Levante – Ath. Bilbao 2:2 (kon.) | Sevilla – Real Betis 2:0 (kon.) | Getafe – Valencia 2:2 (kon.)
Villarreal – Real Sociedad 0:0 (kon.)
konec
Levante UD
2:2 (1:0)
Athletic Bilbao
Neděle 24.04.2016, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (14:19:23)
    Athletic v závěru hrdinsky dotáhl dvougólové manko!
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Athleticu sice do druhé půle vstoupili aktivně, dlouho ale naráželi na pozorného Mariña a když si navíc pětadvacet minut před koncem dal Etxeita smolný vlastňák, zdálo se, že je rozhodnuto. Levante ještě v osmaosmdesáté minutě drželo náskok 2:0, pak se ale prosadili Susaeta a San José, a Bilbao si tak nakonec odváží bod! Tato ztráta může valencijský celek hodně mrzet, Levante totiž zůstává přikováno na poslední příčce tabulky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    To je ale divný, divný zápas. V samotném závěru mohl domácím vrátit vedení Víctor Camarasa, který ale z pravé strany těsně přestřelil!
     
    90+2
    Levanteský kouč Verdí je neuvěřitelně rozezlený, domácí lodivod háže rukama okolo sebe a vykopává drny do trávníku...
    90+1. Mikel SAN JOSÉ - 2:2
     
    90+1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Levanteští v rozmezí dvou minut přišli o svůj náskok a dva ztracené body je dost možná sešlou do druhé ligy! Iňaki Williams našel ukázkovým centrem trestuhodně neobsazeného MIKELA SAN JOSÉHO, jenž tvrdou ranou z první nedal Mariñovi šanci!
     
    90+1
    Subí Iglesias nastavil nad rámec druhé půle tři minuty!
     
    90
    Střídající Brazilec Deyverson se vydal do rychlého brejku po levém křídle, nicméně neměl dostatečnou rychlost a dvojice zadáků Athleticu si jeho průnik pohlídala.
     
    89
    Fotbalisté Levante se v deseti zatáhli na vlastní polovinu a hosté opět kombinují v prostoru před Diegem Mariñem. Nakonec tu máme poměrně nečekané drama!
    88. Markel SUSAETA - 2:1
     
    88
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Že by drama? Hosté dvě minuty před koncem snižují! Iňaki Williams se z pravé strany prokousal až do pokutového území a poté posunul balon za sebe na úplně volného MARKELA SUSAETU, který se trefil přesně ke vzdálenější tyči!
     
    87
    Beñat Etxebarria z pravé strany poslal míč ke vzdálenější tyči, ale Diego Mariño se opět pověsil do vzduchu a vyboxoval kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    86
    Svěřenci Ernesta Valverdeho mají problémy už i s usazením se na útočné polovině, Juanfran nyní jejich snahu hned za půlící čarou zhatil.
     
    84
    Nyní ale Diego Mariño celou situaci vyřešil skvěle, když se nebojácně vrhl pod nohy Elustondovi a doslova za minutu dvanáct mu zamezil zakončit!
     
    83
    Po nepříliš jistém zákroku Diega Mariña proti dalekonosnému nákopu do pokutového území budou hosté zahrávat další rohový kop.
     
    82
    Fotbalisté Levante už nikam nespěchají a pouze nakopávají míč na útočnou polovinu, což domácím za aktuálního stavu bohatě stačí.
     
    80
    Na centr Markela Susaety od rohového praporku si na bližší tyči naskočil nešťastník Etxeita, Diego Mariño ale jeho pokus dokázal vytěsnit!
     
    79
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Rubén García.
     
    78
    Mikel San José vybojoval další rohový kop pro Valverdeho partu, to už do konce zápasu zbývá jen necelá čtvrthodina.
     
    76
    Athletic Bilbao sice po změně stran zvýšil aktivitu, ale vlastní gól Etxeity jako by hosty znovu srazil do kolen. Zato modročervení hrají ve velké euforii a směřují za tříbodovým ziskem.
     
    75
    Střídající Markel Susaeta poslal do pokutového území další zajímavý centr, který ale skončil v zámezí. Následovat bude pouze odkop od Iraizovovy svatyně.
     
    74
    Velezkušený Juanfran zbytečně zajel do svého soka na polovině hřiště a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    73
    Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí pro Basky nepramenilo, Gorka Iraizoz zkušeně vyboxoval kulatý nesmysl až na polovinu hřiště.
     
    72
    José Luis Morales se vydal do rychlého protiútoku, ale Mikel Balenziaga se zodpovědně vrátil, přesprintoval domácího středopolaře a dopravil balon do zámezí.
     
