Sokolov – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 0:1 (kon.) | Karviná – Znojmo 3:0 (kon.)
Ústí n. L. – Olomouc B 2:1 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 3:0 (kon.) | Opava – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:1 (0:0)
FK Pardubice
Sobota 21.11.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to z Třince vše a zcela promrzlý se s vámi loučím. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji dobrou chuť k obědu a příjemný víkend. Někdy příště se u online přenosu těším, na počtenou! (12:14:42)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec zůstává i přes porážku na desátém místě, ale čtyři týmy za ním na své zápasy ještě čekají. Pardubice se zatím posunuly na šesté místo, na kterém přezimují za předpokladu, že Táborsko zítra nevyhraje v Hradci Králové. Třinečtí začnou jarní část 4. března v Českých Budějovicích, Pardubice přivítají 5. března ve východočeském derby Hradec Králové. Především spodní polovina tabulky Fotbalové národní ligy je pořádně našlapaná a jarní část bude stát za to.
     
    Je dobojováno, Třinec pokračuje ve výsledkové mizérii, naproti tomu Pardubice hrají ve skvělé formě. Druhá půle nabídla zajímavý fotbal a nakonec jednu branku v síti Slezanů. V šedesáté minutě běžel za bezbrankového stavu sám na branku Dedič, ale ukopl si míč a Knobloch si s jeho zakončením poradil. O dvě minuty později se prosadili hosté. Petráň přihrál odražený balon na Kima a korejský střelec jej s přispěním Čelůstkovy teče dostal do branky.

    Za další čtyři minuty vyrazil Paleček Kakrdovu nebezpečnou ránu a v další situaci bylo před brankou Třince ještě více horko. Paleček znemožnil zakončovat Řezníčkovi, Velner pak hlavičkoval Řezníčkův následný centr jen těsně vedle vlastní brány. Třinec se pokoušel o vyrovnání a v závěrečných minutách si vytvořil tlak. Jenže Málkovu povedenou střelu z přímého kopu skvěle vyrazil Knobloch a poradil si i s dalšími ošemetnými situacemi. Východočeši proto domů povezou tři body.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Teplý se octl v zajímavé šanci, ale Pospíšil srazil jeho střelu na rohový kop. Do vápna šel i gólman Paleček, ale někdo z domácích hlavičkoval přímo na Knoblocha.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavil dvě minuty a už běží ta druhá. Hloch uhasil vzadu problémy společně s Palečkem, po Janoščínově centru ale Dedič nedokázal zakončit.
     
    90+1
    Velnerův centr z pravé strany sice mířil přímo před branku, ale Knobloch si v souboji s vytáhlými domácími poradil a chytil důležitý balon.
     
    90
    Palečkův nákop prodloužil Teplý na Latochu, který předal Čelůstkovi. Třinec se usídlil na útočné polovině a sahá po bodu.
     
    89
    Málkovu povedenou střelu přes zeď k pravé tyči vyráží Knobloch na roh! Fantastický zákrok pardubického brankáře, roh pro Třinec.
     
    88
    Samotný závěr utkání bude ještě zajímavý. Jan Jeřábek (PCE) vidí za faul na Bedecse žlutou kartu a ještě slovenského fotbalistu na zemi popichuje.
     
    88
    Pardubice mají ještě dvě střídání k dobru, to první nyní využívají. Ze hry odchází střelec jediné branky Daewon Kim, nastupuje devatenáctiletý Daniel Kovář.
     
    87
    Knobloch si v obtížné situaci na zadní tyči poradil a balon vyboxoval. Oblouček Málka přizvedl nad branku Dedič, a navíc byl v postavení mimo hru.
     
    86
    Málkův centr propadl za obránce Východočechů, ale Fousek stačil odehrát na roh. Rozehrávat bude znovu Málek.
     
    85
    Bedecs si sice ukopl míč do autu, ale rozhodčí odpískal předchozí faul Kayamby. Třinec bude rozehrávat přímý kop, u míče stojí Málek, Janoščín a Salachna.
     
