USA – Kolumbie 0:2 (kon.) | Kostarika – Paraguay 0:0 (kon.)
konec
Kostarika
0:0 (0:0)
Paraguay
Sobota 04.06.2016, 23:00 • Camping World Stadium, Orlando (kapacita: 65 000) • Copa América • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Příjemný sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Ligové soutěže napříč celým světem se momentálně nacházejí v období letní přestávky, prostor naopak dostávají hned dva mezinárodní turnaje. Kromě evropského šampionátu se totiž v červnu koná i stoleté výročí slavící turnaj s názvem Copa América Centenario! V tomto online přenosu se zaměříme na zajímavý duel, v němž Kostarika vyzve Paraguay. Doufejme, že nás čeká parádní fotbalová podívaná za doprovodu elektrizující atmosféry – začínáme ve 23:00.
     
    Kostarika

    Této středoamerické zemi se v posledních letech na mezinárodním poli daří poměrně slušně. Zářný příklad vzestupu kostarického fotbalu nám dalo k dispozici před dvěma lety konané mistrovství světa v Brazílii, kde se červenomodří dokonale vzepřeli papírovým předpokladům a ve skupině smrti, v níž je čekala Uruguay, Itálie a Anglie, dokázali všechny favorizované celky zaskočit a velice překvapivě postoupit z první příčky. Ve vyřazovacích bojích absolvovala parta okolo Keylora Navase, jednoho z hlavních strůjců úspěchu a dost možná nejlepšího brankáře mistrovství, dva penaltové rozstřely, v osmifinále proti Řecku ještě Kostarika byla úspěšná, mezi osmičkou nejlepších jí ale stopku vystavilo později bronzové Nizozemsko.

    V roce 2015 se pak La Sele zúčastnila turnaje s názvem CONCACAF Gold Cup, v němž své síly pravidelně měří národní týmy ze Severní a Střední Ameriky. Celek vedený novým koučem Oscarem Ramírezem svými výkony rozhodně nikterak neoslnil, i přes tři remízové výsledky se mu ale povedlo nakouknout do čtvrtfinále. V něm se Kostaričané střetli s Mexikem, obrovská bitva nakonec dospěla až do prodloužení, v jehož úplném závěru La Tricolor gólem ze sporné penalty rozesmutnil Andrés Guardado. Už loni na podzim na americkém kontinentu započala kvalifikační střetnutí o účast na světovém šampionátu v roce 2018, Kostarika si zatím vede nadmíru úspěšně, ze čtyř mačů v rámci skupiny B, v níž soupeří s Panamou, Jamajkou a Haiti, totiž posbírala deset bodů.

    Nominace

    Brankáři: Leonel Moreira (Herediano, CRC), Dany Carvajal (Saprissa, CRC), Patrick Pemberton (Alajuelense, CRC)

    Obránci: Johnny Acosta (Alajuelense, CRC), Francisco Calvo (Saprissa, CRC), Oscar Duarte (Espanyol, ESP), Cristian Gamboa (West Bromwich Albion, ENG), Ronald Matarrita (New York City FC, USA), Bryan Oviedo (Everton, ENG), José Salvatierra (Alajuelense, CRC), Michael Umaña (Persepolis, IRN), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps FC, CAN)

    Záložníci: Randall Azofeifa (Herediano, CRC), Christian Bolaños (Vancouver Whitecaps FC, CAN), Joel Campbell (Arsenal, ENG), Celso Borges (Deportivo La Coruña, ESP), Esteban Granados (Herediano, CRC), Bryan Ruiz (Sporting Lisbon, POR), Yeltsin Tejeda (Évian Thonon Gaillard, FRA), Johan Venegas (Montreal Impact, CAN)

    Útočníci: Johnny Woodly (Deportivo Carmelita, CRC), Álvaro Saborio (D.C. United, USA), Marco Ureña (Midtjylland, DEN)
    Kostarika přijíždí v sestavě, která je hodně podobná té z dva roky starého a velice úspěšného mistrovství světa. Opět se můžeme těšit na nebezpečné duo ve složení Ruiz - Campbell, kvůli problémům s achilovkou naopak není k dispozici brankář Keylor Navas.

