Finsko – Slovensko 6:2 (kon.) | Německo – Česko 1:5 (kon.)
konec
Finsko
6:2 (3:1, 1:0, 1:1)
Slovensko
sk Pondělí 28.12.2015, 15:30 • Sportzentrum Zuchwil • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Fínska reprezentácia do osemnásť rokov zdolala slovenských rovesníkov pohodlne 6:2 a po víťazstve nad Českom v pomere 4:1 si na konto pripísali ďalšie víťazstvo. Pre Slovensko je to už druhá prehra na turnaji z troch duelov. Najbližšie sa naši reprezentanti predstavia zajtra o 15:30, keď si sily zmerajú s národným tímom Nemecka. Pre našich hráčov to bude zároveň posledné vystúpenie na turnaji. Na Fínov zajtra o dvanástej hodine čaká duel so Švajčiarskom. (17:04:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    57:48
    Slovensko dalo gól!A Slovensko strieľa svoj druhý gól v zápase. Nepriaznivé skóre koriguje presnou strelou JAKUB LACKA.
    Asistencie: bez asistencie
     
    56:57
    Slováci v závere zápasu môžu skorigovať nepriaznivé skóre. Na trestnú lavicu si sadá Eetu Pylkkänen za držanie.
     
    50:00
    Do konca zápasu ostáva posledných desať minút. Fínsko pohodlne vedie 6:1 a s istotou dnes dokráča za víťazstvom.
     
    48:32
    Fínsko dalo gól!
    A Fínsko vedie už o päť gólov! Šiesty gól Suomi v dnešnom zápase strieľa Henri Jokiharju.
    Asistencia: Otto Mäkinen
     
    47:55
    Rastislav Václav si teraz dopomohol nedovoleným bránením a už putuje na trestnú lavicu.
     
    46:17
    Ďalšia nevyužitá presilová hra Slovenska. Fínsko odolalo slovenskej početnej výhode a v hre sa tak pokračuje v hre 5 na 5.
     
    44:17
    Za držanie si na trestnú lavicu sadá Urho Vaakanainen. Podarí sa Slovákom streliť druhý gól v zápase?
     
    42:00
    Slováci nedokázali využiť presilovú hru. Fíni hrajú s piatimi hráčmi a naďalej vedú 5:1.
     
    40:15
    Tretia tretina sa začala. Slovensko bude mať k dispozícii ešte 109-sekundovú presilovú hru.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po 40 minútach Fínsko vedie nad Slovenskom 5:1. Suomi sú jednoznačne lepším mančaftom, čomu zodpovedá aj skóre dnešného duelu. Tretia tretina sa bude zrejme už len dohrávať. Mimoriadne kvalitný celok vedený koučom Jussi Ahokasom má pohodlný štvorgólový náskok, čo vzhľadom k doterajšiemu priebehu zápasu možno označiť za priepastný rozdiel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Slováci si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadá za faul kolenom Sami Moilanen. Početná výhoda sa našim reprezentantom zrejme prenesie aj do záverečného dejstva. Do konca druhej tretiny ostáva len jedenásť sekúnd.
     
    39:15
    Fínsko dalo gól!
    A Slováci aj v druhej tretine inkasujú gól do šatne. Tentoraz sa strelecky presadzuje JOONA KOPPANEN. Fínsko vedie už o štyri góly.
    Asistencia: Sami Moilanen
     
    38:16
    No po vyše minúte sa početná výhoda Fínov končí. Na lavicu hanby putuje za nedovolené bránenie Henri Jokiharju.
     
    37:08
    Na trestnú lavicu si za hrubosť sadá Tomáš Hedera. Fíni majú dokonalý príležitosť navýšiť skóre a odskočiť súperovi na rozdiel štyroch gólov.
     
    35:40
    Slováci sa naďalej nedokážu presadiť. Suomi dnes predvádzajú výborný hokej a náš celok prakticky k ničomu nepúšťajú. Ak chcú naši reprezentanti pomýšľať na bodový úspech v dnešnom zápase, potrebujú streliť v druhej tretine aspoň jeden gól.
     
    30:00
    Za nami je polovica zápasu. Fínsko drží zápas pevne v rukách, kontroluje hru a vedie o tri góly.
     
