Viťaz – Atlant 2:4 (kon.) | Minsk – Riga 2:1 (po pr.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Atlant Moskevská oblast
Sobota 27.12.2014, 15:00 • Ice Hockey Center 2004 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Viťaz Moskevská oblast a Atlant Moskevská oblast. Úvodní buly bude v Ice Hockey Center 2004, tedy domovském stánku Viťazu, vhozeno v 15:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Atlant se nachází na dvanácté příčce Západní konference, na svém kontě má 51 bodů. Mužstvo se od příček, jenž zaručují vyřazovací boje, stále více vzdaluje. V posledním ligovém duelu nestačil na Jaroslavl, které podlehl 3:6.

    Viťaz je v poněkud lepší situaci, patří mu devátá pozice Západní konference. Na osmou příčku ztrácí pouhý bod. Bývalý Čechov sehrál svůj předchozí duel taktéž s Lokomotivem. Ani mužstvo pod taktovkou Olega Orechovského ale nedokázalo zvítězit, padlo 2:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa

    Roman Horák (CEC)
    Robert Kousal (CEC)
     
    Úvodní sestavy:

    Viťaz Moskevská oblast: Lisutin (Sateri) – Porseland, Grebeškov, Golovkov, Seleznjov, Semjonov, Kudinov, Vaščenko – Horák, Kousal, Kempe – Koroljov, Kučerjavenko, Soloduchin – Šitikov, Afinogenov, Jakubov – Mamin, Cyganov, Vyglazov, Makarenko

    Atlant Moskevská oblast: Engren (Artěmjev) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Sorokin, Tjuljapkin, Jarullin, Mironov – Černov, Bodrov, Šmeljov – Jašin, Sošnikov, Junkov – Kozlov, Levickij, Taraťuchin – Chlopotov, Voronin, Šjafotdinov, Aljošin

    Rozhodčí: Bukin, Komarov – Maťjuša, Petrov.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na ledové ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Mužstva si vyměnila první pozdravy. Nejprve byla zblokována rána Bodrova, načež se na druhé straně pokoušel skórovat Kempe. Engren ale jeho ránu lapil a přerušil hru.
     
    01:31
    Viťaz je v úvodu utkání aktivnějším celkem, stále se snaží probíjet do útočného pásma. Zatím se mu to ale příliš nedaří, Atlant odolává.
     
    01:47
    Bude se poprvé vylučovat. Za držení putuje na trestnou lavici Jakov Seleznjov (CEC). Hosté tak mají k dispozici první početní výhodu. Jak s ní naloží?
     
    02:24
    Mytišči se ale vůbec nedaří, domácí vyhazují jeden kotouč za druhým. Tuto přesilovou hru si hosté za rámeček rozhodně nedají. Uvidíme, co přinesou následující okamžiky.
     
    03:19
    Atlant se pokoušel rychlou kombinací dostat do střelecké pozice. Touš nakonec doputoval až k Černovovi, který byl ale v mezikruží zablokována. Viťaz následně vyhodil přes všechny čáry.
     
    04:17
    Roman Horák vjel do útočného pásma a ihned vypálil. Rána však zamířila mimo tři tyče. Engren tak vůbec nemusel zasahovat. Bývalý brankář pražského Lva se však bude muset mít nadále na pozoru, neboť Viťaz zahajuje další atak.
     
    05:21
    Domácí dlouho soupeře motali v útočném pásmu. Především Afinogenov svou rychlostí deptal defenzivu Atlanu. Nakonec po byjetí zpoza brány pálil nepřesně Jakubov.
     
    06:20
    Stále je Viťaz nastěhovaný před brankou hostí. Hokejisté ve žlutých dresech vůbec nestíhají. Úvod zápasu patří bezpochyby Viťazu.
     
    07:08
    Po Horákově nabití pálil od modré čáry Porseland. Kotouč ale minul levou tyč. Borci v červeném ale nadále pokračují v ofenzivní činnosti.
     
    07:54
    Soloduchin se prohnal po levém křídle, načež se z pozice levého kruhu pokusil zakončit. Engren ale jeho ránu zlikvidoval a přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka.
     