     
    Paraguay

    Pokud bylo zmíněno, že Kostarika zažívá výkonnostně vzestupné a úspěšné období, o národním výběru Paraguaye platí pravý opak. Dříve tradiční účastník světových šampionátů se v posledních letech trápí a zatím marně hledá odrazový můstek, který by ukázal cestu směrem k lepším zítřkům. Názorným příkladem ústupu ze slávy v podání této jihoamerické země budiž kvalifikace na před dvěma lety v Brazílii konaný světový šampionát. V konkurenci takových velmocí, jakými jsou Brazílie, Argentina nebo Chile, samozřejmě není jednoduché se probojovat na závěrečný turnaj, svěřenci Ramóna Díaze však v desetičlenné skupině obsadili poslední místo, přičemž ze šestnácti duelů vydolovali pouhopouhých dvanáct bodů.

    Lehké zlepšení nálady přišlo při loňském ročníku turnaje Copa América. Paraguay se ve velice obtížné skupině, v jejímž rámci své síly změřila kupříkladu s Argentinou nebo Uruguayí, ukázala býti konkurenceschopným mužstvem, když k cenným remízám s oběma zmíněnými soupeři přidala ještě výhru nad Jamajkou a obsadila druhou pozici. Ve čtvrtfinále pak Los Guaraníes šokovali kompletní fotbalovou veřejnost, když vyrovnaný duel s favorizovanou Brazílií dovedli až do penaltového rozstřelu, v němž Kanárci překvapivě vyhořeli. Semifinále se však pro Díazovi svěřence stalo konečnou štací, reprízu utkání ze skupiny zvládla o poznání lépe Argentina, která svého soka rozstřílela poměrem 6:1. V právě probíhající kvalifikaci na mistrovství světa v roce 2018 si Paraguayští nevedou úplně marně, po šesti kolech mají nastřádaných devět bodů, což jim momentálně stačí na sedmou pozici.

    Nominace:

    Brankáři: Diego Barreto (Olimpia, PAR), Antony Silva (Cerro Porteño, PAR), Justo Villar (Colo-Colo, CHI)

    Obránci: Victor Ayala (Lanus), Fabián Balbuena (Corinthians, BRA), Paulo Da Silva (Toluca, MEX), Gustavo Gómez (Lanús, ARG), Ivan Piris (Udinese), Miguel Samudio (Club América, MEX), Bruno Valdez (Cerro Porteño, PAR)

    Záložníci: Celso Ortiz (AZ Alkmaar, NED), Robert Piris Da Motta (Olimpia, PAR), Blas Riveros (Olimpia, PAR), Rodrigo Rojas (Cerro Porteño, PAR), Oscar Romero (Rácing Club, ARG)

    Útočníci: Miguel Almirón (Lanús, ARG), Edgar Benítez (Querétaro, MEX), Jorge Benítez (Cruz Azul, MEX), Derlis González (Dynamo Kiev, UKR), Juan Iturbe (Bournemouth, ENG), Darío Lezcano (Ingolstadt, GER), Antonio Sanabria (Sporting de Gijón, ESP), Nelson Valdez (Seattle Sounders FC, USA)
    Pro příznivce evropské kopané je většina paraguayského kádru velkou neznámou. Na starém kontinentu působí jen šestice hráčů, největší zbraní Díazova houževnatého výběru by mohla být mladá a dravá ofenzivní řada vedená Antoniem Sanabriou.

    Dějištěm dnešního klání bude v Orlandu se nacházející Camping World Stadium. Doufejme, že si do ochozů najde cestu velké množství fanoušků, a kapacita, která čítá 65 000 míst, tak bude naplněna!

