dala gól!

    Domáci hráči sú vo vedení! Guba dokázal využiť veľké zaváhanie košickej obrany a loptu z pravej strany poslal až pred košickú bránku. Tam bol MATEJ JELIĆ a jeden z košických obrancov, ktorý zrejme lopte nešťastne pomohol do siete. Gól je pripísaný Jeličovi.
     
    13
    Žilina skúsila rohový kop rozohrať nacvičeným signálom. Ten ale hostia bezproblémovo prečítali a loptu odvrátili.
     
    12
    Po rohovom kope letela lopta do vápna a z hranice šestnástky nasledovala tvrdá rana, ktorá ale bola zrazená a nasledovať bude ďalší roh pre MŠK, ale od druhej zástavky.
     
    11
    Košičania sa vysokým napádaním dostali dopredu, no tam Šinglár o loptu prišiel po veľmi dobrej aktivite Škvarku. Ten následne kolmicou vysunul Gubu, no jeho center priamo pred bránku Košičania zrazili iba na rohový kop.
     
    10
    Košičania preniesli hru na opačnú polovicu trávnika, ale nič tam nevymysleli. Jednoduchý center do vápna si stiahol Krnáč, s týmto nemohol mať skutočne žiaden problém.
     
    9
    Škvarka to teraz skúsil prihrávkou, no tá mu nevyšla. V priestoroch pred šestnástkou nebol nik zo Žilinčanov a so všetkým si hladko poradil Ružinský.
     
    8
    Obrovská šanca Žiliny! Po rýchlom prechode Mihalíka po ľavej strane letela lopta do vápna na kopačku Škvarku, no ten v rýchlosti prepálil priestor košickej bránky. Teraz mali hostia kusisko šťastia.
     
    7
    Po rýchlom prechode na opačnú polovicu sme videli zaujímavú strelu spoza šestnástky v podaní Skvašíka. Jeho rana mala pekné parametre, no skončila niekoľko desiatok sekúnd nad bránkou.
     
    6
    Žilina dostala priveľa priestoru a z ničoho nič vybojovala rohový kop! Rýchla štandardka domácich letela priamo do vápna, kde ale najvyššie vyskočil Ružinský a situáciu ustrážil.
     
    5
    Po tomto rohovom kope sme videli zakončenie, ale Krnáč loptu bezproblémovo vyboxoval. Následne sa domácim otvoril priestor na rýchlo akciu, no po nej Guba poslal iba akúsi propagačnú strelu priamo do rúk Ružinského.
     
    4
    Rohový kop hosťom nevyšiel. Košičania zahrali loptu k bližšej žrdi, odkiaľ ju chceli predĺžiť, ale rýchlejšia bola Žilina. Hráči MŠK si ale nerozumeli a nasledovať bude iba ďalší roh pre hostí.
     
    3
    Košičania v skvelej príležitosti! Po rýchlej kombinácii na malom priestore sa dostali zásluhou Pačindovho centra až do vápna, odkiaľ bola strela zblokovaná a nasledovať bude prvý roh pre Košice.
     
    2
    Žilina sa prvýkrát dostala do šestnástky hostí! Guba ju tam poslal pekným centrom z pravej strany, no lopta bola pre jeho spoluhráčov príliš zložitá. V ťažkej pozícii ju nedokázali spracovať.
     
    1
    Košičania vybojovali loptu a dostali sa na útočnú polovicu. Podarilo sa im to po pravej strane, ale nevideli sme ani len nákop ku priestoru bránky.
     
    1
    O úvodný výkop posledného zápasu v sezóne sa postarali domáci hráči. Žilinčania chceli okamžite preniknúť do útoku, no už za stredovou čiarou o loptu prišli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Na trávniku je už všetko pripravené na úvodný výkop. Domáci hráči budú hrať v tradičnej žlto-zelenej kombinácii, hostia z metropoly východu nastúpia v červenej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -3
    Vážení fanúšikovia, ešte raz vás srdečne vítame pri sledovaní duelu Žiliny a Košíc. Rozlúčka so sezónou pod Dubňom sa o malý moment začína, hráči oboch celkov a rozhodcovia sú už na trávniku.
     
    -9
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč – Piaček, Vavro, Mabouka, Káčer – Pečovský (C), Hučko, Škvarka, Guba – Mihálik, Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Králik, Kadlec, Škriniar, Klec, Paur, Jurčo.