    28:28
    Fínsko dalo gól!
    Slováci presilovú hru napokon nedokázali využiť. Práve naopak. Po uplynutí dvojminútového trestu spoluhráča Turkulainena sa strelecky presadil AAPELI RÄSÄNEN, ktorý svojím druhým presným zásahom v zápase zvyšuje skóre na 4:1.
    Asistencia: Henri Jokiharju
     
    26:27
    Slovenskí reprezentanti majú skvelú príležitosť na strelenie kontaktného gólu. Na lavicu hanby putuje Jerry Turkulainen za hákovanie. Náš národný tím tak bude hrať dvojminútovú početnú výhodu o jedného hráča.
     
    23:47
    Slovenskí reprezentanti to dnes budú mať veľmi náročné. Proti nim stojí mimoriadne kvalitný súper, ktorý dnes jednoznačne kráča za víťazstvom.
     
    21:13
    Začala sa druhá tretina. V tej prvej boli Fíni jednoznačne lepším tímom a zaslúžene vedú 3:1. V úvodnom dejstve nás náš súper prestrieľal v pomere 17:2. Napriek nízkemu počtu striel sa nám podarilo streliť jeden gól.
     
    20:02
    Do druhej tretiny nastúpili slovenskí hokejisti s pozmenenou zostavou. Do hry sa dostal brankár Ján Kožiak, ktorý vystriedal Juraja Sklenára.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila. Slováci po úvodných desiatich minútach dokázali so súperom z Fínska držať krok a remizovali 1:1, no v druhej polovici úvodného dejstva sa nechali dvakrát vylúčiť, Suomi síce nedokázali zužitkovať presilové hry, no v záverečnej päťminútovke skórovali hneď dvakrát a do druhej dvadsaťminútovky tak budú vstupovať s pohodlným dvojgólovým náskokom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:14
    Fínsko dalo gól!
    Aby toho nebolo málo, brankár Sklenár vyberá tretíkrát puk zo svoje brány. Gól do šatne sa podarilo vsietiť OTTOVI MÄKINENOVI, ktorý Fínsko posiela do dvojgólového vedenia.
    Asistencie: Janne Kuokkanen, Aapeli Räsänen
     
    17:01
    Fínsko dalo gól!
    Fíni ale aj po ukončení početnej výhody naďalej búšili do súpera a zo svojej prevahy vyťažili druhý gól v zápase. Postaral sa oň AAPELI RÄSÄNEN, pre ktorého je to druhý gól na turnaji.
    Asistencie: Eetu Tuulola, Miro Heiskanen
     
    16:59
    Slováci sa opäť dokázali ubrániť. Po dvoch oslabových hrách tak dokázali udržať vyrovnaný stav.
     
    14:59
    Po tridsiatich sekundách hry sa ale Slováci opäť budú musieť brániť. Fínsko má skvelú príležitosť skórovať. Na trestnú lavicu si za podrazenie na dve minúty sadá obranca Martin Fehérváry.
     
    14:29
    Slovenská reprezentácia do osemnásť rokov napokon oslabenie zvládla a zverenci Petra Mikulu tak hrajú v plnom počte.
     
    12:29
    A Fínsko bude hrať prvú presilovú hru v zápase. Na trestnú lavicu si za podrazenie sadá Martin Bodák.
     
    10:00
    Po desiatich minútach hry tak diváci videli po jednom góle na oboch stranách. Slovenskí reprezentanti majú za sebou včerajší náročný súboj so Švajčiarskom, ktorému podľahli najtesnejším rozdielom 3:4.
     
    8:29
    Slovensko dalo gól!
    A začína sa odznova. Strelecky sa presadzuje náš najlepší strelec ADAM RUŽIČKA, ktorý si do štatistík pripisuje už štvrtý gól na turnaji.
    Asistencie: Vladimír Vybíral, Filip Krivošík
     
    5:00
    Po piatich minútach Fínsko stále vedie 1:0. Reprezentanti z krajiny tisícich jazier zatiaľ odohrali len jeden duel, keď si včera poradili s českým výberom 4:1.
     
    3:20
    Fínsko tak dokonale vstúpilo do zápasu a v ďalších minútach zápasu sa bude snažiť navýšiť skóre.
     
