Chabarovsk – Ufa 0:2 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | HC Slovan – N.Novgorod 2:3 (1:2 po s.n.)
Záhřeb – Čerepovec 5:2 (kon.)
konec
Medveščak Záhřeb
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Severstal Čerepovec
Neděle 14.09.2014, 18:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci pátého kola Kontinentální hokejové ligy na sebe narazí celky Medveščak Záhřeb a Severstal Čerepovec. Úvodní buly bude v Dom Sportova, tedy domovském stánku Záhřebu, vhozeno v 18:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Medveščak zahájil letošní ročník sérií čtyř venkovních duelů. Kalich hořkosti si však vypil až do samotného dna, nedokázal totiž zvítězit ani jednou. Nejprve podlehl Slovanu Bratislava 2:5, poté nestačil na Jekatěrinburg (2:3). Třetí porážkou v řadě přišla od Kazaně, Medveščak padl 2:4. Poslední utkání bylo velmi kruté, chorvatské mužstvo utrpělo debakl 0:6 od Magnitogorsku.

    Severstal rovněž první tři klání prohrál. Na domácí půdě nestačil 0:2 na Novgorod, následně si neporadil s Čeljabinskem a Dynamem Moskva. V obou případech skončil zápas výsledkem 2:3. Až ve čtvrtém střetnutí si Čerepovec odnesl pomyslné vavříny, a to za vítězství 4:2 nad Chanty-Mansijskem.
     
    Československá stopa

    Do utkání zasáhnou pouze dva čeští hokejisté, a to brankář Jakub Štěpánek a forvard Marek Kvapil. Oba v dresu Severstalu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Medveščak Záhřeb: Brust (Dekanich) – Martinovič, Hutchinson, Flood, Carle, Morrisonn, Katič – Thomas, Krog, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Rodman, Anderson, Björkstrand, Perkovich, Stewart, St. Pierre

    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Magarilov) – Stasenko, Kupcov, Širin, Šeref, Lukin. Urbom, Kalašnikov, Almqvist – Berdnikov, Kagarlickij, Kazakovcev, Zemčenko, Mons, Černov, Nikoncev, Stoljarov, Kovyršin, Bučnevič, Dědunov, Kvapil

    Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Sivov, Šeljanin.
     
    Před startem utkání zní arénou tóny ruské a posléze také chorvatské hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:51
    Domácí velmi aktivně napadají, do žádných brankových příležitostí se ale zatím nedostávají.
     
    01:21
    Postavení mimo hru v podání Záhřebu, vhazovat se bude ve středním pásmu, kde ani jedné z družin nebezpečí nehrozí.
     
    01:35
    A nyní se bude vylučovat. Na trestnou lavici míří domácí útočník Martin St. Pierre (ZAG). Jak hosté naloží s touto příležitostí?
     
    02:08
    Medveščak se ale zatím brání velmi dobře, z obranného pásma vyhazuje jeden kotouč za druhým.
     
    02:51
    Až nyní se Severstalu podařilo vypálit. Stasenko ale od modré čáry netrefil branku. Puk se poté odrazil až do středního pásma. Hosté tak musí zahájit své útočné snažení takříkajíc od píky.
     
    03:45
    Nikoncev se procpal do blízkosti Štěpnáka, který nakonec jeho přízemní bekhend bez větších potíží zlikvidoval. Hru ale přerušovat nemusel.
     
    03:59
    A další trest, domácí hráli v šesti! Trest odpyká Anthony Stewart (ZAG). Další možnost pro Čerepovec.
     
    04:35
    Hosté se stále nemohou usadit v útočném pásmu, Medveščak se brání velmi dobře.
     
    05:24
    Na modré čáře se chystal ke tvrdé střele Šerev, avšak na poslední chvíli mu touš utekl.
     
    06:38
    Po nepříliš obtížném zákroku Štěpánka následuje komerční přestávka. Vhazovat se pak bude po levé ruce českého brankáře ve službách Severstalu.
     
    07:58
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Chybu v rozehrávce Severstalu domácí trestají. Briskní nahození od modré čáry tečoval za Štěpánkova záda ANDREW HUTCHINSON. Bez asistence.
    ANDREW HUTCHINSON - 1:0
     
    08:27
    Severstal se ale snaží urychleně odpovědět, zatím se mu to však příliš nedaří. Problém dělá hostujícímu celku především přechod středního pásma.
     
    09:29
    Zakázané uvolnění Medveščaku, vhazovat se bude po pravé ruce Brusta, který zatím příliš práce neměl. Celkově nesledujeme příliš atraktivní utkání.
     
