Bochum – Stuttgart 2:0 (kon.) | Stuttgarter Kickers – Dortmund 1:4 (kon.) | Homburg – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
FT Braunschweig – Kolín nad Rýnem 0:4 (kon.) | Walldorf – Hannover 1:3 (kon.) | Vik. Köln – Hertha 2:4 (kon.)
Viktoria Berlín – Frankfurt 0:2 (kon.)
konec
VfL Bochum
2:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Sobota 16.08.2014, 15:30 • rewirpowerSTADION, Bochum (GER) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
     
    Přeji vám příjemný zbytek soboty! (17:30:08)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 12 – 12
    Držení míče: 35 % – 65 %
    Přesné přihrávky: 292 – 511
    Nepřesné přihrávky: 209 – 431
    Fauly: 11 – 17
     
    Máme za sebou další duel 1. kola DBF Pokal a Bochum slaví postup přes prvoligový Stuttgart. Nutno podotknout, že zaslouženě, protože Bochum s Jiřím Šimůnkem v sestavě předvedla velice bojovný výkon. Ve druhé půli přidal druhou branku Simon Terodde a poslal svůj tým do dalšího kola. Stuttgart byl sice více na míči, ale na bojující Bochum to nestačilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Stuttgartu utíká čas a hostující tým se stále nemůže prosadit. Zdá se, že kapitán domácích dnes uhájí čisté konto.
     
    90+1
    Bochum už hlídá konec utkání. Čeká se pouze na hvizd sudího.
     
    90
    Útočný faul pravděpodobně sebral veškeré naděje VfB. Uvidíme, kolik sudí Stark nastaví. I přes to si myslím, že Bochum už může slavit.
     
    89
    Krátké přihrávky na polovině hřiště v podání hráčů v červených dresech. To je aktuální obraz hry, který se domácím hodí.
     
    88
    Stuttgart se sice dostal až do vápna domácích, kde vznikl závar čítající několik hlav. Situaci po chvíli uklidnil tygřím skokem Luthe.
     
    88
    Hosté opět drží míč na svých kopačkách, přestože se chvilku museli bránit. Bochum nikam nespěchá a hra na útočné polovině jí vyhovovala. Teď důsledně brání.
     
    86
    Hosté kombinovali na útočné polovině, ale po zemi se dostali pouze pár metrů za půlící čáru. Když to zkusili vzduchem, míč doskákal až za autovou čáru a vykopávat mohl Luthe.
     
    85
    Šesté střídání zápasu se odehrává za velkého potlesku tribun. Ten si vysloužil Tasaka a zaslouženě. Japonský záložník byl dneska velmi vidět a odvedl slušný výkon. Jeho místo převzal Gulden.
     
    83
    Stuttgart se snaží něco vymyslet. Není to nic lehkého, protože domácí Bochum brání velmi zodpovědně.
     
    81
    Bochum si svou útočnou aktivitou došla pro faul zhruba pětadvacet metrů od branky. Míč si opět postavil Tasaka, ale z přímého kopu domácích nezapršelo.
     
    80
    Následně se hosté dostali až k rohovému kopu, kterého se ujal Maxim. Jeho centr do vápna skončil na hlavě domácího borce.
     
    79
    Opět střídá také Bochum. Ze hřiště odchází Gregoritsch, který byl blízko gólu, ale jeho hlavičce chybělo opravdu málo. V dnešním utkání si zahraje také Zahirović.
     
    77
    Timo Werner mohl být okamžitě hrdinou! Stuttgart nachytal obránce domácího týmu, kterým nevyšla ofsajdová past. Najednou se ve vápně a za obranou domácích objevila dvojice hráčů v červených dresech. Didavi ovšem poslal nepřesnou přihrávku na Wernera, který nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.
     
