La Coruňa – Real Madrid 0:2 (kon.) | Granada – Barcelona 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 3:1 (kon.)
Atlético – Celta Vigo 2:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
3:1 (2:0)
Sevilla FC
Sobota 14.05.2016, 19:30 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Athletic Bilbao zvládl poslední zápas letošní sezony a v domácím prostředí dokázal porazit Sevillu FC 3:1!

    Do prvního poločasu vstoupilo lépe domácí Bilbao, které se zásluhou Aritze Adurize dostalo hned v jedenácté minutě do vedení! K vidění byla velmi vyrovnaná hra, avšak góly stříleli hlavně domácí. Po půl hodině hry se podruhé v tomto zápase prosadit Aduriz. Ten samý hráč mohl poločas zakončit vstřelením třetí branky, avšak Rico zasáhl!

    Sevilla vstoupila do druhé půle aktivněji a po desíti minutách bylo srovnáno. Na přihrávku od Sáncheze si naběhl Juan Muňoz a snížil na rozdíl jediné branky! Bilbau však v 71. minutě vrátil dvoubrankové vedení Raúl García!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (21:24:15)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dnešní zápas už se spíše pouze dohrává. Domácí celek momentálně kombinuje na polovině hřiště.
    Carlos Gurpegi působí v Athleticu od roku 2002! Dnes odehrál kapitán Bilbaa poslední zápase v tomto dresu!

     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Třetí červená karta v dnešním zápase! Střídající Mikel Rico byl na hřišti necelé tři minuty a už míří zpět do kabiny! Rico totiž na pravé straně ostře atakoval jednoho z protihráčů a zaslouženě dostává červenou kartu!
     
    89
    Aduriz absolvoval další vzdušný souboj na pravé straně, tentokrát s Iborrou. Hostující záložník skončil po zásahu na zemi a je odpískán nedovolený zákrok!
     
    88
    Dlouhý odkop brankáře Rica hledal na útočné polovině Konopljanku, avšak ten prohrál vzdušný souboj s Adurizem a u míče je domácí celek!
     
    87
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Carlos Gurpegi, přichází Mikel Rico.
     
    86
    Do pravé části pokutového území dostal povedenou přihrávku Beňat, který chtěl poslat míč pod sebe na hranici vápna pro Muniaina, avšak přihrávku vystihl Carmona!
     
    85
    Následné standardní situace se zhostil Beňat, jehož centr se slesl na hranici malého vápna. Ve vzduchu však kraloval Carrico, který míč odhlavičkoval!
     
    84
    Na pravé straně se pokoušel uvolnit Lekue, který udělal kličku Krychowiakovi, avšak následně byl tvrdě dohrán Sánchezem. Hlavní rozhodčí však žlutou kartu neudělil!
     
    83
    Athletic však zvládá závěr zápasu parádně a svého soupeře drží v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky!
     
    82
    Hostující celek se po delší době dostal do kombinace na útočné polovině. Carmona hledal dlouhým nákopem za obranou Muňoze, avšak centr byl příliš rychlý a míč skončil u Iraizoze!
    Raúl García vstřelil velmi důležitý gól, kterým domácím dodal potřebným klid

     
    81
    Muniain se opět dostal do akce na levé straně, nicméně střídajícímu hráči se opět nepodařilo projít do vápna, a tak raději přenesl hru na pravou stranu!
     
    79
    Střídající Iker Muniain se hned zapojil do hry a pokoušel se uvolnit na levém křídle. Španělský křídelník však nedokázal přejít přes Carrica a o míč přišel!
     
    77
    Baskický klub vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Beňat. Jeho centr byl však nakonec přetažený a míč dolétl pouze do zámezí!
     
    76
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iňaki Williams, přichází Iker Muniain.
     
    76
    Sevilla kombinovala na útočné polovině, nicméně spolupráce Konopljankou a Muňozem nebyla ideální. U míče je Athletic, který má možnost zamířit do protiútoku.
     