     
    Úvodní sestavy:

    Kostarika: Pemberton – Gamboa, Waston, Acosta, Ó. Duarte, Matarrita – B. Ruiz (C), C. Borges, Tejeda, Campbell – Ureña.
    Náhradníci: Danny Carvajal, L. Moreira – F. Calvo, Umaña, Oviedo, Salvatierra, Ch. Bolaños, Granados, Azofeifa, Saborío, Venegas, Woodly.

    Paraguay: Villar (C) – B. Valdez, G. Gómez, P. da Silva, Samudio – Piris Da Motta, Ortiz – González, Ó. Romero, Lezcano – J. Benítez.
    Náhradníci: A. Silva, D. Barreto – Piris, Balbuena, B. Riveros, V. Ayala, Rojas, Almirón, N. Valdez, É. Benítez, A. Sanabria, Iturbe.

    Rozhodčí: Patricio Loustau – Ezequiel Brailovsky, Ariel Scime (všichni Argentina).
    Oba celky momentálně dokončují své předzápasové rozcvičení, do začátku utkání schází necelá čtvrthodinka!

     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu! Do startu utkání mezi Kostarikou a Paraguayí už zbývá pouze pár minutek, hráči obou celků už jsou nastoupeni v útrobách stadionu a každým okamžikem vstoupí na travnatou plochu.
     
    Argentinský sudí Patricio Loustau právě přivádí aktéry dnešního mače před poměrně solidně zaplněné tribuny Camping World Stadium – za malou chvíli budeme moci začít!
     
    Předzápasové přípravy se podle očekávání lehce protahují, nyní jsou na programu státní hymny obou mužstev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Patricio Loustau právě foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní utkání – pojďme na to! Los přisoudil výkop fotbalistům Paraguaye, kteří nastupují v netradičních dresech šedé barvy, naopak Kostarika zvolila klasickou červenou kombinaci.
     
    1
    Začínáme pěkně zostra. Už po půl minutě hry vlétl Tejeda do souboje s Ortizem až příliš agresivně a zcela po právu je odměněn žlutým kartónkem.
     
    2
    Paraguayští svého soupeře překvapili rychlým rozehráním standardní situace, po Romerově pasu se po pravé straně protáhl Derlis González, jeho centr byl ovšem ztečován na autové vhazování.
     
    3
    Díazovi svěřenci vlétli do tohoto utkání v pořádném tempu. Po šikovné narážečce s Ortizem se k centru z levé strany dostal Dario Lezcano, míč sice prolétl skrze celou šestnáctku, nikdo z paraguayských fotbalistů na něj ale nedokázal dosáhnout.
     
    4
    Další ostrý zákrok ze strany Kostaričanů. Celso Borges si v souboji s Gómezem počínal velice neopatrně a svého soka po tvrdém direktu nemilosrdně poslal k zemi. Sudí je tentokráte shovívavější a kartu neuděluje.
     
    5
    Po Matarritově špatné rozehrávce si balon podél pravé lajny píchl Derlis González, jenž se nakonec dostal i k centru, ten však za mnoho nestál, balon se totiž odporoučel mimo vymezenou plochu, a následovat tak bude odkop od kostarické svatyně.
     
    6
    Poprvé o sobě směrem do útoku dali vědět i červení. Borges zvedl hlavu a šikovným pasem pře celou šíři hřiště přenesl balon na Gambou, jehož nadýchaný centr si ve vápně snažil zpracovat Ureña, v souboji s důsledným da Silvou ale nebyl úspěšný.
     
    7
    Svěřenci Oscar Ramíreze se na útočné polovině ještě chvíli zdrželi a díky dobré práci Joela Campbella dokonce vybojovali první roh tohoto mače. Jak s ním naloží?
     
    8
    Exekuce rohového kopu se ujal právě záložník londýnského Arsenalu, na jehož přetažený centr si na zadní tyči naskočil obránce Acosta, s jeho hlavičkou ale brankář Villar neměl sebemenší problém.
     