    08:29
    Po delší době se Atlant dostal do útočného pásma, kde ale příliš škody nezpůsobil. Viťaz ihned vyhodil do středního pásma, kde hosté zahájí další akci.
     
    09:02
    Další vyloučení na straně domácí ekipy. Maxim Afinogenov (CEC) dostává dvě minuty za podražení. Atlant tak má druhou přesilovkovou možnost.
     
    09:34
    Rána od modré čáry byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levé ruce Lisutina. Domácí hokejisté se zatím brání bez větších problémů.
     
    09:58
    Taraťuchin se vydal clonit před branku, což Lisutinovi nadělalo poměrně dost potíží. Domácí brankář si však nakonec poradil a přerušil hru.
     
    10:21
    Ve vlastním oslabení se dostal ke střele Jakubov. Engren však celou situaci velice dobře viděl, a tak mohl bez větších problémů zasáhnout. poté ale ihned rozehrál.
     
    11:27
    Hra je opět přerušena, a to pro ofsajd v podání domácích borců. Buly tak proběhne ve středním pásmu, blíže brance Atlantu. Utkání zatím stále nepřináší větší brankové příležitosti.
     
    12:34
    Kousal hledal na levé straně najíždějícího Horáka, který byl v obrovské šanci. Naneštěstí pro Viťaz mu ale v rozhodující chvíli utekl kotouč. Engren poté přerušil hru a odstartoval další reklamní pauzu.
     
    13:22
    Lisutin nyní zlikvidoval střelecký pokus Jašina, který pálil od pravého mantinelu. Domácí brankář byl ale velmi pozorný. Oba celky stále myslí především na defenzivu.
     
    14:27
    Anton Koroljov si klestil cestu před branku Atlantu, což se mu ale příliš nepodařilo. Obránci hostujícího celku se totiž svědomitě vrátili a nebezpečí zažehnali.
     
    15:24
    Opět se ocitl v akci Roman Horák. Kempe objel branku a připravil českému útočníkovi vynikající střeleckou pozici. Horák ji ale nedokázal patřičně zužitkovat, trefil pouze Engrenův plastron. K doraženému kotouči se poté nikdo z domácích již nedostal.
     
    15:59
    Atlant právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Andrej Taraťuchin za brankou upadl, což mu ale nezabránilo poslat přihrávku na hranici brankoviště. Na tomto území se nejlépe zorientoval a touš do branky dopravil IGOR LEVICKIJ. Asistence: Andrej Taraťuchin.
    Igor LEVICKIJ - 0:1
     
    16:51
    Viťaz ale obdržená branka nezlomila, domácí se nadále snaží aktivně útočit. Hosté však poněkud zhustili střední pásmu. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    17:58
    Bodrov se natlačil až před Listutina, kterého poté nechtěně zasáhl. Domácí brankář se z ledu zvedá jen velmi obtížně, ovšem vážnější následky tento zákrok nezanechá.
     
    18:34
    Nyní se hraje převážně ve středním pásmu, kde ani jednomu z celků žádné větší nebezpečí nehrozí.
     
    19:31
    Afinogenov se ihned po přejetí útočné modré čáry pokusil vypálit. Branku ale netrefil, Engren zasahovat nemusel. Přesto domácí pokračují v kvalitním výkonu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně svižný hokej. Mnohem lepším celkem byli domácí, zejména pak Roman Horák se dostal do dvou slibných šancí. Ani jednu ale nedokázal využít. Zcela překvapivě se tak zásluhou Igora Levického ujali vedení hosté. Jak se bude tento souboj nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 8:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Kousal se tlačil kupředu velmi důrazně, ovšem kotouč si nakonec do své moci získal Engren, který přerušil hru. Totožně si na druhé straně ledové plochy počínal Lisutin před Černovem.
     
    20:41
    Jakubov v souboji s Jašinem upadl a následně se doklouzal až do branky Atlnatu. Ta byla posunuta, a tak je opět přerušena hra. Úvod prostřední části je velmi rozkouskovaný.
     
    21:27
    Viťaz ale stále útočí. Zodpovědnost na sebe vzal Afinogenov, který ale z pravé strany Engrena nepropálil. Následně utržil Engren šrám v souboji s dorážejícím Šitikovem. I tentokráte je ale v pořádku.
     