    76
    Poslední změnu vymyslel Armin Veh. Utkání končí pro Harnika, kterého nahradil Werner.
     
    75
    Tasakův centr byl odvrácen. Bochum se musela vracet polovinu hřiště, kde zapojila do hry také svého brankáře, přesto o míč přišla po pár vteřinách. Stuttgart drží míč.
     
    75
    Dokonce si v rohu hřiště počínal nedovoleně domácí kapitán a Bochum bude zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    74
    Bochum se ubránila dalšímu plošnému tlaku Stuttgartu a dostala míč na útočnou polovinu, kde obráncům soupeře nadělala paseku. Sice bez efektu, ale udržela se na útočné polovině, protože bude vhazovat.
     
    72
    A málem překvapila domácí Bochum! Neururerovi svěřenci zaútočili po pravé straně, odkud přilétl centr do vápna Stuttgartu. Tam stál na malém vápně Gregoritsch a svou hlavičku poslal pouze pár milimetrů vedle pravé tyče Ulreichovy klece.
     
    72
    Stuttgart sice obléhá velké vápno soupeře, ale Luthe je zatím bez práce. Chybí tomu moment překvapení.
     
    71
    Stuttgart je ten, kdo musí hrát, aby vykřesal alespoň naději. Tentokrát dostává příležitost po útočném faulu v rohu hřiště.
     
    69
    Bochum drží míč na útočné polovině soupeře a v klidu s ním kombinuje. Je očividné, že domácí nikam nespěchají a tento stav jim vyhovuje.
     
    68
    Na počin hostující střídačky reaguje také domácí trenér. Za aplausu tribun odstoupil ze hřiště Šesták, jehož místo převezme Terrazzino.
     
    67
    Podruhé vystřídal Stuttgart. Svou ostrou premiéru si dnes odbyl Romeu, který už přenechal místo Leitnerovi.
     
    67
    Stuttgart kombinoval na útočné polovině skoro půl minuty, ale k vápnu se nedostal. Musí vhazovat.
     
    66
    Ten Bochum nezvládla, přestože přetažený míč okamžitě vrátila do velkého vápna. V něm stál připravený Ulreich a ukryl míč do svých rukavic. Podobně si počínal také při centru z pravé strany hřiště.
     
    65
    Dokonce málem začalo hořet na druhé straně. Protiútok domácích zakončoval z velkého úhlu Šesták, jehož pokus Ulreich vyrazil. Slovenský legionář vybojoval alespoň roh.
     
    64
    Stuttgart kombinoval kolem velkého vápna soupeře, ale už to moc přehnal. Chybí tomu přímočarost.
     
    63
    Domácí soupeři v posledních vteřinách zavařili. Jinak tomu nebylo ani před malou chvílí, kdy se prosadil Terodde, ale trefil pouze Ulreicha.
     
    62
    Máme tu první střídání Armina Veha. Kouč Stuttgartu reaguje na hru stažením Kostiće, kterého nahradil Maxim.
     
    61
    Stuttgart si koleduje! Tentokrát se z pravé strany až moc snadně prosadil Latza, jehož centr Ulreich vyboxoval na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel Losilla. Mířil nad.
     
    61
    Když už se tam s míčem dostali, vzápětí o něj přišli a museli se vracet. Celozzi táhl míč po levé straně, ale u vápna ho zasekl, posunul na Tasaku, který poslal lob do vápna. Tam ovšem zasáhl hostující obránce a odhlavičkoval míč pryč.
     
    60
    Stuttgart drží míč a kombinuje s ním na své polovině. VfB se nedaří dostat míč na útočnou polovinu, protože domácí hráči neustále napadají rozehrávku soupeře.
     
    Víte, že...

    Bochum porazila Stuttgart naposledy v květnu roku 2005? V domácím utkání tehdy zvítězila 2:0 a druhou branku vstřelil Vratislav Lokvenc. Od té doby se odehrálo devět vzájemných zápasů a sedmkrát zvítězil Stuttgart.
     
