Waasland-Beveren – Gent 1:3 (kon.) | Mechelen – Charleroi 0:1 (kon.) | Mouscron – Oostende 2:2 (kon.)
Standard – Leuven 2:2 (kon.)
konec
YR KV Mechelen
0:1 (0:0)
Sporting Charleroi
Sobota 26.09.2015, 20:00 • Argos Oil Stadion Achter de Kazerne, Mechelen • Belgická Jupiler Pro League • 9. kolo
     
    SPORTING CHARLEROI
    Charleroi se v loňské sezóně velmi dařilo, a obsadilo skvělou šestou pozici. Ve skupině o titul se však Sportingu příliš nedaříilo, a z páté pozice postoupil do finále play-off o Evropskou ligu. V něm porazil právě Mechelen, a postoupil do do druhého předkola.

    Do Evropské ligy se však belgický celek nakonec neprobojoval. Nejdříve porazil Beitar Jerusalem 5:1 a 4:1, nicméně v dalším předkole narazil na ukrajinský Luhansk, který postoupil po výsledcích 2:0 a 3:0! Ani Charleroi se v letošní sezóně příliš nedaří. Momentálně se nachází až na 13. místě, a na svém kontě má osm bodů. V posledním utkání Sporting přivítal doma Anderlecht, se kterým remízoval 1:1!
     
    YR KV MECHELEN
    Mechlen zažil v loňském roce povedenou sezónu. Po základní části se umístil na slušném devátém místě. Následně vyhrál skupinu o postupu do play-off o Evropskou ligu. V semifinále porazil Lokeren, avšak ve finále prohrál právě s Charleroi, a bylo jasné, že do poharové Evropy se tuto sezóně nepovídá.

    V právě probíhající sezóně se však Mechelenu vůbec nedaří. Momentálně se nachází až na dvanácté pozici se ziiskem osmi bodů, navíc skóre 11:17 také nevypadá příliš dobře. V posledním zápase se však YR podařilo napravit porážku 1:3 z Genku, a v domácím prostředí porazili svěřenci trenéra Jankoviće Bruxelles 1:0!
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkách! Belgická Jupiler Pro League o tomto víkendu pokračuje svým devátým kolem. My se společně zaměříme na souboj YR KV Mechelenu proti Sportingu Charleroi. Úvodní výkop je naplánován v 20:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    YR KV Mechelen: Gillet – Paulussen, De Witte, Cocalić, Kosanović – CIssé, Rits – Wolski – Claes, Verdier, Veselinović
    Náhradníci: Volkov, De Petter, Naessens, Van Damme, Vanlerberghe, Coosemans, Hanni

    Sporting Charleroi: Penneteau – Javi Martos, Marinos, N´Ganga, Willems – Saglik, Marcq, Baby – Pollet, N´Dongala – Perbet
    Náhradníci: Zajkov, Stevance, Clinton Mata, Gálvez López, Geraerts, Dessoleil, Mandanda

    Rozhodčí: Delferiere – De Neve, Warnoux (vš. Belgie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned v úvodu utkání měl domácí celek k dipozici zajímavou standardní situaci. Rozehrávky se ujal Wolski, nicméně jeho centr neznamenal pro branku Penneteaua žádné nebezpečí.
     
    3
    Domácí celek kombinoval na vlastní polovině. Následně se stoper De Witte pokoušel dostat míč na hrot, kam si nabíhal Veselinović. Srbský útočník se však k míči nedostal.
     
    5
    Hostující Sporting zklidnil hru na vlastní polovině pomalou kombinací. Následně se míč přesunul na levou stranu, kam si naběhl hostující Baby, ten však míč neudržel.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Paullussen (YR KV Mechelen).
     
    7
    Do vápna hostujícího celku poslal z levé strany zajímavý centr domácí Paulussen, nicméně hlavička Veselinoviće nebyla přesná.
     
    9
    Mechelen je zatím v úvodu utkání aktivní, nicméně do zakončení se ještě nedostal!
     
    10
    Mechelen zahrával zajímavou strandardní situaci, které se ujal Wolski. Jeho centr však nebyl příliš přesný, a nikdo z domácích se k hlavičce nedostal.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Marcq (Sporting Charleroi).
     
    12
    Na pravé straně kombinoval Claes s obránce Paulussenem, nicméně velmi dobrá obrana Sportingu oba vytlačila zpět na vlastní polovinu.
     