    10:28
    Stále se hraje především ve středním pásmu. Nyní si ale musel připsat lehký zákrok Brust. Rána z pozice pravého kruhu mu však nečinila potíže.
     
    10:54
    Severstal si zahraje již třetí přesilovou hru. Martin St. Pierre (ZAG) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:45
    Hra v početní výhodě, to dnes zřejmě nebude přednost Čerepovce. Hosté si nedokáží vytvořit souvislý tlak, jímž by potrápili záhřebské hokejisty.
     
    12:54
    Medveščak je v plném počtu. Toto se Severstalu příliš nepovedlo, následuje navíc další zakázané uvolnění, které již vinou skončení přesilové hry platí.
     
    13:51
    Segal zachytil rozehrávku hostí, načež se vydal kupředu. Ze solidní střelecké pozice pak nechal vyniknout Jakuba Štěpánka. Následuje v pořadí druhá reklamní pauza.
     
    14:38
    Medveščak poněkud otevřel hru, Severstal toho ale nedokáže využít. Oběma celkům dnes značně vázne kombinace.
     
    15:18
    Hosté čekají na dostřídání, poté zahájí postupný útok na branku Záhřebu.
     
    15:46
    Obrovská šance Medveščaku, domácí uháněli do přečíslení dvou na jednoho. Pelletierovu přihrávku ale nasměroval Murray pouze do ideálně se přesunuvšího Štěpánka.
     
    16:36
    Záhřeb je lepším celkem, ovšem nyní udělal velkou chybu při rozehrávce. Černov zachytil touš na modré čáře, načež bleskově vypálil. Brust si ale poradil.
     
    17:31
    Individuálně o zřejmě nepůjde, Murray si chtěl proklestit cestu mezi dvěma beky Severstalu. Ti mu však dali jasně na vědomí, že v obranném pásmu Čerepovce nemá co pohledávat.
     
    17:54
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení! NATHAN PERKOVICH dostal ideální pas do mezikruží, odkud přesnou ranou překonal Štěpánka. Toto vedení již vypadá pro Medveščak nadějně. Asistence: Andrew Hutchinson.
    Nathan PERKOVICH - 2:0
     
    18:42
    Severstal se snaží bleskově kontrovat, avšak dnes se mu vůbec nedaří. Hosté si prakticky kloudně nepřihrají.
     
    19:28
    Postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu, blíže k brance Jakuba Štěpánka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla nepříliš pohledný hokej. Přesto ale byly k vidění dvě branky, o obě se postarali domácí. Nejprve otevřel skóre Hutchinson, v závěru dějství se pak trefil Perkovich. Čerepovec měl k dispozici několik přesilových her, avšak ani jednu nedokázal využít. Jak se bude utkání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 6:11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Medveščak vlétl i do druhé třetiny jako uragán, soupeře mačká v obranném pásmu, avšak zatím se mu nedaří zakončit.
     
    20:58
    Až nyní se lehkou střelou od modré prezentuje Hutchinson. Štěpánek si poradil a poté raději přidržel kotouč. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    21:12
    Zakázané uvolnění Severstalu, kterému se zatím nic nedaří. Hra se tak vrací zpět před Štěpánka. Domácí mají místy až drtivý tlak.
     
    21:49
    A další dobrý pokus Záhřebu, tentokráte pálil z velkého úhlu Bill Thomas. Bude se vylučovat, na trestnou lavici zamíří hostující Stanislav Kalašnikov (CER), a to za hru vysokou holí.
     
    22:33
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Záhřeb přesilovou hru bleskově využívá. Rána z blízkosti levého kruhu ještě český brankář vytěsnil, povalující kotouč však dopravil za jeho záda MARK KATIČ. Asistence: Jason Krog, Andrew Hutchinson.
    Mark KATIČ - 3:0
     
    23:38
    Nyní si ale domácí nerozumněli, puk tak putuje až na zakázané uvolnění. Buly proběhne před Brustem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    24:06
    Brust se měl proti střele od pravého mantinelu co otáčet. Nakonec ji ale pomocí své rukavice zlikvidoval a následně přerušil hru.
     
    25:37
    Domácí v naprosté pohodě kontrolují hru. Momentálně jsou navíc nastěhovaní v útočném pásmu, kde stále zaměstnávají defenzivu Severstalu.
     
    26:42
    Bude se vylučovat. Za sekání putuje na trestnou lavici domácí Andrew Hutchinson (ZAG).
     
