Vladivostok – Novosibirsk 2:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:4 (kon.)
Nižněkamsk – Omsk 2:3 (po pr.)
konec
Admiral Vladivostok
2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Stav série: 1:3
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 28.02.2016, 08:00 • Fetisov hall • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Hezké nedělní ráno přeji všem fanouškům dobrého hokeje! Srdečně vás vítám u sledování čtvrtého zápasu čtvrtfinálové série Východní konference Kontinentální hokejové ligy, v němž Admiral Vladivostok zabojuje o prodloužení sezóny proti dosud suverénnímu HK Sibiru Novosibirsk. Úvodní buly bude vhozeno v 8:00, buďte s námi u toho!
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK

    Celek z dálného východu se v probíhajícím ročníku dokázal probojovat do play-off ze solidního šestého místa, když získal 95 bodů. Nejproduktivnějším hráčem Admiralu se stal Konstantin Makarov, jenž nasbíral 35 kanadských bodů za 18 gólů a 17 asistencí. Dařilo se i zadákovi Jimu Blumovi (8+22).
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK

    Parta okolo českého gólmana Alexandra Saláka obsadila ve Východní konferenci třetí příčku se ziskem 105 bodů, a s přehledem si tak zajistila postup do play-off. Kanadské bodování týmu ovládl Sergej Šumakov (20+13) před Maximem Šalunovem (18+12).
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA NA SOUPISKÁCH

    Tomáš Vincour (Sibir Novosibirsk)
    Alexandr Salák (Sibir Novosibirsk)
    Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk)
     
    VÝVOJ SÉRIE

    Novosibirští zatím zcela jednoznačně potvrzují roli favorita a suverénně kráčí za postupem. Sibir si postupně vypracoval vedení 3:0 na zápasy, a to po vítězstvích 4:2 a 4:0 v domácím prostředí a výhře 3:1 na ledě vladivostocké Fetisov hall. Přidá dnes Novosibirsk čtvrtou výhru, a zajistí si tak postup mezi nejlepší čtyřku na Východě?
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Blum, Bartulis, Kinrade, Zemčjonok, Mňasťan, Lisov, Vozovik – Makarov, Podšenďalov, Kuzněcov – Lugin, Alexandrov, Jakovlev – Booth, Dugin, Voronin – Mamin, Ugarov, Gorškov – Ivanov.

    HK Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Beljakov, Ignatovič, Gimajev, Meszároš, Vereščagin, Naumov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Ridderwall, Ullström, Vincour – Bobrov, Okulov, Vorošilo – Žafjarov, Gubin, Kopejkin – Fefelov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Oskirko – Novikov, Kučava.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Protože hokej není sportem bez emocí.

    А это что за эмоциональные парни? ????????

    Fotka uverejnená používateľom ХК Сибирь (@hc_sibir),


     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Úvodní buly sice ovládli hosté, usadit se v útočném pásmu se jim ale nepodařilo a Oskars Bartulis má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    01:36
    Arťom Zemčjonok se s tím nepáral a po Boothově pasu vypálil bez přípravy z vrcholu kruhů, jeho pokus však byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    02:30
    Vladislav Naumov přibrzdil rodící se akci Admiralu, domácí hráči se proto ocitli v ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:17
    Vladivostočtí jsou zatím jednoznačně aktivnějším týmem a od úvodních minut se snaží vytvořit si tlak před Salákem, Sibir se zatím jen brání.
     
    05:15
    Arťom Zemčjonok opět vypálil, ale Alexander Salák si s jeho pokusem bez problémů poradil. Vhazovat se bude v útočném pásmu Admiralu.
     
    06:12
    Dlouho se hrálo bez přerušení, pak ale sudí foukli do píšťalky a hlasatel ve Fetisov hall poté ohlásil komerční přestávku.
     
    07:09
    Na konci rychlého protiútoku domácích stál Alexandr Gorškov, který byl v mezikruží úplně osamocený, ale Salák si s jeho ranou zápěstím poradil!
     
    08:01
    Admiral je i nadále jasně lepší. Kirill Voronin se teď prezentoval nečekanou střelou přes obránce, strážce novosibirské svatyně ale i přes zakrytý výhled dokázal zasáhnout.
     