    22:07
    Engren se rozchýtává do vynikající formy. Nutno však podotknout, že nahození Seleznjova nemělo potřebné parametry. Stejně tak Vaščenkova dělovka. Hostující mág působí velmi jistým dojmem.
     
    22:13
    Viťaz si zahraje úvodní přesilovou hru utkání. Matthew Gilroy (ATL) dostává menší trest za zdržování hry, neboť vyhodil kotouč mimo hrací plochu. Domácí tak mají vynikající možnost vyrovnat.
     
    23:02
    Viťazu se však stále nedaří příliš zahrozit, Atlant vyhazuje jeden kotouč za druhým. Uvidíme, co přinese následující průběh početní výhody.
     
    24:31
    Atlant stále poměrně v poklidu brání svůj těsný náskok. Viťaz se nemůže usadit v útočném pásmu. Opticky jsou však domácí hokejisté stále lepším mužstvem.
     
    25:20
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Toto je ale pro hostujícího brankáře velice smolná chvíle. MAXIM MAMIN získal puk za brankou Atlantu, načež nahodil touš směrem do brankoviště. Engren si jej poté betonem nešťastně srazil za vlastní záda. Asistence: Nikita Vyglazov.
    Maxim MAMIN - 1:1
     
    26:39
    Domácí jsou po vstřelené brance jako utržení ze řetězu, stále se tlačí do ofenzivy. Je pouze otázkou času, kdy Viťaz přidá další přesný zásah.
     
    26:56
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat v podání domácího celku. Kučerjavenko zatáhl kotuč podél pravého mantinelu do útočného pásma, kde jej následně předložil na hůl najídějícího VJAČESLAVA SOLODUCHINA. Útočník v červeném pak zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Jakov Seleznjov.
    Vjačeslav SOLODUCHIN - 2:1
     
    28:21
    Atlant je poněkud zakřiknutý. Stále je pod velkým tlakem, Viťaz hraje v naprosté pohodě. Vymaní se hosté z této nepříjemné situace?
     
    29:42
    Mohlo být vyrovnáno! Po menších zmatcích se zcela sám před Lisutinem zjevil Alexandr Junkov. Z těsné blízkosti ale domácího muže v masce překonat naedokázal.
     
    30:34
    Tvrdou ranou z pravého kruhu zkoušel Engrenovu pozornost Horák. Ani tentokráte se ale domácí borec radovat nemohl. Momentálně se hraje velmi pohledný hokej.
     
    31:41
    Dmitrij Šitikov dostal pas do jízdy, který se snažil zužitkovat ranou k levé tyči. Engren se ale stihl přesunout a pokus eliminovat. Na druhé straně ledové plochy neuspěl od modré Tjuljapkin. Následuje další komerční přestávka.
     
    32:19
    Bude se vylučovat. za podražení odjíždí na trestnou lavici Dmitrij Korobov (ATL). Domácí tak mají vynikající příležitost k navýšení vedení. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    32:58
    Domácí chtěli kotouč dotlačit takříkajíc až do kuchyně. Horák však v pádu nedokázal optimálně zakončit. Atlant se poté na malou chvíli osvobodil.
     
    33:48
    Engren likviduje další nahození, nyní z levé strany. Po tomto zákroku se před brankou Atlantu strhla menší mela, ovšem ani jeden z hlavních arbitrů nehodlá vylučovat.
     
    34:28
    Kučerjavenko směřoval svůj pokus z levé strany na vzdálenější tyč. Štěstí mu však nepřálo, branku nakonec netrefil. Protiofenziva Atlantu měla poté jepičí život.
     
    35:18
    Atlant nebyl daleko od branky. Šjafotdinov získal zhruba tři metry od branky kotouč, který ihned poslal na Lisutina. Domácího brankáře sice překonal, ovšem proti byla pravá tyč.
     