    84
    Další závar před pardubickou brankou, balon znovu trefil Kudrnu někam do oblasti hrudníku nebo ruky, penalta se ale nepíská ani teď. Janoščín o chvilku později v ofsajdu.
     
    83
    Latochova tvrdá rána zpoza šestnáctky trefila bránícího Pospíšila a domácí fotbalisté reklamují ruku. Rozhodčí Machálek je neoblomný.
     
    82
    Latocha byl lapen v ofsajdu a hra se vrací zpátky na třineckou polovinu. Čelůstka si musí pomoct malou domů s Palečkem.
     
    81
    Hlochův nákop protáhl hlavou za sebe Dedič, ale Latocha Pardubické o míč nepřipravil. Na druhé straně soupeří s Kayambou Čelůstka.
     
    80
    Slezané se nemohou dostat z obranné poloviny, Pardubice drží balon, kde to potřebují. Kimovu přihrávku ale zachytil Bedecs.
     
    79
    Knoblochův výkop zamířil do souboje Kima s Janoščínem, v němž si domácí hráč pomohl přistrčením. V šestnáctce Třince má Hloch starosti s pohyblivým Kayambou.
     
    78
    Janoščín s Teplým na levé straně nic průlomového nevymysleli a vrátili balon dozadu Salachnovi. O něco později si Teplý nestihl zpracovat přihrávku Čelůstky.
     
    77
    Velnerův nákop neodehrál Pospíšil hrudí úplně přesvědčivě, ale Vencl mu se situací pomohl. Pardubice se snaží prokombinovat do útoku.
     
    76
    Na Salachnův centr si chtěl naskočit Latocha, ale v souboji s Pospíšilem to přehnal s důrazem a fauloval. Mezitím bylo ohlášeno, že utkání přihlíží 311 diváků.
     
    75
    Kayamba se středem hřiště probil až na polovinu hřiště, kde ho zastavil Hloch. Ještě předtím fauloval Konžana Jiří Janoščín (TRI) a je potrestán žlutou kartou.
     
    74
    Třinec vystřídal potřetí. Trenéři stáhli ze hřiště Petra Joukla a nastupuje Mario Latocha. Devatenáctiletý útočník se představí třineckému publiku ve druhé lize poprvé.
     
    73
    Balon z Jouklovy kopačky zamířil na Kudrnovu hlavu, a navíc byl Čelůstkovi odpískán ofsajd. Hloch dostal do úzkých Janoščína, nakonec to pro Třinec dopadlo dobře a vhazuje.
     
    72
    Janoščín zatáhl míč středem hřiště a byl faulován Jeřábkem. Třinec bude rozehrávat zajímavou standardní situaci ze třiceti metrů.
     
    71
    Kayamba sklepl balon Řezníčkovi, který rozehrál doleva na Kakrdu. Levý obránce se pokusil o střelu, avšak přestřelil Palečkovu svatyni.
     
    70
    Hlochův nákop z obrany byl hodně nepřesný a Teplý už ani za míčem neběžel. Knobloch s rozehrávkou rozhodně spěchat nebude.
     
    69
    S rohovým kopem si sice Slezané poradili, ale jsou v posledních minutách pod obrovskou dekou. Střídající Kayamba dělá v jejich obraně pořádný vítr.
     
    68
    Obrovská dávka adrenalinu před brankou Třince! Kayamba si povodil obránce a přihrál Řezníčkovi, který se přes Janoščína dostal k zakončení! Pod nohy mu ovšem skočil Paleček a nebezpečí na chvilku odložil. Další Řezníčkův centr hlavičkoval domácí Velner jen těsně vlastní branky na roh!
     
    67
    Po rohu Kudrny hlavičkoval v těžké pozici mimo Fousek. Třinec připravil dvojité střídání. Václava Mozola vystřídal Jaroslav Málek, Lukáš Salachna zase vystřídal Miroslava Cepláka.
     