    59
    Po krátké pauze se Stuttgart vrátil k velkému vápnu soupeře. Dlouho se u něj neohřál, protože mu byl odmáván ofsajd.
     
    57
    Stuttgart to zkouší také vzduchem a málem to přineslo ovoce. Centr z pravé strany si hlídal Ibišević, který na hraně vystříhl pěkné nůžky. Bohužel pro Stuttgart jeho akrobacie skončila nepřesnou střelou mimo.
     
    57
    Její útok příliš nevyšel, ale protiútok hráčů v červených dresech byl okamžitě zastaven. Bochum brání opravdu velmi dobře.
     
    56
    Útočný faul v podání Stuttgartu schytal Losilla a Luthe tak může v klidu poslat míč na útočnou polovinu. Bochum rozhodně nikam nespěchá.
     
    55
    O pár vteřin později dokonce Bochum zaútočila po pravé straně, kde se k míči dostal Tasaka a hledal Šestáka. Míč byl ovšem příliš dlouhý a Ulreich u něj byl dřív.
     
    55
    Letící míč domácí obrana odvrátila bez problémů.
     
    54
    Když už se hosté přiblížili velkému vápnu a Harnik běžel s míčem podél autové čáry, přiřítil se Perthel a ukázkovým skluzem zakročil – rohový kop.
     
    52
    VfB se snaží hrát a něco vymyslet. Má to ovšem těžké, protože Bochum hraje směrem dozadu velmi zodpovědně.
     
    50
    Bochum je v euforii a zcela oprávněné. Stuttgart už to bude mít velmi těžké, ale nic není nemožné. Hosté aktuálně drží míč a snaží se prosadit na útočné polovině hřiště.
     
    48
    Bochum právě vstřelil branku!
    To je vstup do druhého poločasu jako hrom! SIMON TERODDE tentokrát běžel za krásným pasem za obranu, stál tváří v tvář Ulreichovi a počínal si jako zkušený mazák. Hostující brankář se mu totiž pokoušel zmenšit úhel, ale domácí útočník nezazmatkoval a malým lobem mu poslal míč kolem pravého ramene do branky – 2:0!
     
    47
    Celozzi to zkoušel individuálně a zatáhl míč do středu odkud vystřelil, ale Ulreich byl pozorný a míč ukryl.
     
    46
    První poločas zahájila Bochum a může zaútočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistika 1. poločasu:

    Střely na branku: 5 – 4
    Držení míče: 40 % – 60 %
    Přesné přihrávky: 159 – 230
    Nepřesné přihrávky: 110 – 182
    Fauly: 6 – 9
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    Máme za sebou první poločas, po kterém vede domácí Bochum 1:0. Stuttgart byl od začátku aktivnějším týmem a držel míč na svých kopačkách. Pozorná obrana domácích ovšem držela a odměnou jí byla branka Teroddeho z deváté minuty. A byla to odměna doslova sladká, protože se hostující brankář Ulreich nepohodl se svými obránci a Schwaab v nouzi nalil domácímu útočníkovi, který zachoval chladnou hlavu, soupeře v brance si připravil a poslal míč do sítě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dokonce se musel rychle vracet. Situaci dokázal vyřešit Oriol Romeu (STU), když zastavil rozběhnutého Šestáka. Záložník Stuttgartu uviděl žlutou kartu.
     
    45
    Ulreich poslal míč do hřiště, ale Stuttgart si nedokázal vytvořit trvalý tlak.
     
    44
    Individuálně středem hřiště to zkoušel Tasaka, který potáhl míč až do míst, kde to bylo k brance dobrých pětadvacet metrů. Japonskému křídelníkovi ovšem střela vůbec nesedla.
     
    43
    Na druhé straně to Christian Gentner (STU) přehnal se svou razancí a místo míče trefil u autové čáry nohu soupeře. Zasloužená žlutá karta.
     
