Japonsko – Švýcarsko 2:3 (0:1 po s.n.) | Kanada – Rusko 3:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 0:3 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Rusko
Neděle 11.01.2015, 21:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zhruba za dvě hodinky startuje v Harborcenter utkání mezi Spojenými státy a Českou republikou o druhé místo ve finále! Z Harborcenter v Buffalu se vám znovu přihlásí Petr Dejnožka! (22:59:57)
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Kanada – 13 (51)
    Rusko – 10 (18)
     
    Nejlepším hráčem utkání z ruské strany je pochopitelně Valeria Tarakanovová, která dnes dostala tři branky, ale zároveň pochytala další 48 kanadských střel! Na straně Kanady je odměněna Shae Labbeová, jež si v dnešním duelu připsala vítěznou branku, ke které přidala jednu asistenci. Nyní si vychutnáme kanadskou hymnu.
     
    Historie se v prvním semifinále nepřepisovala. Rusky nedokázaly vyzrát na kanadskou osmnáctku a čeká je pouze boj o bronzové medaile. Nicméně musíme uznat, že šancí na to měly dostatek. Kanaďanky však po zásluze postupují do finále, o jejich soupeři se rozhodne hned v následujícím zápase.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Puk za ruskou brankou, utkání se již v poklidu dohraje...
     
    59:07
    O spokojenosti ruského týmu s výsledkem svědčí i fakt, že si hlavní trenér nevyžádal oddechový čas a nezkusil ani hru bez brankáře. V semifinále trochu škoda, myslím.
     
    59:06
    Kadirovová šikovně zasekla vznikající akci, jen škoda, že jí střela nevyšla podle představ.
     
    58:46
    Kanaďanka Hartová nahazuje kotouč do obranné třetiny soupeře.
     
    58:22
    Rusko se snaží alespoň o usazení v útočné třetině, zatím mu to ale příliš nevychází. Javorové listy mají utkání v poklidu ve svých rukou.
     
    57:23
    Rachimovová hrubě namazala na hokejky kanadských, ty jí však stejnou milosrdností vše oplatily.
     
    56:50
    Po dalším zákorku Tarakanovové, dnes již v pořadí osmačtyřicátém, se bude vhazovat po pravici ruské brankářky.
     
    56:07
    Kadirovové již dochází nervy, po další neúspěšném útoku naprosto zbytečně sekla přes ruku Matteauovou, pochopitelně mimo zrak hlavního rozhodčího.
     
    55:21
    Do konce zbývá necelých pět minut, najde Rusko ještě fyzické a psychické síly na obrat?
     
    54:31
    Tseová nahodila ještě před červenou čarou a způsobila zakázané uvolnění Kanady. Alespoň se jí podařilo proklouznout čárovým sudím na střídačku a poslat na led kapitánku Hartovou.
     
    53:55
    Rusko se stále nemůže vymanit ze své obranné třetiny. To všechno ve chvíli, kdy by ono samo mělo útočit.
     
    53:11
    Nahození naslepo od Gebhardové mohlo udělat na brankovišti Ruska paseku, nakonec to ale pro sbornou dobře dopadlo. Rusky následně odpalují kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    52:15
    Kapitánka Anna Šochinová mohla vrátit Rusky zpět do hry, na mezikruží měla spoustu času na zakončení! Nakonec ale kanadskou klec nedokázala trefit!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 16. Gebhardová (Agnewová), 34. Labbeová (Giguereová, Potomaková), 47. Potomaková (Labbeová) – 2. Kadirovová (Faljachovová)


    Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Suchardaová, Tseová, Huntová, Matteauová, Eastwoodová, Pozzebonová, Hartová "C" – Giguereová, Labbeová, Potomaková – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Gebhardová, Coganová, Agnewová – Quarantaová, Highamová, McGillová – Fieldová. Trenérka: Cassie Turnerová.
    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Pirogová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Čisťjakovová, Lobovová, Gamovová – Korotkichová, Šochinová (C), Štarjovová – Kanajevová, Rachimovová, Bolgarevová – Kadirová, Faljachovová, Dorofejevová – Gimazetdinová, Lichačevová, Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Glennová (USA) – Pagonová (Slovinsko), Spresserová (USA)
    bahis siteleri