    66
    Kim to na pravé straně znovu udělal skvěle a prostrčil míč na Kakrdu! Tomu dopřáli domácí beci tolik času, že se mohl otočit a vystřelit na branku. Paleček reflexivně vyrazil k Čelůstkovi, od něhož šel míč na roh.
     
    65
    Kim potvrdil střeleckou formu, po zápase se Spartou se trefil také proti Třinci a osamostatnil se na čele střelecké tabulky Pardubic. Naposled odcentroval přes Janoščína, ale míč skončil jen u Hlocha.
     
    64
    Knobloch si došel pro odražený balon a pak jej nakopl na spoluhráče na útočnou polovinu. O míč se bojuje uprostřed hřiště.
     
    63
    Pardubice hned po vstřelené brance vystřídaly a ze hry byl stažen Michal Petráň. Na jeho místo nastupuje mladý konžský fotbalista Joel Ngandu Kayamba.
     
    62
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš! Sportovní klišé se znovu ukazuje v celé kráse! Třinečtí svou šanci zahodili a po dvou minutách inkasovali. Petráň získal odražený balon a se štěstím jej posunula na DAEWONA KIMA! Ten napálil skákavý míč na branku a od Čelůstky se balon odrazil do sítě – 0:1!
     
    61
    Dedič si je určitě vědom, že spálil dosud největší šanci Třince a snaží se o agresivnější napadání. Pospíšila ale přesprintovat nedokázal.
     
    60
    Velner uviděl skulinku v obraně Pardubic a přihrál do běhu Dedičovi. Ten postupoval sám na branku, ale míč si ukopl a zakončení se mu nepovedlo! Po kontaktu s Knoblochem ještě marně zkoušel vykouzlit penaltu.
     
    59
    Mozol si na pravé straně udělal prostor a odcentroval do vápna. Tam se Teplý vyšplhal nad Šejvla, jenže hlavičkoval vysoko nad sebe. Pro míč si došel Knobloch.
     
    58
    Třinec rozehrál standardní situaci nakrátko, Janoščín přihrál do běhu Jouklovi, kterého si však pohlídal vzrůstem podobný Kim.
     
    57
    Čelůstka odehrál hlavou v souboji s Petráněm do zámezí. Třinec se brzy dostal do útoku, Martin Šejvl (PCE) fauloval Teplého a obdržel žlutou kartu.
     
    56
    Dedič vyhrává hlavičkové souboje po nákopech Palečka jako na běžícím páse, ale balon se vždy odrazí příhodněji pro Pardubické. Ti tak mohou relativně v klidu rozehrávat.
     
    55
    Ceplák ztratil míč na polovině hřiště a Kakrda se vrhl do útoku po levé straně. Akce skončila střelou Fouska, která pořádně protáhla Palečka. Třinecký gólman ale znovu úspěšný.
     
    54
    Mozolův centr odhlavičkoval Vencl, následně dopadla situace pro Pardubice velmi vhodně. Balon se odrazil za čáru, a tak odkopává Knobloch.
     
    53
    Knobloch si nezpracoval Venclovu malou domů dobře, a tak raději odkopl přímo do zámezí. U rohového praporku Pardubice faulovaly, kopat bude znovu Mozol.
     
    52
    Bedecsův oblouček přelétl Vencla, ale Teplý si balon naneštěstí pro domácí nezpracoval. Jeřábkova přihrávka zastihla na druhé straně Kima v ofsajdu.
     
    51
    Na Mozolův střílený centr si nabíhal Hloch a srazil míč k Janoščínovi, který pálil levačkou hodně nepřesně. Kakrda si při zpracování na půlce pomohl rukou.
     
    50
    Mozolův roh byl příliš dlouhý, ale Třinečtí zůstali o balonu i nadále. Kim navíc fauloval Teplého, a tak budou domácí rozehrávat standardní situaci.
     
    49
    Slezané se prokombinovali až do pokutového území, kde ale hosté zablokovali Ceplákovu střelu a Velnerův pokus přizvedl na roh Kakrda.
     
