Omsk – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.) | Barys – Viťaz 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Záhřeb 0:1 (kon.)
Chanty-Mansijsk – HC Slovan 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 1:3 (kon.) | Jokerit – Kazaň 2:1 (kon.)
Riga – Toljatti 2:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Lada Toljatti
Neděle 29.11.2015, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu. Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Dinamo Riga a Lada Rogliatti. Úvodní buly bude v Areně Riga, tedy domovském stánku lotyšského celku, vhozeno v 16:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Rize se příliš nedaří, momentálně se nachází na poslední příčce Západní konference. V rámci celé soutěže přisuzuje zisk 38 bodů Dinamu předposlední pozici. V posledním ligovém duelu padla na domácí půdě Riga 0:3, a to když nestačila na Lokomotiv Jaroslavl.

    Togliatti taktéž neprožívá příliš úspěšný rok, patří mu třináctá příčka Východní konference. Na svém kontě má 41 bodů. V předchozím kole ale Lada trápila věhlasný Petrohrad, kterému nakonec podlehla 2:3 po prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Redlihs, Kundrátek, Seigo, Galvinš, Sotnieks, Cibulskis, Jass – Darzinš, Pavlovs, M. Redlihs – Leino, Sestito, Indrašis – Bicevskis, Kulda, Skvorcovs – Dzerinš, Meija

    Lada Togliatti: Masalskis (Semjonov) – Vorobjov, Romanov, Gurkin, Viklund, Malenkich, Bolšakov, Putilov – Belousov, Krysanov, Šenfeld – Magogin, Zaťovič, Gurjanov – V. Strelcov, A. Strelcov, Bočarov – Bumagin, Komarov, Valujskij, Mokšancev

    Rozhodčí: Gamalej, Konc – Misjur, Medveděv.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Po zaznění národních hymen Ruska a Lotyšska bude utkání zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Oba celky se zpočátku spíše oťukávají, leč o něco málo živějším dojmem působí přece jenom domácí Riga. Tu také podporují výteční fanoušci.
     
    01:06
    Již došlo k úvodnímu střídání, další snahu o atak zahajuje druhá rižská formace. Rovněž ta ale skončila těsně po přejetí modré čáry.
     
    01:55
    Bičevskis dlouho držel touš u pravého mantinelu, ovšem nakonec o něj přišel. Po delší době se tak kotouče ujala hostující Lada. Té se ale dopředu příliš nechce.
     
    02:33
    Utkání se hraje ve velkém tempu, stále jsme se nedočkali přerušení. Do velkých možností se ale zatím žádné mužstvo nedostalo.
     
    03:09
    Kundrátkovo nahození od modré čáry Masalskis bez větších problémů eliminuje. Pro lotyšského gólmana se jistě jedná o pikantní duel, neboť v týmu Dinama ještě loni působil.
     
    03:59
    Taktéž Eriksson se musel mít na pozoru, a to proti ráně z poměrně velkého úhlu. Levou tyč si ale pohlídal a žádné vážnější komplikace nepřipustil.
     
    04:20
    Bude se vylučovat, Eriksson míří z branky. Na ledovou plochu nastupuje šestý domácí hráč.
     
    04:48
    Poprvé se otevírají dvířka na lavici Lady. Za katr míří Anton Šenfeld (TOG), který se provinil hákováním. Jak domácí tuto možnost zužitkují?
     
    05:12
    Ze strany domácích zatím žádná sláva, poprvé celá akce skončila postavením mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    05:41
    Mikelis Redlihs dostal na levé straně kolbiště nabito, ovšem rána mu vůbec nesedla. Togliatti však nedokázalo vyhodit a tlak nadále pokračuje.
     
    06:20
    Až nyní se Lada osvobodila a odjela na střídačku. Riga sice svého soka mačká, což ale k žádným vážnějším situacím nevede.
     
    07:03
    Již v plném počtu domácí znovu zahrozili, leč ani tentokráte nebyl Masalskis překonán. Následně se hosté provinili zakázaným uvolněním, a tak se hra stěhuje znovu před Masalskise.
     
    07:50
    Nyní pro změnu ofsajd Rigy. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže hostující brance. Klání bude pokračovat po skončení reklamní pauzy.
     
    08:22
    Nyní postavení mimo hru v podání Togliatti, v nehokejové pozici se ocitl Martin Zaťovič. Zatím jsme nebyli svědky žádné vážnější brankové příležitosti, uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    09:09
    Mikelis Redlihs objel branku a nabil najíždějícímu Darzinšovi. Ten však z voleje Masalskise nepropálil, hostující brankář byl včas na svém místě.
     
    09:29
    A znovu stejná situace, ovšem tentokráte Darzinš rozezněl brankovou konstrukci. Odražený touš posléze Masalskis schoval do své moci. Hosté poprvé zažili krušné chvíle.
     
