Perm – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | FK Krasnodar – Ufa 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo 1:0 (kon.)
Machačkala – Kubaň Krasnodar 1:0 (kon.) | Rostov – Zenit 3:0 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
0:1 (0:1)
FK Lokomotiv Moskva
Neděle 24.04.2016, 11:00 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše! Užijte si zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (13:04:08)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:18.
     
    Máme za sebou zápas 25. kola ruské Premier Ligy mezi domácím FK Amkar Perm a hostujícím celkem FK Lokomotiv Moskva!

    Domácí hráči se ve druhé půli snažili dotahovat manko, které zapříčinil hostující útočník Petar Škuletić již v 19. minutě utkání. Ač byli hráči Permu aktivnější, Lokomotiv všechny jejich výpady bránil pozorně a ve druhém poločase jsme tak již branku neviděli. Utkání by vzhledem k jeho průběhu spíše slušela remíza, nicméně domácí Perm se nedokázal prosadit ani z velké šance na konci zápasu a tak je dnes bez bodu. Naopak pro hráče Lokomotivu je to cenná výhra, která je udržela na 4. místě tabulky, což znamená i boj o pohárovou Evropu.

     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3.
     
    90+3
    Anene se v samém závěru utkání dostal k hlavičce z úrovně penalty! Jeho pokus však dokázal zneškodnit hostující brankář!
     
    90+3
    Brankář Guilherme dokázal zkrotit další centr do vápna Lokomotivu a snažil se šetřit čas. Jeho následný centr na hrot však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    90+2
    Na levé straně hřiště centroval do vápna domácí Dike, jeho centr však pouze odhlavičkoval obránce Ďurica do bezpečné vzdálenosti.
     
    90+2
    Alexej Mirančuk je posledním střídaným hráčem v dnešním utkání. Na hrací ploše jej nahrazuje Tarasov.
     
    90
    Rozhodčí Ivanov nastavuje tři minuty!
     
    89
    Z pravé strany posla přízemní centr do vápna hostující Samedov, jeho centr byl ale sražen a domácí brankář míč bez problémů lapil.
     
    88
    Domácí se snažili reklamovat ruku jednoho z hostujících beků ve vápně, ale rozhodčí Ivanov se rozhodl penaltu nenařídit.
     
    87
    Džikija rozehrál rohový kop domácího celku. Na jeho centr si však naskočil pouze hostující obránce Ćorluka, který odvrací do bezpečí.
     
    86
    Hostující Kasajev se snažil projít s míčem po levé straně, jeho průnik však končí jeho útočným faulem na bránícího Idowu.
     
    85
    Domácí potřebují vstřelit alespoň jednu branku, aby se dostali k nějakým bodům. Jsou to ale hráči Lokomotivu, kdo se usídlil kolem vápna Permu a nepouští domácí za polovinu hřiště.
     
    83
    N'Dinga se snažil najít prudkou přihrávkou za obranu rozběhnutého Kasajeva, N'Dingovu přihrávku však dokázala zastavit pozorná obrana Permu.
     
    82
    Ve vápně se k odraženému míči dokázal dostat domácí Gol, jeho střela z otočky postrádala jak razanci, tak přesnost a mířila naprosto mimo tři tyče.
     
    81
    Domácí bek Brian Idowu obdržel žlutou kartu za faul na pronikajícího Kolomejceva.
     
    80
    Poslední střídání v řadách Amkaru Perm. Ze hry je stažen Komolov, nahradil jej Dike.
     
    79
    Hra je s blížícím se koncem zápasu čím dál tím víc nepřesnější, oba celky začínají být nervózní a na jejich hře je to vidět. Oba týmy si teď vyměnily několikrát míč po chybách ve středu hřiště.
     
    78
    Domácí Prudnikov se skácel na zem poté, co jej v souboji atakoval hostující záložník Samedov. Rozhodčí píská ve prospěch domácího Amkaru.
     