    48
    Velnera zaskočil oblouček na Fouska, který si následně zasekl míč doprostřed, ale neprostrčil jej na nabíhajícího Kudrnu. Po jednom ze soubojů se ztěžka zvedá Ceplák.
     
    47
    Dedič za hranicí pravidel srazil Pospíšila a do útoku mohli hosté. Venclův nákop zastavil Joukl, s dalším pasem na útočníky si poradil Hloch.
     
    46
    Druhý poločas zahájili výkopem domácí, ani jedno z mužstev nestřídalo. Slezanům se útok nezdařil, vhazovat bude Kim.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas duelu mezi Třincem a Pardubicemi skončil bez gólů, ačkoliv jsme viděli mnoho příležitostí ke vstřelení branky, hlavně ze strany Východočechů. Ti zahrozili poprvé už ve druhé minutě, ale Petráň tváří v tvář Palečkovi neuspěl. Za dalších třináct minut zamířila Jeřábkova rána zpoza šestnáctky jen těsně vedle. Po pětadvaceti minutách první půle vyrazil Paleček Fouskův přímý kop před sebe a zázračně si poradil také s dorážkou Kakrdy.

    Třinec se octl pod tlakem, chyboval a Petráň v další vyložené šanci pálil do tyče. Pardubice pokračovaly v dobrém výkonu a nadále Slezany přehrávaly. Velké gólové šance už ale nepřicházely. Domácí přeci jen ožili na konci prvního poločasu, kdy Teplý pronikl mezi Šejvlem a Kakrdou, ale na Knoblocha už nevyzrál. Při následných rohových kopech měli hosté štěstí, když Dedič nejprve hlavičkoval nad bránu a po hlavičce Teplého zasáhl Knobloch s výraznou porcí štěstí. Do druhé části zůstává vše otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:16.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Třinec v závěru prvního poločasu ožil a Janoščín se na levé straně prodral k dalšímu nebezpečnému centru. Knobloch balon pokryl.
     
    44
    Dedičova hlavička byla po prvním Mozolově rohu tečovaná nad branku a Mozol rozehrál od praporku ještě jednou. Teplý vrátil míč hlavou do ohně, Bedecs se pokoušel tečovat a Knobloch s velkou porcí štěstí udržel balon před čárou!
     
    43
    Teplý se protáhl mezi bránícími Šejvlem a Kakrdou do největší třinecké šance! Při zakončení už měl míč na dlouhou nohu a Knobloch střelu vyrazil na roh!
     
    43
    Pardubice rozehrály roh nakrátko a předvedly smluvený signál. Jeřábek sklepl míč Kudrnovi, kterého však pomezní sudí uviděl v ofsajdu.
     
    42
    Jeřábek se prezentoval rychlým únikem po pravé straně a odcentroval na Petráně. Ten se snažil zakončovat, alespoň se mu podařilo odrazit míč od Hlocha na roh.
     
    41
    Mozola uprostřed hřiště nedovoleně zastavil Řezníček. Bedecsův nákop zamířil na Janoščína, který to měl ale při zpracování těžké, a míč se odrazil až ke Knoblochovi.
     
    40
    Bedecs zkoušel odehrát míč patou, ale přišel o něj. Fousek pak na pětadvaceti metrech natáhl ke střele a Paleček předvedl další skvostný zákrok. Balon vyrazil k Velnerovi.
     
    39
    Velner nastřelil při rozehrávání jen spoluhráče Mozola a vhazovaly Pardubice. Jejich útok po levé straně definitivně uťal odkopem Joukl.
     
    38
    Fouskův centr lze označit za přetažený, jelikož prolétl třineckým vápnem až daleko za zadní tyč, odkud se snažil míč odehrát Šejvl. Na hrací ploše už to nestihl.
     
    37
    Dediče tělem odstavil Vencl, a tak mohl Knobloch počkat, až mu balon přijde do pokutového území. Na tahu jsou Východočeši, kombinují na půlce.
     
    36
    Mozol poslal balon přímo do ohně, ale míč se od Teplého odrazil jen k Pospíšilovi, který dokázal v krkolomné pozici odkopnout. Pardubice rozehrávají.
     
    35
    Janoščín prohnal pravou stranu pardubické obrany a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Ten bude opět rozehrávat Mozol.
     
    34
    Přes Kakrdu a Řezníčka se balon dostal až ke Kimovi na středové ose hřiště. Korejec si navedl míč na pravou nohu, ale Palečkovu branku výrazně minul.
     
    33
    Kakrdova přihrávka byla na Fouska příliš dlouhá, a tak rozehrával Paleček. Nákop Hlocha našel rozběhnutého Dediče, se kterým ale ve vápně čistě zametl Pospíšil.
     
    32
    Kima fauloval uprostřed hrací plochy Teplý a Pardubice měly znovu klid na rozehrávku. Mužstvo z města perníku je zatím lepším celkem.
     
    31
    Kim si zasekl balon před Ceplákem, který projel skluzem po trávníku. Řezníčkova následná střela ale skončila přímo v náruči Palečka.
     
    30
    Východočeši uklidňují hru a kombinují vzadu. Kudrna přihrál Kakrdovi, který vrací balon zpět na stopera Vencla.
     
    29
    Paleček pomohl Velnerovi s rozehrávkou, ale pouze odevzdal balon Venclovi. Pardubice také nerozehrály přesně, Janoščínův centr musel odhlavičkovat Řezníček.
     
    28
    Joukl se skvěle zorientoval uprostřed hřiště a milimetrovým obloučkem nalezl Dediče. Ten si nezpracoval míč ideálně, dobíhal ho Šejvl, a tak zkusil vystřelit. Střela mu moc nesedla, balon skončil vedle.
     
    27
    Palečkův výkop nadzvedl Teplý nad sebe, faulovaný Bedecs pak stihl přihrát Velnerovi. Následně se míč dostal k Jouklovi, ten byl v ofsajdu.
     
    26
    Třinec se octl pod tlakem Pardubic a přežil dvě stoprocentní šance soupeře. Joukl přihrál Ceplákovi, který ale další průběh akce pokazil.
     
    25
    Třinečtí chybovali v rozehrávce a k míči se dostal Řezníček. Zasekl na levé straně a přihrál pod sebe Petráňovi, jenž v další vyložené šanci střílel jen do levé tyče!
     
    24
    Třetí gólová šance Pardubic a znovu skvělý Paleček! Třinecký gólman nejdříve vyrazil Fouskovu povedenou střelu přes zeď před sebe a následně vyčapal také dorážku Kakrdy!
     
    23
    Pardubičtí stopeři se několikrát vyměnili balon mezi sebou. Petráň pak sklepl míč na Jeřábka, kterého fauloval Bedecs. Východočeši budou rozehrávat přímý kop z nějakých dvaceti metrů.
     
    22
    Fousek přišlápl nohu Jouklovi a Slezané rozehráli na obranné půlce nakrátko. V posledních minutách se ani jeden z týmů nemůže dostat ke střele.
     
    21
    Dedič prodloužil hlavou Palečkův výkop za sebe, čímž nadělal mírné starosti pardubické obraně. Pro hosty to dopadlo dobře, míč se od Joukla odrazil za čáru.
     
    20
    Teplý získal míč ve slibné pozici, ale nepodařila se mu přihrávka na Joukla, kterého čistě odstavil Fousek. Na opačné straně Hloch nepustil do šance Petráně.
     
    19
    Hloch rozehrával přímý kop z poloviny hřiště centrem do pokutového území. Dedič si však v souboji s Venclem počínal nedovoleně.
     
    18
    Kim připravil o skákavý balon Dediče a přihrával po lajně Jeřábkovi. S tím si poradil Hloch a odrazil o něj balon do zámezí. Rozehrává Paleček.
     
    17
    Čelůstka prodloužil Fouskův nebezpečný centr jen na Kima. Korejský záložník si však míč ve vápně zpracovával příliš dlouho a pod nohy se mu vrhl Hloch. Celou akci zakončil nepřesnou ranou Šejvl.
     
    16
    Knoblochův výkop nalezl hlavu Bedecse, který odevzdal balon Pardubicím. Kakrda přihrál Jeřábkovi, kterého se štěstím ubránil Čelůstka.
     
    15
    Jeřábek si těsně za hranicí pokutového území narazil s Kimem a mířil do horního rohu Palečkovy branky! Balon skončil těsně vedle, ale střela vypadala hodně nebezpečně a kdoví, jestli by plachtící Paleček byl schopen zasáhnout.
     
    14
    Jeřábek se zbavil Velnera, pak ho ovšem o balon připravil Bedecs. Dedič přetlačil na polovině hřiště Kakrda a nakopl dopředu.
     
    13
    Mozolův rohový kop sice Vencl odhlavičkoval, ale jen na hranici šestnáctky odkud střílel z voleje levačkou Joukl. Balon zamířil mimo branku.
     
    12
    Mozol přesprintoval Pospíšila a snažil se přihrát do lepší pozice Teplému. Jeho oblouček skončil na hlavě Šejvla a míč zamířil do zámezí. Třinec rozehraje rohový kop.
     
    11
    Teplý ve vzdušném souboji zasáhl do obličeje Šejvla, vše se obejde bez žluté karty. Čelůstka před Fouskem ještě udržel míč na hrací ploše.
     
    10
    Knoblochův výkop zpacifikoval Janoščín, Hlochovi s Čelůstkou se však rozehrávka nepodařila. Pardubice kombinují ve středu hřiště.
     
    9
    Teplého centr proskákal pokutovým územím bez povšimnutí útočících hráčů Třince. Na opačné straně odvrátil centr Kima Hloch.
     
    8
    Jeřábkova přihrávka na Petráně nevyšla, a tak se k balonu dostali domácí. Jejich nákop odhlavičkoval Šejvl.
     
    7
    Jeřábek si na útočné polovině v souboji s Hlochem pomohl faulem. Knobloch si poradil s napadajícím Dedičem a odkopl míč na polovinu hřiště.
     
    6
    Ceplák chtěl posunout balon na útočníky, avšak nastřelil jen Řezníčka. Hloch proto vrací míč Palečkovi, který bude vykopávat od branky.
     
    5
    Třinečtí si s centrem do šestnáctky poradili a odvrátili hrozící nebezpečí. Vhazovat skoro od rohového praporku bude Velner.
     
    4
    První žlutou kartu utkání vidí už ve čtvrté minutě Miroslav Ceplák (TRI). Slovenský záložník na obranné polovině ostře fauloval Kudrnu.
     
    4
    Fousek přihrával do vápna Řezníčkovi, jenž si naštěstí pro domácí míč nezpracoval. Kromě domácích fanoušků je na stadionu také skupinka příznivců Pardubic.
     
    3
    Kakrda rozehrál standardní situaci z pravé strany přihrávkou na Jeřábka. Překvapil tím domácí hráče, jenže Jeřábkovi byl odmáván ofsajd.
     
    2
    Na druhé straně se do zakončení dostal Joukl, ale Knobloch neměl s jeho nedůraznou střelou potíže. To Pardubice mohly otevřít skóre! Petráň se octl sám před Palečkem, avšak třinecký gólman jeho střelu vyrazil!
     
    1
    Východočeši zahájili utkání výkopem a chtěli soupeře zaskočit rychlou akcí. Jeřábkovu přihrávku na Fouska ale zachytil Velner a přihrál Čelůstkovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté společně s triem rozhodčích nastupují na hrací plochu. Domácí nastoupí v bílém, Pardubice jsou sladěny do červené barvy. Utkání začne za pár okamžiků.
     
    Necelou půlhodinu před výkopem jsou v plném proudu rozcvičky a tribuna se pomalu zaplňuje. Pro obě mužstva to bude poslední podzimní utkání ve Fotbalové národní lize.
     