    42
    Domácí měli další příležitost při protiútoku, při němž nedokázal Šesták zkrotit míč a poslal ho pouze do Rüdigera, který si ho poslal do ruky. Celý stadion se dožadoval ruky, ale sudí Stark viděl správně, že se jednalo pouze o nešikovnost hráče.
     
    40
    Nechybělo mnoho a mohlo to být 2:0! Celozzi našel při autovém vhazování Tasaku, který poslal prudký centr na přední tyč. Tam šel Ulreich, ale míč mu vypadl. Hostující brankář ho nezachytil ani napodruhé při vzdušném souboji se Šestákem. Bohužel pro domácí ovšem skákal míč v místě, kde stál pouze Schwaab, jenž ho poslal pryč z vápna.
     
    39
    Další nepřesná kombinace Stuttgartu a Bochum může za hlasitého skandování "VFL!" postupovat dopředu.
     
    38
    Posledním případem je neúspěšná akce Stuttgartu, po které následoval rychlý brejk čtyř proti dvěma bránícím hráčům. Losilla před velkým vápnem přiťukl Teroddemu, který zakončil, ale na půl plynu, protože slyšel hvizd – ofsajd.
     
    37
    Oba týmy se střídají v držení míče, ve kterém je aktivnější hostující tým. Ani jedno z mužstev se však nedokáže dostat na delší dobu k velkému vápnu a ohrozit branku soupeře.
     
    36
    Bochum nedokázala využít držení míče a vzápětí o něj přišla. Harnikův průnik po pravé straně hřiště skončil za brankovou čárou a odkopem od branky domácího kapitána.
     
    35
    Stuttgart svého soupeře tlačil, ale vinou své nepřesnosti o míč přišel a musel letět zpátky. Schwaab to ale vyřešil po svém, zatáhl ruční brzdu a zfauloval unikajícího Šestáka.
     
    33
    To až teď a domácím pořádně zatrnulo! Po centru z levé strany se míč dostal ven z vápna, kde se k němu jako první dostal Oriol Romeu a okamžitě ho poslal zpátky na branku. Střele hostujícího hráče z Chelsea chyběly pouze centimetry!
     
    32
    Hosté kombinují na útočné polovině, ale nedaří se jim dostat míč do velkého vápna. Jejich akce končí za autovou čárou, jako teď naposledy. Sakai chtěl vhodit míč, který mu ovšem vyklouzl z rukou. Domácí fanoušci dali rozhodčím najevo, že se podle nich jednalo o špatně vhozený aut, ale sudí zůstali klidní. Stuttgart si aut zopakoval, přesto se do zakončení nedostal.
     
    31
    Z následného rohu Stuttgart zahrozit nedokázal, protože si ve vápně počínal nedovoleně. Útočný faul, míč pro domácí.
     
    30
    Začíná se přiostřovat. Stuttgart zaútočil po levé straně, kde se k centru dostal Kostić. Pro jeho pas nabíhal Ibišević, ale Latza před ním stihl odvrátit míč. Společně s útočníkem Stuttgartu šel do souboje ještě jeden hráč, který ho za brankou mírně nakopl. Sudí Stark ovšem zůstal klidný a oba kohouti si to vyříkali po svém.
     
    29
    Japonec v modrobílém dresu poslal do vápna nadýchaný centr, pro který vyskočil nejvýše Fabian. Jeho hlavička ovšem mířila vysoko nad.
     
    28
    Útočná akce na druhé straně byla odvrácena pouze do autu, odkud si Bochum došla pro rohový kop. Ten bude zahrávat Tasaka.
     
    27
    Následně se ovšem museli bránit útočné akci Stuttgartu, která skončila sraženou střelou. Rohový kop hostům vyšel a na penaltovém puntíku stál osamocený Schwaab. Bohužel pro hosty ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče a svou hlavičku poslal nad Lutheovu branku.
     