    27:45
    Domácí ale hrají oslabení perfektně, hostující družině se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    28:34
    Znovu Záhřeb vyhazuje přes všechny čáry. Severstal pravděpodobně tuto početní výhodu nevyužije.
     
    29:36
    Carleho pokus z pozice levého kruhu Štěpánek jistým zásahem likviduje. Poté český gólman ve službých Severstalu raději přerušil hru.
     
    30:48
    Stále nevidíme příliš pohledný hokej, utkání je na vyložené šance velmi skoupé. Uvidíme, co přinese druhá polovina duelu.
     
    31:12
    Po přihrávce z levé strany se ocitl v obrovské šanci Shaone Morrisonn. Ranou z voleje ale napálil pouze přesunujícího se Štěpánka, který velmi dobře přečetl situaci.
     
    32:32
    Domácí vybojovali kotouč ve středním pásmu, ovšem poté je zastavilo postavení mimo hru. Po skončení komerční přestávky se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    33:11
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Tak to je jasná dominance domácího celku. Čtvrtý přesný zásah přidává přesnou ranou do pravého horního růžku Štěpánkovy svatyně PASCAL PELLETIER. Bez asistence.
    Pascal PELLETIER - 4:0
     
    34:13
    Domácí znovu postupují kupředu, tentokráte měl slibnou příležitost Segal. Po nájezdu z pravé strany se ale nedokázal prosadit. A to ani po nastalém závaru před Štěpánkem.
     
    34:24
    Bude se vylučovat, a to na obou stranách. Za hrubost putují na lavici hanby Pavel Lukin (CER) a Brandon Segal (ZAG).
     
    35:36
    Hra ve čtyřech zatím svědčí více Severstalu, který aktivním napadáním znepříjemňuje domácím rozehrávku. Záhřeb se nemůže dostat z obranného pásma.
     
    36:27
    Murray měl na holi další dobrou možnost, při střele ale zlomil hůl. Zklamaně se zahledě ke stropu a odjel na střídačku.
     
    37:53
    Hraje se v dobrém tempu, akce střídá akci. Ani jeden z celků nemyslí příliš na defenzivu.
     
    38:12
    Na řadu přichází další trest. Za sekání Hutchinsona je nařízeno trestné střílení!
     
    38:12
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    ANATOLIJ NIKONCEV se rozjel a přesnou střelou mezi betony nedal Brustovi sebemenší šanci zasáhnout. Vrátí se hosté do zápasu? Bez asistence.
    Anatolij NIKONCEV - 4:1
     
    39:15
    Poslední minuta druhé periody patří Severstalu, který je usazený v útočném pásmu. Nyní se ale octl v postavení mimo hru. Buly bude provedeno ve středním pásmu.
     
    39:38
    Ofsajd Medveščaku. Další vhazování ve střední třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství je za námi. Domácí v něm navýšili své vedení, trefili se Katič a Pelletier. Hosté však vykřesasli do dalšího průvěhu utkání alespoň drobnou jiskričku naděje, nařízené trestné střílení proměnil Nikoncev. Dotáhne Záhřeb duel do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 20:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Domácí se vydali ihned po vhazování kupředu, Glumacovo nahození však Štěpánek v poklidu kryje. Poté raději přerušuje hru.
     
    40:51
    Medveščak napadá hluboko v útočném pásmu, kde ale zatím žádný rozruch nevytváří.
     
    41:09
    Otáčet se musel ale na druhé straně také Brust, který si poradil se záludným střeleckým pokusem Pavla Černova.
     
    41:28
    A tentokráte tvrdá rána až ze středního pásma. Domácí strážce svatyně ji raději podržel ve své moci. Záhřeb nechce dopustit snížení svéh vedení.
     
    42:21
    Severstal je v úvodu třetí části lepším celkem. Hokejisté v bílém jsou všude o krok dříve, Medveščak vůbec nestíhá. Uvidíme, zda tato aktivita přinese Čerepovci kýžené ovoce.
     
    42:44
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty velmi kruté. Poté, co značně zlepšili svůj výkon navyšuje Záhřeb vedení. ANDREW MURRAY dostal perfektní přihrávku do místa, odkud se nešlo mýlit.
    Andrew MURRAY - 5:1
     
    43:55
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec ale hnedle vzápětí snižuje. JEVGENIJ MONS vybojoval kotouč, s nímž se poté vydal vstříc povyjetému Brustovi. Brankáře domácích si obhodil a pohodlně skóroval do odkryté branky. Bez asistence.
    Jevgenij MONS - 5:2
     
    44:43
    Hosté nadále bojují, zatím ale převážně ve středním pásmu, kde příliš nebezpečí nevytvoří.
     