    MFK Košice: Ružinský – Ostojić, Kavka, Sekulić, Korijkov – Huk, Skvašík, Šinglár (C), Haskič – Diaby, Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Tóth, Urban, Horodník, Gáll, Kubík.

    Rozhodca: Šuniar – Balko, Klovanič.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri poslednom corgoňligovom kole sezóny 2013/2014. V rámci neho je naplánovaný aj duel Žiliny s Košicami, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Pod Dubňom sa so sezónou rozlúčime zaujímavým duelom, v ktorom si oba tímy môžu vylepšiť svoju konečnú pozíciu v tabuľke. Zatiaľ čo domáci celok bojuje na spodku, Košičanom patrí pozícia v hornej časti tabuľky. Žilinčania sa aktuálne nachádzajú na desiatej priečke z dvanástich. Na svojom konte majú po 32 zápasoch 37 bodov, ktoré nazbierali počas celej sezóny za 10 výhier a 7 remíz. Ich celkové skóre je 46:48. V prípade dnešnej trojbodovej výhry a zaváhania Zlatých Moraviec doma s Myjavou sa môžu Šošoni posunúť v tabuľke o jednu priečku vyššie a sezónu tak ukončiť na deviatej pozícii.
    Košičania pricestovali do Žiliny ako mužstvo, ktorému aktuálne patrí piata priečka v tabuľke našej najvyššej futbalovej súťaže. Na svojom konte majú po 32 odohraných zápasoch 46 bodov za 13 výhier a 7 remíz. Ich celkové skóre je 39:37. Ak chcú východniari skončiť na konečnej štvrtej priečke, musia bezpodmienečne vyhrať a spoliehať sa na domáce zaváhanie Ružomberka s DAC. Ešte stále ale môžu aj zostúpiť. V prípade ich dnešnej prehry alebo remízy a víťazstva Senice na trávniku Nitry môžu Košice sezónu 2013/2014 ukončiť na šiestej pozícii.

    Ako sa v posledných piatich ligových zápasoch darilo obom celkom? Lepšiu formu majú v ostatnom období Žilinčania. Tí zvíťazili v troch z posledných piatich ligových zápasov a aj naposledy sa na rozlúčku so sezónou naladili víťazne, keď doma zdolali Myjavu 1:0. Košickí futbalisti z posledných piatich corgoňligových zápasov vyhrali iba dva a raz remizovali. Naposledy doma podľahli Ružomberku 1:2.

    MŠK Žilina:
    32. kolo Žilina – Myjava 1:0
    31. kolo Žilina – Trenčín 0:1
    30. kolo Senica – Žillina 1:4
    29. kolo Žilina – Slovan 2:0
    28. kolo Trnava – Žilina 3:1

    MFK Košice:
    32. kolo Košice – Ružomberok 1:2
    31. kolo Košice – Dunajská Streda 2:1
    30. kolo Myjava – Košice 0:1
    29. kolo Košice – Trenčín 1:1
    28. kolo Senica – Košice 3:2

    Koho považujú za favorita duelu stávkové kancelárie? Tie v tom majú úplne jasno. Žiline by mala pomôcť dobrá forma, túžba po lepšej tabuľkovej pozícii i domáce prostredie, a preto bookmekeri na triumf MŠK vypísali kurz iba približne 1,85. Na víťazstvo hosťujúcich Košíc je to až 4,1 a ak si myslíte, že zápas sa po deväťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku stávkových kancelárií pohybujúcu sa okolo čísla 3,4.

    Úvodné výkopy všetkých zápasov záverečného corgoňligového kola sezóny 2013/2014 sú naplánované na 17:30. Sledujte ich spoločne s nami prostredníctvom podrobných textových prenosov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 14. Jelić, 36. Guba, 81. Jelić – 34. Haskič, 79. Sekulić

    Karty:   85. Jelić (ZIL) – 77. Šinglár (KOS)


    MŠK Žilina: Krnáč – Piaček, Vavro (72. Škriniar), Mabouka, Káčer – Pečovský (C), Hučko, Škvarka (64. Paur), Guba – Mihálik (62. Jurčo), Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Králik, Kadlec, Škriniar, Klec, Paur, Jurčo.

    MFK Košice: Ružinský – Ostojić, Kavka, Sekulić, Korijkov – Huk (46. Kubík), Skvašík (82. Urban), Šinglár (C), Haskič – Diaby, Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Tóth, Urban, Horodník, Gáll, Kubík.

    Rozhodčí: Šuniar – Balko, Klovanič

    Diváci: 1073
    bahis siteleri