    10:33
    Lada se taktéž dostala kupředu, ovšem žádná vážnější šance se jí netýkala. Togliatti je v dosavadním průběhu zápasu zcela bezzubé.
     
    11:50
    Zaťovič bojuje o puk u mantinelu, kde jej ale nakonec vybojoval Redlihs. Následně musel Masalskis znovu zasahovat, Mikelis Redlihs netrefil skulinu mezi betony hostujícího mága. Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:17
    Alexandr Strelcov prudký pas nezastihl, a tak se po zakázaném uvolnění hra stěhuje znovu před Masalskise.
     
    12:55
    Riga je znovu o něco málo aktivnější, ovšem sevření soupeře se jí zatím nedaří plně zužitkovat. Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    13:40
    Hraje se opět velice plynule, leč tentokráte následuje další postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Na světelné tabuli zatím stále svítí bezbrankové skóre.
     
    14:38
    A znovu souboj Darzinš versus Masalskis. Hostující muž v masce zatím drží akcie svého celku nad vodou. Uvidíme, zda se mu to bude dařit i nadále.
     
    15:35
    Sestito dostla pořádné penzum prostoru na levé straně, načež se vydal do útočného pásma a od levého mantinelu ostře vypálil. Prudkému projektilu ale vystavila stopku Masalskisova hruď.
     
    15:51
    Kundrátkova dělovka ihned po vhazování byla hostjícím brankářem přizvednuta do ochranné sítě. Buly tak proběhne po Masalskisově levici.
     
    16:23
    Další rána Rigy, tentokráte od modré čáry zkoušel štěstí Oskars Cibulskis. Ani on ale na hostujícího muže v masce recept nenalezl.
     
    17:37
    Stanislav Bočarov se dostal do palebné pozici na hranici pravého kruhu, odkud vyslal střelu švihem. Eriksson ale tento pokus bez větších potíží eliminoval.
     
    18:45
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácím se to končení podařilo, zcela přirozeně se o tento počin postarala první útočná formace. Darzinš si na levé straně útočného pásma udělal prostor, načež nalezl ideálně postaveného MIKELISE REDLIHSE. Forvard s devatenáctkou na zádech neměl sebemenší problém se zakončením. Asistence. Lauris Darzinš.
    18:45 Mikelis REDLIHS - 1:0
     
    19:35
    Lada se ještě v závěru periody snaží se stavem něco udělat, což se jí ale příliš nedaří. Dinamo je v první periodě zkrátka lepším celkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První perioda měla jednoznačného vládce, jímž byla Riga. Domácí ekipa byla lepší ve všech herních činnostech, což po několika vynikajících zásazích hostujícího brankáře vyústilo ve vedoucí branku. Šťastným střelcem se stal Mikelis Redlihs. Bude Dinamo pokračovat ve své nadvládě? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 12:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Domácí hokejisté vlétli do druhé třetiny s velkou chutí, ovšem do vážnější šance se zatím nedostali. Lada se stále nemůže dostat do tempa.
     
    21:40
    Tim Sestito zůstal ležet u hostující střídačky a to po tvrdém střetu s dvojící protihráčů. Nakonec se ale zvedá a po svých odjíždí na střídačku. O vážnější zranění se zřejmě jednat nebude.
     
    22:03
    Meija objel branku soupeře a poslal přihrávku do mezikruží, kde číhal Jass. Domácí borec se ale ke kotouči nedostal, neboť jej hosté zablokovali.
     
    22:47
    Kulda z levé strany ostrou ranou prověřil pozornost Masalskise. Ten byl ale opět ve střehu. Další rána skončila v ochranné síti, a tak se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    23:19
    Romanov se chtěl natlačit před domácí svatyni, v čemž mu ale zabránila pozorná defenziva rižského Dinama. To tak stále dží jednobrankový náskok.
     
    23:52
    Přece jenom již Lada působí živěji. Šenfeld nyní zkusil své štěstí přes obránce, ovšem Eriksson jeho pokus dobře viděl a proto mohl patřičně zasáhnout.
     
    24:30
    Další snaha o vyrovnání z Magoginovy hole byla rovněž neúspěšná. Buly proběhne po Erikssonově levé ruce.
     
    25:24
    Na druhé straně ledového kolbiště se musel otáčet Masalskis, který vytěsnil Kundrátkův pokus. Hra nadále pokračuje, kotouč je stále k mání.
     
    26:21
    Ve druhé periodě se stále hraje bez vážnějších příležitostí, ovšem k vidění je poměrně aktivní hokejová podívaná. Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    27:12
    Následuje komerční přestávka. Na světelné tabuli stále svítí těsné vedení Dinama, avšak druhá část je již značně vyrovnanější. Jak se bude zápas nadále vyvíjet?
     
