Carlisle – Everton 0:3 (kon.) | MK Dons – Chelsea 1:5 (kon.)
konec
Milton Keynes Dons FC
1:5 (1:3)
Chelsea FC
Neděle 31.01.2016, 17:00 • Stadium mk, Milton Keynes • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Přeji krásný podvečer a vítám Vás u sledování našeho textového přenosu z anglického FA Cupu. V něm se v rámci čtvrtého kola odehraje duel Milton Keynes Dons FC – Chelsea FC a na ten se zde také zaměříme. Dočkáme se překvapení nebo Chelsea potvrdí roli favorita?
     
    Milton Keynes Dons FC

    MK Dons je celek z druhé nejvyšší anglické soutěže, ale pokud nezlepší své výkony, tak by klidně mohl i spadnout, protože se nachází na dvacáté příčce.

    Do čtvrtého kola se fotbalisté druholigového celku dostali přes Northampton Town, se kterým hráli dva zápasy. V tom druhém vyhráli 3:0 a zajistili si postup.
     
    Chelsea FC

    Forma Chelsea se pod Hiddinkem zlepšuje a Chelsea neprohrála již devět zápasů v řadě. Minulý víkend si navíc vyšlápl na Arsenal, který na Emirates Stadium porazila 1:0.

    Do čtvrtého kola FA Cupu se Chelsea dostala přes Scunthorpe, který na vlastním hřišti porazila 2:0.
    Novým hráčem Chelsea se v týdnu stal Alexandre Pato.

     
    Úvodní sestavy:

    Milton Keynes Dons FC: Martin – Spence, McFadzean, Walsh, Lewington – Potter, Forster-Caskey – Carruthers, Hall, Murphy – Bowditch
    Náhradníci: Williams, Hodson, Kay, Church, Powell, Cropper, Maynard

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry, Baba – Matić, Fábregas – Oskar, Loftus-Cheek, Hazard – Diego Costa
    Náhradníci: Begović, Zouma, Obi Mikel, Traore, Pedro, Willian, Azpilicueta

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Nunn, Child (vš. Anglie).
     
    Oba týmy jsou již nastouepny na trávníku, a za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jonathan Moss z Anglie právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli domácí fotbalisté, kterým však hned úvodní útok nevyšel. Přihrávka na Spence byla příliš dlouhá, a míč skončil v zámezí.
     
    2
    Chelsea zatím svého soupeře nepouští do hry, a kombinuje na vlastní polovině. Míč je momentálně u Johna Terryho, který se pokouší najít někoho ze svých spoluhráčů na útočné polovině.
     
    3
    Hned ve třetí minutě přišla obrovská šance Blues! Eden Hazard postupoval středem hřiště, a následně posunul míč na Oskara. Brazilský záložník obratem poslal míč do vápna, kde číhal Diego Costa. Španělského forvarda však parádním zákrokem vychytal Martin!
    3. Obrovská šance Diega Costy, která zůstala nevyužita
     
    4
    Chelsea vybojovala první rohový kop, kterého se ujal Fábregas. Jeho centr mířil na zadní tyč, nicméně brankář Martin si dokázal udělat prostor, a míč vyrazil do strany.
     
    5
    Eden Hazard se ocitl ve středu hřiště pod velkým tlakem dvou napadajících hráčů, a svou následnou přihrávku opřel o nohu jednoho z protihráčů. Naštěstí pro Blues, se míč odrazil do míst, kde se nacházel Cahill.
     
    6
    Fábregas našel krásnou křížnou přihrávkou ve vápně volného Oskara, který se následně uvolnil, a vystřelil, nicméně mu rána vůbec nesedla, a Martin nemusel zasahovat.
     