    9
    Teď měla Kostarika pořádnou kliku! Rychlý brejk paraguayského týmu totiž vyústil v rohový kop, Lezcano jej rozehrál na krátko a přesnou přihrávkou našel Gonzáleze, jehož přízemní centr si na bližší tyči do vlastní branky málem srazil dezorientovaný Duarte!
     
    10
    Tlak Albirrojy ještě nějakou chvíli pokračoval, nakonec ale vše díky nepřesné přihrávce utnul Piris Da Motta. Na to konto se kupředu vydal Bryan Ruiz, na hranici pokutového území se však ocitl proti třemi protihráčům a z této přesily se už vymotat nedokázal.
     
    12
    Po hlušší pasáži hry, která byla doprovázena řadou nepřesných přihrávek na obou stranách, se k zajímavému sólu nadechl Campbell, nakonec si ale vůbec neporozuměl s Tejedou, a celá akce Kostariky tak bůhvíjak úspěšné nedopadla.
     
    13
    Žlutit se bude i na druhé straně. Jorge Benítez svůj skluz špatně načasoval a zcela zbytečně dohrál nic netušícího Borgese, tady není o čem diskutovat.
     
    14
    Tohle šlo určitě vyřešit lépe! Ortiz si zpracoval míč na hranici šestnáctky a zdařilou uličkou oslovil rozběhnutého Beníteze, který v jasné tutovce místo střely ještě nahrával, čímž dokonale zaskočil všechny své kolegy, a obraně Kostariky tak dovolil odkopnout balon na roh!
    14.
     
    15
    Tady příliš nesházelo! Paraguay měla k dispozici další kop od rohového praporku a opět s ním nenaložila vůbec marně, na přední tyči si na centrovaný balon naskočil Paulo da Silva a jen o vlásek minul vzdálenější tyč Pembertonovy pokladnice!
     
    16
    Borges nyní zbytečně dohrál Gonzáleze, který si to s ním okamžitě hodlal vyřídit, po drobném kontaktu se však teatrálně skácel k zemi a může být rád, že sudí místo karty za jasné simulování zvolil pouze domluvu.
     
    17
    González si ale nedal pokoj, dopustil se dalšího faulu, po němž zahrávala Kostarika přímý kop. Do šestnáctky poslal parádní centr Joel Campbell, na hranici malého vápna do míče hlavou lehce trkl Ruiz, pozorný Villar ale byl připraven!
     
    19
    Svěřenci Ramóna Díaze se nyní na pár okamžiků usadili na útočné polovině, jejich sáhodlouhá kombinace ale k žádnému kloudnému zakončení nakonec nevedla, vše mimořádně nepřesným pasem pokazil Benítez.
     
    20
    Po několika slibně vypadajících možnostech na obou stranách momentálně sledujeme klidnější pasáž utkání, míč mají ve svém držení červení, kteří poměrně v poklidu kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    21
    Bruno Valdez se díky šikovnému manévru zbavil svého strážce a chytře myšleným pasem vyslal na zteč rozběhnutého Gonzáleze, ten však sprinterský souboj s připraveným Matarritou prohrál.
     
    22
    O několik okamžiků později si ale oba hráči střihli reprízu vzájemného souboje, ze kterého tentokráte jako vítěz vyšel González. Záložník hájící barvy Dynama Kyjev si přehodil balon na pravačku, jeho přízemní centr ale obětavě zastavil ve skluzu hrající Acosta.
     
    23
    A do třetice González! Paraguayský křídelník to teď udělal náramně, když si díky rychlé kličce poradil se svým strážcem, následně do střelecké pozice narazil pro z druhé vlny si sbíhajícího Ortize, jehož ránu ovšem zablokoval vystoupivší Duarte.
     
    24
    Kostarika dnes směrem do defenzivy zatím rozhodně nepodává optimální výkon. Možná i proto se nyní svěřenci trenéra Ramíreze opět snaží o uklidnění zápasového tempa.
     