    27:24
    Meija projel až do útočného pásma, kde z pravé strany zkusil své štěstí. Masalskis byl ale ve střehu a pohotově zasáhl. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:53
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahraje hostující Lada. Za hákování putuje na trestnou lavici Maris Jass (RIG).
     
    28:35
    Domácí hokejisté se ale zatím brání velice dobře, Ladě se zatím nepodařilo usadit v útočném pásmu. Dinamo zdobí aktivní pohyb.
     
    29:25
    A znovu puk letí přes všechny čáry. Zdá se, že toto oslabení rižští hokejisté přečkají bez úhony. Togliatti stále nemůže nalézt recept na pevnou defenzivu soupeře.
     
    30:40
    Lada ale stále velice aktivně napadá. Ve druhé části jsme nebyli svědky žádné vážnější možnosti. Nyní se navíc po zakázaném uvolnění bude vhazovat před Erikssonem.
     
    31:20
    Momentálně se hraje převážně ve středním pásmu, kde oba celky ztrácejí kotouče. Rychlý pohyb zatím ubírá hokejovosti obou mužstev.
     
    32:33
    Na Masalskise se snesla sprška ran, ostře pálil především Jass, jehož pumelici ale lotyšský brankář vytěsnil.
     
    33:02
    Další ofsajd v podání domácích. Po skončení komerční přestávky se bude vhazovat se středním pásmu. Riga zatím nadále drží velice těsné vedení.
     
    33:53
    Lada je velice aktivní v útočném pásmu, kde se ale nedostává do vážnějších brankových příležitosti. Jak řekl během komerční přestávky domácí lodivod, sledujeme skutečně tuhý boj.
     
    34:06
    Nyní se ale bude vylučovat, přesilovou hru si zahraje znovu Lada. Oskars Cibulskis (RIG) dostává dvě minuty za zdržování hry – vyhození kotouče mimo kolbiště.
     
    34:38
    Dinamo ale v poklidu vyhazuje přes všechny čáry, Togliatti se skutečně příliš nedaří. Hosté se ale snaží zahájit další akci.
     
    35:20
    Po krátkém hostujícím setrvání v útočném pásmu letí kus gumové pryže znovu až k Masalskisovi. Ani tuto početní výhodu si Lada za rámeček jistě nedá.
     
    36:06
    Domácí jsou v plném počtu, Lada prakticky ani jednou nevystřelila na branku. Druhá perioda se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru.
     
    36:54
    Před dotírajícím Vasilijem Strelcovem Eriksson povalující se kotouč raději uschoval do své moci. Buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    37:07
    Znovu se bude trestat, nyní míří na lavici hanby Vasilij Strelcov (TOG). Hostující borec se provinil hákováním. Toto je solidní šance pro navýšení vedení Dinama.
     
    37:45
    Dinamo poměrně dlouho svíralo svého soupeře v defenzivě, ovšem nedokázalo z této situace vytěžit vážnější příležitost. Posléze se Lada osvobodila.
     
    38:50
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté přesilovou hru nakonec využívají, a to po poměrně velkém zaváhání hostující defenzivy. Po rychlém přechodu do útoku dostal puk z pravé strany LAURIS DARZINŠ, který následně neomylně překonal padajícího Masalskise. Asistence: Mikelis redlihs
    38:50 Lauris DARZINŠ - 2:0
     
    39:22
    Druhá třetina se opět dohrává v režii Rigy, která utkání plně ovládá. Není divu, Togliatti opět srazil gól do šatny. Uvidíme, jak se k tomu hosté postaví.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část je minulostí, k vidění byl vyrovnanější hokejová podívaná. Lada ale znovu nezvládla závěr části, když v oslabení kapitulovala. Druhou branku Rigy vsítil Lauris Darzinš. Dotáhnou domácí klání do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 22:13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Lada velice aktivně napadá, ovšem zatím se jí nedaří nikterak vážněji zahrozit. Defenziva Rigy je velice kvalitní a pozorná.
     
    41:03
    Bumagin zkusil své štěstí zápěstím od levého mantinelu. Eriksson však byl na svém místě a tento střelecký pokus bez větších obtíží eliminoval.
     
    43:27
    Oba celky zatím bojují převážně ve středním pásmu, nikdo se zatím nedostává do vážnějších střeleckých příležitosti.
     
    44:12
    Šenfeld zkusil své štěstí od pravého mantinelu, ovšem Eriksson byl pozorný a žádné vážnější komplikace nepřipustil. Vhazovaat se bude po jeho levé ruce.
     
    44:35
    Domácí v čele s Meijou uháněli do přečíslení, které ale prvně zmíněný borec zpomalil. Následně se pokusil vypálit z mezikruží, ovšem tento pokus neměl potřebnou razanci.
     