    36:17
    Cyganov si z levého rohu vybruslil až do zakončení, které však Engren v poklidu eliminoval. Při rozehrávce si ale hosté nerozuměli a poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    36:31
    Atlant právě vstřelil branku!
    Utkání je skutečně velmi zajímavé. Matthew Gilroy získal na modré čáře kotouč, který ihned nahodil na branku. Do dráhy letu kotouče vložil hůl IGOR LEVICKIJ, který touš nasměroval za Lisutinova záda. Asistence: Matthew Gilroy, Michajl Tjuljapkin.
    Igor LEVICKIJ - 2:2
     
    37:34
    Oba celky nyní poměrně zvolnily a začaly myslet na defenzivu. Kotouč však mají stále na svých holích hokejisté Viťazu.
     
    38:48
    Nadále hrají domácí, ovšem hosté stále více vytahují své aktivní napadání, což činí borcům v červeném značné potíže. Druhá část se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru.
     
    39:32
    Dmitrij Cyganov se otočil a z hranice levého kruhu vyslal přízemní střelu. Engren si ale prostor u pravé tyče pohlídal a pokus eliminoval.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá perioda, která přinesla hned tři branky. Nejprve domácí zcela zaslouženě otočili skóre, prosadili se Maxim Mamin a Vjačeslav Soloduchin. Poté se ale hosté opět vrátili do hry, od modré čáry skóroval podruhé v zápase Igor Levickij. Jaké bude mít toto drama rozuzlení? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 24:14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Hosté chybovali při rozehrávce, čehož chtěl využít Kempe. V rozhodující chvíli se však ještě rozhodl přihrávat. Z nadějně vypadající pozice tak nakonec žádné nebezpečí nevyvstalo.
     
    41:09
    Hosté se tlačili velice vehemetně dopředu, a tak Lisutin odražený puk raději ponechal ve své moci. Vhazovat se tak bude po pravé ruce domácího muže v masce.
     
    41:52
    Viťaz je již opět nastěhovaný v útočném pásmu, kde ale obrana Atlantu zatím velice dobře bruslí. Domácí se tak nedostávají do žádných větších brankových příležitostí.
     
    42:35
    Atlant rovněž ukázal, že se nebojí útočit. Sošnikovova rána z pravého kruhu ale byla zblokována domácím obráncem. Viťaz se poté osvobodil.
     
    43:32
    Korobov chyboval ve středním pásmu, což znamenalo přečíslení dva na jednoho. Soloduchin poté obdržel přihrávku příliš na dlouhou hůl, a tak z nadějné příležitosti nic nebylo.
     
    44:44
    Afinogenov obkroužil branku a chtěl zakončit bekhendem. Obrana Atlantu mu ale tento pokus znemožnila. Hosté se posléze osvobodili.
     
    45:28
    Hraje se již velmi dlouho bez přerušení. Aktivnějším mužstvem je nadále Viťaz. Obě ekipy si ale dávají mnohem větší pozor na chyby v defenzivě.
     
    46:32
    Nadvakrát chtěl zakončit Jevgeni Bodrov. Ani jeden pokus hostujícího forvarda se ale k domácí brance nedostal. Stále tak na světelné tabuli svítí nerozhodné skóre.
     
    47:39
    Již téměř pět minut nebyla hra přerušena. Momentálně je aktivní hostující družina, konkrétně Levickij, který se nacpal před Lisutina. Nyní se již ale pískat bude, domácí brankář si ponechal puk ve své moci. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    48:29
    Maxim Afinogenov se výborně uvolnil a proháčkoval se až do zakončení. Střelu zápěstím z mezikruží ale Engren zlikvidoval. Domácí kapitán prokázal velké technické dovednosti.
     
    49:25
    Soloduchin naslepo nahazoval na branku. Kotouč ale nedokázal nikdo ze spoluhráčů tečovat za Engrenovat záda. Proto se do protiútoku mohl vydat Atlant.
     
    50:10
    Vyglazov na nic nečekal a od pravého mantinelu prověřil Engrena. I tentokráte byl ale brankář hostí pozorný a kotouč ve své síti nedopustil.
     
