Levante – Ath. Bilbao 2:2 (kon.) | Sevilla – Real Betis 2:0 (kon.) | Getafe – Valencia 2:2 (kon.)
Villarreal – Real Sociedad 0:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:0 (0:0)
Real Betis
Neděle 24.04.2016, 16:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní sevillské derby na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sledovalo 39 523 diváků, se loučím. Přeji Vám úspěšný vstup do nového týdne, u onlajnů zase někdy na počtenou! (18:13:16)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:13.
     
    Je dobojováno, i čtvrté sevillské derby hrané v tomto ročníku vyzněl lépe pro Los Rojiblancos, kteří konkurenční Betis přetlačili poměrem 2:0! Vítězství domácích se ale rozhodně nerodilo snadno, v první půli jsme sledovali spíše bojovný fotbal, ze kterého se mnoho šancí neurodilo. Tu jedinou, která by se dala označit za vážnější, měl v devatenácté minutě N'Zonzi, jehož hlavičce z hranice malého vápna příliš nescházelo.

    Začátek druhého poločasu vyšel lépe Béticos, kteří se zničehonic ocitli ve dvou velice slibných příležitostech. Obě z nich si vypracoval střídající Cejudo, nejprve jeho dělovku bravurně vyrazil brankář Rico, o pár okamžiků později mířil hostující záložník jen pár centimetrů vedle pravé tyče. Poté už se ale Los Rojiblancos probudili z přestávkového spánku a ve zbylém průběhu utkání už svému rivalovi nic nedovolili. V sedmašedesáté minutě se hlavou trefil Kévin Gameiro, deset minut před koncem pak na 2:0 po parádní dělovce zvýšil obránce Coke!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Exekuci této standardní situace přenechal Castro Álvaru Cejudovi, jenž míč zakroucenou ranou poslal přes zeď, branku střeženou gólmanem Ricem ale nedokázal trefit.
     
    90+1
    Krychowiak stáhl k zemi van Wolfswinkela, uvidíme tedy ještě jeden přímý kop v podání Betisu Sevilla. Jak s ním hosté naložili?
     
    90
    Přímý kop si na starosti vzal Rubén Castro, jeho pokus však zamířil pouze do ve zdi stojícího Iborry. Mezitím bylo oznámeno, že se utkání protáhne o tři minuty.
     
    89
    Ricky van Wolfswinkel se prokličkoval až na dostřel domácí svatyně a už už si míč chystal na pravačku, v ten moment jej ale nedovoleně zastavil Mariano, který vidí žlutou kartu.
     
    88
    Svěřenci Juan Merina se alespoň snaží o vstřelení čestné branky, dnes to ale, co se kombinace týče, není jejich den.
     
    87
    Domácí hráči i fanoušci si závěr zvládnutého derby chtějí užít, jak se sluší a patří. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán panuje parádní atmosféra, myslím si, že žádného vzepření ze strany Betisu už se nedočkáme.
     
    85
    Šanci na zdramatizování dnešního klání teď měl Rubén Castro, který dostal ideální přihrávku od Ruize, jeho rána z první ovšem rozvlnila pouze a jen boční síť.
     
    84
    Je jasné, že v závěru utkání se mírně přitvrdí. Po Cokeho faulu zahrával Álvaro Cejudo dnes už několikátý přímý kop, v šestnáctce si nejdůrazněji počínal N'Diaye, jeho hlavička však postrádala razanci, a balon se tak stal snadnou kořistí pro Rica.
     
    83
    No, troufám si říci, že o vítězi dnešního sevillského derby už je rozhodnuto. Hosté měli v úvodu druhé půle dvě velice zajímavé šance, ani jednu z nich ale nevyužili, za což je svůj výkon neustále zlepšující Rojiblancos nedlouho nato potrestali.
     
    82
    Escudero ve středu hřiště tvrdě atakoval Rubéna Castra, za což je naprosto oprávněně odměněn žlutým varováním.
     
    81
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Vicente Iborra.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Petros, přichází Fabián Ruiz.
    80. COKE - 2:0
     
    80
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Panečku, tomu říkám povedené střídání v podání domácího stratéga Emeryho! Escudero našel na hranici šestnáctky stojícího Carriça, ten se neukvapil a nabil lépe postavenému COKEMU, který krásnou střelou navýšil vedení Los Rojiblancos!
     
    79
    Žlutou kartu dostává Heiko Westermann (Real Betis).
     
    78
    Standardní situaci si vybojovali i Los Verdiblancos. Balon z kopačky Cejuda si zpracoval stoper Westermann, který se následně pokusil o akrobatické zakončení, nevedl si ale vůbec dobře.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 67. Gameiro (N'Zonzi), 80. Coke (Carriço)

    Karty:   9. Banega (SEV), 49. Gameiro (SEV), 66. J. A. Reyes (SEV), 82. Escudero (SEV), 89. Mariano (SEV) – 13. Musonda (RBE), 33. Pezzella (RBE), 58. Cejudo (RBE), 79. Westermann (RBE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:13.
    Sevilla FC: S. Rico – Mariano, Carriço, Kolodziejczak, Escudero – Krychowiak, N'Zonzi – J. A. Reyes (C) (76. Coke), Banega (81. Iborra), Konopljanka (68. Krohn-Dehli) – Gameiro.
    Náhradníci: Soria – Krohn-Dehli, Iborra, Cristóforo, Fazio, Coke, F. Llorente.

    Real Betis: Adán – Pezzella, Westermann, Bruno González, Montoya – N'Diaye, Petros (81. Ruiz) – Joaquín (C) (70. van Wolfswinkel), D. Ceballos, Musonda (51. Cejudo) – Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Varela, X. Torres, Cejudo, Ruiz, Portillo, van Wolfswinkel.

    Rozhodčí: Carlos Velasco Carballo – Roberto Alonso Fernández, Marcos Álvarez Moreno
    bahis siteleri