    25
    Po sérii několika přihrávek se kulatý nesmysl dostal na pravou stranu, odkud jej z první do pokutového území vyslal Cristian Gamboa, na hlavičku číhající Ureña však vzdušný souboj s Gómezem nezvládl.
     
    26
    Robert Piris Da Motta u postranní čáry tvrdě dohrál Campbella, kterému se zpět na nohy opravdu příliš nechce. Hra ovšem pokračuje, tak uvidíme, zda bude jedna z hlavních postav kostarického výběru v pořádku.
     
    27
    Campbell to celé, zdá se, rozchodil. Nyní ale zahnal svého kolegu Tejedu do prekérní situace, čehož využil bleskurychlý Ortiz, který zvedl hlavu a vyslal na zteč Lezcana, ten však kvůli ofsajdu nemohl pokračovat.
     
    28
    Na Floridě dnes panují opravdu vysoké teploty, sudí tedy vyhlašuje krátkou pauzu na občerstvení a ochlazení se.
     
    30
    Už se zase hraje. Do slibné možnosti se dostala Kostarika, když Campbell z levé strany přenesl hru ke středu travnaté plochy, odkud se k táhlé střele odhodlal Tejeda, změť těl bránících hráčů ale nepropálil.
     
    31
    Joel Campbell opět ukázal, že šikovnosti má na rozdávání. Na levé straně si povodil Valdeze a odcentroval, v šestnáctce se k hlavičce dral Ureña, vyběhnuvší Villar byl ale u balonu jako první.
     
    32
    Po střetu s Duartem na trávníku zůstává ležet Derlis González, asi nejaktivnější muž dosavadního průběhu tohoto mače. Vypadá to, že by se nemělo jednat o nic vážného.
     
    33
    Paraguay rozehrávala standardní situaci z nějakých třiceti metrů, Romerův střílený centr nadělal Wastonovi překvapivě velké problémy, v kanadském Vancouveru působící zadák však nakonec vše se štěstím přestál.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá zhruba deset minutek, plus nějaké to drobné nastavení. Tempo, které oba týmy nastolily v úvodu utkání, pomaloučku opadává. Dočkáme se v úvodní pětačtyřicetiminutovce nějaké branky?
     
    36
    Lezcano si navedl míč až do střelecké pozice, místo přímého ohrožení branky se však ještě rozhodl pro přihrávku na Beníteze, ten však proti sobě měl hned trojici bránících protihráčů, přes které balon procedit nedokázal.
     
    37
    Paraguayští přispěchali s dalším ofenzivním snažením. Ortiz roztáhl hru na obránce Samudia, který šikovným bochánkem oslovil nabíhající si Lezcana, jehož přízemní centr se však stal snadnou kořistí pro včas vyběhnuvšího brankáře Pembertona.
     
    38
    Tlak Díazových svěřenců ovšem pokračoval i nadále. Piris Da Motta zvedl hlavu a vymyslel velice chytrý pas na sbíhajícího si Beníteze, ten si však o pár decimetrů nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    39
    Po několikaminutové odmlce se na útočnou polovinu vydala i Kostarika, Gamboa se však ocitl proti několikanásobné přesile, proto byl nucen balon opět přesunout směrem vzad. S další akcí červených přispěchá stoper Duarte.
     
    40
    A Óscar Duarte to celé nerozjel vůbec zle, když ideálně načasovanou kolmicí nalezl Bryana Ruize, který centem z otočky zkusil oslovit sbíhajícího si Campbella, ten však na letící pumlíč nedosáhl.
     
    41
    Tentokráte už si Ruiz vedl o poznání úspěšněji, jeho přihrávka na Tejedu byla maximálně povedená. Kostarický středopolař si na hranici šestnáctky poradil s Valdezem, jeho následnému centru ovšem scházela razance, čehož dokázal využít pohotový Justo Villar.
     
