Ružomberok – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:2 (kon.)
B. Bystrica – Trenčín 2:2 (kon.) | Nitra – Senica 2:0 (kon.) | Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:2 (2:1)
MFK Košice
sk Sobota 31.05.2014, 17:30 • Štadión MŠK Žilina • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    To je už od nás pre dnešok, pre celú sezónu, ale aj pre celú Corgoň ligu všetko. Opäť sme vám priniesli všetky stretnutia prostredníctvom podrobných textových prenosov. Srdečne vám ďakujeme za ich sledovanie! (19:21:59)
     
    Je koniec! Za nami je nie len duel Žiliny a Košíc, ale aj celá Corgoň liga a sezóna 2013/2014.
     
    85
    Hrdina Žiliny Jelič sa ale v tomto zápase žltej karte nevyhne. Dostal ju za zákrok v strede trávnika.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Lukáš Urban.
     
    81
    Žilina dala gól!

    Nádherná rana Žiliny a domáci sú opäť vo vedení! MATEJ JELIĆ pálil z hranici šestnástky a za takúto ranu by sa nemuseli hanbiť ani v popredných zahraničných súťažiach. Ružinský nemal žiadnu šancu na zákrok.
     
    79
    Košice dali gól!

    Košičania si prevzali loptu, nahrnuli sa do šestnástky a BORIS SEKULIĆ namieril loptu nechytateľne priamo pod brvno. Krnáč nemal najmenšiu šancu.
     
    77
    Košický kapitán Šinglár teraz v sklze súpera vôbec nešetril a dostáva zaslúženú žltú kartu.
     
    74
    Jelič sa sám predral pomedzi dvojicu súperov a asi 2 metre pred šestnástkou si vybojoval faul! Toto bude poriadne nebezpečná situácia pred Ružinským.
     
    72
    Posledné striedanie Žiiliny je z kategórie vynútených. Zraneného Vavra nahradil Škriniar.
     
    69
    Košičania po ďalšej aktivite vybojovali rohový kop a bola z toho poriadne nebezpečná situácia! Po odkope od zástavky loptu trafil žilinský hráč Hučko a jeho spoluhráč Krnáč mal čo robiť, aby v páde zabránil vlastnému gólu!
     
    65
    Pozor ale na opačnej strane na aktivitu Košičanov! S loptou na kopačke to tam skúšal Haskič, no pri bojovnosti sa dopustil útočného faulu a sám sa tak pripravil o možnosť zakončenia.
     
    64
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Jakub Paur.
     
    62
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihálik, prichádza Pavol Jurčo.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Tomáš Huk, prichádza Tomáš Kubík.
     
    36
    Žilina dala gól!

    Roh Košičanom vôbec nevyšiel a ponúkli tým otvorený priestor svojmu súperovi. To využil DÁVID GUBA, ktorý na dvakrát dorazil loptu za osamoteného Ružinského.
     
    34
    Košice dali gól!

    Košičania poslali po rohu dlhý center až za vzdialenejšiu žrď, no následne loptu do nebezpečného priestoru hlavou vrátili. Tam bol pripravený NERMIN HASKIČ a jeho hlavička už skončila v sieti.
     
    33
    veľká šanca Košičanov! po rýchlom prechode si tesne za hranicou šestnástky v jej vnútornom priestore Pačinda loptu narovnal na strelu, no jeho prudký pokus bol zblokovaný. Východniari následnou aktivitou vybojovali rohový kop.
     
    22
    Ďalšia skvelá akcia Žiliny, ktorá mohla vyhrávať už rozdielom dvoch presných zásahov! Guba mal loptu na kopačke na pravej strane šestnástky a tvrdo vypálil, z čoho Ružinský určite nemal radosť. Loptu v rýchlosti iba vyrazil pre seba, kde ale domáci našťastie pre Košice neboli.
     
    18
    Košičania v ďalšej skvelej príležitosti, no nedokázali ju využiť ani len na zakončenie. Dobrý center letel šestnástkou, no nik ho nedokázal usmerniť do siete.
     
    15
    Žilina mohla využiť ďalšie zaváhanie súpera! Škvarka mal loptu na kopačke a do košickej rozhádzanej defenzívy sa pustil individuálne. Ostojič ho v poslednej chvíli vo vápne čisto zastavil.
     
    14
    Žilina dala gól!

    Domáci hráči sú vo vedení! Guba dokázal využiť veľké zaváhanie košickej obrany a loptu z pravej strany poslal až pred košickú bránku. Tam bol MATEJ JELIĆ a jeden z košických obrancov, ktorý zrejme lopte nešťastne pomohol do siete. Gól je pripísaný Jeličovi.
     
    11
    Košičania sa vysokým napádaním dostali dopredu, no tam Šinglár o loptu prišiel po veľmi dobrej aktivite Škvarku. Ten následne kolmicou vysunul Gubu, no jeho center priamo pred bránku Košičania zrazili iba na rohový kop.
     
    8
    Obrovská šanca Žiliny! Po rýchlom prechode Mihalíka po ľavej strane letela lopta do vápna na kopačku Škvarku, no ten v rýchlosti prepálil priestor košickej bránky. Teraz mali hostia kusisko šťastia.
     
    7
    Po rýchlom prechode na opačnú polovicu sme videli zaujímavú strelu spoza šestnástky v podaní Skvašíka. Jeho rana mala pekné parametre, no skončila niekoľko desiatok sekúnd nad bránkou.
     
    6
    Žilina dostala priveľa priestoru a z ničoho nič vybojovala rohový kop! Rýchla štandardka domácich letela priamo do vápna, kde ale najvyššie vyskočil Ružinský a situáciu ustrážil.
     
    3
    Košičania v skvelej príležitosti! Po rýchlej kombinácii na malom priestore sa dostali zásluhou Pačindovho centra až do vápna, odkiaľ bola strela zblokovaná a nasledovať bude prvý roh pre Košice.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 14. Jelić, 36. Guba, 81. Jelić – 34. Haskič, 79. Sekulić

    Karty:   85. Jelić (ZIL) – 77. Šinglár (KOS)


    MŠK Žilina: Krnáč – Piaček, Vavro (72. Škriniar), Mabouka, Káčer – Pečovský (C), Hučko, Škvarka (64. Paur), Guba – Mihálik (62. Jurčo), Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Králik, Kadlec, Škriniar, Klec, Paur, Jurčo.

    MFK Košice: Ružinský – Ostojić, Kavka, Sekulić, Korijkov – Huk (46. Kubík), Skvašík (82. Urban), Šinglár (C), Haskič – Diaby, Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Tóth, Urban, Horodník, Gáll, Kubík.

    Rozhodčí: Šuniar – Balko, Klovanič

    Diváci: 1073
    bahis siteleri