    74
    Hostující celek postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Konopljanka. Jeho postup však zastavil Lekue, který dobrým obranným zákrokem dostal míč do zámezí!
     
    72
    Athletic se velmi rychle po vstřelení třetí branky dostal k míči a momentálně opět kombinuje na útočné polovině!
    71. Raúl GARCÍA - 3:1
     
    71
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Teď už je z toho třetí branka dnešního utkání a troufám si říct, že je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Susaeta dostal na levou stranu povedenou přihrávku a krásným centrem našel ve vápně hlavu RAÚLA GARCÍI, jehož hlavička skončila v síti!
     
    70
    Athletic se usazuje na útočné polovině a pokouší se dostat do zajímavější střelecké pozice. Hostující obrana však zatím pracuje velmi dobře!
     
    68
    Střídající Susaeta se nejdříve na levé straně dokázal uvolnit ze souboje s Carricem a následně proklouzl do vápna. V pokutovém území se však nepříjemně střetl s Gonzálezem, který svého soupeře poslal nepříéjemně k zemi!
     
    67
    Hostující celek se po delší době dostal do kombinace na vlastní polovině. Na hře hostů je však velmi znát, že hrají v oslabení!
    Fernanrdo Llorente zažil v Athleticu skvělou část své kariéry, dnes přijel jako soupeř

     
    65
    Domácí celek dlouho kombinoval na útočné polovině. Do zakončení se dostal až Etxebarria, který vystřelil z velké dálky, avšak Rico byl na místě!
     
    63
    Bilbao je v posledních minutách velmi aktivní! Naopak, Sevilla to má v oslabení velmi těžké!
     
    61
    Z následné standardní situace domácí celek vybojoval pouze rohový kop, kterého se ujal Susaeta. Jeho centr však nebyl příliš povedený a obrana hostů míč odvrátila!
     
    60
    Na hřišti se v posledních minutách přiostřuje! Hostující Sánchez na levém křídle tvrdě zajel pod nohy Elustonda a Athletic bude mít k dispozici standardní situaci! Sánchez navíc dostává žlutou kartu...
     
    58
    Sevilla si opět komplikuje situaci! Kolodziejczak neudržel nervy na uzdě a dostává od hlavního rozhodčího rovnou červenou kartu!
     
    57
    Athltic se pokoušel i bleskovou odpověď, a tak se dostal do kombinace na útočné polovině. Centr Williamse však nikoho z domácích v pokutovém území nenašel!
    55. Juan MUÑOZ - 2:1
     
    55
    Sevilla právě vstřelila branku!
    A máme sníženo! Sevilla je za svou aktivitiu na začátku druhého poločasu odměněna a dostává se na rozdíl jediné branky! Konopljanka na levé straně posunul míč na Sáncheze, který našel před brankou JUANA MUŇOZE, a ten mířil přesně!
     
    54
    Domácí celek se po delší době dostal do kombinace před vápnem svého soupeře. Williams hledal lobem ve vápně Adurize, avšak předním míč odkopl Carrico!
     
    53
    Athletic je zatím ve druhém poločase poměrně pasivní, nicméně domácím to zatím stačí a stále drží dvoubrankový náskok!
     
    50
    Střídající Krychowiak našel dlouhým nákopem před pokutovým územím útočníka Muňoze, který sklepával míč pro Konopljanku, avšak přihrávku vystihl Bóveda!
     
    49
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Balenziaga, přichází Gorka Elustondo.
     
    47
    Sevilla vstoupila do druhého poločasu lépe než soupeř, nicméně stále se hostujícímu celku nedaří dostat postupnou komibnací poblíž pokutového území domácího celku.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Steven N'Zonzi, přichází Grzegorz Krychowiak.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Adil Rami, přichází Daniel Carriço.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do prvního poločasu vstoupilo lépe domácí Bilbao, které se zásluhou Aritze Adurize dostalo hned v jedenácté minutě do vedení! K vidění byla velmi vyrovnaná hra, avšak góly stříleli hlavně domácí. Po půl hodině hry se podruhé v tomto zápase prosadit Aduriz. Ten samý hráč mohl poločas zakončit vstřelením třetí branky, avšak Rico zasáhl!

