Chabarovsk – Soči 1:0 (kon.) | Vladivostok – Jaroslavl 0:3 (kon.) | Novokuzněck – Kazaň 3:4 (0:1 po s.n.)
Novosibirsk – Toljatti 5:4 (3:1 po s.n.) | CSKA Moskva – Jokerit 5:2 (kon.) | Čerepovec – Chanty-Mansijsk 3:0 (kon.)
Spartak Moskva – Riga 3:2 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 27.09.2015, 16:00 • Sports-Concerts Hall Almaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Čerepovci se absolutně nedaří a v Západní konferenci je dokonce vůbec nejhorším týmem, Chanty-Mansijsksi naopak vede až překvapivě dobře a ve Východní konferenci je čtvrtý. I tak se dá ale očekávat vyrovnaný zápas.
     
    Domácí nasbírali během pětidenní přestávky síly a hodlají napravit poslední dva venkovní nezdary v Kazani a na Spartaku Moskva. Hosté naopak mají nyní náročnější program, naposledy padli ostudně v Nižném Novgorodu 0:6. Fyzicky na tom budou rozhodně hůře než soupeř.
     
    V Severstalu, vedeném trenérem Václavem Sýkorou, by mohlo pomoci české trio Miloslav Blaťák, Ondřej Němec a brankář Jakub Štěpánek. Jugra na soupisce nemá žádného Čecha, ostatně vlastně ani žádného cizince.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Magarilov) – Karlsson, Koněv, Stasenko, Blaťák, Kudako, Šefer, Lukin – Kagarlickij, Mons, Černov – Trubačjov, Trunjov, Bučněvič – Berdnikov, Nikoncev, Monachov – Skorochodov, Vovčenko, Vicharev – Kovyršin

    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Fokin) – Ugolnikov, Želdakov, Vasilčenko, Pogorišnyj, Kalašnikov, Djakov, Seleznjov – Panov, Bortnikov, Gusev – Michnov, Volkov, Ivanov – Jašin, Čibisov, Taratuchin – Jacenko, Varfolomejev, Medveděv

    Rozhodčí: Lavrentjev, Naumov – Ivanov, Něstěrov.
     
    Stadionem už zní ruská hymna. Zanedlouho by mělo utkání započít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:03
    Zatím bez většího vzrušení. Čerepovec i Chanty-Mansijsk vstoupily do utkání hodně vlažně.
     
    02:32
    Štěpánek ani Gelašvili se zatím nemuseli potit při žádných složitějších situacích. Zatím se oba týmy spíše rozehřívají.
     
    03:16
    Hra je několikrát přerušovaná. Opravdu zatím nevidíme příliš atraktivní hokej.
     
    05:00
    Máme za sebou prvních pět minut utkání. Žádného gólu, žádného vyloučení, ba žádné zajímavé situace jsme se nedočkali. Snad nám oba celky nabídnou něco, co by stálo za zmínku.
     
    06:30
    Máme tu první reklamní přestávku. Začátek tohoto střetnutí se zatím odehrává naprosto v poklidu.
     
    08:36
    Skoro polovina této třetiny je za námi. Štěpánek i Gelašvili si zatím připsali jen pár zákroků.
     
    09:57
    Ani po deseti minutách se nám zatím stav utkání nezměnil. O něco aktivnější jsou přece jenom domácí, třeba Mons už Gelašviliho prověřil hned dvakrát. První pětka Severstalu je zatím pro soupeře nejnebezpečnější.
     
    10:12
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal nakonec prolomil branku Gelašviliho na sklonku druhé poloviny prvního dějství. Gól si na své konto připsal JEVGENIJ MONS a přišel k němu tak trošku náhodou. Hostující defenzíva si nerozuměla se svým gólmanem, který se ocitl za brankou, puku se zmocnil Kagarlickij, jenž ho ihned přihrával na svého spoluhráče a ten pálil do naprosto odkryté svatyně. Obrovská hrubice hostů! Asistence: Dmitrij Kagarlickij.
    10:12 Jevgenij MONS - 1:0
     
    12:02
    I nadále je Severstal aktivnějším celkem, co se týče hry směrem dopředu. Gelašvili musel čelit už deseti střelám na branku, zatímco Štěpánek pouze třem.
     
    12:53
    Na pořadu je tu další reklamní přestávka. Jugra zatím o svém čtvrtém místě ve Východní konferenci moc nepřesvědčuje. Domácí velmi dobře brání.
     
    15:00
    Pět minut do konce třetiny. Dočkáme se ještě nějaké změny stavu?
     
    17:31
    Máme tu první vyloučení. Dvě minuty obdržel za držení Pogorišnyj (JUG).
     