    14
    Po delší době se dostal do kombinace na útočné polovině také Sporting, nicméně obrana Mechelenu zafungovala dobře, a dostala míč zpátky na polovinu hostů.
     
    15
    Na levé straně měl hodně prostoru hostující N´Dongala, který odcentroval. Ve vápně však centr odvrátil obránce Paulussen an rohový kop.
     
    16
    Rohového kopu se ujal středopolař Saglik, jehož centr však obrana hostujícího celku odvrátila.
     
    18
    Domácí středopolař Rits to zkusil z hodně velké dálky, avšak jeho rána byla nepřesná, a následuje odkop od branky.
     
    19
    Domácí YR kontroluje hru na vlastní polovině, a postupně se dostává i na útočnou polovinu. I Sporting však zatím pracuje v obranné práci velmi dobře.
     
    20
    Cissé našel ve středu hřiště naběhnutého Claese, který se pokoušel rychlou kličkou projít do úniku, nicméně stoper Marinos si počínal velmi dobře.
     
    22
    Kombinace Sportingu na útočné polovině nebyla přesná, a přihrávku Saglika vystihl ve středu hřiště Rits. Mechelen tak míří vpřed!
     
    23
    Na trávníku zůstal ležet domácí Marinos, kterého velmi tvrdě dohrál domácí Wolski. Hostující obránce je právě ošetřován!
     
    26
    Douhý nákop domácího brankáře Gilleta našel na útočné polovině Wolskiho, nicméně ten nedokázal udržet míč, a kombinuje Sporting.
     
    27
    Sporting se však dopředu nikterak nehnal, a kombinoval na vlastní polovině. Následně se však rozhodl pro dlouhý nákop Javi Martos, který však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    28
    Na levou stranu dostal přihrávku hostující Pollet, který si míč zpracoval, a poslal centr do vápna. Brankář Gillet však šel ven z branky, a míč chytil.
     
    30
    Mechelen byl v sympatické kombinaci na útočné polovině, nicméně akci uspěchal domácí Claes, který se rozhodl pro střelu z hodně velké dálky. Ta mířila vysoko nad branku!
     
    31
    Hostující Perbet posílal chytrou přihrávku do úniku na Babyho. Před senegalským útočníkem však stihl míč odehrál domácí De Witte.
     
    34
    Teď jsem viděli první větší příležitosti hostujícího celku! Po sympatické kombinaci Perbeta s Polletem se míč dostal na levou stranu k Babymu, který se obtočil, a vystřelil na zadní tyč! Jeho střelu však zablokoval jeden z obránců!
    34. Střela Babyho byla zablokovaná
     
    35
    Na druhé straně zase předvedl pěknou kličku domácí Veselinović, který následně vypálil. Jeho střelu však zblokoval obránce na rohový kop.
     
    36
    Exkuce rohového kopu Mechelenu se ujal středopolař Wolski, jehož centr spadl na hranici malého vápna. Pohotový N´Dongala odkopl míč do zámezí.
     
    37
    Velmi slibně rozjetou akci Mechelenu bohužel "zazdil" domácí Verdier, který zbytečně udělal kličku do středu, a čistě byl obrán o míč Polletem.
     
    38
    Tentokrát odvedl dobrou práci na pravé stran N´Dongala, který se vrátil pomoci své obraně. Jeho skvělý obranný skluz vyšel, a následně byl Kosanovićem faulovaný.
     
    40
    Mechelenu se v posledních minutách kombinace na útočné polovině opravdu nedaří. Tentokrát ztratil míč na pravé straně Wolski.
     
    41
    Velmi dobrý obranný zákrok předvedl stoper De Witte, který následně dokázal dostat míč na Claese, který mohl zamířit vpřed. Jeho přihrávka na Verdiera však přesná nebyla.
     
    42
    Na pravou stranu dostal povedenou přihrávku domácí Paulussen, který však z centrem váhal, a následně jeho pokus zablokoval hostující Willems.
     
    43
    Mechelen pokračoval ve svém útoku a dokonce vybojoval rohový kop. Exekuce se ujal Rits, jehož centr však ve středu vápna propadl k Saglikovi, který míč odkopl do bezpečí.
     
    44
    Na trávníku zůstal ležet domácí Veselinović, který si ublížil v souboji s Javi Martosem. Po chvilce se však srbský útočník zvedl a pokračuje ve hře.
     
    45+1
    N´Ganga dostal míč do vápna na Saglika, který neváhal, a pohotově vypálil. Jeho ránu však dokázal brankář Gillet vyrazit nad břevno!
     
