NY Islanders – San Jose 4:3 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Dallas 2:3 (kon.) | NY Rangers – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.)
Washington – New Jersey 6:2 (kon.) | Montreal – Boston 6:4 (kon.) | Ottawa – Colorado 5:3 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 1:0 (1:0 po s.n.)
konec
Montreal Canadiens
6:4 (1:1, 3:2, 2:1)
Boston Bruins
Pátek 17.10.2014, 01:45 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Lucic po vstřeleném gólu utrousil před rozhodčím několik nemístných poznámek, za což dostává desetiminutový osobní trest. Kanadský forward míří do kabin.
    Pierre-Alexandre PARENTEAU - 6:4
     
    59:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního utkání je rozhodnuto. Bostonským při útočení utekl kotouč, kterého se ve středním pásmu zhostil PIERRE-ALEXANDRE PARENTEAU a lehkým bekhendovým nahozením dává gól. Asistence: Alex Galčenjuk, Tomáš Plekanec.
     
    58:40
    Veškeré šance Bostonu na vyrovnání právě pohřbil Milan Lucic. Míří na trestnou lavici za vražení na hrazení.
    Simon GAGNE - 5:4
     
    54:11
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins vykřesávají ještě malinkatou naději. David Krejčí zavezl kotouč do třetiny, nahrál Milanu Lucicovi, po jehož střele poskakoval puk po brankové čáře až do chvíle, než ho Simon GAGNE neúmyslně zasunul bruslí do brány Canadiens. Asistence: Milan Lucic, David Krejčí.
     
    47:17
    Tuukka Rask dnes dochytal, v bráně Bruins ho na posledních třináct minut vystřídá Niklas Svedberg.
    Brandon GALLAGHER - 5:3
     
    47:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    Poprvé v utkání tu máme dvoubrankové vedení. BRANDON GALLAGHER sice schytal několik tvrdých ran od Zdena Cháry, ale to mu nemusí vůbec vadit. Od kanadského útočníka se po Paciorettyho nahození od modré čáry se štěstím odrazil kotouč do Raskovy sítě.Asistence: Max Pacioretty, Alexej Jemelin.
     
    41:22
    Pacioretty teď promarnil po nabídce od Desharnaise obrovskou příležitost. Netrefil prázdnou branku.
    Pierre-Alexandre PARENTEAU - 4:3
     
    39:36
    Montreal právě vstřelil branku!
    Dva góly během necelých dvou minut a Montreal je opět ve vedení. Po skvělé nahrávce Tomáše Plekance od mantinelu se ze středu hřiště přesnou ranou do horní poloviny brány prosazuje PIERRE-ALEXANDRE PARENTEAU. Asistence: Tomáš Plekanec, Alexej Jemelin.
    Jiří SEKÁČ - 3:3
     
    38:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    V dnešním utkání se bodově prosazuje i další Čech. JIŘÍ SEKÁČ střílí před zraky rodiny a přítelkyně svůj premiérový gól v NHL. Rodák z Kladna se dokázal prosadit forhendovou střelou po Tinordiho nahození od modré čáry a následném odrazu od brusle Bourquea. Asistence: Rene Bourque, Jarred Tinordi.
     
    32:12
    Vyloučení na obou stranách. Brad Marchand dostal dvě minuty za sekání, P. K. Subban pak stejně dlouhý trest za filmování.
    KRUG - 2:3
     
    31:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi jsou zpátky ve vedení. Po vyhraném vhazování se kotouče ujal Torey Krug, přešel přes jednoho bránícího hráče a nahodil kotouč na bránu. Tam jej lehkou tečí za Priceova záda umístil LOUI ERIKSSON. Asistence: Torey Krug, Chris Kelly.
    Carl SODERBERG - 2:2
     
    28:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston ale bleskově reaguje a je opět srovnáno. Carey Price se sice snažil, seč mu síly stačily, ale na pokus CARLA SODERBERGRA, který se dostal ke střele po draženém Kellyho pokusu byl krátký. Švédský forward se dokázal prosadit i v obležení tří domácích beků. Asistence: Chris Kelly, Loui Eriksson.
    Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    27:43
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se Montreal dostává do vedení. Pacioretty nahodil od hrazení kotouč do brankoviště, kde se po sérii odrazů nejlépe zorientoval BRENDAN GALLAGHER, který zasunul kotouč za záda finského golmana Tuukka Raska. Asistence: David Desharnais, Max Pacioretty.
    Neuznaná branka "Habs"
     
    27:18
    Bell Centrem propukla euforie, když se za Raskovou bránou rozsvítilo červené světlo. Podle rozhodčích si však domácí hráči počínali nedovoleně v brankovišti, což znamená, že gól nemůže platit.
     
    18:10
    Boston si zahraje třetí přesilovku v utkání. Na trestnou míří Pacioretty poté, co podrazil jednoho z hráčů Bruins.
     
    17:48
    Krásným zákrokem se teď nyní blýskl i Carey Price. Patrice Bergeron si vybruslil před bránu a zkusil bekhendovou kličkou překonat kanadského golmana. Ten ale jeho úmysl přečetl.
    Max PACIORETTY - 1:1
     
    11:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    I Caps využívají přesilovou hru a srovnávají skóre zápasu na 1:1. Nutno podotknout, že dost šťastným způsobem. David Desharnais upadl po souboji s jedním z obránců na zem, kotouč se ale po šťastném odraze od McQuaida doklouzal až za Raskova záda. Podle rozhodčích u videa byl posledním, kdo se pukl dotkl, MAX PACIORETTY. Gól je tak připsán na jeho konto. Asistence: David Desharnais, Brendan Gallagher.
     
    11:11
    Přesilovku si vyzkoušejí i domácí. Za katr na dvě minuty míří za držení hokejky Dennis Seidenberg.
    Zdeno CHÁRA - 0:1
     
    9:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá přesilovku a ujímá se vedení 1:0. Tvrdou střelou Davida Krejčího od modré čáry dokázal těsně před Price ztečovat do brány ZDENO CHÁRA. Asistence: David Krejčí, Milan Lucic.
     
    8:07
    Další přesilová hra pro Boston. Dvouminutový trest za zdržování dostává Carey Risk.
     
    4:33
    První přesilovou hru v utkání si zahrají Bruins. Za podražení si dvouminutový trest odpyká Alexej Jemelin.

    Miroslav Vozdecký

    Branky a nahrávky: 12. Pacioretty (Desharnais, Gallagher), 28. Gallagher (Desharnais, Pacioretty), 39. Sekáč (Tinordi, Bourque), 40. Parenteau (Plekanec, Jemelin), 48. Gallagher (Pacioretty, Jemelin), 60. Parenteau (Galčenjuk, Plekanec) – 10. Chára (Krejčí, Lucic), 29. Soderberg (Kelly, Eriksson), 32. Eriksson (Krug, Kelly), 55. Gagne (Lucic, Krejčí)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Jemelin, Markov, Gilbert, Tinordi, Weaver, Beaulieu – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Galčenjuk, Plekanec, Parenteau – Bourque, Eller, Sekáč – Prust, Malhotra, Weisse – Moen
    Boston Bruins: Rask (Svedberg) – Chára, Hamilton, Seidenberg, McQuaid, Krug, Miller – Lucic, Krejčí, Griffith – Marchand, Bergeron, R. Smith – Kelly, Soderberg, Eriksson – Paille, Spooner, Gagne – Fraser

    Diváci: 21 287
    bahis siteleri