    71
    Do konce utkání již zbývá odehrát jen nějakých dvacet minut a fotbalisté Athletici se ne a ne dostat do nějaké šance, zdá se, že je rozhodnuto.
    Choreo domácích příznivců.
     
    69
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Gorka Elustondo.
    68. Xabier ETXEITA - 2:0
     
    68
    Levante právě vstřelilo branku!
    Tak to se jen tak nediví! Vlastní gól zřejmě definitivně pohřbívá naděje Athleticu na bodový zisk! Deyversonovu přihrávku do předbrankového prostoru nechtěně tečoval XABIER ETXEITA, od nějž se kulatý nesmysl došoural až do sítě!
     
    68
    Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo, Xabier Etxeita zakádá další protiakci Athleticu.
    67. Rossiho rána neskončila v síti!
     
    67
    Střídající Verdú na sebe navázal pozornost dvou protihráčů a uvolnil Deyversona, který našel na vzdálenější tyči Giuseppeho Rossiho, jehož ránu Iraizoz jen tak tak vyrazil!
     
    66
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Víctor Casadesús, přichází Deyverson.
     
    65
    Zouhair Feddal doslova za minutu dvanáct odvrátil Williamsův centr do prostoru před brankářem Mariñem, hosté budou zahrávat už svůj šestý rohový kop.
     
    64
    Dnešní utkání sleduje 15263 diváků!
     
    63
    Domácí lodivod Rubí si vysloužil ohlušující pískot a bučení, rozhodnutí stáhnout aktivního Cuera se domácím příznivcům ani trochu nepozdává.
     
    62
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Mauricio Cuero, přichází Joan Verdú.
     
    60
    Střela střídajícího Iñiga Lekueho proletěla vysoko nad břevnem levantské svatyně, Diego Mariño si už opět rovná kulatý nesmysl k rozehrávce.
     
    59
    Beñat Etxebarria našel povedeným centrem úplně volného San Josého, jehož nepovedený centr ale skončil v zámezí. Následovat bude pouze odkop od svatyně Diega Mariña.
     
    58
    Do rychlého protiútoku se vydal Mauricio Cuero, v klíčový moment mu ale míč sjel z kopačky a Bilbao opět míří kupředu.
     
    57
    Svěřenci Ernesta Valverdeho zvyšují aktivitu a prakticky neustále kombinují na útočné polovině, poslední tým tabulky ale i nadále drží těsný náskok.
     
    55
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Iturraspe, přichází Iñigo Lekue.
     
    55
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Borja Viguera, přichází Markel Susaeta.
    54. Viguera ani Balenziaga nebyli úspěšní!
     
    54
    Tak tohle byla obrovská šance Athleticu! Raúl García našel parádním křižným pasem v předbrankovém prostoru Vigueru, jehož ale z bezprostřední blízkosti famózně vychytal Diego Mariño a následná dorážka Balenziagy proletěla nad!
     
    53
    Domácí fanoušci se teď hodně zlobí na čárového sudího, jenž odpískal Rossimu ofsajd až v momentě, kdy se italský snajpr napřahoval tváří v tvář Iraizozovi!
     
    52
    Centr adresovaný Iturraspemu ale skončil jen u Carla Medjaniho, defenzíva Levante i po změně stran funguje jako švýcarské hodinky.
     
    51
    Jefferson Lerma si v hlavičkovém souboji vyšlápl na zkušeného Garcíu, Extebarria tak bude zahrávat další standardní situaci.
     
    50
    Mikel Balenziaga poslal do pokutového území zajímavý centr adresovaný Williamsovi, který ale v klíčový moment promáchl.
     
    49
    Xabier Etxeita ve sprinterském souboji předčil Rossiho a odvrátil balon do autu, domácí budou mít k dispozici alespoň vhazování.
     
    48
    Beñat Etxebarria si všiml, že Diego Mariño si povážlivě vyběhl ze své svatyně, a tak se ho pokusil přelobovat. Záměr to nebyl špatný, provedení už jaksi pokulhávalo.
     
    47
    Kulatý nesmysl nebezpečně poskakoval na brankovišti, ale nikdo v černém ho nedokázal dopravit do sítě!
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu beze změn, fotbalisté Athleticu už míří do další rychlé protiakce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Sektor fanoušků Rojiblancos.
     