    Druhý poločas začne přibližně v 20:33!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A v nastavení přišla ještě jedna velká šance Athleticu! N´Zonzi zaváhal při rozehrávce, nabídl míč Adurizovi, kterého však vychytal povedeným zákrokem Rico!
     
    45+1
    Ve středu hřiště fauloval domácí San José, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Cristóforem!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Velká šance Athleticu! Sevilla opět chybovala při rozehrávce, jmenovitě Rami, který nabídl míč Williamsovi. Domácí křídelník byl však v ostrém úhlu a jeho střelu dokázal Rico vyrazit na rohový kop!
     
    42
    Iborra se po hlavičce nepříjemně střetl s Balenziagou, který nepříjemně narazil do tyče! Hostující hráč by měl být v pořádku, avšak Balenziaga je momentálně v péči lékařů!
     
    41
    Sánchez dostal míč na levou stranu, odkud dokázal odcentrovat Konopljanka. Jeho centr našel na zadní tyči Iborru, jehož hlavička však směřovala těsně nad branku!
    Aritz Aduriz podává v letošní sezoně výborné výkony a v lize nastřílel už 20 branek!

     
    39
    Další žlutou kartu hlavní rozhodčí uděluje Cristóforovi, který ve středu hřiště poslal nedovoleným způsobem k zemi Etxebarriu!
     
    38
    Sevilla je po druhé inkasované brance pochopitelně aktivnějším týmem. Hosté se usadili na útočné polovině, z levé strany odcentroval Sánchez, nicméně jeho centr obrana Athleticu odvrátila!
     
    37
    Rohového kopu se opět zhostil Konopljanka, jehož centr tentokrát skončil přímo v rukavicích brankáře Iraizoze!
     
    36
    N´Zonzi poslal povedený pas na levou stranu pro Cristófora, který si míč zpracoval a pohotově jej posílal před branku pro Sáncheze. O toho se však postaral Gurpegi, který dostal míč na roh!
     
    34
    Teď nastala hodně kuriozní situace, neboť Coke, který je zatím na lavičce, dostává červenou kartu! Je dosti pravděpodobné, že Coke si neodpustil slovní kritiku na adresu hlavního rozhodčího!
     
    33
    O dvě minuty později mohlo být sníženo! Ostrý centr Sáncheze Iraizoz vyrazil pouze před sebe. K následné dorážce se dostal Konopljanka, avšak Iraizoz se stihl vrátit mezi tři tyče!
    31. Aritz ADURIZ - 2:0
     
    31
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic se opravdu po půl hodině prosazuje podruhé v tomto zápase a dělá výrazný krok k vítězství v dnešním zápase! Susaeta dokázal odcentrovat z levé strany a přesným centrem našel ve vápně ARITZE ADURIZE, který přesným volejem mířil přesně!
     
    30
    Athletic velmi dobře rozehrál a opět se dostává do kombinace na útočné polovině! Dočkáme se další branky?
     
    29
    Hostující Sánchez vyslal ze střední vzdálenosti nebezpečnou střelu, která těsně minula hostující branku. Problém byl, že Sánchez si při zpracování pomohl rukou, a hra je tak přerušena!
     
    28
    Exekuce se ujal opět Jevhen Konopljanka, kterému se však centry dnes příliš nedaří. Ukrajinský reprezentant tentokrát centr přetáhl a míč skončil v zámezí!
     
    27
    Hostující celek se opět dostal do kombinace poblíž pokutového území domácího celku a bude z toho třetí rohový kop domácího celku!
     
    25
    Sevilla je v posledních minutách velmi aktivní! Na pravé straně si udělal prostor Sánchez, který se pokoušel přelobovat Iraizoze, avšak jeho pokus mířil nad domácí branku.
     
