Mönchengladbach – Hannover 2:1 (kon.) | Wolfsburg – W. Brémy 6:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Mohuč 0:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:4 (kon.) | Schalke – Bayern 1:3 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (1:0)
Hannover 96
Sobota 21.11.2015, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Borussia Mönchengladbach potvrdila roli favorita, v domácím prostředí porazila Hannover 96 2:1!

    První poločas nabídl převahu domácího celku, který se všakd dlouho nemohl prosadit! Velkou šanci měl po půl hodině hry domácí Raffael, jehož hlavička však skončila v náruči Zielera. Fanoušci Borussie se dočkali až v 37. minutě, kdy se prosadil Ibrahima Traoré! V závěru poločasu mohl snížit Karaman, ale proti jeho zakončení předvedl skvělý zákrok Sommer!

    Hannover vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně, a bylo vidět, že chtějí svěřenci Frontzecka vyrovnat! To se jim nakonec povedlo v 65. minutě, kdy se před brankou nejlépe zorientoval Artur Sobiech! Domácí celek však poté opět zapnul, a před brankou Zielera to "létalo"! Po několika velkých šancí se domácí fanoušci dočkali v 84. minutě, kdy se trefil Raffael!

    Mönchengladbach se tak posouvá již na čtvrté místo tabulky! Hannover zůstává stále ohrožený sestupem, a je čtvrtý od konce!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:25:31)
    Gladbach dnes podal velmi dobrý výkon, nicméně tři body vystřelil čtvrtému týmu tabulky až v 84. minutě Raffael!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    A je to právě Mahmoud Dahoud, který opouští v nastevní hrací plochu! Na poslední minuty dnešního utkání posílá André Schubert na hřišti Schulze!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezitím se k další nebezpečné střele dostal Dahoud, který prověřil Zielera!
     
    90+1
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Miiko Albornoz, přichází Felipe.
     
    90
    Domácí celek mohl definitivně rozhodnout o svém vítězství! Josip Drmić sice nedokázal ve vápně zpracovat přihrávku od Dahouda, nicméně míč skončil u Wendta. Švédský obránce to zkusil z ostrého úhlu, nicméně Zielera nepřekonal!
     
    88
    André Schubert provádí v samotném závěru své poslední střídání v tomto zápase! Ibrahima Traoré dnes podal opět skvělý výkon, nyní však přenechává své místo na hřišti Nico Elvedimu!
     
    87
    Exekuce se ujal Raffael, jehož ostrý centr našel na hranici malého vápna stoper Christiana Schulze, který míč poslal na rohový kop!
     
    86
    Mönchengladbach navíc pokračuje ve svém tlaku! Na útočné polovině kombinoval Raffael s Larsem Stindlem. Druhý jmenovaný byl poslánk zemi Sorgem, a je z toho standardní situace!
     
    85
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Artur Sobiech, přichází Charlison Benschop.
    84. RAFFAEL - 2:1
     
    84
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia se po obrovském tlaku v samotném závěru dočkala, a šest minut koncem základní hrací doby se dostává do vedení! Andreas Christensen se dostal k míči na pravé straně, nicméně jeho první centr byl zablokovaný. Dánský stoper následně přesnou přihrávkou našel ve vápně RAFFAELA, který poslal míč za záda Zielera!
     
    84
    Fabian Johnson dostal míč do středu hřiště, kde se nacházel Mahmoud Dahoud. Mladý německý záložník se pohotově opřel do míče, nicméně jeho povedenou střelu Zieler vyrazil na roh!
     
    83
    Teď si myslím, že Felix Brych měl písknout do píšťalky! Raffael postupoval středem hřiště, a byl zcela jednoznačně tahán za dres Saném. Německý sudí však nechal hru plynout dál!
     
    82
    Hannover se na druhé straně rovněž probojoval k rohovému kopu, který rozehrál Alborznoz. Obrana Borussie jeho úvodní centr odvrátila. Albornoz se však dostal k dalšímu centru, který už skončil v rukavicích Sommera!
     
    80
    Z následného rohového kopu se však domácí prosadit nedokázali, neboť Lars Stindl se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Marcelem, a odkopávat bude Ron-Robert Zieler!
    79. Výborný zákrok Zielera proti hlavičce Raffaela
     
    79
    Krásná akce Raffaela! Brazilský záložník celou akci svého celku rozběhl, a následně rozdal míč na pravou stranu, kam si naběhl Johnson. Americký záložník našel přesným centrem ve vápně právě Raffaela, jehož hlavičku však Zieler vyrazil na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Branky: 34. Traoré (Dahoud), 84. Raffael (Christensen) – 65. Sobiech

    Karty:   57. Wendt (MNC) – 62. Sorg (HAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:11. Střely mimo: 7:3. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Jantschke (78. Drmić), Wendt – Traoré (88. Elvedi), Nordtveit, Dahoud (90+2. M. Schulz), Johnson – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Drmić, T. Hazard, M. Schulz, Elvedi, Hrgota.

    Hannover 96: Zieler – Sorg, Marcelo, Schulz, Albornoz (90+1. Felipe) – Schmiedebach, Gülselam, Sané – Bech (77. Saint-Maximin), Sobiech (85. Benschop), Karaman.
    Náhradníci: Tschauner – Saint-Maximin, Hirsch, Felipe, Anton, Benschop.

    Rozhodčí: Felix Brych – Jablonski, Lupp (vš. Německo)
    bahis siteleri