    8
    Blues propadli ve středu hřiště, a domácí celek mířil do nebezpečného protiútoku. Celou akci táhl středem hřiště Hall, kterého před vápnem fauloval John Terry, a Milton bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    9
    Exekuce standardní situace se ujal Carruthers, jehož přízemní, tvrdá rána byla zablokována zdí. Milton se následně dostal k míči, a pokračuje v útoku.
    Nástup obou týmů na zaplněný Stadium mk

     
    11
    Diego Costa zakombinoval ve středu hřiště s Fábregasem, a druhý jmenovaný následně dostal míč na hranici vápna pro Oskara. Následný centr brazilského středopolaře však nikoho z hostujících hráčů nenašel.
     
    12
    Hostující celek vybojoval rohový kop, který rozehrál Fabregas. Následně si narazil s Edenem Hazardem, a z ostrého úhlu ohrozil branku Martina. Domácí brankář však opět předvedl dobrý zákrok!
     
    13
    Po dalším výkopu domácího brankáře míč skončil u stoperů Blues, který míří pomalu vpřed, a budou se pokoušel hledat Diega Costu.
     
    14
    Další obrovská šance Blues! Loftus-Cheek našel centr v levé části Diega Costu, který prodloužil přihrávku na Hazarda. Belgický křídelník ještě vylepšil pozici pro Oskara, jehož následná rána mířila opravdu těsně mimo levé tyče Martinovy branky!
    14. Obrovská šance Oskara
     
    15
    Chelsea vybojovala standardní situaci po faulu na Hazarda. Exekuce se ujal Fábregas, nicméně se mu centr vůbec nepovedl, a míč mají domácí.
     
    16
    Chelsea právě vstřelila branku!
    A teď už to hostujícím hráčům vyšlo, a Blues se dostávají do vedení! Na pravé straně předvedl obrovskou chybu stoper McFadzean, který doslova daroval míč Diegu Costovi. Španělský forvard našel ve vápně lépe postaveného OSCARA, který ve skluzu mířil přesně!
    16. OSCAR - 0:1
     
    18
    Domácí Milton předvedl v obraně další chybu, a do protiútoku mířila Chelsea. Středem hřiště postupoval Hazard, který následně roztáhl hru na levou stranu, odkud vypálil Loftus-Cheek. Jeho ránu však Martin lapil!
     
    19
    Po delší době vyrazil do útoku také domácí celek. Akci Miltonu táhl po pravé straně Carruthers, který svým následným přízemním centrem našel na hranici vápna Joshe Murphyho, jehož přízemní rána byla pomalá, a Courtois zasáhl bez problémů.
     
    20
    Baba si naběhl na levé křídlo, kde kombinoval s Edenem Hazardem. Ghanský obránce následně dostal pas do vápna, nicméně se nedostal přes Spence, a míč skončil v zámezí.
     
    21
    MK Dons právě vstřelilo branku!
    Wow! Milton zatím v dnešním utkání příliš šancí neměl. Teď však přichází vyrovnávací branka, navíc opravdu povedená branka! Milton kombinoval před vápnem, a následně se dostal míč na nohu DARRENA POTTERA. Irský záložník natáhl ke střele, kterou přizvedl bránící Matić, a míč zalétl do branky!
    21. Darren POTTER - 1:1
     
    23
    Loftus-Cheek dostal od Fábregase přihrávku do vápna. Jeho první střelu ještě obrana Miltonu zablokovala, druhý pokus už však mířil na branku, nicméně Martin si s pomalou střelou mladého Angličana dokázal poradit.
     
    24
    Loftus-Cheek se ve středu hřiště musel vypořádat s dvojnásobnou přesilou, což se mu nakonec nepovedlo, a po překonání prvního hráče o míč přišel.
     
    25
    Další obrovská šance Chelsea! Fábregas vyslal krásný pas na Edena Hazarda, který rázem mířil sám na domácí branku. Jeho přízemní střelu zastavila tyč, a belgický křídelník následně nedokázal míč dorazit! Hazard tak na svůj první gól v sezóně stále čeká ...
    25. Eden Hazard si na svůj první gól v této sezóně musí ještě počkat ...
     