    77
    Brankář Lokomotivu Guilherme poslal dlouhý míč na hrot na N'Dingu. K tomu sice míč doputoval, hostující útočník však v souboji s bránícím Zajcevem neměl nárok.
     
    76
    Opět to byl aktivní Henty, který se snažil projít podél levé lajny. V souboji jej však dokázal čistě zastavit domácí bek Idowu, který nepustil Hentyho za svá záda.
     
    75
    Henty je po příchodu na hřiště velmi aktivní. Z levé strany poslal centr do vápna, kde se k odraženému míči nakonec dokázal dostat Samedov. Jeho střelu kryje brankář Permu.
     
    74
    Na pravé straně hřiště dokázal nacentrovat do vápna domácí obránce Idowu, jeho pokus však dopadl pouze na kopačky prvního bránícího hráče Lokomotivu.
     
    73
    Hosté se hnali do útoku středem hřiště, průnik Hentyho však končí jeho faulem na bránícího Idowu, který tak získal míč pro Perm.
     
    72
    Domácí kapitán Bělorukov je potrestán žlutou kartou za přílišnou gestikulaci směrem k rozhodčímu Ivanovovi.
     
    71
    Na levé straně se dostal k míči hostující Henty, ten jej však zahrál do autu, protože domácí Komolov leží na hřišti a svíjí se v bolestech po střetu s jedním z hráčů Lokomotivu.
     
    70
    Domácí se ženou za vyrovnávací brankou, jejich snaha však končí vždy před vápnem. Hráči Permu nejsou schopni dát kvalitní finální přihrávku nebo dobrý centr do vápna Lokomotivu.
     
    69
    N'Dinga je dalším hráčem, který jde na hrací plochu. Nahradil doposud jediného střelce dnešního utkání, Petara Škuletiće.
     
    69
    Michalik je nakonec asi vážněji zraněn a musí střídat. Na hrací ploše jej nahradí Henty.
     
    68
    Kasajev se snažil projít na levé straně hřiště až do vápna, jeho průnik však zastavil dobře se vracející obránce Permu Zajcev, který míč odklidil do bezpečí.
     
    67
    Prudnikov se dostal před vápnem k odraženému míči a s ničím se nepáral. Jeho střela z voleje však končí pouze v rukavicích brankáře Lokomotivu Moskva.
     
    66
    Domácí fotbalisté se uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině, aby zklidnili hru. Lokomotiv jejich rozehrávku nenapadá a vyčkává v obraně.
     
    65
    Domácí Ogude se dokázal dobře uvolnit na levé straně, jeho centr do vápna byl však hodně přetažený a nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    64
    Na hřišti zůstal ležet po jednom ze soubojů ve středu hřiště hostující Michalik, který je ošetřován. Rozhodčí Ivanov jej však vykázal mimo hřiště, aby hra mohla pokračovat.
     
    63
    Domácí se dostali dlouhým nákopem až do vápna Lokomotivu. Dlouhý míč od obránců prodloužil na Prudnikova hlavičkující Anene, Prudnikov však míč nedokázal zkrotit na hrací ploše.
     
    61
    Hráči Lokomotivu se dokázali prokombinovat středem hřiště až do vápna. Od brankové čáry vracel míč na úroveň penalty Kasajev, jeho přihrávka však našla pouze obránce Permu.
     
    60
    Na levé straně dostal míč rozběhnutý Zajcev, přihrávka od Komolova byla však příliš dlouhá a Zajcev jí nedokázal zastihnout na hrací ploše.
     
    59
    Na hranici vápna si dokázal centrovaný míč zprava zpracovat Prudnikov, jeho pokus však mířil vysoko nad bránu Lokomotivu. Brankář Guilherme tak bude odkopávat od brány.
     
    58
    Džikija rozehrál rohový kop Permu, jeho centr do vápna sice našel hlavu Aneneho, brankář Guilherme byl však připraven.
     