    1:29
    Fínsko dalo gól!
    A hneď v úvode zápasu Slovensko prvýkrát inkasuje. Strelecky sa presadil MIRO HEISKANEN, ktorý zužitkoval prihrávku Eetu Tuulolu a poslal Suomi do vedenia.
    Asistencia: Eetu Tuulola
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Halonen – Salo (C), Jokiharju, Heiskanen, Vaakanainen, Kotkansalo, Pylkkänen, Almari, Turkulainen – Mäkinen (A), Oksanen, Kuokkanen – Vesalainen, Tuulola, Räsänen – Moilanen, Jääskä, Koppanen – Sihvonen, Nurmi, Koivula.

    Slovensko: Sklenár – Fehervary, Bodák (A), Kmec, Rajnoha, Krempaský (A), Hedera, Hílek – Smolka, Roman, Buček (C) – Ružička, Vybíral, Krivosík – Smida, Vaclav, Lacka – Krištofovič, Marcinek, Urbanek, Liška.

    Rozhodca: Boujon, Grossen – Betschart, Haag.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho zápasu Turnaja piatich krajín výberov do 18 rokov vo švajčiarskom Zuchwile. Dnes sa slovenskí hokejisti predstavia proti silným Fínom a na webe www.onlajny.eu nájdete vždy aktuálne informácie o stave duelu, z ktorého sa televízny prenos nevyrába.

    Mladí Slováci začali turnaj úspešne už predvčerom, kedy sa im podarilo zdolať rovesníkov z Česka. Zverenci trénera Petra Mikulu v zápase prehrávali už 0:2, následne však skóre otočili na 4:3, no po riadnej hracej dobe bol stav aj tak vyrovnaný 4:4. O víťazovi teda napokon rozhodlo až predĺženie, v ktorom sa o víťazný gól Slovákov postaral obranca Martin Bodák.
    Viac informácií o sobotňajšom dueli nájdete tu .

    V nedeľu pokračovali Slováci svojím druhým zápasom, ale v ňom už na body nesiahli. Naši mladí reprezentanti sa predstavili proti domácemu Švajčiarsku, ktoré sa do vedenia dostalo už po dvoch minútach hry. Na to síce Mikulovi zverenci odpovedali a stav duelu otočili vo svoj prospech, ale o jednogólový náskok 3:2 trestuhodne prišli v záverečnej tretine, kedy Švajčiarsko vyrovnalo a dokonca sa aj dostalo do vedenia. Slovákom v závere nepomohla ani hra bez brankára a na svoje konto si pripísali nešťastnú prehru.
    Viac informácií o nedeľňajšom dueli nájdete tu .

    Fíni odohrali svoj jediný zápas v nedeľu proti Česku. Hokejisti Suomi v ňom mali navrch už od samého začiatku, keď sa vedenia ujali po dvoch minútach hry. Čechom sa potom síce podarilo rýchle vyrovnanie, ale v zvyšnej časti hry sa už nepresadili, zatiaľ čo fínski reprezentanti nastrieľali ešte tri góly.
    Viac informácií o nedeľňajšom dueli nájdete tu .

    Tabuľka pred 3. hracím dňom:
    1. Švajčiarsko – 2 zápasy, 4 body (7:7)
    2. Fínsko – 1 zápas, 3 body (4:1)
    3. Nemecko – 1 zápas, 2 body (4:3)
    4. Slovensko – 2 zápasy, 2 body (8:8)
    5. Česko – 2 zápasy, 1 bod (5:9)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 2. Heiskanen (Tuulola), 18. Räsänen (Tuulola, Heiskanen), 20. Mäkinen (Kuokkanen, Räsänen), 40. Koppanen (Moilanen), 49. Jokiharju (Mäkinen) – 9. Ružička (Vybíral, Krivošík), 58. Lacka


    Finsko: Halonen – Salo (C), Jokiharju, Heiskanen, Vaakanainen, Kotkansalo, Pylkkänen, Almari, Turkulainen – Mäkinen (A), Oksanen, Kuokkanen – Vesalainen, Tuulola, Räsänen – Moilanen, Jääskä, Koppanen – Sihvonen, Nurmi, Koivula.
    Slovensko: Sklenár (20. Kožiak) – Fehérváry, Bodák (A), Kmec, Rajnoha, Krempaský (A), Hedera, Hílek – Smolka, Roman, Buček (C) – Ružička, Vybíral, Krivošík – Šmída, Václav, Lacka – Krištofovič, Marcinek, Urbanek, Liška.

    Rozhodčí: Boujon, Grossen – Betschart, Haag
    bahis siteleri