    19:31
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:43
    Jugra nemohla pokračovat dál ve hře, rozhodčí si totiž všimli ofsajdu. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    22:23
    Monachov dostal pěknou přihrávku na levou stranu, zakončení mu ovšem nevyšlo ideálně. Trefil totiž jen výstroj připraveného Gelašviliho.
     
    22:42
    I nadále Severstal tlačí na svého soupeře. Teď se Vicharev snažil dorážet před Gelašvilim střelu od modré čáry, hostující gólman ale puk pokryl.
     
    23:09
    Černov se vydal o útoku a ze středu pole se snažil pálit bekhendem. Jeho pokus byl ale hostující defenzívou zablokovaný.
     
    23:55
    Kagarlickij se chopil puku po mizerné rozehrávce Jugry. Snažil se ho ještě posunout dopředu na svého spoluhráče, ovšem bez většího úspěchu.
     
    25:00
    Čerepovec se žene za druhým vstřeleným gólem, Chanty-Mansijsk se prozatím jen brání. Hosté jsou i vtuhle chvíli horším týmem.
     
    25:42
    Před Gelašvilim bylo pořádně rušno! Skrumáž nakonec v další branku nevyústila, například Monachov nebyl schopný puk dorazit. Hostující gólman je neustále v pohotovosti.
     
    26:34
    První reklamní přestávka tohoto dějství. Možná že Chanty-Mansijsku pomůže zmobilizovat síly. Měl by přece jenom začít hrát lépe, jestli chce uspět.
     
    27:04
    Černov se spolu s dalšími dvěma spoluhráči řítil do brejku tři na jednoho! Jenže jeho přihrávku doleva nakonec zachytil obránce, jenž si na led schválně lehl.
     
    28:03
    Z ničeho nic mohli hosté vyrovnat! Na Jacenka domácí obrana úplně zapomněla a ten se najednou řítil do sóla. Štěpánek jen tak tak zasáhl, klička hostujícímu forvardovi nevyšla. Tohle bylo velké štěstí pro Severstal.
     
    29:58
    Jugra zatím hrozí jen z takových pološancí. Je pravda, že Severstal je sice aktivnější, ale zatím větší tlak na soupeře rovněž vyvinout nedokáže.
     
    30:38
    Mons chtěl zakombinovat s Černovem, jenže tomu přihrávku poslal do ofsajdu. Rozhodčí tak museli hru znovu přerušit.
     
    31:29
    Trubačjov se dokázal vymanit za brankou od protihráče a řítil se dopředu. Za červenou čárou se snažil nahazovat puk, jenže trefil jen obránce před sebou.
     
    32:11
    Skorochodov se ocitl po spolupráci se svým spoluhráčem v dobré střelecké pozici! Jenže jeho pokus minul branku. Celkem škoda pro domácí celek.
     
    33:47
    Nikoncev to udělal opravdu parádně! Na levé straně dostal hodně prostoru, udělal perfektní kličku a byl v bezprostřední blízkosti Gelašviliho! Téhle akci chybělo jen přesnější zakončení.
    tutovka Nikonceva
     
    34:20
    Další reklamní přestávka na pořadu této třetiny.
     
    35:13
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Naprosto zasloužené navýšení náskoku ze strany domácího celku. DMITRIJ KAGARLICKIJ přidal ke své jedné asistenci i gól. Po přihrávce Monse z levé strany střelou tahem zamířil přesně k tyči Gelašviliho. Parádní zakončení, to se musí nechat. Asistence: Jevgenij Mons.
    35:13 Dmitrij KAGARLICKIJ - 2:0
     
    37:17
    Marně nyní bojoval Ivanov v rohu kluziště v útočném pásmu. Čerepovec brání velmi, velmi dobře.
     
    38:15
    Severstal se pořád drží v útočném pásmu. Jugra je směrem dopředu, a můžeme to říci natvrdo, opravdu honě marná. Nic na tom nyní ani nezměnil nekreativní Varfolomejev.
     
    39:30
    Jen pár vteřin zbývá do konce tohoto dějství. Především Čerepovec bude mít zájem na to dohrát jí bez inkasování. Vhazovat se bude před Gelašvilim.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:40
    Jugra má určitě co dělat. A pokud předvede obdobný výkon jako v prvních dvou třetinách, vyrovnání s největší pravděpodobností nedočká.
     
    42:59
    Kovyršin zavezl puk do pásma, následně pálil Karlsson, ovšem jeho pokus neměl potřebné parametry.
     
    43:40
    Michnov se nyní snažil překvapit Štěpánka! Ten je ale zatím mužem na svém místě. Když musí, svému týmu dobrým zákrokem pomůže.
     