    42
    Rychlý brejk v podání paraguayského výběru skončil pádem v podání Derlise Gonzáleze, který se nyní mocně dožaduje odpískání nedovoleného zákroku, sudí je však jiného názoru a nechává hru plynout.
     
    43
    La Albirroja s blížícím se koncem poločasu opět vystrkuje růžky, po fantastickém sólu v podání Lezcana bude mít nyní k dispozici další roh. Jak s ním Paraguayci naloží?
     
    44
    Žádná sláva to tedy nebyla. Lezcano sice u rohového praporku utancoval Wastona, ve vápně si ale v souboji s Matarridou nedovoleným zákrokem pomohl Romero, a Paraguayští tak jsou vykázáni zpět na obrannou polovinu.
     
    45
    Po Romerově přesném pasu se k zajímavé individuální akci odhodlal Jorge Benítez, jenž si na hranici pokutového území přehodil balon na svou silnější pravačku, jeho rána však postrádala přesnost, a Pemberton tak mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    45+1
    První poločas se nám protáhne o dvě minuty! Půjde se do šaten za bezbrankového stavu?
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvouminutové nastavení žádné vzrušení nepřineslo, oba celky tak do šaten odcházejí za bezbrankového stavu. Rozhodně nemůžeme říci, že bychom sledovali nezáživné utkání, úvodních dvacet minut přineslo ofenzivní partii z obou stran, k vidění byla i řada zajímavých příležitostí. Většinu z nich si vypracovala aktivnější Paraguay, tu vůbec nejvážnější měl v patnácté minutě obránce da Silva, jehož hlavičce ke gólovému úspěchu scházely decimetry! S blížícím se koncem první půle zápasové tempo postupně opadávalo, doufejme, že druhá pětačtyřicetiminutovka nám nabídne atraktivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Bruno Valdez zvedl hlavu a přesným pasem podél postranní lajny vyslal kupředu Derlise Gonzáleze, ten si však na hranici šestnáctky nedokázal poradit s pozorným Matarritou, míč nakonec doputoval mimo hrací plochu.
     
    48
    Kostaričané praktikují tentýž herní styl jako v první půli, soustředí se tedy především na defenzivu a kupředu se vydávají jen zřídkakdy. Nyní se jim povedlo vybojovat roh, Duarteho hlavičku ovšem zablokoval clonící da Silva.
     
    49
    Matarrita si na levé straně balon až příliš předkopl, do souboje s Valdezem tudíž přispěchal o vteřinku později a svému sokovi nepříjemně přišlápl kotník – jasná žlutá.
     
    50
    Bruno Valdez nevypadá úplně v pořádku, zásah týmových zdravotníků však zřejmě nebude nutný, pravý obránce Paraguaye se pokusí celou situaci pomalu rozchodit.
     
    51
    Campbell ustál několik hraničních soubojů a předal balon Gamboovi, jenž si jej hodlal obhodit okolo Samudia, ten si však pomohl jasným přidržením. Následovat bude přímý kop v podání Kostariky.
     
    52
    Campbellův nadýchaný centr na přední tyč obrana Paraguaye odvrátila pouze k Tejedovi, který míč ihned vrátil zpět do šestnáctky, i v tomto případě si ale Díazovi svěřenci počínali na jedničku, o zažehnání nebezpečí se postaral Paulo da Silva.
     
    53
    Paraguay opět zahrozila po pravé straně, opět u toho byl Derlis González, jenž se obětavě protáhl směrem ke středu hřiště a následně nahrál lépe postavenému Lezcanovi, jehož přízemní pokus byl sražen na rohový kop.
     
    54
    S ním ale La Albirroja příliš zdařile nenaložila, Ortizův centr byl až příliš vysoký a letící balon se v klubku hráčů na hranici malého vápna stal snadnou kořistí pro zkušeného brankáře Patricka Pembertona.
     