    57
    Máme tu další střídání v řadách Permu. Ze hry je stažen Gigolajew, nahradil jej Anene.
     
    56
    Do akce se řídil Gigolajew, jeho průnik do vápna však zastavil pomezní rozhodčí, který signalizuje ofsajd!
     
    55
    Domácí se snažili dostat k brance Lokomotivu dlouhým nákopem na hrot, míč však doputoval až k brankáři Lokomotivu, který zakládá útok svého celku.
     
    54
    Na pravém křídle se uvolnil Samedov, který poslal přízemní centr do vápna na nabíhajícího Škuletiće. Ten se však k míči nedostal dříve než obránce Idowu, který dokázal míč odkopnout do bezpečí.
     
    53
    Škuletić teď vystartoval na rozhodčího, který podle něj neodpískal faul na jeho osobu. Rozhodčí Ivanov však zůstal klidný a hru nechal pokračovat i přes protesty hostujícího útočníka.
     
    52
    Samedov se po krásné přihrávce ocitl ve vápně sám tváří v tvář brankáři Selichovi. Místo zakončení však zvolil teatrální pád po střetu s brankářem a Lokomotiv tak z této situace nic nevytěžil!
     
    51
    Na pravé straně obrany zazmatkoval domácí Idowu, své zaváhání však dokázal včas napravit a míč před Škuletićem včas odehrál do bezpečí.
     
    50
    Domácí se sice dokázali po krátké kombinaci dostat ke střele zpoza vápna. Pokus Gola se však mezi tři tyče vůbec nevešel a tak Guilhermeho v bráně Lokomotivu nemohl vylekat.
     
    49
    Škuletić poslal nebezpečný centr do malého vápna. Ten však jen proletěl bez toho, aby míč zasáhl někdo z útočících či bránících hráčů.
     
    48
    Hostující hráči se s míčem usadili na polovině Amkaru. Centr do vápna z levé strany však nenašel nikoho v zeleném a tak se k míči opět dostali hráči Permu.
     
    47
    Po centru z levé strany se dral do zakončení domácí Prudnikov. Před ním však stačil míč odehrát Ćorluka alespoň na roh.
     
    46
    Druhý poločas odstartovali hráči domácího Permu. Jejich první akce vedle po levé straně, tam však míč ztratil Ogude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi Permem a Lokomotivem Moskva. Domácí jsou výrazně aktivnějším týmem, ale jedinou branku vstřelil Lokomotiv. V 19. minutě se dostal k dlouhému nákopu na hranici vápna Petar Škuletić, který dokázal zakončit přesně a stanovil tak dosavadní stav na 0:1. Domácí se poté dostali do pár slibných náznaků, jedinou velkou šanci však měli ve 27. minutě, kdy centr z pravé strany nedokázal proměnit domácí útočník Prudnikov, který byl před Guilhermem úplně sám a nikým nebráněn. Co nám přinese druhý poločas, to se dozvíme zhruba ve 12:05, kdy druhé dějství začne.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí poslali z pravé strany centr do vápna Lokomotivu, tam se však nedostal k hlavičce nikdo z hráčů Permu a hosté se tak opět dokázali ubránit.
     
    45+1
    Kasajev se dostal do rychlého sóla po levé straně, míč však nedokázal zkrotit a ten mu tak utekl do autu.
     
    45
    Domácí hráči se v závěru poločasu tlačí před branku Lokomotivu, obrana hostujícího celku je zatím pozorná a všechny útoky zdárně odráží.
     
    44
    Za stejnou strkanici je potrestán i hostující obránce Pejčinović, rovněž žlutou kartou.
     
    44
    Do následné strkanice se zapojilo vícero hráčů, mezi potrestanými žlutou kartou je i domácí Džikija.
     
    43
    Gigołajew fauloval jednoho z hostujících hráčů a dostal za to od sudího Ivanova žlutou kartu.
     
    42
    Domácí hráči se sice snaží zamknout Lokomotiv kolem jeho vápna, nic víc se jim však nedaří. Centry a přihrávky do vápna jsou nepřesné a domácí si nedokáží vytvořit opravdovou šanci.
     
