Itálie – Česko 4:0 (kon.) | Norsko – Německo 5:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 16:1 (kon.)
konec
Norsko
5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Německo
Středa 06.04.2016, 15:10 • Östersund Arena, Östersund • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné středeční odpoledne všem fanouškům a fanynkám sledge hokeje! Mistrovství Evropy vstupuje do svého druhého hracího dne a v něm mimo jiné uvidím souboj reprezentačních výběrů Norska a Německa. Utkání začíná v 15 hodin a já Vás zvu k jeho sledování.
     
    MISTROVSTVÍ EVROPY

    V pořadí čtvrté Mistrovství Evropy hostí v těchto dnech švédský Östersund. Po premiérovém klání, které uspořádal v roce 2005 Zlín, se nejlepší evropští sledge hokejisté sešli o dva roky později v italském Pinerolu a naposledy v roce 2011 ve švédském městečku Solleftea.

    Po pěti letech se tak nepravidelně pořádaný turnaj vrací na sever Evropy. Evropský primát v Östersundu obhajuje národní tým Itálie, hlavním favoritem šampionátu však bude celek ruské sborné, stříbrný tým z paralympiády v Soči. Do bojů o medaile by rádi zasáhli i naši reprezentanti, kteří před pěti lety skončili na druhém místě, a pozadu nebudou chtít zůstat ani hráči Norska. Podtrženo, sečteno, máme se v příštích dnech rozhodně na co těšit.

    Formát mistrovství je jasně daný. Šest zúčastněných týmů se utká každý s každým, celek s nejvíce body po odehrání všech utkání se může radovat z titulu evropského šampióna. Oproti světovému šampionátu se navíc poslední celek turnaje nemusí obávat sestupu.
     
    NĚMECKO


    Německý národní tým se zúčastnil doposud všech odehraných evropských šampionátů. Hned na tom prvním ve Zlíně se Němci radovali z prvenství, o dva roky později ještě dosáhli na bronz, od té doby však kvalita německého sledge trochu stagnuje. Před pěti lety v Solleftee brali naši západní sousedé pouze šesté místo.

    Krom Mistrovství Evropy mají němečtí sledge hokejisté na kontě i tři účasti na světových šampionátech, kde však výraznější úspěch nezaznamenali a od roku 2009 navíc válčili v "B" skupině mistrovství. Jediná účast na paralympiádě v roce 2006 skončila pro Němce umístěním na čtvrté pozici.

    Německo vstoupili do letošního Mistrovství Evropy včerejším zápasem s výběrem Itálie, po prohře 1:3 si však na první body budou muset počkat minimálně do dnešního zápasu.
     
    NORSKO


    Norská sledge hokejové reprezentace patří mezi vůbec nejúspěšnější země na poli tohoto sportu. Prvního mistrovství Evropy se sice Norové nezúčastnili, v Itálii však při premiéře mezi evropskou elitou brali zlato, o čtyři roky později pak bronzovou medaili.

    Ještě lépe se Seveřanům daří na světových turnajích. Sedm účastí na světových šampionátech přetavili Norové v pět medailí, jednu zlatou a čtyři stříbrné. Poslední dvě mistrovství se ale museli spokojit pouze s umístěním mimo medailové pozice. Na paralympiádě si až do Soči drželi hráči Norska senzační bilanci, kdy každou účast dokázali proměnit v medailovou radost, jen na posledním ruském turmaji brali v uvozovkách čtvrté místo.

    I Norsko již má za sebou vstup do letošních bojů o titul Mistra Evropy. V prvním utkání v severském derby přehrálo celek Švédska výsledkem 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Gronlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth "C" – Pedersen, Kirstituen, Svee, Bogle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen.

    Německo: Brzoska (Kunst) – Raedler, Jaster, Pabst, Sklorz – Disveld "C", Wolff, Kuhli-Lauenstein, Hering, Stumpe, Ellmer, Wedde.

    Rozhodčí: Modig – Granath, Yngvesson.
     
    Po ledové ploše stadionu v Östersundu se ještě prohání rolba, která plní své povinnosti. Utkání tak začne s mírným zpožděním.
     
    Připraveni jsou již všichni aktéři nadcházejícícího utkání. Německý tým nastupuje v bílých dresech, jejich soupeři odehrají tento duel v červeném.
     