    08:55
    Stadionem to jen zahučelo, pokus nikým nehlídaného Podšenďalova z vrcholu kruhů totiž doletěl přímo do Salákovy náruče.
     
    09:39
    Nepřesný pas na Dmitrije Lugina doletěl až na zakázané uvolnění, následovat tak bude poměrně raritní vhazování před Igorem Bobkovem.
     
    10:32
    Nyní se domácí zmohli jen na vyhození puku do útočného pásma, kde se ho zmocnil Beljakov. Sibir má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    11:20
    Novosibirští ale rozehráli katastrofálně: přímo na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí před Alexandera Saláka.
     
    12:15
    Sledujeme hlušší pasáž hry a festival nepřesností na obou stranách, i hráči Admiralu po skvělém startu do zápasu zapadli do průměru.
     
    12:59
    Igor Bobkov musel po nějaké době zasahovat, s nenápadným pokusem z vrcholu kruhů si ale bez problémů poradil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    13:37
    Stadionem to teď jen zahučelo! Užuž se zdálo, že David Booth bude postupovat sám proti Salákovi, ten ale bleskurychle vybruslil a těsně před kanadským forvardem odehrál puk do bezpečí!
     
    14:25
    Hra opět začíná nabírat na obrátkách. Kotouč se stěhuje ze strany na stranu a oba celky se snaží hrát ofenzivně. Na první gól ale stále čekáme.
     
    15:14
    Hostující tahoun Maxim Šalunov zkusil štěstí střelou z pravého kruhu, Igor Bobkov ale za potlesku vladivostockých příznivců přerušil hru.
     
    16:09
    Oba gólmani jsou v poslední době téměř bez práce, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    16:57
    Diváci ve Fetisov hall se dožadují "šajby", defenzíva Sibiru však funguje jako švýcarské hodinky.
     
    17:50
    Ou! Mňasťan teď u hrazení pořádně tvrdým hitem srovnal se zemí Damira Žafjarova, jehož se okamžitě vydal pomstít kapitán Kopejkin!
     
    17:50
    No a oba kohouti (Mňasťan i Kopejkin) vyfasovali pětiminutové tresty za bitku.
     
    18:19
    Pozor! Maxim Šalunov (SIB) se nechal hloupě vyloučit za nebezpečnou hru vysokou holí ve středním pásmu, Admiral si tak zahraje přesilovku!
     
    19:05
    Hosté se osvobozují, do konce první třetiny již zbývá odehrát jen necelá minuta!
     
    19:41
    Oskars Bartulis (VLD) se vydal napadat Alexandera Saláka, což se vůbec nelíbilo Maximu Ignatovičovi (SIB), který domácího kapitána důrazně zpacifikoval. Oba kohouti vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Gólů jsme se v ní nedočkali, oba gólmani jsou zatím bezchybní. Admiral byl na začátku jasně lepším týmem, poté se však hra vyrovnala a diváci ve Fetisov hall sledovali hokej prakticky bez šancí. Změní se to po změně stran? To se dozvíme už v 8:52!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Jeden z domácích zadáků i s přispěním ochranné sítě vyhodil kotouč mezi diváky, vhazovat se tak bude po pravé ruce Igora Bobkova.
     
    21:04
    Ihned po buly si udělal prostor ke střele z levého kruhu Tomáš Vincour, strážce vladivostocké svatyně si ale střelu českého reprezentanta pohlídal.
     
    21:47
    Užuž to vypadalo na rychlý kontr Admiralu, ale Voroninovi v klíčový moment sjel kotouč z čepele a domácí forvard ho poté jen od mantinelu nahodil do Salákovy nastavené náruče.
     
    22:06
    Hráči v azurových dresech se ale zmohli jen na vyhození na zakázané uvolnění, vhazování před českým reprezentačním brankářem se tak bude opakovat.
     
    22:25
    Oleg Gubin (SIB) vyfasoval dvě minuty za hákování, Admiral si tak zahraje další přesilovou hru.
     
    23:16
    Z tribun se začíná ozývat pískot, domácím se totiž v této přesilovce zatím ani trochu nedaří. Hráči Admiralu se ne a ne prokousat přes střední pásmo.
     