    41
    Domácí Balanovič se snažil prodrat středem hřiště, jeho postup však třicet metrů od brány zastavil jeden z obránců Lokomotivu. Domácí však z následného přímého kopu nic nevytěžili.
     
    40
    Pejčinović poslal do vápna centr z rohového kopu. Jeho centr však ve vápně nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a míč má opět Perm.
     
    39
    Domácí se teď hodně zlobí na sudího Ivanova, který zastavil akci Permu po domnělém faulu na Logašova. Lokomotiv díky tomu nemusel čelit rychlému brejku Amkaru.
     
    38
    Michalik poslal milimetrovým pasem do sóla útočníka Škuletiće, ten byl však pomezním sudím nachytán v ofsajdu a ve své akci tak nemohl pokračovat.
     
    36
    Domácí hráči se na konci poločasu snaží dostat Lokomotiv pod tlak. Jejich souhra však postrádá přesnost ve finální fázi a hosté se tak zatím dokázali pokaždé ubránit.
     
    35
    Hosté se dostali k další akci ve středu hřiště. Po rychlé kombinaci se dostal až k vápnu Kasajev, jeho průnik však zastavil dobře se vracející obránce Džikija.
     
    34
    Pejčinović se hnal s míčem středem hřiště, před vápnem jej však tvrdým zákrokem zastavil Prudnikov. Rozhodčí Ivanov ani v tomto případě ke karetnímu trestu nesáhl.
     
    33
    Domácí se dostali k dalšímu centru z levé strany. Míč, který směřoval do vápna, však nenašel hlavu Prudnikova a obrana Lokomotivu jej v klidu odvrátila.
     
    32
    Mirančuk se dostal do velké šance! Na levou stranu mu poslal míč jeden z jeho spoluhráčů, Mirančuk se dostali přes obránce Idowu, ale nedokázal dobře zakončit!
     
    31
    Škuletić šel do souboje s hlavou skloněnou velmi nízko, což se mu krutě vymstilo. Bělorukov jej v souboji zasáhl kopačkou do obličeje a hostující útočník je značně otřesen.
     
    30
    Nakonec skutečně dochází ke střídání. Ze hry je stažen domácí bek Zanev, nahradil jej Zajcev.
     
    29
    Jeden z domácích hráčů zůstal na hřišti ležet po souboji a vypadá to, že bude muset být střídán.
     
    28
    Domácí fotbalisté jsou po obdržené brance ještě aktivnější a ženou se za vyrovnáním. Na pravé straně se uvolnil Ogude, jeho centr však až do vápna neprošel.
    27.
     
    27
    Lokomotiv hraje v deseti a musel se ubránit velké šanci Permu! Z pravé strany centroval jeden z domácích hráčů na nabíhajícího Prudnikova, jehož střelu hrudí dokázal vyrazit brankář Guilherme!
     
    26
    Hráč Lokomotivu bude nakonec pravděpodobně v pořádku, pouze opustil hřiště aby byl ještě ošetřen a hra tak může pokračovat.
     
    25
    Z levé strany poslal jeden z domácích borců centr do vápna. Nejvýše však vystoupal brankář Lokomotivu Guilherme a míč odehrál. Po střetu s vlastní brankářem však zůstal ležet na hřišti jeden z hráčů Lokomotivu a nevypadá vůbec dobře.
     
    24
    Z pravé strany se do vápna hostujícího celku dostal domácí Komolov, ve vápně jej však celkem záhy odzbrojil obránce Ďurica.
     
    23
    Hosté se hrnuli do rychlého protiútoku, jeden z hráčů Lokomotivu však při svém průniku fauloval a rozhodčí tak hru rychle přerušil.
     