    Vše je již pomalu připraveno k úvodnímu vhazování utkání Mistrovství Evropy ve sledge hokeji, ve kterém se střetnou týmy Norska a Německa!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Solberg se hned po vyhraném vhazování utrhl po levé straně a svižnou střelou jen těsně minul levý horní roh německé branky!
     
    01:10
    Úvod utkání se nese v nervózním duchu a oba týmy často ztrácí puk při rozehrávce, hraje se tak převážně ve středním pásmu, daleko od obou branek.
     
    02:45
    Joerg Wedde (GER) vyloučen na dvě minuty za hákování, Norsko si zahraje první přesilovou hru v zápase.
     
    03:30
    Prudká rána zpoza kruhů nyní vylétla z hole jednoho z norských reprezentantů, naštěstí pro německého brankáře trefila pouze hrazení za jeho brankou.
     
    03:50
    Němcům se ale daří držet puk při oslabení daleko od své branky a již dvakrát vybojovali vhazování v útočné třetině.
     
    04:00
    Nene, norským hráčům se přesilová hra vůbec nedaří. Nyní dokonce zahráli puk na zakázané uvolnění po nepovedené dlouhé nahrávce. vhazovat se tak bude opět před jejich brankou.
     
    04:45
    Němci v naprosté pohodě přečkali úvodní přesilovou hru soupeře a již hrají v plném počtu.
     
    05:21
    Hráči v červených dresech bojují o kotouč v rohu útočného pásma, dostat do zakončení se jim však zatím nedaří,
     
    05:40
    Hering mohl zaútočit po pravé straně kluziště, puk však přes bránícího Bogleho nedostal a hrát tak budou opět Norové.
     
    06:40
    Bas Disveld se propracoval z pravé strany až před německou branku, jenže střelou z kruhu vysoko přestřelil!
     
    07:20
    Sorheim si vyměnil puk s Bakkem, jenže jeho pokus zpoza kruhů dokázali Němci zblokovat.
     
    07:47
    Další přesilová hra pro Norsko. Ingo Kuhli-Lauenstein (GER) vyloučen na dvě minuty za teeing.
     
    08:30
    Jacobsen zaváhal při zpracování přihrávky na modré čáře a Němcům se povedlo dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    08:59
    Tvrdá Jasobsenova střela od pravého mantinelu znovu minula německou klec, brankář Německa tak stále čeká na nějaký vážnější zákrok v první třetině.
     
    09:33
    Tak jako bych to přivolal! Nordstoga zakončoval zpoza kruhů k pravé tyči a německý brankář se blýskl parádním zákrokem!
    09:33 Nordstoga zakončoval zpoza kruhů, v cestě mu však stále německý brankář!
     
    09:40
    Němcům se po vyhraném vhazování podařilo vyhodit kotouč až k norské brance a zdá se, že toho oslabení přežijí bez gólové úhony.
     
    09:47
    Je to tak, Německo právě opět hraje v plném počtu.
     
    10:35
    Sorheim dostal puk do jízdy na levý kraj hřiště a střelou na zadní tyč se pokusil překonat německého brankáře, jenže ten opět nemusí zasahovat, kotouč letí mimo jeho klec.
     
    11:00
    Po vyhraném buly se dostal ke střele Vaernes a opět to by pokus od norského beka, který mířil na pravou tyč, tentokrát však byl o kousek nepřesný!
    11:00 Vaernesova rána mířící na pravou tyč jen těsně minula německou klec!
     
    11:15
    Němci jsou po většinu první třetiny pod tlakem a nejinak je tomu i v probíhající dvanácté minutě, kdy se radši osvobozují za cenu zakázaného uvolnění.
     
    11:30
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norský nápor nese své ovoce! LOYD-REMI PALLANDER SOLBERG dostal parádní přihrávku od Bogleho před branku a svižnou střelou překonal brankáře německého týmu! Asistence: Magnus Bogle.
    11:30 Loyd - Remi Pallander SOLBERG - 1:0
     
    11:56
    Naši západní sousedé se snad teprve podruhé v této třetině dostali s pukem na holi do útočného pásma, nic ze své snahy ale vytěžit nedokázali.
     