    25
    Hostům se přímý kop vůbec nevydařil, přesto Gregoritsch míč promáchl a musel pelášit k autové čáře, kde ho poslal k zemi Harnik. Tentokrát se karetního trestu dožadovali domácí.
     
    24
    Český stoper ve službách domácího týmu uviděl oprávněnou žlutou kartu. Pro Jana Šimůnka (BOC) je to třetí žlutá ve třetím zápase za Bochum.
     
    24
    Bochum si plní defenzivní úkoly velmi zodpovědně, ale občas si pomůže velmi tvrdým zákrokem jako teď Šimůnek. Hráčům Stuttgartu se to samozřejmě nelíbí a sudí Stark už má před sebou přednášku zhruba pro deset lidí – přímý kop.
     
    23
    Útočná akce domácích skončila za brankovou čárou a míč do hry poslal hostující brankář. Roli dobyvatele přebral Stuttgart.
     
    21
    Po obranném faulu VfB na polovině hřiště rozehrávala míč Bochum a pomalu postupuje k brance Ulreicha.
     
    20
    Míč letěl na zadní tyč, kde číhal Harnik, ale před rakouským legionářem odvrátila míč domácí obrana.
     
    20
    Kostić se pokoušel prosadit po levé straně a nadělal Celozzimu velké problémy. Pravý bek domácích ho musel zastavit za cenu faulu, což znamená přímý kop pro Stuttgart.
     
    19
    Poslední dvě minuty jsme sledovali část zápasu, kdy se hrálo ze strany na stranu. Chyběla finální koncovka a nápad, proto se ani jeden z brankářů činit nemusel.
     
    17
    Opět se Harnik ocitl v zajímavé pozici, když dostal parádní centr za obranu a na hraně vápna si sklepl míč. Nestihl ale zakončit, protože bránící Fabian ve spolupráci Luthem stihl uhasit příležitost Stuttgartu.
     
    17
    Trpělivý útok domácích zastavil ofsajd.
     
    16
    Poslední desítky vteřin patřily Bochumi, která se zmohla pouze na centry do území nikoho a o míč pokaždé přišla.
     
    Víte, že...

    Když ve čtyřech z posledních deseti vzájemných zápasů vstřelila první gól Bochum, dvakrát skončilo utkání remízou, jednou Bochum zvítězila a jednou prohrála?
     
    15
    Z toho hosté neudeřili a následně budou bránit standardní situaci oni. Rüdiger přehnal snahu ve vzdušném souboji se Šestákem a Bochum bude rozehrávat kousek za polovinou hřiště.
     
    14
    Hosté ovšem odpověděli parádním protiútokem, který táhl po levé straně Romeu a odcentroval na hranici vápna, kde stál Harnik. Ofenzivní křídelník z Rakouska ovšem trefil pouze bránícího hráče – rohový kop.
     
    13
    Dlouhý nákop Stuttgartu nevyšel a Bochum šla do protiútoku, ze kterého ovšem neudeřila.
     
    12
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde ji přerušila série vhazování.
     
    11
    Na druhé straně zahrával přímý kop Stuttgart, ale centr na zadní tyč skončil na hlavě domácího hráče. Na druhé straně napadal rozehrávku Šesták. Míč při tom skončil v náručí brankáře Ulreicha, ale domácí fanoušci se dožadovali penalty marně.
     
    9
    Bochum právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Stuttgartu končí brankou domácího týmu! Brankář Ulreich rozehrál lajdácky na velké vápno, kde stál Schwaab v trojnásobném obklíčení a dva napadající hráči ho donutili pouze přiťuknout do strany SIMONU TERODDEMU, který hostujícího stopera vymazal, posunul si míč do středu a poslal ho podél brankáře Ulreicha do branky – 1:0!
     
    8
    Jeden z hráčů modrobílých si došel na levé straně pro faul a Bochum zahrávala přímý kop. Centr ze zajímavé pozice ovšem hostující obrana prodloužila k Šimůnkovi, který ovšem minul.
     
