Rusko – Litva 3:0 (kon.) | Polsko – Finsko 5:0 (kon.) | Rakousko – Albánie 2:1 (kon.)
Maďarsko – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Německo – Anglie 2:3 (kon.)
konec
Německo
2:3 (1:0)
Anglie
Sobota 26.03.2016, 20:45 • Olympiastadion Berlín, Německo (kapacita: 77.116 diváků) • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale již zítra se na vás budu těšit u on-line přenosu z přátelského utkání mezi Rumunskem a Španělskem. Dobrou noc! (22:55:23)
     
    Opravdu krásné utkání dvou fotbalových velikánů je za námi! Domácí sice v 57. minutě po gólu Maria Gómeze vedli už 2:0, ale hned o čtyři minuty později dokázal snížit Harry Kane a v 74. minutě se po třech minutách na hřišti prosadila nová anglická hvězda Jamie Vardy. Už to vypadalo, že utkání skončí remízou, ale Anglie byla za svou aktivitu v poslední půlhodině odměněna ještě třetím gólem. O ten se v první minutě nastavení postaral Eric Dier.

    Reprezentanti Anglie si tak odvážejí velké vítězství nad úřadujícími mistry světa, kteří rozhodně nebudou spokojení. Po druhé vstřelené brance je totiž hosté přehrávali a nakonec je také potrestali třemi údery. Trenér Joachim Löw má tak před dalším přátelským utkáním, které Německo odehraje v úterý proti Itálii, o čem přemýšlet. Přeci jenom je dnešní prohra třetí porážkou z posledních čtyř reprezentačních zápasů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Německo se ještě snaží, ale jejich ofenzivní akci zastavuje ofsajd, ve kterém se nacházel Mario Götze. Tohle byla asi poslední akce domácí reprezentace.
    90+1. Eric DIER - 2:3
     
    90+1
    Anglie právě vstřelila branku!
    A Anglie nakonec přeci jenom zřejmě rozhoduje! Jordan Henderson zahrál výborný rohový kop, který přistál na hlavě ERICA DIERA! Hráč anglického Tottenhamu přehlavičkoval svého strážce a přesným zakončením dokonal fantastický obrat hostující reprezentace.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. Do útoku se momentálně řítí Anglie, která by ráda rozhodla ve svůj prospěch.
     
    89
    Sami Khedira sice reklamuje, že byl faulován, ale nakonec je nedovolený přestupek odpískán právě mu. Faulovaným hráčem byl dle rozhodčího Jordan Henderson.
     
    88
    André Schürrle dokázal odcentrovat, nicméně jeho tečovaná přihrávka z levé strany proletěla za všemi ofenzivními hráči Německa. Po následném vhazování je Hector usvědčen z ofsajdu.
     
    87
    Jamie Vardy se pokusil prodrat přes dva beky Německa, avšak proti důrazné přesile neměl nárok. Neuer se snaží rychle rozehrát.
     
    85
    Po faulu Khediry zahrávala Anglie volný kop. Ten se sice domácím podařilo ubránit, ale u míče zůstanou reprezentanti Albionu, kteří jsou v těchto chvílích jednoznačně lepšími hráči.
    84. Dele Alli přestřeluje odkrytou branku
     
    84
    Ale tohle už měl být gól! Laxní rozehrávka nakrátko v podání Neuera a defenzívy Německa se domácím málem nevyplatila. Po rychlém zisku míče se totiž ke střele od penaltového puntíku dostal Alli, jenž však trestuhodně minul zcela odkrytou bránu!
     
    83
    Dnes střelecky poměrně aktivní Jordan Henderson opět zahrozil! Tah nestihl blokovat a Neuer se prolétl vzduchem. Nakonec ale zbytečně, neboť míč šel několik decimetrů vedle.
     
    81
    Začíná se trochu přiostřovat. Anglie si poradila s centrem do pokutového území a Schürrle poté u pomezní čáry nedovoleně atakoval jednoho z hostujících hráčů.
     
    80
    Z rohového kopu Anglie vůbec nic nebylo a nakonec museli právě hosté hasit rychlý protiútok. Žlutou kartu za faul na Cana vidí Eric Dier (ENG).
     
    80
    Deset minut před koncem řádné hrací doby opouští hřiště Mario Gómez. Střelce druhé německé branky střídá Mario Götze.
     
    79
    Anglie vybojovala rohový kop. Ještě před ním ale dojde k dalšímu německému střídání, které už je připraveno u čtvrtého rozhodčího.
     
    78
    Ani na jedné straně se nepovedla finální fáze ofenzivní akce. Hrát bude Fraser Forster, ke kterému se dokutálel nepřesně zahraný míč.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 43. Kroos (Özil), 57. Gómez (Khedira) – 61. Kane, 74. Vardy (Clyne), 90+1. Dier (Henderson)

    Karty:   39. Can (GER), 80. Dier (GER)


    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:11.
    Německo: Neuer – Hector, Hummels (46. Tah), Rüdiger, Can – Khedira (C), Kroos – Müller (75. Podolski), Özil, Reus (64. Schürrle) – Gómez (80. Götze)
    Náhradníci: Leno, ter Stegen, Trapp – Mustafi Rudy, Schürlle, Podolski, Ginter, Götze, Kramer, Draxler, Bellarabi, Tah, Volland

    Anglie: Butland (45+1. Forster) – Clyne, Cahill (C), Smalling, Rose – Alli, Henderson, Dier, Lallana (71. Barkley) – Kane, Welbeck (71. Vardy)
    Náhradníci: Forster, Heaton – Walker, Walcott, Stones, Jagielka, Milner, Drinkwater, Vardy, Barkley, Sturridge

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi – Lorenzo Manganelli, Filippo Meli (vš. ITA)
    ocianews.com