    45:48
    Domácí fanoušci se zlobí, neboť si myslí, že mělo přijít vyloučení. Ani jeden z hlavních arbitrů ale trestat nebude.
     
    46:21
    Rychlý švih Černova Brust poměrně v poklidu likviduje. Náslduje krátká komerční přestávka, po níž se bude vhazovat po pravici domácího mága.
     
    47:02
    Čerepovec betonuje kotouč v pravém rohu útočného pásma, ovšem nakonec se Medveščak osvobozuje. Domácí se tak mohou vydat kupředu.
     
    47:50
    Marek Kvapil vlétl kupředu jako uragán, načež se snažil přihrát do předbrankového prostoru. Tam ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, Čerepovec tak nezahrozil.
     
    48:24
    Lehkou střelu od levého mantinelu Brust likviduje, s tímto si Severstal na domácího muže v masce rozhodně nepřijde.
     
    49:51
    Hraje se převážně ve středním pásmu, ani jedna z družin si žádné brankové příležitosti nevytváří.
     
    50:53
    Bude se vylučovat, a to na domácí straně. Za sekání putuje na trestnou lavici Mark Katič (ZAG). Jak hosté naloží s touto příležitostí?
     
    51:50
    Severstal si nevytvořil ani jednu střeleckou možnost, Medveščak je dnes v oslabení zkrátka více než precizní.
     
    52:36
    Ve vlastním oslabení se vydal k úniku domácí Thomas, který byl ale faulován. Je tak nařízeno trestné střílení!
     
    52:36
    Bill Thomas ale rychlým švihem rozezvučel pravou tyč! Skóre se tak nemění.
     
    53:45
    Medveščak má jansou převahu, hosté příliš nestíhají bruslit. Zatím ale talku Záhřebu odolávají.
     
    54:57
    Nikoncev mířil z pozice levého kruhu těsně vedle, nikdo ze spoluhráčů poté již nedokázal v útočné akci pokračovat.
     
    55:05
    Rychlý přechod do útoku maří Medveščaku postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže brance Severstalu.
     
    56:03
    Björkstrand obkroužil branku hostí, načež se pokusil z otočky zakončit. Štěpánek si ale prostor u pravé tyče pohlídal a šestý kotou za svými zády nepřipusitl.
     
    56:21
    Zakázané uvolmění Čerepovce vrací hru zpět do pásma hostí. Vhazovat se bude po pravé ruce českého brankáře.
     
    57:38
    Utkání se dle tempa obou družin již spíše dohrává. O výsledku je nejspíše rozhodnuto.
     
    58:24
    Domácí velmi aktivně napadají rozehrávku Severstalu. Hosté si s aktivním přístupem svého soka příliš neví rady.
     
    59:02
    Kotouč je v obranném pásmu Čerepovce. Ochozy stadionu již zní oslavné chorály příznivců Čerepovce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve třetí části měli hosté zpočátku velký tlak, nakonec je ale zbrzdila trefa Murrayho. Té následně ihned kontroval Mons. Čerepovec si nadále udržoval mírnou převahu, chyběly však výraznější brankové příležitosti. Také proto se již skóre nezměnilo. Medveščak tak zdolal Čerepovec 5:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 30:34
     
    Československá stopa

    Marek Kvapil (CER) 0+0, čas na ledě: 18:17, 2 střely
    Jakub Štěpánek (CER) 83,34% úspěšnost, 5 obdrž. gólů, 25 zásahů (20:27:14)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 8. Hutchinson, 18. Perkovich (Hutchinson), 23. Katič (Krog, Hutchinson), 34. Pelletier, 43. Murray – 39. Nikoncev, 44. Mons


    Medveščak Záhřeb: Brust (Dekanich) – Martinovič, Hutchinson, Flood, Carle, Morrisonn, Katič – Thomas, Krog, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Rodman, Anderson, Björkstrand, Perkovich, Stewart, St. Pierre
    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Magarilov) – Stasenko, Kupcov, Širin, Šeref, Lukin. Urbom, Kalašnikov, Almqvist – Berdnikov, Kagarlickij, Kazakovcev, Zemčenko, Mons, Černov, Nikoncev, Stoljarov, Kovyršin, Bučnevič, Dědunov, Kvapil

    Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri