Nantes – Nice 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Toulouse 0:0 (kon.) | Monaco – Guingamp 3:2 (kon.)
Troyes – Bordeaux 2:4 (kon.) | Lorient – Lille 0:1 (kon.) | Caen – Bastia 0:0 (kon.)
Remeš – Montpellier 2:3 (kon.) | Lyon – GFC Ajaccio 2:1 (kon.)
konec
FC Lorient
0:1 (0:0)
Lille OSC
Sobota 30.04.2016, 19:00 • Stade du Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to už vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (21:03:27)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:14.
     
    Utkání je za námi, Lille dokázalo zvítězit poměrem 1:0, a pohárovým příčkám se tak přiblížilo na rozdíl jednoho jediného bodu, závěr sezony tak bude jistě velice zajímavý! Nesledovali jsme příliš oku lahodící fotbalovou podívanou, ani jeden z celků zrovna neoplýval ofenzivní aktivitou, především pak v první půli, která žádnou vážnější šanci nepřinesla. V druhém poločase už to, co se atraktivity týče, bylo přeci jen o něco lepší. Aktivnější bylo Lille, domácí ale dvakrát podržel brankář Lecomte, v šestapadesáté minutě už ale musel lovit míč ze sítě, když jej překonal Rony Lopes. V závěru se Lorient snažil vyrovnat, kromě Jeannotovi rány těsně nad branku však nic nevykoumal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí se ještě zvládli dostat do poslední šance. Odražený balon se se štěstím dostal až ke Guerreirovi, který se s ničím nepáral a ihned vypálil, zamířil však pouze doprostřed branky, kde stáhl spolehlivě připravený Enyeama.
     
    90+2
    Na trávníku zůstává ležet Yassine Benzia, opět to vypadá na problém se stehenním svalem a zdá se, že Lille utkání bude muset dohrát v deseti.
     
    90+1
    Hosté si počínají velice zkušeně, když na útočné polovině v naprostém poklidu kombinují a získávají k dispozici velké množství mimořádně cenného času.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat hned čtyři minuty!
     
    89
    Na hřišti se s blížícím se koncem utkání začíná jiskřit, Amalfitano zbytečně dohrál Payea, za což po právu obdržel žlutý kartónek. Následně se u střídaček strhla drobnější rozmíška, sudí ale vše dokázal uklidnit.
     
    88
    Yassine Benzia na pravé straně získal hodně cenných vteřinek pro Lille, když dobrou čtvrtminutu motal hlavy domácích beků. Jeho následný centr si našel brankář Lecomte, protiakce však Lorientu nevyšla.
     
    87
    Na trávník jsou znovu přivolání zdravotníci, drobný šrám v obličeji má po nepříjemném pádu Morgan Amalfitano, není však důvod, proč by utkání neměl dokončit.
     
    86
    Domácí kombinují na obranné polovině hřiště a vymýšlí způsob, jak z dnešního utkání urvat alespoň bod. Povede se jim to, nebo si Lille odveze plný bodový zisk?
     
    85
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rio Mavuba, přichází Florent Balmont.
     
    84
    Touha vyrovnat je na hráčích Lorientu opravdu znát, teď se ale domácí trochu zapomněli na útočné polovině a zaspali při návratu do obrany. Díky tomu měl dostatek času na střelu Benzia, který Lecomtea pořádně vylekal, míč však nakonec skončil těsně nad brankou.
     
    83
    Tohle měl být gól! Mesloub to udělal parádně, když svou sóloakci zakončil perfektní patičkou na volného Benjamina Jeannota, který v obrovské šanci zamířil těsně nad břevno Enyeamovy pokladnice!
     
    82
    Střídat se bude i na straně hostí, utkání končí pro Édera, kterého na hrotu hostujícího útoku nahradí Yassine Benzia.
     
    81
    Éder si teď troufl na souboj hned se třemi protihráči, proti prvním dvěma ještě míč dokázal uhájit, následně ale narazil do pevné zdi v podobě stopera Bellugoua.
     
    80
    Do konce utkání už nám zbývá pouze deset minutek, plus nějaké to drobné nastavení. Domácí v posledních okamžicích přebrali zápasové otěže, branku svého soupeře, který se opravdu hodně zatáhl, však doteď pořádně neohrozili.
     
    79
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Raphaël Guerreiro.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 56. Rony Lopes (Éder)

    Karty:   71. Gassama (LOR) – 65. Obbadi (LIL), 89. Amalfitano (LIL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:14.
    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Bellugou, Lautoa (C) (79. Guerreiro), Abdou Paye – Jouffre (61. Cabot), N'Dong, Mesloub, Philippoteaux (61. Barthelme) – Jeannot, Moukandjo.
    Náhradníci: Chaigneau – Karamoko, Guerreiro, Mulumba, Barthelme, A. Traoré, Cabot.

    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Soumaoro, Sunzu, Sidibé – Mavuba (C) (85. Balmont), Amadou, Obbadi – Amalfitano, Éder (82. Benzia), Boufal (25. Rony Lopes).
    Náhradníci: Elana – Koné, Balmont, Benzia, Nangis, Béria, Rony Lopes.

    Rozhodčí: Benoît Bastien – Mickael Annonier, Hicham Zakrani
    bahis siteleri