    12:04
    Hra nyní již několik minut stojí, za brankou Norska dochází k ošetření jednoho z norských hráčů. Doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    12:30
    Z české sledgehokejové ligy dobře známý Bernard Hering se dral k odraženému kotouči před norskou branku, jeho ránu se ale podařilo seveřanům na poslední chvíli zblokovat.
     
    12:45
    Následně Němci zahrávají puk na zakázané uvolnění a hra se tak poměrně rychle vrátí do obvyklých prostor, tedy před německou branku.
     
    13:03
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norsko již vede o dvě branky! Buly v útočném pásmu vyhrál Pedersen, který poslal puk za sebe na modrou čáru, odkud vypálil KNUT ANDRE NORDSTOGA, jehož rána propadla německému brankáři pod lapačkou do sítě! Asistence: Rolf Einar Pedersen
    13:03 Knut Andre Nordstoga - 2:0
     
    13:58
    Další velká šance pro Nory! Emil Sorheim dostal přesnou přihrávku před branku a prudkou střelou jen o kousek minul německou klec!
     
    14:00
    Jedna minuta chybí do konce první patnáctiminutovky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina utkání mezi Německem a Norskem je minulostí a byla to jasná záležitost v podání hráčů severského týmu. Ti měli po celé první dějství drtivou převahu, kterou dvěma brankami Solberga a Nordstogy přetavili ve dvougólové vedení po patnácti minutách zápasu.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 13 – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 15:54.
     
    Hráč obou týmů již krouží po ledové ploše, druhá třetina tak začne již za několik málo okamžiků.
     
    Na ledě zůstaly po práci rolby ještě zbytky sněhu a tak se teď sudí i pomocní rozhodčí z boxu snaží o nápravu.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:40
    I v úvodu druhé části se hraje převážně před německou brankou, hráči obou týmů nyní bojují o kotouč v rohu kluziště.
     
    16:20
    Oiseth vypálil tvrdě z levého kruhu, avšak poslal kotouč pouze do hrazení za německou brankou.
     
    17:00
    Vaernes obkroužil německou branku a našel na levém kruhu zcela volného Nordstogu, který však těsně minul německou klec!
    17:00 Nordstoga (NOR)
     
    17:45
    Němci se poprvé v této třetině dokázali dostat do svého útočného pásmu, o nějaké větší útočné manévry se ale nejedná.
     
    18:30
    Norové už opět okupují svou útočnou zónu, ale ani jim se nedaří dostat kotouč dál od mantinelů.
     
    19:15
    Magnus Bogle si vzal puk za německou brankou, obkroužil s ním půl útočné třetiny a z pravého kruhu po ledě vypálil, gólman soupeře si ale puk i přes nepříliš dobrý výhled našel a lapil.
     
    19:25
    Norové vyhráli buly v útočné třetině, puk se znovu dostal na modrou čáru na Nordstogu, jehož vysoký pokus skončil v lapačce německého gólmana.
     
    20:14
    Německo si zahraje první přesilovou hru. Knut Andre Nordstoga (NOR) vyloučen na dvě minuty za teeing.
     
    20:17
    Němci sice vyhráli buly před norskou brankou, jenže následná rána od modré skončila mimo klec a puk vyjel až z útočné třetiny.
     
    20:39
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci snižují stav zápasu v početní převaze a snad z vůbec první větší šance, kterou si vytvořili! BERNARD HERING dostal kotouč do volného prostoru mezi kruhy z pravé strany a rychlou střelou bez přípravy propálil norského brankáře! Robert Pabst, Bas Disveld.
    20:39 Bernard HERING - 2:1
     
    21:00
    Hráči v bílém rázem dostali chuť do hry a nyní pálí jednu ránu za druhou směrem k norské brance, trefit se mezi její tři tyče se jim však zatím nedaří.
     
    21:20
    Norové reagují útočným výpadem, který je však zastaven již na modré čáře kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    22:15
    Norové dobře přes minutu okupují své útočné pásmo, ale k zakončení jejich aktivita v tuto chvíli nevede.
     
    22:40
    Až po další půlminutě musí německý brankář zasahovat, když si poradil s nájezdem jednoho z protihráčů z levé strany a kotouč přikryl.
     
    23:05
    Hráči norského týmu znovu přebrali otěže utkání do svých rukou a drží Němce před jejich brankou. Opět to vypadá jen na otázku času, kdy bude německý gólman lovit puk ze své sítě.
     
    23:45
    Emil Sorheim v další velké šanci svého týmu, kdy dostal puk mezi kruhy a zamířil na zadní tyč, jenže tam se skvěle natáhl německý brankář a puk holí přikryl!
    23:45 Emil Sorheim střelou z mezikruží německého brankáře nepřekonal!
     
    24:30
    Ale i Němci dokáží zahrozit! Norové zaváhali ve vlastním pásmu a k puku se před kruhy dostal Wedde, jehož zblokovaná rána končí jen těsně vedle norské branky!
     
    24:59
    Nenápadný pokus od pravého hrazení v podání jednoho z Němců skončil až ve výstroji norského brankáře. Hra je přerušena a vhazovat se bude před brankou seveřanů.
     
    25:40
    Solberg se hnal za nahozeným kotoučem do útočného pásma z levé strany, byl však tvrdě dohrán soupeřem a k puku se nakonec nedostal.
     
    27:40
    Velký tlak Norů v signalizované výhodě ukončuje střelou Sorheim, jehož pokus z pravého kruhu končí v lapačce německého brankáře!
    27:40 Emil Sorheim to zkusil z pravého kruhu, jenže trefil pouze lapačku německého brankáře!
     
    27:46
    Christian Jaster (GER) vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    28:30
    Němci se po ubráněném tlaku Norů osvobozují a posílají puk na opačný konec kluziště.
     
    29:00
    Sorheim se už už dostával z levého kruhu sám až před německou branku, v okamžik, kdy se chystal vystřelit, mu ale hůl zblokoval jeden z bránících hráčů.
     
    29:25
    Němci znovu posílají puk přes všechny čáry a toto oslabení přežijí.
     
    29:46
    Německo hraje v plném počtu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá patnáctiminutovka utkání Mistrovství Evropy ve sledge hokeji, po které Norové vedou nad Německem v poměru 2:1. Obraz hry byl i v prostřední periodě stejný jako v první části hry a hráči Norska měli místy až drtivou převahu, jenže své šance nedokázali proměnit. Prosadili se naopak hokejisté Německa, kteří proměnili svou vůbec první větší šanci v zápase, když v přesilové hře udeřil Bernard Hering.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 16:34.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:20
    Norové vyhráli úvodní buly třetí třetiny a začínají za vlastní brankou.
     
    30:40
    Po ztrátě puku v podání norského týmu mohli hrát jejich soupeři, jenže ani těm se v rozehrávce příliš nedařilo a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před německou brankou.
     
    31:20
    Kuhli-Lauenstein mohl hned zkraje posledního dějství dorovnat skóre, jenže sám proti německému brankáři neuspěl a střelu z pravého kruhu poslal nad branku!
     
    32:10
    Němci drží kotouč za vlastní brankou a chystají se rozehrát.
     
    32:20
    Jenže chystali se němečtí hráči tak dlouho, až vykouzlili hodně nepřesnou přihrávku přes celou délku kluziště a je z toho zakázané uvolnění.
     
    32:50
    I další snaha německých reprezentantů končí neúspěchem, tentokrát jejich akce končí na modré čáře odpískaným ofsajdem.
     
    33:31
    Joerg Wedde (GER) vyloučen na dvě minuty za držení, Norsko může navýšit své vedení v přesilové hře.
     
    34:15
    Norové si dlouho vyměňovali kotouč v pásmu, ale dělali to hodně šikovně a nakonec se jim povedlo uvolnit Solberga na levém kruhu, který však zamířil mimo německou klec.
     
    34:45
    Hráči Norska se stále drží v útočném pásmu, dostat kotouč na německou branku se jim ale nedaří.
     
    35:25
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale Norům vyšlo a hned končí puk v brance! Sorheim zavezl puk do pásma po levé straně, zadovkou předal do prostoru kruhu na ROLFA EINARA PEDERSENA, který poslal puk podél bližší tyče do sítě! Asistence: Emil Sorheim.
    35:25 Rolf Einar PEDERSEN - 3:1
     
    36:05
    Norové ani po třetí brance nepřestávají útočit a nezdá se že by je něco mělo připravit o vítězství v dnešním utkání.
     