    26
    Chelsea má obrovské šance, nicméně je nedokáže proměnit! Baba dostal na levou stranu krásnou přihrávku od Hazarda, a následně hledal před brankou Oskara, který by střílel do prázdné. Do zakončení však šel také Diego Costa, který míč tečoval přesně tak, že mířil mezi branku a právě zmiňovaného Oskara. Oba hráči se tomu zasmáli ...
    26. Diego Costa připravil Oscara o druhou branku
     
    28
    Eden Hazard byl na pravé straně nedovoleně zastaven Lewingtonem, a Blues měli k dispozici standardní situaci. Fábregasův centr však nikoho z hostů ve vápně nenašel.
     
    29
    Fábregas dnes rozdává krásné pasy, a jeden takový dostal Diego Costa. Španělský útočník se však nedokázal dostat před Walshe, a bude z toho alespoň rohový kop.
     
    30
    Exekuce rohového kopu se ujal Fabregas, jehož centr však nebyl příliš přesný. Navíc se v ofsajdu nacházel Diego Costa, a u míče bude Milton.
     
    31
    Na druhé straně šel Milton velmi rychle vpřed, a na pravé straně se podařilo uvolnit Carruthersovi. Domácího záložník následně poslal ostrým skluzem k zemi John Terry, který dostává žlutou kartu!
     
    32
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea je za svůj skvělý výkon náležitě odměněna, a ztracené vedení si bere zpět! Ivanović našel na pravé straně rozběhnutého Loftuse-Cheeka, která posunul míč do vápna pro OSCARA. Brazilský záložník se opřel do míče z voleje, a mířil přesně k tyči!
    32. OSKAR - 1:2
     
    34
    Fábregas vymyslel další pas za obranu Miltonu, tentokrát našel Diega Costu. Před kontroverzního útočníka se však dokázal dostat stoper McFadzean, kterého následně Costa fauloval.
     
    35
    Carruthers si zpracoval ve středu hřiště centr od Walshe, a následně míč posunul pro Bowditche. O domácího útočníka se však postaral Gary Cahill, který ho obral o míč čistým způsobem.
    Fanoušci na Twitteru oceňují krásný pas Loftuse-Cheeka, kterým našel ve vápně Oskara. Mladý anglický záložník zatím podává skvělý výkon!

     
    37
    Ivanović si udělal výlet do středu hřiště na útočnou polovinu, a následným centrem našel Babu. Ghanský bek si chtěl narazit s Oscarem, který si však následně troufl na střelu, tu však Martin lapil.
     
    39
    Domácí Milton se po delší době dostal do útoku, a Carruthers našel povedenou přihrávkou za obranou Bowditche. Útočník domácích se však nacházel v ofsajdu.
     
    40
    Chelsea sympaticky kombinovala na útočné polovině, nicméně spolupráce mezi Ivanovićem a Fábregasem dobře neskončila, neboť nepřesná přihrávka prvně jmenovaného skončila v zámezí.
     
    41
    Carruthers vybojoval ve středu hřiště důležitý souboj s Loftusem-Cheekem, a posunul míč na Forstera-Caskeyho. Domácí záložník si následně troufl na střelu, a jeho povedený pokus prolétl těsně nad brankou Blues!
    41. Střela domácího záložníka mířila nad branku
     
    42
    Hostům opět nevyšla kombinace na útočné polovině, a Milton se mohl hnát vpřed. Celou akci táhl Murphy, nicméně jeho následná přihrávka na Bowditche nebyla přesná.
     
    43
    Chelsea dovedla svou kombinaci opět do blízkosti pokutového území. Následně se míč dostal před vápnem na nohu Oscara, jehož nenápadná rána skončila těsně mimo.
     
    44
    Chelsea právě vstřelila branku!
    A v závěru poločasu přichází třetí branka, kterou Chelsea odskakuje svému soupeři na rozdíl dvou branek! Před vápnem se dostal k míči OSCAR, který si udělal prostor, a krásnou střelou na vzdálenější tyč překonává Martina. Brazilský záložník tak zkompletoval svůj hattrick!
    44. OSCAR - 1:3
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Na pravé straně si udělal prostor Branislav Ivanović, který svým centrem hledal Diega Costu. Domácí brankář však šel ven z branky, a pro míč si došel.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního pohárového zápasu nabídl opravdu krásnou podívanou! Do zápasu vstoupila aktivně Chelsea, která měla již ve třetí minutě obrovskou šanci, avšak Costu vychytal Martin. Chelsea se dočkala až v 16. minutě, kdy se prosadil Oscar. Milton příliš šancí neměl, nicméně o pět minut později se podařilo srovnat Darrenu Potterovi. Chelsea následně pokračovala ve velmi dobrém výkonu, a do konce prvního poločase zkompletoval hattrick Oscar!

    Chelsea má tak před druhým poločasem dvoubrankový náskok. Druhý poločas začne přibližně v 18:04!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Milton kombinoval na útočné polovině, a snažil se dostat do pokutového území. Carruthers se také pokoušel najít Bowditche, nicméně přihrávku zablokoval Gary Cahill, který následně poslal míč raději do zámezí.
     
    48
    John Terry nejprve chyboval před vápnem, když jeho nepřesnou hlavičku zachytil Darren Potter. Kapitán Blues však následně dokázal svou chybu napravit, a Chelsea může zamířit vpřed.
     
    49
    Na levé křídlo dostal povedenou přihrávku Josh Murphy, který se nakonec v ofsajdu nenacházel. Následný centr záložníka Miltonu byl však zablokován Cahillem, a bude z toho rohový kop pro domácí.
     
    50
    Z následného rohového kopu domácí nezahrozili, nicméně daleko nebezpečnější byl centr z druhé strany, odkud ho vyslal obránce Spence. Courtois musel jít ven z branky, a míč nakonec lapil.
    Pohled na zaplněný Stadium mk z tribuny

     
    52
    Chelsea kombinovala před vápnem svého soupeře, a Fábregas našel ve vápně Edena Hazarda. Belgický křídelník si však míč špatně zpracoval, a ten mu utekl do zámezí.
     
    53
    Velmi dobrý výkon dnes podává také Baba, který se tentokrát uvolnil na levém křídle, a postupoval do vápna. Jeho následný centr však zablokoval obránce Spence, a Chelsea bude vhazovat.
     
    54
    Penalta pro Chelsea!
     
    54
    Matić našel před vápnem Babu, který míč lehce tečoval pro Edena Hazarda, kterého následně poslal k zemi Potter!
     
    55
    Chelsea právě vstřelila branku!
    K penaltě se postavil EDEN HAZARD, který poslal Martina na druhou stranu, a penaltu spolehlivě proměnil! Belgický reprezentant se tak poprvé v této sezóně prosazuje!
    55. Eden HAZARD - 1:4
     
    57
    A po čtvrté brance londýnského celku přichází také první střídání hostujícího týmu. Ze hřiště odchází Diego Costa, který dnes spálil dvě velké šance, a se svým výkonem nemůže být příliš spokojený. Na jeho místo příchází Bertrand Traoré!
     
    59
    Chelsea kombinovala na levé straně, nicméně nepřesná přihrávka Matiće celou akci ukončila. Dopředu míří Milton!
     
    61
    Domácí celek se dostal velmi rychle na útočnou polovinu, a ze středu hřiště napřáhl Forster-Caskey. Jeho rána opět letěla těsně nad branku!
     