    7
    Situace na hřišti se trochu obrátila. V posledních desítkách vteřin drží míč Bochum, která s míčem došla až k velkému vápnu. Bohužel pro domácí fanoušky bez střeleckého efektu.
     
    5
    Hosté si na levé straně došli pro rohový kop, ale vzdušný míč byl okamžitě odvrácen domácí obranou.
     
    4
    Stuttgart drží míč na svých kopačkách a kombinuje s ním na polovině hřiště. Bochum postavila obranný blok, který nepouští soupeře k velkému vápnu.
     
    3
    Tentokrát zaútočili hosté. Jejich útočná akce středem hřiště skončila dlouhým nákopem na Ibiševiće. Ten ovšem míč nestihl a brankář Luthe mohl v klidu rozehrát.
     
    2
    Domácí dvakrát vhazovali u poloviny hřiště, ale k ohrožení hostující branky se nedostali.
     
    1
    Viděli jsme také první útočný pokus v podání Stuttgartu a hned byla v hlavní roli posila z Groningenu. Kostić nabíhal na levé straně, ale pro dlouhý centr se natahoval marně a zajel až do fotografů u postranní čáry.
     
    1
    Úvodní výkop utkání obstaral domácí tým a pokoušel se prosadit centrem do strany, který hostující obrana odvrátila. Domácí neuspěli ani na druhý pokus a Klein může vhazovat na polovině hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše a vše je připraveno k začátku utkání. Stark ještě rozdává poslední pokyny svým kolegům na čarách a míří ke středu hřiště.
     
    Úvodní sestavy:

    VFL Bochum: Luthe "C" – Celozzi, Šimůnek, Fabian, Perthel – Tasaka, Latza, Losilla, Gregoritsch – Šesták, Terodde.
    Trenér: Peter Neururer.
    Náhradníci: Butscher, Terrazzino, Zahirović, Cwielong, Bulut, Esser, Gulden.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Gentner "C", Romeu – Harnik, Didavi, Kostić – Ibišević.
    Trenér: Armin Veh.
    Náhradníci: Niedermeier, Leitner, Gruezo, Werner, Kirschbaum, Rausch, Maxim.

    Rozhodčí: W. Stark – M. Pickel, M. Emmer (vš. GER).
     
    Utkání bude řídit sudí se zkušeností z české ligy

    Jako hlavní arbitr byl delegován velezkušený německý sudí Wolfgang Stark. Toho si čeští fanoušci pamatují z jara roku 2013, kdy čtyřiačtyřicetiletý řídil šlágr mezi Spartou a Plzní. Na Letné tehdy zvítězil domácí tým 1:0.

    Na jedné z čar bude připravený Mike Pickel, zatímco na protější straně bude operovat s praporkem Michael Emmer.
     
    Stuttgartu generálku nezvládl, Bochum vede

    Bundesliga ještě nezačala, ale Stuttgart se na ni připravil celkem slušně. Ze čtyř zápasů proti týmům z nižších soutěží si připsal tři výhry a jednu remízu. Následně Stuttgart nezvládl duel s Getafe. Španělskému týmu podlehl 1:2, ale stejným výsledkem porazil turecký Eskisehirspor.

    V dalším přátelském utkání změřil síly opět s týmem z Turecka, kterým byl Rizespor. S týmem Léonarda Kweukeho remizoval 1:1. V generálce na ligu ho prověřil anglický Hull. Účastník Evropské ligy už po dvanácti minutách vedl o dvě branky, na které odpověděl pouze Ibišević.

    Bochum je na tom o něco lépe, protože už má za sebou dva ostré zápasy ve druhé nejvyšší soutěži. Tým, který by se rád vrátil mezi elitu, nejdříve přivítal Fürth a navázal na neúspěšnou bilanci z minulé sezony, kdy doma vyhrál pouze pět duelů ze sedmnácti!