    22
    Hostující Kasajev se snažil opět projít podél levé lajny, domácí obránce Zanev jej však tvrdě sestřelil k zemi a Kasajevův průnik tak za cenu faulu zastavil.
     
    21
    Hostující Lokomotiv je vstřelenou brankou nabuzen a pouští se do dalších útoků. Po levé straně zatáhl míč Kasajev, centr do vápna však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    20
    Hosté si ještě stěžovali jak u pomezního, tak u hlavního rozhodčího. Branka je však uznána a tak musejí domácí dohánět jednobrankové manko.
    19. Petar ŠKULETIĆ - 0:1
     
    19
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku! Domácí rychle rozehráli standardní situaci z vlastní poloviny, míč se dostal až na hranici vápna, kde si jej našel PETAR ŠKULETIĆ a střelou k pravé tyči otevřel skóre dnešního utkání! Perm prohrává 0:1!
     
    19
    Domácí se drali do útoku, jeden z hráčů Permu si však míč zpracoval rukou a rozhodčímu to neušlo.
     
    18
    Mirančuk dokázal sebrat míč ve středu hřiště a rozjet rychlý protiútok Lokomotivu. Pak však zaváhal s přihrávkou a domácí se stačili včas zformovat a celou akci zastavit.
     
    17
    Škuletić krásně uvolnil jednoho ze svých spoluhráčů na pravé straně, centr který poté vyslal do vápna sice skončil opět u Škuletiće, ten si však pomohl faulem a rozhodčí tak odpískal faul útočníka Lokomotivu.
     
    16
    Hráči Lokomotivu se snažili prokombinovat do vápna z pravé strany, finální přihrávka Samedova na nabíhajícího Škuletiće však byla příliš dlouhá a míč opustil hrací plochu.
     
    15
    Po levé straně hřiště se dokázal s míčem krásně prosmýknout obránce Permu Zanev, jeho dělovka z hranice vápna však pouze označkovala záda jednoho z obránců Lokomotivu.
     
    14
    Ke střele z dálky se dostal domácí Gigolajew, jeho pokus však mířil pouze do středu branky a gólman Lokomotivu Guilherme si s tím dokázal poradit.
     
    13
    Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal domácí Prudnikov, jeho pokus však mířil jen do hrudi bránícího Ćorluky, který míč následně odehrál.
     
    11
    Domácí fotbalisté se dostali ke kombinaci ve středu hřiště, jejich souhru ale zastavila chyba domácího Gola, který odevzdal míč hráčům Lokomotivu.
     
    10
    Centr Džikiji sice šel do vápna, tam jej však dokázala odhlavičkovat obrana Lokomotivu mimo vápno.
     
    9
    Na pravé straně hřiště se snažil s míčem projít Gol, jeho průnik však zastavil Michalik a domácí budou mít zajímavou standardní situaci z pravé strany.
     
    8
    Domácí se dostali až k vápnu díky krásné přihrávce Zaneva! Ten vyslal do útoku Komolova, před kterým však stačil míč odkopnout pozorný brankář Guilherme.
     
    7
    Domácí fotbalisté se snaží dostat k vápnu Lokomotivu pomocí dlouhých centrů před vápno, hostující obrana je však zatím pozorná a všechny míče odvrací.
     
    6
    Brankář Selichov poslal dlouhý centr až před vápno Lokomotivu. Tam dokázal míč vybojovat Prudnikov, záhy však o míč přišel díky zákroku Pejčinoviće.
     
    5
    Hostující Lokomotiv se teď uchýlil ke kombinaci na vlastní polovině hřiště, domácí Amkar jeho rozehrávku nijak výrazně nenapadá.
     
    4
    Po centru z pravé strany se k hlavičce ve vápně dostal hostující Mirančuk, jeho pokus však nebyl dostatečně razantní a domácí brankář s ním neměl problém.
     