    50:56
    Atlant právě vstřelil branku!
    Tak to byla vynikající individuální akci v podání MATTHEWA GILROYE. Hostující ofenzivně laděný zadák zachytil na modré čáře puk, s nímž se vydal kupředu. Z prakticky nulového úhlu poté trefil přesně nad Lisutinovo rameno. Bez asistence.
    Matthew GILROY - 2:3
     
    51:50
    Anton Koroljov se po levé straně prodral do zakončení, ovšem poté byl tvrdě sestřelen na mantinel. Z ledové plochy se zvedla jen velmi obtížně, ovšem o faul se dle sudích nejedná. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:41
    Viťaz se snaží stále aktivně napadat, ovšem Atlant nyní zahustil střední pásmo. Vyrovnání bude pro domácí velice obtížným úkolem.
     
    53:52
    Atlant je navíc aktivnějšm mužstvem. Nyní si však nerozuměl a poslal kotouč přes všechy čáry. Je tak odpískáno zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Engrenově levici.
     
    54:45
    Hosté stále drží puk v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky, ovšem nakonec se do zakončení dosta Šitikov. Engren byl ale pozorný a bekhend eliminoval.
     
    55:35
    Viťaz stále zahajuje jeden útok za druhým. Naráží však do precizně organizované defenzivy Atlantu. Hosté utkání dohrávají velmi zkušeně.
     
    56:34
    Velký závar v předbrankovém prostoru nedokázal nikdo z domácích využít. Tribuny ožívají, velmi mohutně ženou své miláčky za bodovým ziskem. Čas se však nemilosrdně krátí.
     
    57:25
    Atlant se pohybuje v útočném pásmu, což mu v současné situaci pochopitelně stačí. Domácí stále ztrácejí jeden přesný zásah.
     
    58:00
    Šitikov se po pravé straně prohnal do útočného pásma a zakončil bekhendem. Engren však byl na svém místě a pohodlně zasáhl. Následně přerušil hru.
     
    58:41
    Ránu z poměrně velkého úhlu Engren opět likviduje a znovu přerušuje hru. Do konce utkání již příliš mnoho času nezbývá. Lodivod Viťazu si bere oddechový čas.
     
    58:50
    Atlant právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. ANDREJ TARAŤUCHIN ujel po levé straně a pohodlně poslal puk do zcela odkryté branky. Asistence: Matthew Gilroy, Nikita Sošnikov.
    Andrej TARAŤUCHIN - 2:4
     
    59:33
    Utkání se již spíše dohrává, ani jeden z celků se do žádných zběsilých ofenzivních akcí nepouští.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Sport není vždy spravedlivý, což se potvrdilo i v tomto duelu. Viťaz většinu utkání lepším celkem, ovšem náskok si vypracovat nedokázal. Atlant naopak prokázal vynikající produktivitu a ve třetí části rozhodl o svém vítězství. Prosadil se Matthew Gilroy. Taraťuchinův gól do prázdné branky byl již pouze definitivní pojistkou. Atlant zdolal Viťaz 4:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 32:21
     
    Československá stopa

    Roman Horák (CEC) 0+0, čas na ledě: 16:51, 2 střely
    Robert Kousal (CEC) 0+0, čas na ledě: 17:08, 2 střely (17:14:09)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 26. Mamin (Vyglazov), 27. Soloduchin (Kučerjavenko, Seleznjov) – 16. Levickij (Taraťuchin), 37. Levickij (Gilroy, Tjuljapkin), 51. Gilroy, 59. Taraťuchin (Gilroy, Sošnikov)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Lisutin (Sateri) – Porseland, Grebeškov, Golovkov, Seleznjov, Semjonov, Kudinov, Vaščenko – Horák, Kousal, Kempe – Koroljov, Kučerjavenko, Soloduchin – Šitikov, Afinogenov, Jakubov – Mamin, Cyganov, Vyglazov, Makarenko
    Atlant Moskevská oblast: Engren (Artěmjev) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Sorokin, Tjuljapkin, Jarullin, Mironov – Černov, Bodrov, Šmeljov – Jašin, Sošnikov, Junkov – Kozlov, Levickij, Taraťuchin – Chlopotov, Voronin, Šjafotdinov, Aljošin

    Rozhodčí: Bukin, Komarov – Maťjuša, Petrov

    Diváci: 4500
    bahis siteleri