    Druhý poločas začne ve 13:02, tak si to neenchte ujít!
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Zápas se zatím trochu překvapivě vyvíjí lépe pro fotbalisty posledního Levante, kteří už od třinácté minuty zásluhou Casadesúse vedou. Hosté sice měli následně pár náznaků šancí, to ale můžeme tvrdit i o Valencijských. Pokud chtějí svěřenci Ernesta Valverdeho pomýšlet na body, budou muset ve druhé půli přidat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Další centr od rohového praporku směřující do prostoru před Iraizozem doletěl pouze k Viguerovi, který ve spolupráci s Balenziagou dopravil míč do bezpečí.
     
    45
    Subí Iglesias nastavil nad rámec základní hrací doby dvě minuty!
     
    44
    Levanteští opět zaměstnali Iraizoze, v závěru první půle se hra stěhuje ze strany na stranu, takový fotbal oku nezaujatého diváka lahodí!
     
    42
    Z něj nic nebezpečného pro hosty nepramenilo a na druhou stranu se vydal Iňaki Williams, jehož ale čistě odzbrojil Juanfran a vrátil míč Diegu Mariñovi.
     
    41
    Po dalším závaru v pokutovém území Athleticu musel Gorka Iraizoz vyboxovat míč do zámezí, fotbalisté posledního Levante tak budou zahrávat rohový kop.
     
    40
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Z ostrého úhlu to nyní zkusil Borja Viguera, útočník baskického celku ale vysoko přestřelil.
     
    39
    Víctor Casadesús efektní patičkou poslal míč do pokutového území. Defenzíva Athleticu působila hodně nekompaktně, Gorka Iraizoz ale včasným vyběhnutím vše vyřešil.
     
    37
    Ze čtvrtého rohového kopu v utkání hosté nakonec nic nevytěžili. Hlavičkující Eneko Bóveda byl trestuhodně neobsazen, ale trestuhodně poslal míč mimo.
     
    36
    Iňaki Williams to zkusil z pravé strany, jeho pokus ale ve skluzu poslal Pedro López do zámezí.
     
    35
    Po nějaké době se hráči v modročervených dresech vydali dopředu, ale nakonec z toho nic převratného nebylo – míč je v Iraizozově náruči.
     
    33
    Borja Viguera si nedokázal zpracovat Williamsovu kolmici a Pedro López posléze odvrátil kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    32
    Velezkušený Juanfran si při pokusu o zpracování nejspíš natáhl lýtko, domácí zadák leží v bolestech na trávníku a pravděpodobně bude vystřídán.
     
    31
    Valencijský celek má i po půlhodině hry dění na hrací ploše pod kontrolou a favorizovaný Athletic prakticky k ničemu nepouští.
     
    30
    Iňaki Williams dostal spoustu prostoru na pravém křídle, ale neměl dostatečnou rychlost, čehož defenzíva Levante využila a hostujícího křídelníka k ničemu nepustila.
     
    29
    Střela Raúla Garcíi z uctivé vzdálenosti ještě změnila směr, Diego Mariño měl přesto úlohu snadnou, jelikož míč mířil přímo do jeho náruče.
     
    28
    Skvěle fungující defenzíva Levante po nějaké době mírně zaspala a ke střele se dostal po přihrávce Extebarrii Iker Muniain, jeho pokus ale o několik metrů minul pravou tyč.
     
    26
    Balenziagův nepovedený centr skončil u Zouhaira Feddala, který nekompromisně zakopl kulatý nesmysl do autu.
     
    25
    Iker Muniain nic nevymýšlel a vrátil míč Bóvedovi, svěřenci Ernesta Valverdehonyní v poklidu kombinují na polovině hřiště.
     
    24
    Mikel San José poslal do pokutového území zajímavý centr na Vigueru, který byl ale v ofsajdu, a Diego Mariño tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    23
    Bóvedův centr z pravé strany za nic nestál a Iker Muniain navíc o chviličku později fauloval, z této akce Athleticu nic převratného nepramenilo.
     
    21
    Iker Muniain je v posledních minutách jednoznačným cílem Lermy, domácí středopolař forvarda Athletica už několikrát nevybíravě seslal k zemi.
     
    20
    Fotbalisté Athleticu začínají zvyšovat tempo a domácí jim přestávají stačit, hosté se ale ne a ne dostat do nějaké zajímavé palebné pozice.
     
    19
    Jefferson Lerma nedovoleně zastavil Muniaina a Iňaki Williams okamžitě poté rozehrál. Williams se dokonce dostal až ke střele, s tou ale neměl Diego Mariño sebemenší problém.
     
    18
    Iker Muniain se pokusil zakončit volejem, ale promáchl a domácí následně odkopli míč až k Balenziagovi.
     
    16
    Iturraspeho balon do pokutového území ale skončil jen u Diega Mariña, který bez větších problémů vyboxoval balon do bezpečí.
     