    45+2
    Rozehrávky následného rohového kopu se ujal Marcq, kterému se však centr příliš nepovedl, a obrana Mechelenu se dokázal ubránit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas toho na Argos Oil Stadion Achter de Kazerne příliš zajímavého nenabídl. Vlastně jedinou zajímavou šanci měl ve 34. minutě hostující Baby, jehož rána však byla zablokovaná. Hra je velmi vyrovnaná, a na branku zatím marně čekáme.

    Druhý poločas začne přibližně v 21:04!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Aktivní Baby se dostal k míči na pravé straně, přešel přes Kosanoviće, a poslal centr před branku Gilleta. Domácí obrana však míč odhlavičkovala.
     
    48
    Mechelen se usadil na útočné polovině, nicméně kombinace mezi Cissém a Wolskim nebyla přesná, a míč skončil v zámezí.
     
    49
    Mechelen však míč velmi rychle získal zpátky. Ve středu hřiště dostal hodně prostoru středopolař Wolski, který vypálil. Jeho povedená přízemní střela však proletěla těsně mimo!
     
    50
    Na druhé straně odpověděl hostující Perbet, který si udělal prostor před bránícím Cocalićem. Jeho střela však Gilleta nepřekvapila!
     
    52
    Na polovině hřiště zpracoval nepřesnou přihrávku Ritse hostující Marcq, který však svou zpětnou přihrávku k brankáři neposlal přesně, a poslal míč do zámezí.
     
    53
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Wolski, přichází Hanni.
     
    54
    Exekuce rohového kopu se ujal domácí Cissé, jehož centr však nikoho z hráčů Mechelenu ve vápně nenašel. Obrana Charleoroi dokázala centr odvrátit.
     
    55
    V pravém rohu na polovině Mechelenu se provinil útočným faulem hostující Marinos, který poslal k zemi Verdiera, ten odvedl skvělou obranou práci.
     
    56
    Zajímavý protiútoku Sportingu táhl po levé straně Saglik, který poslal přihrávku před branku, kde se však zakončení nepovedlo Perbetovi. Na zadní tyči číhal ještě N´Dongala, k tomu se však míč nedostal, neboť stoper De Witte centr odvrátil na rohový kop!
    56. Povedený protiútoku hostujícího celku
     
    57
    Z rohových kopů se však oběma týmům dnes vůbec nedaří. Ten poslední rozehrál Marcq, jehož centr nebyl povedený, a míč skončil v náruči Penneteaua.
     
    59
    Sporting je v posledních minutách velmi aktivní, nicméně do vedení se zatím nedokázal dostat. Pokud však chce Mechelen pomýšlet na body, měl by být aktivnější.
     
    60
    Domácí Paulussen odkopával míč z hranice vápna, po odehrání ho však tvrdě dohrál hostující Saglik. Belgický obránce chvilku ležel na trávníku, následně se však zvedl, a vypadá to, že bude pokračovat.
     
    62
    Při rozehráce se dostal pod tlak stoper Marinos, který odkopem našel za obranou Polleta. Belgický útočník však svůj únik nedokázal dovést do úspěšného úniku.
     
    63
    Pollet však dokázal vybojovat rohový kop. Rozehrávky se ujal středopolař Marcq, který svým centrem hledal ve vápně Marinose, ten se však k hlavičce nedostal.
     
    65
    Po levé straně se pokoušel projít hostující Javi Martos, nicméně jeho postup zastavil skvělým obranným zákrokem De Witte. Sporting bude vhazovat.
     
    66
    Ze střední vzdálenosti vypálil hostující Marinos, který si naběhl na přihrávku od Saglika. Jeho rána byla velmi povedená, a o orazítkovala břevno!
     
    67
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Hostující celek jde do zcela zaslouženého vedení! Mechelen je ve druhém poločase hodně pasivní, a přichází zasloužený trest! Ve středu hřiště se dostal k míči Pollet, který pěkně roztáhl hru do levé strany, kde se nacházel JÉRÉMY PERBET, jehož rána krásně zaplavala do růžku branky!
    67. Jérémy PERBET - 0:1
     
    68
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Verdier, přichází Naessens.
     
    70
    Mechelen je po obdržené brance pochopitelně aktivnější, nicméně obrana Sportingu pracuje po celý průběh dnešního utkání velmi dobře.
     