    Proti sestupujícímu z Bundesligy si připsal pouze remízu 1:1. Fanoušci Bochumi ovšem nemuseli zoufat, protože o týden později jejich tým deklasoval Aue na jeho hřišti v poměru 5:1. Dvě branky vstřelil Šesták a Terodde.
     
    Bochum vstup do ligy zvládla a je v čele tabulky

    Zatímco Stuttgart si musí na prvoligový start ještě počkat, VFL Bochum už bojuje v ligové tabulce. A daří se jí na jedničku. Po dvou kolech má na kontě remízu s Fürthem a jasné vítězství na hřišti Aue, kde se dvakrát prosadil slovenský navrátilec z Turecka Stanislav Šesták.

    Dva góly vstřelil také Simon Terodde, který přišel jako volný hráč z Unionu Berlín. Německý útočník už se prosadil v prvním kole a zatím má na kontě tři góly. Kromě těchto dvou přišlo do Bochumi dalších deset nových tváří. Ofenzivu vyztužil také host z Hoffenheimu Michael Gregoritsch a Marco Terrazzino, jemuž skončila smlouva ve Freiburgu.

    Bochum posílila také v obraně. V úvodních dvou duelech už nastoupil český stoper Jan Šimůnek. Jako volný hráč přišel také bývalý obránce Braunschweigu Timo Perthel a německý bek Stefano Celozzi, který skončil ve Frankfurtu.
     
    Stuttgart posílil a chce zlepšit umístění z loňska

    Vedení VfB Stuttgart by si určitě přálo, aby jejich tým zlepšil patnácté místo z minulé sezony, které bylo pětinásobného mistra Německa velkým zklamáním.

    Ve Stuttgartu neponechali nic náhodě a před sezonou posílili. Už na konci června se vrátil kvartet hráčů z hostování. V klubu skončil také Cacau, kterému skončila smlouva, ale klub ji s dlouholetou oporou neprodloužil.

    První posilou se stal rakouský obránce Florian Klein, jenž přišel jako volný hráč ze Salzburgu. Klub získal také dvojici hráčů ze sestupujícího Norimberku. Do Stuttgartu přestoupili Adam Hloušek a forvard Daniel Ginczek. Z anglické Chelsea dorazil na hostování Oriol Romeu a nejdražší posilou se stal Srb Filip Kostić, za kterého poputuje do Groningenu šest milionů euro.
     
    Přeji všem fanouškům fotbalu příjemné sobotní odpoledne. Německý DFB Pokal má dnes na programu dvanáct duelů 1. kola a sedm z nich vám přineseme v podrobné reportáži. Společně budeme sledovat také duel mezi druholigovou Bochumí a prvoligovým Stuttgartem. Utkání začíná v 15:30.

    Daniel Ryl

    Branky: 9. Terodde, 48. Terodde

    Karty:   24. Šimůnek (BOC) – 43. Gentner (STU), 45+1. Romeu (STU)


    VfL Bochum: Luthe "C" – Celozzi, Šimůnek, Fabian, Perthel – Tasaka (85. Gulden), Latza, Losilla, Gregoritsch (79. Zahirović) – Šesták (68. Terrazzino), Terodde.
    Trenér: Peter Neururer.

    Náhradníci: Butscher, Terrazzino, Zahirović, Cwielong, Bulut, Esser, Gulden.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Gentner "C", Romeu (67. Leitner) – Harnik (76. Werner), Didavi, Kostić (62. Maxim) – Ibišević.
    Trenér: Armin Veh.

    Náhradníci: Niedermeier, Leitner, Gruezo, Werner, Kirschbaum, Rausch, Maxim.

    Rozhodčí: W. Stark – M. Pickel, M. Emmer (vš. GER)

    Diváci: 24 000
    bahis siteleri