    45:31
    Stále stejný obraz hry, Lada se marně snaží probít skrze pozornou defenzivu Rigy. Nyní byl v následném protiútoku zastaven Indrašis, a to hvizdem pomezního arbitra, který spatřil ofsajd, Buly ve středním pásmu.
     
    46:11
    Kuriózní situace! Sotnieks dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, současně měl přes sebou prázdnou bránu. Toho se snažil ihned využít, ovšem hůl se mu zablokovala o brusli jednoho z hlavních arbitrů. Sotnieksovi se to příliš nelíbí, avšak sudí je, jak praví pravidla, součástí hry.
     
    46:57
    Lehké nahození od modré v podání Lady Eriksson eliminuje bez sebemenších potíží. Poté domácí pouze vyhodili, a tak Lada zahajuje další atak.
     
    47:28
    Vasilij Strelcov pálil z pravé strany, ovšem ani tentokráte se mu nepodařilo zahrozit. Nevýrazný projektil zablokoval jeden z domácích zadáků.
     
    48:10
    Togliatti je nadále velice aktivní, ovšem nedaří se mu výrazněji zahrozit. Nyní navíc z protiútoku pálil ostře Leino, leč Masalskis zasáhl pohotově.
     
    48:47
    Svižnou pasáž zastavuje Eriksson a následná komerční přestávka. Podaří se ladě přetavit zlepšený výkon v kontaktní branku?
     
    49:45
    Utkání se blíží do své závěrečné desetiminutovky, domácí stále drží dvoubrankové vedení. Zatím se nezdá, že by se Togliatti mělo blížit dramatu.
     
    50:50
    Domácí se již uchýlili k udržovacímu systému hry. Dinamu momentálně stačí, když je kotouč daleko od vlastní branky.
     
    51:29
    Snaha o protiútok v podání Rigy končí postavením mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, což ale domácí družině plně vyhovuje.
     
    52:11
    Dinamo v útočném pásmu velice aktivně napadá, utkání se začíná mírně přiostřovat. Uvidíme, zda přeroste ve větší boj.
     
    53:07
    Po sérii lehkých nahození Masalskis raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Lada se nadále nemůže dostat do blízkosti domácí branky.
     
    53:52
    Bočarov poměrně dlouho kouzlil v útočném pásmu, leč nakonec jej domácí hokejisté o puk obrali. Dinamo se poté osvobodilo.
     
    54:25
    A znovu je puk v dostatečné vzdálenosti od domácí branky. Zdá se, že Riga má tento duel plně po kontrolou. To vše za vynikající atmosféry.
     
    55:12
    Domácí zachytili vyhození na modré čáře, odkud poté tvrdě vypálili. Masalskis si ale poradil a celou tuto situaci na výbornou zvládl.
     
    55:51
    Alexandr Strelcov (TOG) nyní vzal hostům i ty poslední naděje na zvrat v utkání, neboť vyhodil puk mimo hrací plochu. Zákonitě tak následuje dvouminutový trest.
     
    56:33
    Lada vyhazuje, což ale Dinamu příliš nevadí. Čas hraje do karet domácí ekipě.
     
    57:23
    Kundrátek nahodil puk do pásma, ovšem tam se jej ujali hosté, kteří obratem vyhazují až k Erikssonovi. Toto oslabení se Togliatti povedlo.
     
    58:21
    Romanov tvrdě vypálil od modré čáry, ovšem Eriksson byl připraven. Domácí se brání velice dobře.
     
    59:01
    Leino se vrhnul do pásma příliš rychle, následuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:19
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:40
    Zakázané uvolnění bere Ladě i ty poslední šance. Masalskis putuje zpět do branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi duel dvou zatím nepříliš úspěšných celků. Od prvních minut mělo navrch domácí Dinamo, které svou převahu pečetilo vedoucí brankou, o níž se postaral Mikelis Redlihs. Na konci druhé části byl podobně úspěšný Lauris Darzinš. Hostujícímu celku nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak Riga zdolala Togliatti v poměru 2:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 29:22 (18:11:46)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 19. Redlihs (Darzinš), 39. Darzinš (Redlihs)


    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Redlihs, Kundrátek, Seigo, Galvinš, Sotnieks, Cibulskis, Jass – Darzinš, Pavlovs, M. Redlihs – Leino, Sestito, Indrašis – Bicevskis, Kulda, Skvorcovs – Dzerinš, Meija
    Lada Toljatti: Masalskis (Semjonov) – Vorobjov, Romanov, Gurkin, Viklund, Malenkich, Bolšakov, Putilov – Belousov, Krysanov, Šenfeld – Magogin, Zaťovič, Gurjanov – V. Strelcov, A. Strelcov, Bočarov – Bumagin, Komarov, Valujskij, Mokšancev

    Rozhodčí: Gamalej, Konc – Misjur, Medveděv

    Diváci: 8038
    bahis siteleri