    62
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Blues si dnešní zápas užívají, a přidávají svou pátou branku v tomto zápase! Eden Hazard dostal pas za obranu, dokázal míč dostihnout na hrací ploše, a následným pasem našel BERTRANDA TRAORÉHO, který se poslal míč k tyči, a zaznamenává svůj první gól v dresu Chelsea!
    62. Bertrand TRAORÉ - 1:5
     
    63
    Londýnský celek momentálně kombinuje na vlastní polovině, a uvidíme, zdali se bude ještě pokoušet gólový účet dnešního utkání navýšit...
     
    64
    Hostující trenér Hiddink provádí své poslední dvě střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Oscar s Edenem Hazardem, kteří podali skvělý výkon. Na jejich místa přichází Willian s Pedrem!
     
    66
    Chelsea kontroluje hru na vlastní polovině, a zatím nemá důvod pospíchat vpřed. Domácí celek nenapadá tak agresivně, jako v prvním poločase, což hostů ulehčuje situaci.
     
    67
    Své první střídání v tomto zápase provádí také domácí celek! Ze hřiště odchází Josh Murphy, který dnes nepodal ideální výkon, a kouč Robinson od něj jistě očekával víc. Na jeho místo přichází velšský záložník Williams.
     
    68
    Před vápnem se dostal k míči Pedro, který se dostal ke střele, nicméně pokus střídajícího hráče zablokovala domácí obrana.
     
    69
    Fábregas udělal velkou chybu při rozehrávce, kdy našel ve středu hřiště Carrutherse. Domácí záložník to příliš nečekal, a míč mu uskočil při zpracování.
    Hazardova oslava první branky v letošní sezóně

     
    72
    Chelsea vedla svou akci po pravé straně, odkud odcentroval Branislav Ivanović. Centr srbského reprezentanta však našel pouze stoper Walshe, který míč raději odkopl přímo do zámezí, neboť si nechtěl přidělávat problémy.
     
    73
    Londýnský celek v posledních minutách kontroluje hru, a svého soupeře prakticky nepouští k míči. Momentálně Chelsea kombinuje na pravé straně, a pokouší se dostat do vápna.
     
    74
    Branislav Ivanović našel svým autovým vhazováním na hranici vápna Pedra, který následně našel pod sebou naběhlého Fábregase, který vystřelil z ostrého úhlu, nicméně Martin dokázal zasáhnout.
     
    75
    Pedro tentokrát posunul míč na Loftuse-Cheeka, který mohl postupoval vpřed, nicméně byl poslán k zemi domácím stoperem Walshem, který za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    76
    Exekuce následné standardní situace se ujal nově příchozí Willian, jehož střela tentokrát nebyla povedená, a zeď Miltonu jeho pokus zablokovala.
     
    76
    Domácí celek provádí své druhé střídání v tomto zápase. Útočník Miltonu, Bowditch, v dnešním utkání neodvedl ideální výkon, a odchází ze hry. Na jeho místo přichází Maynard.
    Malý fanoušek si z dnešního zápasu odnese velmi cenný suvernýr

     
    78
    Další velká šance londýnského celku! Na levé straně zůstal zcela osamocený Baba, který mohl jít do zakončení, nicméně raději poslal přihrávku na Traorého, který mířil na přední tyč, avšak branku Martina těsně minul!
     
    80
    Chelsea kontrolovala hru na vlastní polovině. Následně poslal krásný pas Fábregas, kterým našel na levé straně Babu. Ghanského obránce následně poslal k zemi Spence, a Jonathan Moss mu uděluje žlutou kartu!
     
    81
    Exekuce následné standardní situace se ujal Willian, kterému se však ani tato standardní situace příliš nepovedla. Jeho střela mířila sice na branku, nicméně do prostoru, kde byl připravený Martin.
     
    82
    Londýnský celek se opět usadil na útočné polovině, a o centr do pokutového území se postaral Ivanović. Obrana Miltonu si však dokázala poradit.
     
    82
    Střídání v týmu Milton Keynes Dons FC: ze hřiště odchází Samir Carruthers, přichází Daniel Powell.
     
    83
    Chelsea svého soupeře po páté brance prakticky nepouští do hry, a sama kontroluje hru na vlastní polovině. Hráči Blues navíc při rozehrávce prakticky nejsou napadáni.
     
    84
    Střídající Daniel Powell se vlastním fanouškům uvedl velmi dobře! Anglický záložník si dokázal udělat prostor na hranici vápna, a protlačil se i ke střele. Jeho přízemní pokus mířil do středu branku, kde stál připravený Courtois!
     
    85
    Na pravé straně zakombinoval obránce Spence s Powellem, a druhý jmenovaný poslal centr do vápna. Obrana Chelsea byla však zformovaná, a dokázala míč odhlavičkovat!
     
    86
    Milton v samotném závěru vybojoval rohový kop, kterého se ujal střídající Williams. Jeho centr však příliš přesný nebyl, a obrana Blues dokázala míč odhlavičkovat do bezpečí.
    Dvojice Oscar - Hazard měla dnes podíl na všech brankách svého týmu

     
    87
    Willian se pokoušel projít vpřed po pravé straně, udělal kličku, avšak obránce Lewington mu přišlápl nohu. Brazilský záložník zůstává v bolestech ležet na zemi, a uvidíme, zdali dnešní utkání dokončí.
     
    88
    Willian je již na nohou, a odchází za postranní čáru. Mezitím Milton rozehrál, a začíná kombinovat na útočné polovině.
     
    89
    Chelsea velmi dobře napadala na útočné polovině, a následný útočný nákop McFadzeana skončil u Garyho Cahilla. Chelsea kombinuje na vlastní polovině, a dnešní utkání se již pouze dohrává.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze jednu minutu nad rámec základné hrací doby!
     
    90+1
    Konec zápasu.
    Chelsea dnes předvedla velmi dobrý výkon, a druholigový Dons porazila vysoko 5:1!

     
    Dnešní utkání je u konce! Milton Keynes Dons FC v domácím prostředí prohrál s Chelsea FC 1:5, a s FA Cupem se pro tuto sezónu loučí!

    První poločas dnešního pohárového zápasu nabídl opravdu krásnou podívanou! Do zápasu vstoupila aktivně Chelsea, která měla již ve třetí minutě obrovskou šanci, avšak Costu vychytal Martin. Chelsea se dočkala až v 16. minutě, kdy se prosadil Oscar. Milton příliš šancí neměl, nicméně o pět minut později se podařilo srovnat Darrenu Potterovi. Chelsea následně pokračovala ve velmi dobrém výkonu, a do konce prvního poločase zkompletoval hattrick Oscar!

    Chelsea vstoupila do druhého poločasu aktivně, a již po desíti minutách druhé půle se z penalty prosadil Eden Hazard, pro kterého to byla první branka v této sezóně! Poté se ještě prosadil po přihrávce Hazarda mladý Bertrand Traoré, pro kterého to zase byla první branka v dresu Blues!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:53:23)

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Potter – 16. Oscar, 32. Oscar, 44. Oscar, 55. Hazard (pen.), 62. Traoré

    Karty:   75. Walsh (MDN), 80. Spence (MDN) – 31. Terry (CHE)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Milton Keynes Dons FC: Martin – Spence, McFadzean, Walsh, Lewington – Potter, Forster-Caskey – Carruthers (82. Powell), Hall, Murphy (67. Williams) – Bowditch (76. Maynard)
    Náhradníci: Williams, Hodson, Kay, Church, Powell, Cropper, Maynard

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry, Baba – Matić, Fábregas – Oskar (64. Willian), Loftus-Cheek, Hazard (64. Pedro) – Diego Costa (57. Traoré)
    Náhradníci: Begović, Zouma, Obi Mikel, Traore, Pedro, Willian, Azpilicueta

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Nunn, Child (vš. Anglie)
    bahis siteleri