    24
    Druhého rohového kopu hostujícího celku se zhotil Jevhen Konopljanka, který svůj centr poslal na přední tyč, kde však kraloval ve vzduchu Bóveda, který míč odhlavičkoval do bezpečí!
     
    23
    Hostující celek si vybojoval standardní situaci, které se ujal N´Zonzi, nicméně jeho centr se domácím podařilo odvrátit do zámezí na rohový kop!
     
    21
    Sevilla se dostala do kombinace na útočné polovině. Z levého křídla poslal nadýchaný centr Konopljanka, který našel Gonzáleze, avšak jeho hlavička skončil v náruči Iraizoze!
    Bilbao nastupuje od této sezony na novém stadionu San Mamés Barria

     
    20
    Williams s Etxebarriou ve středu hřiště zabojovali a dokázali míč vybojovat. Druhý jmenovaný následně vyrazil vpřed, avšak po souboji se Sánchezem míč skončil v zámezí a vhazovat bude Sevilla!
     
    18
    Konopljanka byl opět v akci, tentokrát na levém křídle, odkud se pokoušel odcentrovat do vápna. Jeho centr však zblokovat domácí obrana do zámezí a hosté budou vhazovat.
     
    17
    Sevilla se pokoušela vyrazit do protiútoku, který táhl po levé straně Konopljanka. Ukrajinského křídelníka však velmi rychle zastavil San José přesně načasovaným obranným skluzem, kterým bývalého záložník Dněpropetrovsku obral o míč!
     
    16
    Bilbao opět kombinovalo na útočné polovině, nicméně tentokrát se domácím při komibnaci tolik nedařilo a po ztrátě jsou míče hosté!
     
    14
    Sevilla měla opět problémy při vlastní rozehrávce, nicméně i tak dokázala dostat míč na útočnou polovinu. Na té se pokoušel míč vybojovat zpět Muňoz, avšak těsně předním odehrál míč Bóveda!
     
    13
    Bilbao je i po vstřelení úvodní branky dnešního utkání velmi aktivní a svého zatím příliš do hry nepouští. Domácí momentálně rozehrávají z vlastní poloviny hřiště!
    11. Aritz ADURIZ - 1:0
     
    11
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává po necelých jedenácti minutách hry do vedení! Sevilla předvedla obrovskou chybu v rozehrávce, kterou má na svědomí Cristófo! K míči se dostal García, jehož tečovanou ránu Rico vyrazil pouze před sebe a pohotový ARITZ ADURIZ dostal míč do sítě!
     
    10
    Následné standardní situace se ujal Bóveda, jehož přímá střela nebyla špatná, avšak brankář Rico byl pozorný a míč dokázal včas vyrazit!
     
    9
    Teď však bude mít baskický klub k dispozici zajímavou standardní situaci! Na pravé straně byl podražen Williams, kterého poslal k zemi Sánchez.
     
    7
    Athletic je zatím jednoznačně aktivnějším týmem, nicméně domácím se zatím nedaří dostat do nějaké slibnější střelecké pozice. Momentálně však kombinují na útočné polovině!
     
    6
    Williams skvěle napadal při rozehrávce a málem se i dostal k míči. Nakonec se míč odrazil od jeho nohy k protihráči, který zakládá protiútok.
     
    5
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává domácí Raúl García, který na pravé straně nedokázal čistým způsobem uhlídat Konopljanku!
     
    3
    Na druhé straně zahrozil Williams, který se dostal k míči v pravé části vápna. Jeho pohotovou střelu však brankář Rico dobře viděl, nicméně míč raději poslal na rohový kop!
     
    2
    Athletic získal míč na vlastní polovině a pokoušel se postupovat vpřed. Přišla však ztráta a rázem se v šanci ocitla Sevilla! Z pravé strany vystřelil Iborra, avšak Iraizoz dokázal střelu vyrazit!
     
    1
    Hlavní rozhodčí Alfonso Álvarez právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteřé zahajují zápas kombinací na vlastní polovině!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou přeji příjemný podvečer při sledování zápasů posledního kola španělské nejvyšší fotbalové soutěže! Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše, za malou chvilku začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Iraizoz – Lekue, Bóveda, Gurpegi (C), Balenziaga – San José, Etxebarria – I. Williams, Raúl García, Susaeta – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Eraso, Iturraspe, M. Rico, Muniain, Viguera.

    Sevilla FC: S. Rico – Kolodziejczak, Rami, González, Carmona – N'Zonzi, Cristóforo – Sánchez, Iborra (C), Konopljanka – Muñoz.
    Náhradníci: Soria – Krychowiak, Carriço, Escudero, Coke, F. Llorente, Fernández Luna.

    Rozhodčí: Alfonso Álvarez – Barranco, Fernández (vš. Španělsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Španělská Primera Division má dnes na programu zápasy svého 38. kola. My se společně zaměříme na souboj Athleticu Bilbao se Sevillou FC. Úvodní výkop je naplánován v Bilbau v 19:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    ATHLETIC BILBAO
    Baskický klub může být s letošní sezonou spokojený! Bilbao dokráčelo v Evropské lize až do čtvrtfinále, ve kterém narazilo právě na Sevillu. V odvetě musel o postupujícím rozhodovat penaltový rozstřel, ve kterém byla šťastnější Sevilla. Ve španělské lize Athleticu patří šestá pozice se ziskem 59 bodů. Je tak jasné, že Bilbao uvidíme v pohárové Evropě i v příštím roce!

    V Primera Division však svěřenci kouče Ernesta Valverdeho dobrou formou. V domácím prostředí sice dokázali porazit 2:1 Celtu de Vigo, avšak v posledním ligovém kole Athletic pouze remízoval 0:0 na hřišti Las Palmas. Uvidíme, jak se Bilbau podaří zakončit letošní sezonu!
     
    SEVILLA FC
    Sevilla i v letošní sezoně předvedla povedené tažení Evropskou ligou, které zatím zdaleka nekončí! Sevillu ještě čeká finále ve švýcarské Basileji, ve kterém se střetne s Liverpoolem. V domácí lize Seville zatím patří sedmá pozice se ziskem 52 bodů. Vítěze posledních dvou ročníků EL ještě čeká finále španělského poháru, ve kterém se utká s Barcelonou.

    Po úspěšném domácím zápase s Doněckem se Sevilla představila opět na vlastním stadionu v zápase s Granadou. Sevilla však nepředvedla dobrý výkon a prohrála vysoko 1:4. Do souboje s Athleticem tak nevstupuje v pozici favorita a lze očekávat, že bude trenér Unai Emery šetřil některé z opor!

    Jan Havlovic

    Branky: 11. Aduriz, 31. Aduriz (Susaeta), 71. Raúl García (Susaeta) – 55. Muñoz (Sánchez)

    Karty:   5. Raúl García (ATB) – 39. Cristóforo (SEV), 60. Sánchez (SEV)   90. M. Rico (ATB) – 34. Coke (SEV), 58. Kolodziejczak (SEV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
    Athletic Bilbao: Iraizoz – Lekue, Bóveda, Gurpegi (C) (87. M. Rico), Balenziaga (49. G. Elustondo) – San José, Etxebarria – I. Williams (76. Muniain), Raúl García, Susaeta – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Eraso, Iturraspe, M. Rico, Muniain, Viguera.

    Sevilla FC: S. Rico – Kolodziejczak, Rami (46. Carriço), González, Carmona – N'Zonzi (46. Krychowiak), Cristóforo – Sánchez, Iborra (C), Konopljanka – Muñoz.
    Náhradníci: Soria – Krychowiak, Carriço, Escudero, Coke, F. Llorente, Fernández Luna.

    Rozhodčí: Alfonso Álvarez – Barranco, Fernández (vš. Španělsko)
    bahis siteleri