    24:01
    Teď to ale domácí udělali parádně! Na konci kombinace na jeden dotek, která dokonale vyšachovala defenzívu Sibiru, stál Alexandrov, který ale ze skvělé pozice promáchl!
     
    24:25
    Gubin už je zpět na ledě, Novosibirsk hraje v plném počtu.
     
    24:30
    To ale platilo pouhých pět sekund, Maxim Ignatovič (SIB) totiž poputuje za katr na dvě minuty za podražení!
     
    25:07
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tentokrát už Admiral přesilovku využil a ujímá se vedení! Podšenďalov nabil na levý kruh Jonathonu Blumovi, jehož střelu švihem dokázal za Salákova záda usměrnit KONSTANTIN MAKAROV! Asistence: Jonathon Blum, Arťom Podšenďalov.
    25:07 Konstantin MAKAROV - 1:0
     
    25:39
    Početní výhodu si vyzkouší i Novosibirští, Jegor Dugin (VLD) se totiž provinil naprosto zbytečným krosčekem.
     
    26:18
    Z vrcholu kruhů vypálil slovenský reprezentant Andrej Meszároš, avšak Bobkov jeho pokus zkušeně ukryl ve své nastavené lapačce.
     
    27:11
    Admiral se podruhé v krátkém časovém sledu osvobozuje, to už se Duginův trest začíná chýlit ke svému konci.
     
    27:39
    Aréna bouří nadšením, Admiral totiž toto oslabení bez problémů ubránil a už hraje v plném počtu!
     
    28:24
    Hlasatel ohlásil komerční přestávku a do Fetisov hall, kterou momentálně obíhá mexická vlna, se tak vrátíme za pár okamžiků.
     
    29:15
    Vladivostočtí ujeli do přečíslení dvou proti jednomu a ke střele z levého kruhu se dostal úplně volný Maxim Mamin, který si ale na Saláka nepřišel!
     
    30:09
    Svěřenci běloruského kouče Skabelky se ne a ne vymanit z přetrvávajícího tlaku Admiralu, Alexander Salák má stále plné ruce práce.
     
    31:04
    Až teď hosté dostali puk alespoň do středního pásma, Maxim Mamin ho ale prakticky ihned poté zavezl zpět do útočného pásma.
     
    32:03
    Hlasatel ve Fetisov hall oznámil další komerční přestávku, která je především pro pořádně utahané hráče Sibiru darem z nebes.
     
    32:57
    Z krátkého pobytu hostů v útočném pásmu nakonec nic kloudného nevzešlo, jelikož Konstantin Okulov hrál vysokou holí, a Sibir tak musel opustit vydobyté pozice.
     
    33:49
    Davidu Boothovi nevyšel přechod do útočného pásma, domácím je odpískán ofsajd a vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    34:45
    Nepovedená rozehrávka Sibiru doletěla až na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před Alexandera Saláka.
     
    35:24
    Hráči Sibiru teď začali agresivněji napadat a tento recept okamžitě sklidil úspěch, domácí totiž pouze odevzdali puk na hůl Naumova.
     
    36:03
    Jegor Jakovlev ztratil kotouč v souboji s Gimajevem u hrazení. Počínání hostujícího zadáka se příznivcům Admiralu vůbec nelíbí, píšťalky sudích však mlčí.
     
    36:40
    To zákrok Nikity Lisova (VLD) na druhé straně už rozhodčí potrestali, domácí bek půjde pykat na dvě minuty za držení.
     
    37:15
    Parádně to teď provedl Maxim Šalunov, jenž si od mantinelu vybruslil až do mezikruží, odkud vyslal na Bobkova pořádnou jedovatici. Domácí brankář si ale poradil!
     
    37:57
    Oskars Bartulis osvobodil svůj tým odpalem kotouče přes všechny čáry, Sibir bude muset zakládat další akci až od Saláka.
     
    38:13
    No a pozor, domácí hráli v pěti! Díky lajdácké chybě Admiralu bude hrát Novosibirsk dvojnásobnou přesilovku, trest odpyká Kirill Voronin (VLD).
     
    38:40
    Domácí se osvobozují a Lisov je zpět na ledě, následovat tedy bude klasická přesilovka Sibiru.
     
