Twente – Heerenveen 1:4 (kon.) | Nijmegen – Graafschap 2:0 (kon.) | Willem II – Excelsior 2:3 (kon.)
Zwolle – Heracles 1:1 (kon.)
konec
FC Twente
1:4 (0:2)
SC Heerenveen
Sobota 07.11.2015, 18:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Twente nezvládlo domácí utkání s SC Heerenveen, a prohrálo vysoko 1:4!

    První poločas nabídl velmi zajímavý fotbal! Hostující celek vstoupil do utkání lépe, a hned v šesté minutě se dostal do vedení zásluhou Luciana Slagveera! Hned o devět minut později však mohlo Twente vyrovnat, jenže Hakim Ziyech penaltu neproměnil. V závěru poločasu chyboval při výběhu brankář Drommel, a Kenny Otigba zvýšil na 2:0!

    Ve druhém poločase se Twente pokoušel snížit, což se podařilo Hakimu Ziyechovi až v 64. minutě. Poté už se však trefovali pouze hostující hráči! V 78. minutě si dal vlastní branku Joachim Andersen, a v 85. minutě upravil na konečných 4:1 Sam Larsson!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:20:04)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Sam Larsson je v posledních minutách při chuti! Tentokrát se švédský záložník dostal k míči ve středu hřiště, a pohotově vypálil. Jeho střelecký pokus však tentokrát kryl Drommel!
     
    89
    Hakim Ziyech prošel kolem Zahoviče, a posílal přihrávku za obranu pro Eghana. Před střídajícího hráče se však dostal stoper van den Berg, který ho od míče odstavil.
     
    88
    Domácí celek se ještě pokouší něco vymyslet na útočné polovině, nicméně Heerenveen brání velmi zodpovědně, a vypadá to, že se skóre do konce zápasu již nezmění.
     
    87
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Kenny Otigba, přichází Jordy Buijs.
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Luciano Slagveer, přichází Luka Zahovič.
    85. Sam LARSSON - 1:4
     
    85
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Nádherná branka hostujícího celku, který vede již tříbrankovým rozdílem, a potvrzuje své dnešní vítězství! Po levé straně postupoval do vápna SAM LARSSON, který následně udělal kličku do středu, a krásnou střelou poslal míč přesně k tyči!
     
    83
    Hostující Slagveer dostal přihrávku za obranu od Sama Larssona. Střelec úvodní branky se však do zakončení nedostal, neboť míč vybojoval domácí Olaitan!
     
    81
    Heerenveen využívá situace, a kontroluje hru na útočné polovině, neboť domácí celek je ze třetí branky hodně zaskočený!
     
    80
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Thomas Agyepong, přichází Tim Hölscher.
    78. Joachim ANDERSEN - 1:3
     
    78
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je pravděpodobně rozhodnuto! Heerenveen se necelých deset minut před koncem řádné hrací doby dostává do dvoubrankového vedení! Na levou stranu dostal přihrávku Sam Larsson, jehož ostrý centr vyrazil Drommel pouze k Slagveerovi, jeho ránu však domácí brankář vyrazil. Míč se však nešťastně odrazil od nohy JOACHIMA ANDERSENA za brankovou čáru!
     
    78
    Akci domácího celku teď vzal na sebe Jari Oosterwijk, který však středem hřiště nedokázal projít přes dvojici St.Juste – Thern!
     
    77
    Heerenveen se v posledních minutách zaměřuje hlavně na obrannou hru, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Domácí se zatím s obranným blokem Heerenveenu nemůžou vypořádat!
     
    75
    Hakim Ziyech poslal za obranu Heerenveenu krásný centr, kterým našel Thomase Agyeponga. Ghanského útočníka však zastavil odmávaný ofsajd!
     
    74
    Twente v posledních minutách stupňuje svůj tlak, a žene se za vyrovnáním! Na hranici vápna se dostal k míči Eghan, který prošel do vápna, a vyslal nebezpečnou střelu. Brankář Mulder si však dokázal poradit!
     
    73
    Hostující stoper Kenneth Otigba to neudělal zrovna dobře při odkopu, když trefil Jariho Oosterwijka, který se následně tlačil do šance. Maďarský stoper však své zaváhání dokázal napravit!

    Jan Havlovic

    Branky: 64. Ziyech – 6. Slagveer, 40. Otigba, 78. Andersen (vla.), 85. Sam Larsson

    Karty:   56. Oosterwijk (TWE) – 14. Bijker (HEE), 22. van den Berg (HEE), 27. Otigba (HEE), 68. van Anholt (HEE)

    Neproměněná penalta: 15. Ziyech (TWE), mimo


    FC Twente: Drommel – ter Avest (72. Olaitan), Uvini, Andersen, van der Lely – Mokotjo, Ziyech (C), Gutiérrez – Agyepong (80. Hölscher), Oosterwijk, Ede (46. Eghan).
    Náhradníci: Verrips – Olaitan, Hölscher, Eghan, Bijen, van der Heyden.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba (87. Buijs), van den Berg (C), Bijker – Slagveer (87. Zahovič), St. Juste, Thorsby (71. Thern), Cavlan – te Vrede, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Kada, Zahovič, Buijs, Marzo, van den Boomen, Thern.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis – Balder, Lapar (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri