Gijón – Celta Vigo 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 2:1 (kon.) | Villarreal – Getafe 2:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:0 (0:0)
Rayo Vallecano
Neděle 10.04.2016, 20:30Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
    85. Guerra měl na kopačce vyrovnání
     
    85
    Hernández se nakonec na pravé straně uvolnil a poslal výborný centr do vápna. Míč se dostal až ke Guerrovi, který ve výborné pozici selhal a poslal míč vedle levé tyče. Velká škoda pro Rayo.
     
    80
    Vallecano navíc střídá. Miku opouští trávník, přičemž jej nahradí Manucho.
    73. Šikovnou hlavičkou orazítkoval Miku pouze brankovou konstrukci
     
    73
    A další výtečná akce z Embarbovy dílny. Domácí obrana ji nakonec stačila odvrátit alespoň na rohový kop, po němž zůstává na trávníku ležet Miku a současně Iraizoz. První jmenovaný předtím zakončoval těsně nad, jeho hlavička dokonce lízla břevno!
     
    72
    Rayo mělo na noze vyrovnání, Miku šikovně přiklepl balon Guerrovi, který zakončoval z bezprostřední blízkosti. Iraizoz se ale zaskvěl výborným zásahem. Následný rohový kop nebezpečí nepřinesl.
     
    63
    Je to střelec branky. Iňakiho Williamse nahradí San José.
    61. Iňaki WILLIAMS - 1:0
     
    61
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš. I tentokráte se známé pravidlo potvrdilo. Raúl García posunul míč na IŇAKIHO WILLIAMSE, který následně překrásnou ranou z hranice velkého vápna vymetl pavučiny v pravém horním rohu hostující svatyně. Domácí se tak konečně dočkali.
     
    60
    Tak to byla obrovská šance hostujícího celku! Hernández poslal míč do míst, kde byl Miku, načež mu hostující útočník vrátil balon. Hernández následně zakončil, leč poté zastavil akci ofsajd.
     
    54
    Domácí neměli daleko k otevření skóre. García dostal balon do středu pole, odkud poměrně ostře vypálil. Carlos byl ale pozorný a ostrou ránu s drobnými problémy eliminoval.
     
    53
    Střídá také Rico, přičemž na trávník naskakuje Etxebarria. Jak se tato změna projeví na trávníku?
     
    52
    Domácí navíc poprvé střídají, hrací plochu opouští Susaeta, kterého nahradí Aduriz. Zcela jistě tak dojde k posílení ofenzivy.
     
    52
    Bude se udělovat další žlutá karta. Obdržel ji hostující Zé Castro (VLL).
     
    16
    Druhým hříšníkem a potrestaným je hostující Baena (VLL). Uvidíme, zda tyto verdikty hru uklidní.
     
    16
    No a hlavní sudí zřejmě ztratil trpělivost, neboť jsou oba tábory v ostré slovní přestřelce. Uděluje tak dvě žluté karty. Jako první je odměněn domácí García (ATB).
     
    9
    A jeden z nich právě přišel, Miku se dostal do velkého vápna, kde nalezl nabíhajícího Guerru. Ofenzivní borec hostí měl však míč na dlouhou nohu, a tak zakončoval téměř ve skluzu. Přesto musel Iraizoz vytáhnout bravurní zákrok. Následný rohový kop nebezpečí nepřinesl.
     
    7
    Domácí se snaží přejít skrze kvalitní defenzivu Vallecana. Jako způsob volí postupný útok. Tentokráte centroval z pravé strany Susaeta, načež se hra přenesla na opačnou část velkého vápna, odkud nebezpečně pálil Munian. Opakovaný záběr ještě prokázal, že prvotní Susaetův centr pravděpodobně zastavila ruka hostujícího zadáka. Sudí ale tento moment nespatřil.
     
    2
    První žlutá karta utkání přichází velice brzy, za podražení pronikajícího Williamse ji dostává zadák kapitán Martínez (VLL). Bilbao má navíc solidní palebnou pozici.

    Libor Kucza

    Branky: 61. I. Williams (Raúl García)

    Karty:   16. Raúl García (ATB) – 2. N. Martínez (VLL), 16. Baena (VLL), 52. Zé Castro (VLL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 7:14.
    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Lekue, Etxeita, Bóveda, de Marcos – Iturraspe, M. Rico (53. Etxebarria) – Muniain, Raúl García, Susaeta (52. Aduriz) – I. Williams (63. San José).
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Gurpegi, Aduriz, Viguera, Balenziaga.

    Rayo Vallecano: Carlos – Quini, Zé Castro, Crespo, N. Martínez – P. Hernández, Trashorras (C), Baena, Bébé – Guerra, Miku (80. Manucho).
    Náhradníci: Campos – Amaya, Dorado, Manucho, Embarba, Piti, Özbiliz.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Fernández
    bahis siteleri