    Pardubice do Třince přicestovaly bez brankářské jedničky Luďka Frydrycha, kterého nahradí mezi třemi tyčemi Milan Knobloch. Na lavičku se posadí gólman Josef Ptáček. Na soupisce schází koučům Jaroslavu Michalovi a Jiřímu Krejčímu také Filip Kopřiva, další stabilní článek základní sestavy. Místo něj se do základní jedenáctky posunul Tomáš Pospíšil. To je, co se týče změn v základu, všechno. Východočeši škrtli ze soupisky ještě Dominika Fuska, na lavičku náhradníků nově usednou devatenáctiletí David Pánek s Patrikem Valentou.
     
    Noví třinečtí trenéři Karel Kula s Martinem Zbončákem udělali v sestavě oproti utkání ve Varnsdorfu několik změn. V brance ale začne stejně jako ve všech předchozích druholigových zápasech Lukáš Paleček, jehož náhradníkem je Václav Bruk. Po karetním trestu se do sestavy vrací obránce Pavel Hloch, který bude hrát s kapitánskou páskou. Obvyklý kapitán Benjamin Vomáčka dnes na soupisce chybí. Pouze na lavičce začne Peter Kučera, jehož nahrazuje v základní jedenáctce krajan René Dedič. Kvůli karetnímu potrestání schází jeden ze dvou nejlepších střelců Třince Pavel Malcharek.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (C), Janoščín – Bedecs – Teplý, Mozol, Ceplák – Dedič, Joukl. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Salachna, Málek, Knötig, Samiec, Kučera, Latocha.

    FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, Pospíšil, Vencl, Kakrda – Kim, Řezníček, Jeřábek (C), Kudrna, Fousek – Petráň. Trenér: Jaroslav Michal.
    Náhradníci: Ptáček – Prokopec, Pánek, Mandutz, Kovář, Valenta, Kayamba.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Petr Antoníček, Petr Caletka.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Pardubicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvPCE a #FNLiga.
     
    ABSENCE

    Slezané postrádají kvůli karetnímu trestu útočníka Pavla Malcharka již třetím týdnem. Malcharek obdržel za červenou kartu v Hradci Králové třízápasový distanc, a tak bude chybět také proti Pardubicím. V posledních dvou zápasech scházel kromě Malcharka i kapitán Benjamin Vomáčka.

    Pardubice by asi měly dorazit v kompletním složení. Pro minulý zápas s Karvinou trenér nepočítal s obráncem Davidem Přibylem, záložníkem Tomášem Dostálkem nebo útočníkem Patrikem Valentou.

    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    Sobota 8. srpna, 10:15, 2. kolo, Pardubice:
    FK Pardubice – FK Fotbal Třinec 0:0
    Diváci: 632.

    ZMĚNA TRENÉRŮ V TŘINCI

    Třinecké vedení odvolalo po neuspokojivých výsledcích trenéry Radima Nečase a Kamila Papugu. Není bez zajímavosti, že se tak stalo jen pár dní po rezignaci koučů hokejistů Třince. Proti Pardubicím povedou mužstvo generální manažer Karel Kula a dosavadní trenér juniorů Martin Zbončák. Kdo povede tým na jaře 2016, tím se bude vedení zabývat ihned po skončení podzimní části.

    ROZHODČÍ

    Hlavním rozhodčím utkání bude pan Jan Machálek, kterému na čarách pomohou pánové Petr Antoníček a Petr Caletka. Delegátem utkání bude pan Slavomír Kozel.
     
    FK PARDUBICE
    7. místo, 20 bodů, skóre 18:17


    Východočeši na rozdíl od Třince nezažili povedený vstup do nové sezony, po prvních čtyřech kolech měli na kontě jen bod a na vítězství čekali do kola pátého. Potom už se ale parta kolem trenéra Jaroslava Michala rozjela a z posledních osmi zápasů prohrála jen jeden, a to na půdě Vyšehradu. Na konci října porazily Pardubice Opavu, v listopadu přivezly bod z Českých Budějovic a doma udolaly Karvinou. Navíc se jim daří také v MOL Cupu, kde mají skvěle rozehrané osmifinále, když v úterý 17. listopadu přehrály favorizovanou Spartu 1:0.

