Sturm Graz – Austria 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Salzburg 1:1 (kon.) | Ried – Rheindorf Altach 2:0 (kon.)
Grödig – Mattersburg 1:1 (kon.)
konec
SV Grödig
1:1 (1:1)
SV BauWelt Koch Mattersburg
Sobota 19.09.2015, 18:30 • Untersberg-Arena, Grödig • Rakouská Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že SV Grödig se rozešel s SV Mattersburgem smírně 1:1, když oba góly padly v prvním poločase, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:31:25)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1.
    Střely na branku: 6-5.
    Zásahy gólmanů: 4-5.
    Zblokované střely: 4-0.
    Střely mimo: 9-7.
    Ofsajdy: 2-1.
    Rohy: 8-5.
    Fauly: 18-13.
    Držení míče: 41% – 59%.
    Žluté karty: 3-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    Zápas je u konce a oba dva góly jsme viděli v prvním dějství. V páté minutě se po rohu prosadil Roman Wallner. Hosté poté mohli srovnat, ale Höller pěknou střelou mířil těsně vedle. Devět minut před pauzou vyrovnal stav zápasu Karim Onisiwo, který se obtočil kolem tří hráčů a zavěsil pod břevno. Hned poté se po chybě hostí mohl prosadit znovu Wallner, ale těsně minul tyčku. Maksimenko v závěru nepovedeným centrem trefil břevno branky domácích.

    Ve druhém poločase jsme viděli také hezké šance. Hned v úvodu zlikvidoval Kuster stoprocentní šanci Venutovi. Domácí se tlačili za třemi body, Brauer těsně minul zařízení a Sulimani v dobré šanci z první minul. V závěru jsme viděli ještě dvě šance na obou stranách, nejprve Onisiwa zblízka vychytal skvělým zákrokem Schlager a poté zřejmě nejlepší muž na place Roman Wallner křižnou střelou těsně minul vzdálenější tyč. Oba týmy se tak rozešli smírně 1:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Uvidíme poslední centrovaný míč do vápna Grödigu.
     
    90+3
    U levé strany kousek za půlkou fauloval Sulimani útočníka Onisiwa, jemuž řádně rozhodil krok, a aby to bylo potvrzené, Schütz jej povalil na zem úplně.
     
    90+2
    Wallner hraje opravdu skvěle. Na půlce poblíž střídaček se obtočil kolem Vitalijse Maksimenka, který jej sumo chvatem povalil na zem. Karta na sebe nenechala dlouho čekat.
     
    90
    Kdo jiný si mohl naběhnout s míčem do vápna a vystřelit než Roman Wallner. Svým křižným pokusem jen těsně míjí pravou tyčku branky Kustera, jenž se za balonem pouze ohlédl.
     
    89
    Domácí dostanou slibnou šanci. Dnes skvěle hrající Wallner si povodil u pravé strany vápna dva obránce a poté se hodlal přejít i přes Thorstena Wallnera, který jej fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    88
    Vzrušení v ochozech DAS.GOLDBERGu je zbytečné, protože Wallnerovi je máván ofsajd. Při opakovaném záznamu je však vidět, že si domácí útočník naběhl na míč v době, kdy byl poslední hráč hostí přesně na jeho úrovni.
     
    87
    V posledních minutách jsou mnohem aktivnější hosté, kterým by případné tři body hodně pomohli k dotáhnutí se na soupeře před sebou.
     
    86
    Derflinger fauloval Jana a Mattersburg bude moci opět útočit.
     
    84
    Do vedení se mohli dostat hráči Mattersburgu. Karim Onisiwo si krásně povodil tři hráče a pravačkou se neúspěšně pokusil obstřelit Schlagera. Ten míč vyrazil před sebe, kde jej Farkas posunul na vápno pro Jana, který se k míči nedostal. Balon si nakonec našel Alois Höller a po střele vnějším nártem míjí těsně pravou tyčku branky.
     
    82
    Po centru Schütze zkoušel z pravé strany ve vápně vystřelit Wallner, ale druhý gól nepřidal, minul levou tyč.
     
    82
    Hráči v bílomodrém napadají rozehrávku svého soupeře a vypadá to, že se ještě chtějí poprat o plný bodový zisk.
     
    81
    Daleko od branky domácí rozhodně nebyli. Z pravé strany přiletěl do vápna přesný centr na Christiana Derflingera, který si našel prostor přesně mezi stoperskou dvojicí Mattersburgu, ale z první zamířil v nelehké pozici metr nad horní tyč.
     
    80
    Akce Grödigu skončila poblíž velkého vápna, kde Maksimenko vystavil stopku kombinujícímu Rasnerovi.
     
    79
    Následný roh hostí po zákroku Kainze nepřinesl nic vážného, Strauss vyskočil nejvýše a posílá spoluhráče na zteč branky Kustera.

    Tomáš Lysý

    Branky: 5. Wallner – 36. Onisiwo

    Karty:   15. Djurić (GRD), 27. Pichler (GRD) – 89. Mahrer (MTT), 90+2. Maksimenko (MTT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    SV Grödig: Schlager – Strobl, Pichler, Strauss, Kainz – Rasner, Brauer – Denner, Djurić, Venuto – Wallner. Trenér: Peter Schöttel
    Náhradníci: Swete – Itter, Schütz, Derflinger, Völkl, Sulimani, Kerschbaum

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Jano, Malić, Höller, Maksimenko – Sprangler, Mahrer – Farkas, Perlak, Onisiwo – Pink. Trenér: Ivica Vastić
    Náhradníci: Borenitsch – Templ, Erhardt, Rath, Grgić, Lechner

    Rozhodčí: Schüttengruber – Winkler, Steinacher – Kijas
    thejrc.org