    71
    Na trávníku zůstal ležet hostující obránce Javi Martos, který se zranil po souboji s De Witte. Martos po ošetření odešel za postranní čáru, a uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat.
     
    73
    Aktivní Sporting pokračoval v kombinaci na útočné polovině. Do zakončení se dostal hostující Saglik, který však mířil nad branku, a domácí celek stále žije!
     
    75
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Cissé, přichází Vanlerberghe.
     
    76
    Teď se předvedl hodně tvrdým zákrokem hostující Willems, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Claese. Následuje zajímavá standardní situace pro Mechelen!
     
    77
    Rozehrávky se ujal Verdier, kterému se však centr příliš nepovedl. Obrana Sportingu si s vysokým centrem dokázala poradit!
     
    78
    Na druhé straně se dostal do úniku po pravé straně N´Dongala, kterému však klička nevyšla, a míč zůstal ležet ve vápně. Hostující záložník se pokoušel dostat k míči zpět, při tom však fauloval Paulussena.
     
    79
    Domácí fanoušci se již radovali z vyrovnávacího gólu, nicméně domácí Naessens se v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení, což potvrdily opakované záběry!
    79. Naessens se nacházel v ofsajdu
     
    79
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Saglik, přichází Geraerts.
     
    81
    Mechelen je v posledních minutách velmi aktivní, nicméně vyrovnat se mu zatím nepodařilo. Domácí celek má však ještě deset minut!
     
    82
    Na útočné polovině se do kombinace dostal domácí Rits s Verdierem. Do zakončení se dostal druhý jmenovaný, nicméně jeho zakončení mířilo mimo.
     
    84
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Pollet, přichází Stevance.
     
    86
    O zajímavou přihrávku za obranou se pokoušel domácí stoper De Witte, který hledal naběhlého Veselinoviće. Srbský útočník však věděl, že nemá šanci, míč stihnout, a tak náběh vypustil.
     
    87
    Hostující celek se pochopitelně v závěru utkání nikam nežene, a brankář Penneteau si s rozehrávkou dává na čas!
     
    88
    Na pravé straně se dokázal uvolnit aktivní obránce Paulassen, který se pokoušel dostat míč do vápna na Claese. Belgický záložník se však do zakončení nedostal.
     
    89
    Ve vápně Mechelenu dostal do slibné pozice přihrávku hostující Perbet, avšak zakončení mu vůbec nevyšlo.
     
    90
    Koncovka domácího celku je v tomto utkání opravdu zoufalá. Na pravé straně se uvolnil obránce De Witte, který následně poslal centr do vápna, ten však našel pouze rukavice Penneteaua.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Mechelen se opět pokoušel o kombinaci na útočné polovině, avšak centr Cissého nebyl přesný, a u míče je opět brankář Penneteau.
     
    90+3
    Do obrovské příležitosti se dostal hostující N´Dongala, který postupoval zcela osamocený na brankáře Gilleta. Jeho střela však mířilo mimo!
    90+3. N´Dongala mohl rozhodnout
     
    90+3
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Perbet, přichází Dessoleil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! YR KV Mechelen předvedl hodně špatný výkon, a v domácím prostředí podlehl Sportingu Charleroi 0:1 !

    První poločas toho na Argos Oil Stadion Achter de Kazerne příliš zajímavého nenabídl. Vlastně jedinou zajímavou šanci měl ve 34. minutě hostující Baby, jehož rána však byla zablokovaná.

    Ve druhém poločase jsme viděli lepší hru hlavně ze strany hostujícího celku. V 67. minutě vstřelil první branku utkání hostující Jérémy Perbet, který tak rozhodl o vítězství hostujícího celku!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:54:55)

    Jan Havlovic

    Branky: 67. Perbet

    Karty:   6. Paullussen (MEC) – 10. Marcq (CHL)


    YR KV Mechelen: Gillet – Paulussen, De Witte, Cocalić, Kosanović – CIssé, Rits – Wolski – Claes, Verdier, Veselinović
    Náhradníci: Volkov, De Petter, Naessens, Van Damme, Vanlerberghe, Coosemans, Hanni

    Sporting Charleroi: Penneteau – Javi Martos, Marinos, N´Ganga, Willems – Saglik, Marcq, Baby – Pollet, N´Dongala – Perbet
    Náhradníci: Zajkov, Stevance, Clinton Mata, Gálvez López, Geraerts, Dessoleil, Mandanda

    Rozhodčí: Delferiere – De Neve, Warnoux (vš. Belgie)
    bahis siteleri