Třinec – Sparta 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (0:1 po s.n.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (kon.)
Litvínov – Pardubice 2:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Slavia – Zlín 1:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 17.10.2014, 17:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Dobrou šanci pro Třinec přináší vyloučení Petra Kumstáta (SPA) na dvě minuty za držení hole. Oceláři si před zahájením přesilovky vybírají oddechový čas a určitě to zkusí se šesti bruslaři a s prázdnou brankou.
     
    54:53
    Potíže s brankou jsou vyřešeny, Oceláře teď ale trápí to, že si zahrají oslabení. Na trestnou lavici usedl na dvě minuty za vysokou hůl Daniel Rákos (TRI), který zasáhl do obličeje Barinku.
     
    41:16
    V úvodu třetí třetiny tady máme už třetí trest v krátkém sledu. Vyloučen je Jakub Orsava (TRI) na dvě minuty za hákování. Pražané hrají přesilovku čtyř proti třem.
     
    41:03
    Ale přesilová hra Třince neměl zrovna dlouhého trvání. Lukáš Žejdl (TRI) atakoval gólmana Novotného a byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:59
    Sparťané ale musí hned v úvodu třetí třetiny do čtyř. Na trestnou lavici byl za hákování na dvě minuty poslán Jan Piskáček (SPA).
     
    38:06
    Třinečtí ovšem rychle dostali puk pod kontrolu a vyrazili dopředu. Pronikajícího Orsavu nakonec zastavil pouze za cenu faulu Adam Polášek (SPA). Hokejista holešovického týmu si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    34:22
    Trochu smolné vyloučení nyní přichází na straně třinecké. Mladík Lukáš Jašek (TRI) zasáhl ve své útočné snaze do obličeje hostující Piskáčka a je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    31:37
    Pražané hráli v pěti, a proto musí nyní rovnou do tří. Hráčská lavice Sparty je potrestána dvěma minutami, trest odpyká Jan Buchtele (SPA). Třinec bude hrát dvojnásobnou přesilovou hru po dobu šestatřiceti sekund.
     
    30:13
    Po souboji Michala Barinky (SPA) s domácím Růžičkou už se ale vylučovat bude. Sparťanský obránce je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. Třinecká přesilovka začne po skončení komerční přestávky.
     
    25:56
    Oceláři si zahrají přesilovou hru. Polanského při rozehrávce fauloval Lukáš Pech (SPA) a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    16:10
    Spartu vedoucí branka notně povzbudila a poté, co Cingel zablokoval střelu Galvase, vyrazila do útoku. Mikuš přihrával před branku na Klimka, ale došlo k posunutí třinecké klece. Rozhodčí to posoudili jako úmyslné a na dvě minuty vyloučili brankáře Šimona Hrubce (TRI). Trest za zdržování hry za něj odpyká Lukáš Žejdl.
     
    12:53
    Polanský dostal puk pod kontrolu a našel parťáka Adamského, ale hra je přerušena kvůli faulu Sparty. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za hákování Daniel Přibyl (SPA).
     
    09:00
    Kumstát nadělal třinecké obraně svými rozměry a rychlostí další problémy. Rostislav Klesla (TRI) nestíhal, zahákoval svého soupeře, a tak je vyloučen na dvě minuty.
     
    01:24
    Jiřímu Polanskému (TRI) se při průjezdu brankovištěm do cesty postavil brankář Novotný a vyplynul z toho trest pro Oceláře. Polanský je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    01:01
    Na začátku druhé minuty je tady první vyloučení. Za katr musí sparťan Jan Piskáček (SPA) na dvě minuty za krosček. Sparťanský zadák u hrazení fauloval Polanského.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 27. Rákos (M. Doudera, Žejdl) – 15. Kumstát (Pech), 56. Přibyl (Hlinka, Polášek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Jašek – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Novotný (Staňa) – Barinka, Hrbas, Polášek, Piskáček, Mikuš, Ďaloga, Pilař (A) – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Buchtele, Hlinka (A), Přibyl – Sabolič, Cingel, Klimek – Černoch, Volek, Dvořáček. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Bryška, Skopal

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    bahis siteleri