    Poslední ligový zápas

    Sobota 14. listopadu, 10:15, 15. kolo, Pardubice:
    FK Pardubice – MFK OKD Karviná 1:0 (0:0)
    Branka: 90+2. Fousek.
    Diváci: 622.

    Sestava Pardubic: Frydrych – Šejvl, Kopřiva, Vencl, V. Kakrda – Kim, Řezníček (87. Kayamba), Jeřábek (C), Kudrna, Fousek – Petráň (63. Fusek).
    Trenér: Jaroslav Michal

    Nejlepší střelci Pardubic: Adam Fousek, Daewon Kim (oba 3 góly)
    Nejlepší brankář Pardubic: Luděk Frydrych (3 nuly)
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    10. místo, 13 bodů, skóre 17:28


    V Třinci nevstoupili do třetí druholigové sezony v řadě špatně a ještě v polovině září mohli být se svými výsledky docela spokojeni. Poslední výhra slezského celku se však datuje právě k 19. září, kdy doma zdolal Vlašim. Od té doby odehrál Třinec sedm zápasů a získal v nich pouhé dva body. Na hřištích Táborska a Hradce Králové utrpěl ostudné debakly, neuspěl ani ve Varnsdorfu, a proto sáhlo vedení k odvolání trenérů Nečase s Papugou. V zápase proti Pardubicím povede třinecké fotbalisty generální ředitel Karel Kula s Martinem Zbončákem.

    Poslední ligový zápas

    Neděle 15. listopadu, 13:30, 15. kolo, Varnsdorf:
    FK Varnsdorf – FK Fotbal Třinec 2:0 (1:0)
    Branky: 31. a 68. Martan.
    Diváci: 358.

    Sestava Třince: Paleček – Velner, Knötig, Bedecs, Čelůstka, Kučera – Joukl, Ceplák (C), Janoščín (81. Samiec), Mozol (61. Dedič) – Teplý (87. Latocha).
    Trenér: Radim Nečas

    Nejlepší střelci Třince: René Dedič, Pavel Malcharek (oba 4 góly)
    Nejlepší brankář Třince: Lukáš Paleček (3 nuly)
     
    Krásné sobotní dopoledne vám přeji z Třince! Vítejte při sledování textového online přenosu ze 16. kola Fotbalové národní ligy, které uzavře podzimní část druhé nejvyšší soutěže. Dnes je na programu celkem šest duelů, poslední druholigový zápas v kalendářním roce pak bude odehrán zítra. V našem přenosu se budeme podrobně věnovat souboji mezi týmy FK Fotbal Třinec a FK Pardubice.

    Třinec se trápí a v posledních sedmi kolech nasbíral jen dva body za dvě domácí remízy. Před posledním zápasem na podzim proto Slezané odvolali trenérskou dvojici. Zato Pardubice jsou v klidném středu tabulky a z posledních třech zápasů se silnými soupeři vybojovaly krásných sedm bodů. Utkání začne v 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci. Jste srdečně zváni ke sledování přenosu, kterým vás provede Ondřej Zoubek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 62. Kim

    Karty:   4. Ceplák (TRI), 75. Janoščín (TRI) – 57. Šejvl (PCE), 88. Jeřábek (PCE)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (C), Janoščín – Bedecs – Joukl (74. Latocha), Mozol (67. Málek), Ceplák (67. Salachna), Teplý – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Salachna, Málek, Knötig, Samiec, Kučera, Latocha.

    FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, Pospíšil, Vencl, Kakrda – Kim (88. Kovář), Řezníček, Jeřábek (C), Kudrna, Fousek – Petráň (63. Kayamba). Trenér: Jaroslav Michal.
    Náhradníci: Ptáček – Prokopec, Pánek, Mandutz, Kovář, Valenta, Kayamba.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Petr Antoníček, Petr Caletka

    Diváci: 311 (16 % celkové kapacity)
    bahis siteleri