    39:17
    Bekhendové nahození Sergeje Šumakova se neujalo a Vladivostočtí poté vyhodili puk až k Salákovi!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část hry je za námi. Dál jsme sledovali vyrovnaný hokej svázaný taktickými povinnostmi, oba celky si především hleděly defenzivních povinností. Ledy protrhl v šestadvacáté minutě Konsantin Makarov, jenž za Saláka dorazil Blumovu střelu. Domácí v závěru druhé třetiny přečkali dvojnásobné oslabení, stále tak vedou 1:0. Co nabídne třetí třetina? Počkejme si na to do 9:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Už známe i údaj o návštěvnosti, do Fetisov hall si dnes našlo cestu 5500 diváků!
     
    41:29
    Jegor Dugin (VLD) zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil unikajícího Vorošila, Sibir si tak zahraje další přesilovou hru.
     
    42:08
    No a pozor! Maxim Mamin (VLD) naprosto zbytečným hitem srovnal se zemí Vereščagina a vyfasoval trest na pět minut plus do konce zápasu! Sibir si tak zahraje více než minutu trvající přesilovku pět na tři.
     
    42:36
    Tomáš Vincour si vyměnil kotouč se Sannikovem a z vrcholu levého kruhu vypálil, Igor Bobkov však bez problémů zasáhl.
     
    42:59
    Domácí se za hlasitého aplausu osvobozují, to už se Duginův menší trest blíží ke svému konci! Sibir zakládá další akci až od Saláka.
     
    43:28
    V momentě Duginova návratu na led zkusil tečovat Ullströmovo nahození Gubin, nicméně bývalý anaheimský Kačer Igor Bobkov i tentokrát spolehlivě zasáhl.
     
    44:13
    Emocemi to začíná vřít! Za podražení si půjde odpykat dvouminutový trest Tomáš Vincour (SIB). Následovat tak bude hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:52
    Blum se k Bartulisově nahození nedostal, ale Alexander Salák o chvilku později vyjel ze své branky, aby pro jistotu přerušil hru.
     
    45:42
    Igor Bobkov už vyjel ze své svatyně, Admiral má k dispozici další výhodu!
     
    46:37
    Ta končí až teď, téměř po minutě. Vladislav Naumov (SIB) míří za katr na dvě minuty za podražení.
     
    47:18
    S tresty se v závěrečné dvacetiminutovce doslova roztrhl pytel, za držení protihráče půjde pykat Jonathon Blum (VLD).
     
    47:57
    Aktivně napadající hostující kapitán Kopejkin vybojoval kotouč do moci hráčů Sibiru, kteří ovšem byli posléze vytlačeni do středního pásma.
     
    48:37
    Naumov už je zpět na ledě, nyní bude následovat krátká přesilovka novosibirských hokejistů.
     
    49:18
    Ta je u konce, už i Jonathon Blum se totiž vrátil zpět na led. Jak dlouho vydrží dnešní soupeři nefaulovat?
     
    50:06
    Třetí třetina se před malým okamžikem přechýlila do své druhé poloviny. Sibir si zatím nedokáže vytvořit tlak ani šance, domácí zcela s přehledem kontrolují svůj těsný náskok.
     
    50:36
    Oleg Vereščagin to teď zkusil z vrcholu kruhů, ale jeho projektil mířil přímo do míst, kam Igor Bobkov nastavil svou vyrážečku. Strážce vladivostocké svatyně už přes padesát minut drží čisté konto!
     
    51:29
    Bobkov pro jistotu ukryl nahození od modré čáry ve své výstroji před dotírajícím Callem Ridderwallem, na řadě je další komerční přestávka.
     
    52:12
    Domácí dostali kotouč až k Salákovi, který odvážně vyjel ze své svatyně a pod tlakem rozehrál. Český gólman poté po mírném kontaktu s bruslí soupeře teatrálně upadl, sudího ale rohlíkem neopil.
     
    53:01
    David Booth se vydal do rychlého protiútoku a z vrcholu pravého kruhu otestoval Salákovi pozornost ranou zápěstím. Strážce novosibirské svatyně ale bez problémů přerušil hru.
     