    43:58
    Znovu to byl Michnov, který lehce ohrozil Štěpánka. Objel branku a snažil se zakončit u tyčky. Následně mu Mons jasně vysvětlil, že brankoviště českého gólmana je výlučně prostor domácích.
     
    44:27
    Skorochodovova střela pořádně potrápila Gelašviliho. I když se nezdála být nijak nebezpečná, hostující brankář jí neudržel v lapačce. Nakonec mu puk skončil na betonech.
     
    45:31
    Seleznjov se zamotal s rozhodčím na ledě, a tak nemohl rozehrát puk pod klidem. Trošku úsměvná situace, nešťastná pak především pro Jugru.
     
    46:08
    Štěpánek nahození od červené čáry v poklidu pokryl. Pro jistotu puk schoval do výstroje, a tak se bude vhazovat po jeho lapačce.
     
    46:39
    Hosté nedokázali vjet do pásma bez toho, aby porušili pravidla o ofsajdu. Následuje komerční přestávka.
     
    47:05
    Trubačjov dostal přihrávku na levou stranu a ihned vypálil. Jeho střela byla hodně prudká, chyběla jí ale větší přesnost. Gelašvili zasahovat nemusel.
     
    48:25
    Až nyní domácí budou hrát v oslabení. Doteď si vedli slušně. Tentokráte ovšem sudí vyloučili Berdnikova (ČER) za držení.
     
    49:18
    Naprosto mizerná rozehrávka Guseva znamenala zbytečnou ztrátu pásma Jugry. Do konce početní výhody zbývá hostům zhruba polovina.
     
    50:20
    Chanty-Mansijsk zase přišel o pásmo. V přesilové hře toho opravdu moc nepředvedl. Štěpánek mohl být naprosto v klidu.
     
    50:25
    Domácí v plném počtu.
     
    50:49
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    MIROSLAV BLAŤÁK se dostal v mezikruží k odraženému kotouči a ihned z první propálil nešťastného Gelašviliho. Tohle byl zřejmě definitivní hřebíček do rakve Jugry. Asistence: Pavel Bučněvič, Vadim Berdnikov.
    50:49 Miroslav BLAŤÁK - 3:0
     
    52:20
    Utkání by se mělo dohrávat už jen z povinnosti. Hosté evidentně nemají sílu ani chuť s výsledkem ještě něco udělat.
     
    53:36
    Jašin (JUG) je dalším vyloučeným hráčem, dvě minuty obdržel za hrubost. Teď budou mít početní výhodu domácí.
     
    54:40
    Mons se nyní objevil na pravé straně docela sám, ovšem svůj střelecký pokus neusměrnil mezi tři tyče.
     
    55:22
    Teď naopak na levém kruhu pozlobil hosty Kagarlickij, svůj druhý gól v zápase ale nepřidal, jelikož na Gelašviliho jednoduše nevyzrál.
     
    55:36
    Hosté v plném počtu.
     
    57:05
    Čerepovec už utkání dohrává v poklidu. Chanty-Mansijsk chce mít hlavně nepovedený zápas co nejrychleji za sebou.
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty tohoto duelu. U puku je Blaťák a snaží se rozjet útočnou akci.
     
    59:03
    Po vyhraném vhazování soupeře musel Štěpánek řešit nepříjemnou situaci se skákavým pukem. Želdakovův pokus mu nadělal potíže, určitě ano.
     
    Konec zápasu.
     
    Severstal Čerepovec se pod vedením českého kouče Václava Sýkory sice neodpoutal ode dna tabulky Západní konference KHL, dnes ale může být se svým výkonem nadmíru spokojený. Jugra Chanty-Mansijsk nedokázala Jakubu Štěpánkovi vstřelit jedinou branku, český gólman si tak mohl připsat čisté konto. Domácí naopak skórovali hned třikrát. O jeden zásah se přitom postaral i český bek Miroslav Blaťák.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:13:31)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 11. Mons (Kagarlickij), 36. Kagarlickij (Mons), 51. Blaťák (Bučněvič, Berdnikov)


    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Magarilov) – Karlsson, Koněv, Stasenko, Blaťák, Kudako, Šefer, Lukin – Kagarlickij, Mons, Černov – Trubačjov, Trunjov, Bučněvič – Berdnikov, Nikoncev, Monachov – Skorochodov, Vovčenko, Vicharev – Kovyršin
    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Fokin) – Ugolnikov, Želdakov, Vasilčenko, Pogorišnyj, Kalašnikov, Djakov, Seleznjov – Panov, Bortnikov, Gusev – Michnov, Volkov, Ivanov – Jašin, Čibisov, Taratuchin – Jacenko, Varfolomejev, Medveděv

    Rozhodčí: Lavrentjev, Naumov – Ivanov, Něstěrov
    bahis siteleri