Crystal Palace – Watford 2:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
2:1 (1:0)
Watford FC
Neděle 24.04.2016, 17:00 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Tyhle dva týmy bychom v semifinále FA Cupu spíše nečekali. A protože záchranu v Premier League mají Crystal Palace i Watford vlastně zaručenou, je pro ně na konci této sezóny tahle soutěž jednoznačnou prioritou. Právě tudy by totiž nakonec mohla vést cesta do evropských pohárů.
     
    Žádný z celků se nemůže pyšnit nijak oslnivou formou. Ani Crystal Palace, ani Watford nejsou schopny udělat nějakou delší šňůru vítězství, a i proto se v lize nacházejí jen v dolní polovině tabulky. V dohrávkách pak nedokázal uspět ani jeden – zatímco domácí padli na půdě Manchesteru United, hosté prohráli ve West Hamu.
    "Je to jeden z našich největších zápasů sezóny," hlásá Watford:

     
    Letošní pouť FA Cupem – Crystal Palace FC:

    Southampton FC – Crystal Palace 1:2
    Crystal Palace – Stoke City 1:0
    Tottenham Hotspur – Crystal Palace 0:1
    Reading FC – Crystal Palace 0:2

    Letošní pouť FA Cupem – Watford FC:

    Watford FC – Newcastle United 1:0
    Nottingham Forest – Watford FC 0:1
    Watford FC – Leeds United 1:0
    Arsenal FC – Watford FC 1:2
     
    Utkání bude řídit pan Pawson společně se svými asistenty Mullarkeym a Bettsem. Čtvrtým rozhodčím byl delegován pan Oliver.
    Tenhle malý fanoušek Crystale Palace je na zápas evidentně připravený:

     
    Co se absencí týče, netíží ani jeden celek nijak rozsáhlá marodka. Hostům akorát jistojistě bude chybět vykartovaný Amrabat.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Dann, Delaney, Souaré – Cabaye, Jedinak – Zaha, Puncheon, Bolasie – Wickham
    Náhradníci: Speroni, Gayle, McArthur, Adebayor, Sako, Ledley, Kelly

    Watford FC: Pantilimon – Nyom, Cathcart, Britos, Aké – Abdi, Capoue, Watson, José Jurado – Ighalo, Deeney
    Náhradníci: Gomes, Mario Suárez, Prödl, Behrami, Guédioura, Berghuis, Anya

    Rozhodčí: Pawson – Mullarkey, Betts.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Bolasie s Wickham se tlačili v šestnáctce na centrovaný míč, nakonec však Pantilimon sebral míč do rukavic. Byl to jen takový první náznak šance tohoto utkání.
     
    3
    Crystale Palace je zpočátku o něco aktivnějším celkem. Zaha nacentroval z pravé strany do ohně, kde se zase snažil zacílit Wickham. Před ním však do zámezí odvrátil Cathcart. Uvidíme první rohový kop...
     
    4
    ... po centru z rohového čtvrtkruhu byl faulovaný jak Pantilimon, tak i jeho spoluhráč u vápna. Vzrušení bylo zbytečné, sudí Pawson správně přerušil hru.
     
    5
    Crystale Palace předvedl hezkou kombinaci, Puncheon hezky míč přistrčil na Bolasieho, který se na levé straně dostal ke střele. Nicméně jeho pokus byl tečovaný do zámezí.
     
    6
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Za svou větší aktivitu si domácí celek, alespoň co se zápisu o utkání týče, úvodní branku asi zasloužil. Delaney prodloužil centr z rohového čtvrtkruhu dozadu na zadní tyč, kde YANNICK BOLASIE hlavou v pohodě doklepával. Asistence: Damien Delaney.
    6. Yannick BOLASIE - 1:0
     
    8
    Watford se dostal k jakési standardce, avšak míč skončil pouze na horní síti. Výkon Watfordu je v úvodu tohoto semifinále dost rozpačitý.
     
    10
    Nyom poslal kolmici podél lajny na rozběhnutého Abdiho, jeho centr ovšem nedoletěl do šestnáctky, neboť byl zablokovaný. Také Watford bude mít k dispozici rohový kop...
     
    11
    ... centr letěl na zadní tyč, tam si ale celou situaci pohlídal Jedinak. Následně se Zaha pokoušel o založení brejku, Watford ho ale včas zastavil.
     
    12
    José Jurado vypálil ze slušné pozice ze střední vzdálenosti, každopádně napálil jen obránce před sebou. Následně Abdi míč dobře nezpracoval, takže Souaré provede autové vhazování.
     
    14
    Zaha přihrál na Bolasieho, ten se snažil najít Wickhama na vzdálenější tyčce, nicméně centr byl jednoduše přetažený. Každopádně dosud jediný střelec tohoto utkání je opravdu hodně aktivní.
     