    15
    Centr z pravé strany sice k Raúlu Garcíovi nedoletěl, nicméně svěřenci Ernesta Valverdeho budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    14
    Víctor Casadesús ještě zůstává ležet na trávníku po souboji s Iraizozem, ale vypadá to, že snad bude v pořádku.
    13. Víctor CASADESÚS - 1:0
     
    13
    Levante právě vstřelilo branku!
    Poslední tým tabulky se proti favoritovi ujímá vedení! Po chybě v hostující rozehrávce se míče ujal Jefferson Lerma, který našel parádní kolmicí rozběhnutého VÍCTORA CASADESÚSE, jenž tváří v tvář Iraizozovi nezaváhal!
     
    12
    Raúl García se pokusil zakončit spektakulárními nůžkami, jeho střela ale byla hodně, hodně nepřesná a následovat bude pouze odkop od svatyně Diega Mariña.
     
    10
    Mauricio Cuero vystihl nepovedenou rozehrávku Bilbaa a okamžitě se vydal do rychlého protiútoku. Kolumbijský fotbalista, jenž do Levante přišel z argentinského Banfieldu, se pokusil roztáhnout hru na Lermu, jeho přihrávka ale byla nepřesná.
     
    9
    Iňaki Williams v souboji s Juanfranem od začátku ztrácel, a tak domácího beka zatahal za dres. Levanteští budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    8
    Pedro López podruhé v rozmezí dvou minut povalil k zemi Ikera Muniaina a může být rád, že zatím nedostal žlutou kartu.
     
    6
    Cuerův centr z pravé strany odhlavičkoval Ander Iturraspe do bezpečí, z prvního náznaku šance v podání Levante nakonec nic převratného nebylo.
     
    5
    Hráči v černých dresech jsou v úvodu aktivnější. Zpoza hranice pokutového území to nyní zkusil Iňaki Williams, jeho pokus ale proletěl o několik metrů vedle pravé tyče.
     
    4
    Nyní si Mariño připsal svůj první "opravdový" zákrok, ale proti hlavičce Raúla Garcíi neměl příliš těžkou úlohu, jelikož pokus zkušeného středopolaře Athleticu mířil přesně do středu branky.
     
    3
    Diego Mariño se nyní musel mít na pozoru, domácí gólman to ale zvládl a ukryl míč ve své náruči před dotírajícím Muniainem.
     
    2
    Beñat Etxebarria nacentroval míč na bližší tyč, tam byl ale připravený Mauricio Cuero, který odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    1
    Centr Iňakiho Williamse srazil Carl Medjani do zámezí, Athletic tak bude zahrávat svůj první rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    ATHLETIC BILBAO

    Baskové mají úplně jiné starosti, momentálně jim totiž patří pátá příčka v tabulce, a Bilbao tak má sezónu rozjetou na postup do pohárové Evropy. Svěřencům Ernesta Valderdeho se v poslední době v lize daří, až v minulém kole v zápase se silným Realem Madrid skončila třízápasová série Athleticu bez porážky.
     
    LEVANTE UD

    Valencijský celek prochází v této sezóně pořádně těžkou zkouškou. Netopýři jsou s tříbodovým odstupem na devatenácté Getafe a pětibodovým mankem na záchranu poslední, fotbalisté Levante si pořádně zkomplikovali situaci v minulém kole, kdy schytali debakl 1:5 na hřišti rovněž o přežití bojující Granady. Ani dnes nebude Levante favoritem, vzepře se osudu?
     
    Příjemné poledne všem fotbalovým nadšencům. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z duelu pětatřicátého kola španělské Primera División, v němž Levante UD přivítá Athletic Bilbao. Buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Vojtěch Balon

    Branky: 13. V. Casadesús (Lerma), 68. Etxeita (vla.) – 88. Susaeta (I. Williams), 90+1. San José (I. Williams)

    Karty:   74. García Juanfran (LVN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:9. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:8.
    Levante UD: Mariño – Pedro López, Medjani, Feddal, García Juanfran – Cuero (62. Verdú), Camarasa, Lerma, Morales (79. Rubén García) – Rossi, V. Casadesús (66. Deyverson).
    Náhradníci: Rubén – Rubén García, D. Navarro, Verza, Deyverson, Verdú, Mari.

    Athletic Bilbao: Iraizoz – Bóveda, San José, Etxeita, Balenziaga – Etxebarria, Iturraspe (55. Lekue) – I. Williams, Raúl García, Muniain (69. G. Elustondo) – Viguera (55. Susaeta).
    Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Eraso, Susaeta, Lekue, Gurpegi, M. Rico.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Ramos

    Diváci: 15263
    bahis siteleri