    36:45
    Nepříjemnou střelu po ledě vyslal Bogle od modré čáry, německý gólman viděl puk přes hráč před sebou až na poslední chvíli, i tak ho ale stačil holí vyrazit mimo tři tyče své branky!
     
    37:00
    Norskou cestu za čtvrtým gólem alespoň na chvíli zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    37:45
    Německo po dlouhé době znovu zjevilo před brankou soupeře a hned musel norský gólman zasahovat proti nepříjemné střele z levého kruhu.
     
    38:05
    Norům se podařilo vyhodit puk z pásma a Pedersen se Solbergem se hnali do přečíslení dvou proti jednomu, které však zhatila nepřesná nahrávka prvně jmenovaného.
     
    38:45
    Poslední minuta krom mezihry ve středním pásmu, kdy se oba týmy prostřídaly v držení kotouče, nic zvláštního nepřinesla a tak i nadále pokračujeme za stavu 3:1 pro Norsko.
     
    39:15
    Němci drží puk v útočném pásmu, dostat se s ním od mantinelů před branku se jim ale nedaří.
     
    40:45
    Bakke se Solbergem se hnali úplně sami na německého brankáře, jenže ani tato akce nekončí gólem! Bakke totiž celou akci zbrzdil a následně dojíždějící německý hráč jeho střelu zblokoval!
     
    41:02
    Lucas Sklorz (GER) dostává menší trest za hákování, na Nory čeká další početní výhoda.
     
    41:19
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Jen sedmnáct sekund potřebovali Norové na využití přesilové hry! THOMAS JACOBSEN táhlou střelou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě, a to i včetně německého brankáře a Norsko vede již 4:1! Asistence: Loyd – Remi Pallander Solberg, Morten Vaernes.
    41:19 Thomas JACOBSEN - 4:1
     
    41:53
    Norsko právě vstřelilo branku!
    O osudu utkání je, zdá se, definitivně rozhodnuto! AUDUN BAKKE vybojoval puk na útočné modré čáře a sám proti německému brankáři nezaváhal! Asistence: Stig Tore Svee.
    41:53 Audun BAKKE - 5:1
     
    42:20
    Za Německo mohl snížit Kuhli-Lauenstein, který se vydal za nahozeným kotoučem do útočného pásma a byl u něj dřív než soupeři, jenže proti norskému brankáři neuspěl!
     
    43:00
    Do konce třetí třetiny chybí poslední dvě minuty!
     
    43:45
    Norové mohli ještě v samotném závěru navýšit své vedení, jenže Emil Sorheim sám mezi kruhy neuspěl a svou střelu poslal jen vedle německé branky!
     
    44:20
    Němci se ještě pokouší alespoň kosmeticky upravit skóre zápasu a drží útočné pásmo, ke střelbě se jim ale nedaří dostat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Norové ve třetí třetině definitivně rozhodli o svém vítězství když jejich vedení postupně navýšili Pedersen, Jacobsen a Bakke a skóre se tak zastavilo na výsledku 5:2!
     
    Norsko tak vítězí i ve druhém zápase na turnaji, Německo musí na své první body počkat minimálně do dalšího zápasu.
     
    Nejlepším hráčem z týmu Německa byl zvolen Ingo Kuhli-Lauenstein, za Nory byl vyhlášen Loyd-Remi Pallander Solberg.
     
    Střely na branku: 32 – 11
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního dne. Nashledanou. (17:00:59)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 12. Solberg, (Bogle), 14. Nordstoga (Pedersen), 36. Pedersen (Sorheim), 42. Jacobsen (Solberg, Vaernes), 42. Bakke (Svee) – 21. Hering (Pabst, Disveld)


    Norsko: Gronlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth "C" – Pedersen, Kirstituen, Svee, Bogle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen.
    Německo: Brzoska (Kunst) – Raedler, Jaster, Pabst, Sklorz – Disveld "C", Wolff, Kuhli-Lauenstein, Hering, Stumpe, Ellmer, Wedde.

    Rozhodčí: Modig – Granath, Yngvesson
    bahis siteleri