    15
    Sudí Pawson moc dobře viděl, že Jedinak fauloval pronikajícího Capoueho. Ten se odvážně vydal dopředu, byl ovšem prosti přesile.
     
    16
    Dobrá kombinace Watfordu na jeden dotek vyústila ve střelu z voleje od Deeneyho. Tomu ovšem zakončení opravdu hrubě nevyšlo, poslal balón jen na tribuny za brankou.
     
    18
    Nyom poslal moc pěkný centr z pravé strany do šestnáctky. I když nakonec nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, málem bylo pro Crystale Palace zle – Ward si totiž míč srazil skoro do vlastní sítě. Naštěstí je z toho jen rohový kop pro The Hornets.
     
    19
    Watford se nyní snaží nějakým způsobem odpovědět na gól Bolasieho, ovšem směrem dopředu není příliš kreativní. Crystale Palace pracuje vzadu velmi dobře.
     
    20
    Souaré unikl podél levé lajny a vymodlil si faul. Uvidíme, co Crystale Palace vymyslí z téhle standardky, kterou zahraje buď Cabaye, Puncheon...
     
    21
    ... Puncheon posílal centr do šestnáctky, ten byl ovšem odvrácen do zámezí na rohový kop.
     
    22
    A Cabayeho centr byl nyní dost nebezpečný a nepříjemný pro brankáře Pantilimona! Přece jenom se musel natáhnout ke své tyčce, aby míč vyrazil do bezpečí.
     
    24
    Cabaye se hrdě postavil k exekuci dobré standardky těsně za vápnem. Podařilo se mu sice obstřelit zeď, jenže jeho pokus bez větších problémů zlikvidoval Pantilimon.
    24. přímý volný kop Cabayeho
     
    25
    Jen za cenu nedovolených zákroků se nyní Watford brání atakům svého soupeře. Crystale Palace hledá mezírky v soupeřově obraně. A poměrně často je nachází, byť aktuálně bez kýženého cíle.
     
    26
    Bolasie nezaviněně vrazil do Capoueho. Byl to souboj koleno na koleno. A Francouz leží v bolestech na zemi. Vůbec to s ním nevypadá dobře.
     
    27
    Asi se bude střídat. Capoue se pomalu nemůže ani zvednout, koleno ho opravdu hodně bolí. I nadále probíhá ošetřování na hrací ploše.
     
    29
    Tohle nepůjde. Capoue se sice snažil svoje zranění nějakým způsobem, lidově řečeno, rozchodit, ale za pár desítek vteřin se znovu ocitl na zemi.
    29. ze hřiště odešel Capoue, zranění si způsobil po tomto nevinném souboji
     
    31
    Odnášen je Capoue na nosítkách. Za tenhle moment by sudí Pawson měl první poločas nastavit více než je běžným zvykem.
     
    32
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Capoue, přichází Mario Suárez.
     
    34
    Watford je směrem dopředu stále hodně bezzubý. José Jurado se nyní snažil uniknout po levé straně, ale marně. Obrana Crystale Palace funguje zatím znamenitě.
     
    35
    Snad v první jakési pološanci se zjevil Ighalo, který dostal parádní přihrávku z první do šestnáctky. Hennessey si však i díky spolupráci s Delaneym dokázal poradit. U míče byl přece jenom o krok dříve.
     
    37
    Dalším hráčem, který si ustlal na trávníku kvůli zranění, je Delaney. Ten totiž do střely Josého Jurada vložil svou hlavu. A je nyní hodně otřesený. Byla to celkem pěkná šlupka.
     
    38
    José Jurado (WAT) je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou. Přece jenom Zahu sestřelil ze strany opravdu dost nehezky.
     
    40
    Crystale Palace aktivně napadá soupeřovu rozehrávku. Watford je i nadále horším týmem. Pořád si vlastně nevytvořil žádnou možnost. Brankář Hennessey toho moc řešit nemusel.
     
    41
    Hennessey před Ighalem nyní jistě zasáhl. Míč sebral do rukavic a už si diriguje své spoluhráče, aby mohl založit nějakou útočnou akci.
     
    43
    Protože se na hřišti opravdu nic moc neděje, uveďme, že dnešní utkání by na slavném Wembley mělo sledovat kolem čtyřiceti tisíc fanoušků. Oba tábory mají na tribunách početné zastoupení.
    Před Wembleym bylo už dvě hodiny před utkáním docela rušno, i když proti sobě nestanuly úplně ty nejpopulárnější celky Anglie:

     
    44
    Asi se mělo pískat. Zaha se snažil odcentrovat do šestnáctky a trefil ruku Akého. Ten jí určitě neměl u těla. Každopádně Pawson i po komunikaci se svým asistentem nakonec na bílý puntík neukázal. Penalta to dle mužů v černých dresech nebyla.
    44. ruka Akého ve vápně
     
    45
    Čtyři minuty nastaví Pawson k první půli. Především pak kvůli ošetřování Capoueho.
     