    4
    Škuletić se dostal po chybně rozehrávce k míči před vápnem Permu, nedokázal však včas zakončit a jeho střelu zablokovala obrana domácích.
     
    3
    Škuletić se na levém křídle dostal do kombinace s Kasajevem, jejich souhru ale překazil faul druhého jmenovaného na obránce Permu Zaneva.
     
    2
    Dlouhý míč na hrot poslal domácí Džikija, jeho centr sice našel Prudnikova, ten však v souboji s hostujícím kapitánem Ćorlukou neměl šanci.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání obstarali hostující hráči. První akci vedl po levé straně záložník Kasajev, jeho průnik však skončil na dobře bránícím obránci Permu Idowu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky nastupují na hrací plochu. Hostující hráči Lokomotivu Moskva nastupují v zelených dresech, domácí Perm v dresech černo-červených.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zanev, Bělorukov (C), Džikija – Gol, Ogude – Komolov, Gigołajew, Balanovič – Prudnikov.
    Náhradníci: Gerus – Zajcev, Bright Dike, Anene, Dzachov, Šavajev, Pancyrev, Miščenko.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, Ćorluka (C), Ďurica, Logašov – Kolomejcev, Michalik – Samedov, Alexej Mirančuk, Kasajev – Škuletić.
    Náhradníci: Kočenkov, Abajev – Fernandes, Šešukov, Tarasov, Barinov, Henty, Šiškin, Janbajev, N'Dinga, Žemaletdinov.

    Rozhodčí: Ivanov – Žvakin, Chatujev. (vš. Rusko).
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Hostující Lokomotiv se nachází v naprosto odlišné situaci. Hosté jsou na 4. místě se ziskem 43 bodů a drží tak poslední příčku, která zajišťuje předkolo Evropské ligy v sezóně 2016/17. V posledním kole remizovali fotbalisté Lokomotivu na svém hřišti s městským rivalem CSKA 1:1 a mají tak stejně bodů, jako 5. Krasnodar. Lokomotiv tak musí zabrat, aby si uhájil 4. příčku.
     
    FK Amkar Perm

    Domácí Perm neprožívá zrovna vydařenou sezónu. Po 24 odehraných kolech figuruje na 11. místě se ziskem 26 bodů a má tak náskok pouhých 3 bodů na 13. pozici, která by znamenala boje o udržení se v první lize v baráži. V posledním kole Amkar pouze remizoval se Saranskem a tak dnes musí zabrat, aby se sestupovému pásmu zase vzdálil.
     
    Krásné dopoledne všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu 25. kolo ruské ligy. Společně se zaměříme na zápas mezi domácím FK Amkar Perm a hostujícím FK Lokomotiv Moskva, který by měl začít v 11:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Jakub Hataš

    Branky: 19. Škuletić

    Karty:   43. Gigołajew (AMP), 44. Džikija (AMP), 72. Bělorukov (AMP), 81. Idowu (AMP) – 44. Pejčinović (LMO)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:18.
    FK Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zanev (30. Zajcev), Bělorukov (C), Džikija – Gol, Ogude – Komolov (80. Bright Dike), Gigołajew (57. Anene), Balanovič – Prudnikov.
    Náhradníci: Gerus – Zajcev, Bright Dike, Anene, Dzachov, Šavajev, Pancyrev, Miščenko.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, Ćorluka (C), Ďurica, Logašov – Kolomejcev, Michalik (69. Henty) – Samedov, Alexej Mirančuk (90+2. Tarasov), Kasajev – Škuletić (69. N'Dinga).
    Náhradníci: Kočenkov, Abajev – Fernandes, Šešukov, Tarasov, Barinov, Henty, Šiškin, Janbajev, N'Dinga, Žemaletdinov.

    Rozhodčí: Ivanov – Žvakin, Chatujev. (vš. Rusko)
    bahis siteleri