    53:48
    Zemčjonok nic nevymýšlel a bekhendem poslal puk do středního pásma. Admiral se s přehledem brání a Novosibirským už mnoho času nezbývá.
     
    54:45
    Georgij Mišarin teď nevybíravě složil u hrazení Gorškova a z tribun se ozval pískot, píšťalka sudího však mlčí.
     
    55:18
    Ofsajd a v něm Arťom Vorošilo, následovat tak bude vhazování ve středním pásmu.
     
    55:30
    Ihned po buly se Oleg Gubin vydal napadat Igora Bobkova, jenž pro jistotu ukryl kotouč ve své náruči a přerušil hru.
     
    56:15
    Svěřencům kouče Skabelky už začíná téct do bot, hráči Admiralu se totiž perfektně brání a vyhazují do bezpečí jeden kotouč za druhým.
     
    56:57
    Produktivní dvojka Sibiru o sobě dala znovu vědět. Šumakov přenechal kotouč Šalunovovi, jehož pokus z mezikruží byl ale přizvednut do ochranné sítě.
     
    57:46
    Igor Bobkov teď přes hradbu těl před ním vůbec nic neviděl a bezmocně rozhazoval rukama, naštěstí pro něj se ale nikdo v blankytném dresu ke střele nedostal.
     
    58:14
    Alexander Salák už je na střídačce, hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:40
    Aréna bouří, Jonathon Blum necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny znovu vyhodil puk do bezpečí!
     
    58:42
    No a nakonec z toho byl málem gól. Chyběly centimetry, aby Blumovo vyhození trefilo odkrytou novosibirskou svatyni!
     
    58:42
    HK Sibir Novosibirsk si následně vybral oddechový čas. Zůstane Salák na střídačce?
     
    59:06
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, série se vrátí zpět do Novosibirsku! Meszároš zaváhal na útočné modré a sprinterský souboj o volný kotouč ovládl JEGOR DUGIN, který poté doklepl touš do prázdné branky! Asistence: Alexandr Gorškov.
    59:06 Jegor DUGIN - 2:0
     
    59:31
    Utkání už se jen dohrává a příznivci Admiralu bouří, Vladivostočtí dnes vybojovali první výhru v play-off ve své historii!
     
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno jest, Admiral na favorizovaný Novosibirsk poprvé v rámci této série vyzrál a připsal si první výhru v play-off v klubové historii! Domácí dlouho drželi těsný náskok 1:0, který gólem do prázdné branky v poslední minutě pojistil Jegor Dugin. Skvělý výkon dnes podal Igor Bobkov, jenž dokonale vymazal střelce Sibiru.
     
    S konstatováním, že za stavu 3:1 pro Sibir se série vrací zpět do Novosibirsku se s vámi loučím a přeji hezký den!
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Alexander Salák (SIB) 15 zákroků, 1 gól, úsp. 93,8 %
    Andrej Meszároš (SIB) 0+0, -1, čas na ledě 19:50
    Tomáš Vincour (SIB) 0+0, +0, čas na ledě 15:25 (17:08:24)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 26. Makarov (Blum, Podšenďalov), 60. Dugin (Gorškov)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Blum, Bartulis, Kinrade, Zemčjonok, Mňasťan, Lisov, Vozovik – Makarov, Podšenďalov, Kuzněcov – Lugin, Alexandrov, Jakovlev – Booth, Dugin, Voronin – Mamin, Ugarov, Gorškov – Ivanov.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Beljakov, Ignatovič, Gimajev, Meszároš, Vereščagin, Naumov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Ridderwall, Ullström, Vincour – Bobrov, Okulov, Vorošilo – Žafjarov, Gubin, Kopejkin – Fefelov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Oskirko – Novikov, Kučava

    Diváci: 5550
    Vladivostok 1 4 Novosibirsk
    #1 Pondělí 22.02.2016 • 12:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:2
    #2 Středa 24.02.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:0
    #3 Pátek 26.02.2016 • 10:30
    Vladivostok - Novosibirsk 1:3
    #4 Neděle 28.02.2016 • 08:00
    Vladivostok - Novosibirsk 2:0
    #5 Úterý 01.03.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:0
    bahis siteleri