    45+2
    Crystale Palace se drží na útočné polovině, kde bez větších potíží kombinuje. Především Watford si přeje přestávku. Zchladit hlavy a nabrat síly, to bude asi hlavní cíl pro tenhle celek v kabině.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Zatím je výsledek zasloužený. Crystale Palace je na hřišti lepším týmem a po brance Bolasieho se ujal vedení už v 6. minutě. Watford si směrem dopředu nevytvořil zhola nic. Bude muset ve druhém dějství určitě zabrat, jinak se finále zcela jistě nepodívá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Wickham se zamotal do svého soupeře a zase to pro Watford nevypadalo dobře. Každopádně spornější zákrok sudí Pawson posoudil ve prospěch Watfordu – tedy nepřerušoval hru.
     
    48
    Deeney se vyšponoval do vzduchu mezi Warda a Danna a podařilo se mu hlavičkovat po centru z pravé strany od Ighala. Nakonec však jeho pokus skončil nad brankou.
     
    49
    Deeney byl faulován ve středu pole. I nadále Watford působí dost bezradně. Pořád se mu nedaří najít nějaký recept na svého soupeře.
     
    50
    Souaré se drží za kotník. Ukazuje rozhodčímu, že bude v pořádku. Ale určitě ho nezaviněný pád rozhodně bolí, to je jasné.
     
    51
    Mohlo být pro Watford ještě více zle! Bolasie si seběhl z levé strany blíže k šestnáctce a z úhlu tvrdě vypálil. Trefil nohy Pantilimona, který měl velké štěstí, že se od nich odrazil míč do zámezí. Crystale Palace odmítl náskok navýšit.
    51. šance Bolasieho
     
    52
    Přece jenom se tempo hry navýšilo. Crystale Palace ví, že jednobrankový náskok je vrtkavý, Watford naopak musí alespoň vyrovnat, to je jasné – takže se oba týmy možná o něco více tlačí dopředu.
     
    54
    Dann (CRP) fauloval pronikajícího Ighala a obdržel po právu žlutou kartu.
     
    55
    Watford právě vstřelil branku!
    A máme tu vyrovnání. TROY DEENAY hlavou usměrnil míč za brankovou čáru po rohovém kopu zahrávaným Josém Juradem. Tenhle gól určitě dá utkání úplně jiný spád. Asistence: José Jurado.
    55. Troy DEENAY - 1:1
     
    56
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Abdi, přichází Guédioura.
     
    58
    Crystale Palace je malinko opařený po inkasovaném gólu. Přece jenom měl první poločas plně pod kontrolou. Jenže teď jsou šance obou celků zase otevřené.
     
    60
    Souaré se pokusil překvapit Pantilimona svou střelou ze střední vzdálenosti. Nenacházel ve vůbec špatné pozici, nicméně levačkou zamířil nakonec jen vedle.
     
    61
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Eagles navrací vedení na svou stranu. Byla to jednoduchá akce. Souaré poslal přesný centr z levé strany do vápna, kde Aké nedokázal uhlídat CONNORA WICKHAMA, který hlavičku usměrnil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Pape Souaré.
    61. Connor WICKHAM - 2:1
     
    63
    Teď leží na zemi dokonce čtyři borci Crystalu Palace. Byla to trošku úsměvná situace, všichni hráči popadali jako hrušky postupně přes sebe.
    63. čtyři hráči Crystalu Palace na zemi
     
    65
    Dann fauloval. Měl by si dát pozor, přece jenom už jednu žlutou kartu má. Vše musí ukočírovat sudí Pawson. Watford si pochopitelně žádá kartu červenou. Ta by asi byla hodně přísná.
     
    66
    Watfors se zbytečně připravil o čas díky diskutování s Pawsonem. Především Deeney se mu snažil vnutit svůj názor. Marně.
     
    68
    Wickham byl sražený k zemi. Jeho protihráč ho fauloval dost nehezky. Sudí Pawson ani v tomto případě žlutou kartu nevytáhl.
     
    69
    Watford se snažil kombinovat za vápnem, házenkářsky obléhal branku soupeře, nakonec se však ani jednomu hráči nepodařilo vystřelit mezi tři tyče směrem na Hennesseyho.
     
    70
    Hennessey má míč v moci. Zatím působí velmi jistě, především žádný balón nevypustí, nechybuje. Očekáváný výkon od tohoto muže v rukavicích.
     
