Wolfsburg – Hertha 2:0 (kon.) | Hamburg – Frankfurt 0:0 (kon.) | W. Brémy – Ingolstadt 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Darmstadt – Bayern 0:3 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 19.09.2015, 15:30 • RheinEnergieStadion, Köln • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! 1. FC Köln dokázal navázat na dobrý začátek sezóny, a v dnešním utkání porazil Borussii Mönchengladbach 1:0 !

    První poločas bohužel nenabídl žádnou atraktivní fotbalovou podívanou. Aktivně začal hostující Gladbach, nicméně první příležitost měl Kolín, jenže Risse pálil z pravé strany nad branku. V 18. minutě dostal do vápna zajímavou přihrávku Bittencourt, nicméně Sommer výborně vyběhl, a mladého Němce do zakončení nepustil. Třetí příležitost domácího celku měl Osako, který však Sommera nepřekonal.

    Druhý poločas začal aktivněji Kolín, nicméně následně se hra vyrovnala. V 64. minutě přišel konečně první gól! Bittencourt poslal do vápna krásný centr, na který si naskočil Anthony Modeste, a poslal míč přesně k tyči! V 72. minutě přišla velká šance hostujícího celku, nicméně proti zakončení Brouwerse skvěle zasáhl Timo Horn!

    Kolín se dnešní výhrou posunul již na čtvrtou pozici, na svém kontě má deset bodů. Na zatím stoprocentní Bayern ztrácí pět bodů. Za to Gladbach je po páté porážce stále na dně tabulky!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:27:52)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Kolín však zvládá závěr utkání velmi dobře takticky, fanoušci v RheinEnergieStadion navíc na poslední dvě minuty povstali, aby svým hráčům poděkovali za odvedený výkon.
     
    90
    Na trávníku zůstal ležet stoper Dominique Heintz, který se však po chvilce zvedl, a hra může pokračovat. Hlavní rozhodčí nastavuje pouze dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Kolín je již hluboko zatažený na vlastní polovině, a momentálně má Gladbach velký tlak. Oscar Wendt poslal do vápna ostrý centr, který však zachytil Timo Horn!
     
    88
    Domácí kouč Peter Stöger provádí dvě minuty před koncem základní hrací doby poslední střídání. Ze hřiště odchází japonský útočník Osako, kterého nahrazuje na poslední minuty Zoller.
     
    87
    Výbornou práci odvedl na hrotu Anthony Modeste, který svedl těžký souboj s Brouwersem, nicméně míč vybojoval, a následně poslal míč Jojićovi. Srbský záložník míč vracel za obranu pro Modesteho, avšak u míče byl rychleji Yann Sommer.
     
    85
    Granit Xhaka to tentokrát nemyslel vůbec zle, po elegantní otočce ve středu hřiště hledal za obranou jednoho z dvojice Drmić – Hrgota. Ani jeden však do náběhu nešel, a míč skončil u brankáře Horna.
     
    84
    Tony Jantschke předvedl další zajímavý průnik po postranní čáře. Na pravé straně mu Hector dal dostatek prostoru, a německý obránce hledal ve vápně Schulze. Jeho centr však stáhl ze vzduchu Timo Horn!
     
    83
    Tony Jantschke postupoval po pravé straně. Následnou přihrávkou se pokoušel najít Raffaela, ten byl však schovaný za obránce. Hru následně přerušil hvizd rozhodčího po nedovoleném zákroku Hrgoty.
     
    82
    Nico Schulz stihl přihrávku od Hahna zachytit na hrací ploše. Jeho následná přihrávka směřovala na Oscara Wendta, který neodcentroval, raději poslal míč do středu, a Borussia pokračuje v kombinaci.
     
    80
    Na levé straně se Jonas Hector inspiroval od svého spoluhráče, a na Hahna vytáhl rovněž jesličky. Německý středopolař, po vzoru Wendta, poslal Hectora rovněž k zemi. Jediný rozdíl byl, že Hahn žlutou nedostal ...
     
    79
    Rozehrávky se ujal Miloš Jojić, který poslal do vápna nadýchaný centr. Na tyči číhal Gerhardt, který se také k míči dostal. Jeho hlavička však mířila vysoko nad branku.
     
    78
    Na pravé straně předvedl krásné sólo domácí Gerhardt, který nasadil jesličky Wendtovi, a postupoval do vápna. Ještě před ním ho však poslal k zemi právě švédský obránce, který dostává žlutou kartu!
     
    78
    Hned po střídání Kolín velmi rychle rozehrál, a zakombinoval na útočné polovině. Skvělou přihrávku na hranici vápna dostal Anthony Modeste, který vypálil. Jeho rána však letěla pouze do míst, kde se nacházel Yann Sommer.

    Jan Havlovic

    Branky: 64. Modeste (Bittencourt)

    Karty:   23. Xhaka (MNC), 70. T. Hazard (MNC), 78. Wendt (MNC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:0.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Olkowski, F. Sørensen, Heintz, Hector – Risse, Vogt (46. Jojić), Lehmann, Bittencourt (77. Gerhardt) – Modeste, Osako (88. Zoller).
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Jojić, Zoller, Hosiner, Švento, Gerhardt.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Brouwers, Christensen, Wendt – Traoré (71. N. Schulz), Dahoud (76. Hrgota), Xhaka, T. Hazard (71. Hahn) – Raffael, Drmić.
    Náhradníci: Sippel – Nordtveit, Stindl, N. Schulz, Korb, Hahn, Hrgota.
    bahis siteleri