    72
    Čas se Watfordu pořád krátí. Je pravda, že po druhé inkasované brance vlastně úplně odpadl. Nicméně přes dvacet minut plus nastavení zbývá do konce, pořád se mu může podařit vyrovnat.
     
    74
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Bolasie, přichází McArthur.
     
    75
    Deeney fauloval, přece jenom brnknul o nohy Delaneyho. I když se diví rozhodnutí sudího Pawsona, tady měli muži v černém pravdu. Přestupek proti pravidlům to byl.
     
    76
    José Jurado z levé strany centroval na zadní tyč, tam našel Deeneyho, jenž se hlavou snažil míč vrátit do středu šestnáctky. Nakonec si vše pohlídal jistý Hennessey.
     
    78
    A mohlo být asi rozhodnuto. Zaha se dostal do brejku, namířil si to do šestnáctky, ale v poslední možný moment byl ubráněn tak, aby nevystřelil. K dorážce se protlačil ještě jeho spoluhráč Wickham, ten ale trefil jen obránce před sebou.
     
    79
    Mario Suárez (WATú si žlutou kartu určitě zasloužil. U lajny si nebral servítky, jeho skluz byl bezohledný.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Puncheon, přichází Sako.
     
    82
    Ighalo ve své největší příležitosti tohoto utkání! Deeney hlavou sklepl míč do šestnáctky pro svého spoluhráče, ten ale z úhlu zamířil jen nad. Tohle bylo poměrně mizerné zakončení.
    82. střela Ighala skončila vedle
     
    82
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Nyom, přichází Anya.
     
    84
    Hennessey se musel položit na zem, aby zlikvidoval tuhle střelu Josého Jurada zpoza vápna. Nebylo úplně jednoduché jí zkrotit, byla totiž z části skrytá.
     
    85
    Pět minut do konce. Watford se tlačí dopředu, Crystale Palace spoléhá čím dál více na brejky. Je to celkem logický průběh za tohoto stavu.
     
    86
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Wickham, přichází Adebayor.
     
    87
    Zaha nyní zakončoval z pravé strany, trefil ovšem jen boční síť. Guédioura totiž chyboval v obraně a málem bylo rozhodnuto. Takových chyb se prostě Watford musí vyvarovat.
    87. boční síť trefil Zaha
     
    89
    Aké se snažil z levé strany centrovat do šestnáctky, jenže trefil jen Zahu. Pořád jsou spíše takové akce na náhodu. Pomalu a jistě se blížíme poslední minutě utkání.
     
    89
    Deeney (WAT) trefil loktem svého protihráče a Pawson mu ukazuje žlutou kartu.
     
    90
    Pět minut se bude nastavovat ke druhému poločasu.
     
    90+1
    Teď fanouškům Crystalu Palace rozhodně zatrnulo! Po závaru v šestnáctce se dostal ke střele z hranice vápna Guédioura, který z první vypálil. A míč skončil těsně vedle tyčky.
    90+1. možnost Guédioury
     
    90+3
    Přesně tohle Crystale Palace potřebuje. Mario Suárez fauloval Zahu u lajny, takže Watfordu ubral další cenné vteřinky.
     
    90+4
    Adebayor si nabíhal na dlouhý pas, Aké míč odvrátil pouze do zámezí. Crystale Palace i nadále zůstane u míče, bude provádět vhazování.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Manchester United se ve finále FA Cupu střetne s Crystale Palace. Ten byl přece jenom o něco lepším týmem a postup si více zasloužil. I když Watford dokázal ve druhé půli odpovědět na gól Bolasieho zásluhou Deenayho, rozhodující trefu nakonec zaznamenal Wickham.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:16.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:04:26)

    Patrik Sandev

    Branky: 6. Bolasie, 61. Wickham – 55. Deenay

    Karty:   54. Dann (CRP) – 38. José Jurado (WAT), 79. Mario Suárez (WAT), 89. Deeney (WAT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:16.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Dann, Delaney, Souaré – Cabaye, Jedinak – Zaha, Puncheon (81. Sako), Bolasie (74. McArthur) – Wickham (86. Adebayor)
    Náhradníci: Speroni, Gayle, McArthur, Adebayor, Sako, Ledley, Kelly

    Watford FC: Pantilimon – Nyom (82. Anya), Cathcart, Britos, Aké – Abdi (56. Guédioura), Capoue (32. Mario Suárez), Watson, José Jurado – Ighalo, Deeney
    Náhradníci: Gomes, Mario Suárez, Prödl, Behrami, Guédioura, Berghuis, Anya

    Rozhodčí: Pawson – Mullarkey, Betts
    bahis siteleri