    55
    Po Pembertonově výkopu se však paraguayský celek opět dostal k balonu, tentokráte se kupředu přes střed hřiště hnal Piris Da Motta, který svou sóloakci zakončil pasem na sbíhajícího si Lezcana, pomezní sudí ale zcela správně viděl ofsajd.
     
    56
    Samudio se ocitl v tísnivé situace, proto se rozhodl pro přenesení hru na pravou stranu trávníku, dlouhatánský pas mu ale rozhodně nevyšel podle představ, Valdez sice dělal, co mohl, ovšem kulatý nesmysl před přechodem za postranní čáru už nezastihl.
     
    57
    Trmu – vrmu v blízkosti středového kruhu nakonec rozčísl Tejeda, jenž se hodlal prosadit individuálně, taktickým faulem jej ale v postupu vstříc brance zastavil Piris Da Motta.
     
    58
    Po nepříjemném hlavičkovém souboji s Wastonem se k zemi skácel Dario Lezcano, vše by se ale mělo obejít bez vážnějších zdravotních trablů, křídelník působící v německému Ingolstadtu bude schopen pokračovat.
     
    59
    Máme tu první střídání dnešního klání, ke změně dojde na straně Kostariky. Odpracováno už má Tejeda, jehož místo ve středu zálohy na zbývajících třicet minut zaujme Randall Azofeifa.
     
    60
    A byl to právě příchozí Azofeifa, kdo pro La Tricolor vybojoval další kop od rohového praporku. Campbellův načechraný centr se nepříjemně stáčel do malého vápna, tam je ale pánem brankář Villar, který míč těsně před dotírajícím Ruizem zvládl vyboxovat do bezpečí.
     
    61
    Hra se opět přerušuje. Na trávníku totiž zůstává ležet Gustavo Gómez, tentokráte už jsou přivoláni zdravotníci a paraguayského stopera čeká ošetření za postranní čarou.
     
    62
    K vynucenému střídání nakonec Ramón Díaz nebude muset sahat, Gómez se z lehkého otřesení už vzpamatoval a nyní je sudími vpuštěn zpět na hrací plochu.
     
    63
    Borges roztáhl hru na obránce Matarritu, který si v závěru svého ofenzivního výletu hodlal narazit s dnes nepříliš viditelným Ureñou, ten však jeho záměr absolutně nepochopil.
     
    65
    Paraguayští se díky postupnému útoku dostali až na dostřel branky svého oponenta. Celso Ortiz však prováhal ideální moment na přímé ohrožení kostarické svatyně, nakonec však pro své spoluhráče alespoň vybojoval roh.
     
    66
    A s ním nenaložil jihoamerický celek vůbec špatně. Do vápna přilétl přetažený centr z kopačky Gonzáleze, na který si kousek za zadní tyčí naběhl Dario Lezcano, jeho hlavička však postrádala trošku té potřebné přesnosti.
     
    67
    Další změna na straně Kostaričanů, už v sedmašedesáté minutě utkání překvapivě končí pro Campbella, kterého nahrazuje Johan Venegas.
     
    68
    Kostaričané teď měli k dispozici dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, po tom druhém se k hlavičce na hranici malého vápna dral stoper Acosta, ovšem přehnal to s důrazem a jeho počínání v souboji s Valdezem bylo správně posouzeno jako nedovolené.
     
    69
    Další akci Paraguaye opět táhl González, z jehož přihrávky mohl těžit Romero. Ten klidně mohl vypálit, místo střely však ještě zvolil pas na lépe postaveného Beníteze, toho však v klíčový moment zradilo zpracování.
     
    70
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Óscar Romero, přichází Édgar Benítez.
     
    71
    Zajímavá možnost Paraguayců! Derlis González zahrával dnes už několikátý roh, na jeho centr si tentokráte naskočil Piris Da Motta, jeho hlavička sice nebyla špatná, Pemberton však byl pozorný a spolehlivě zasáhl.
     
    73
    Vzápětí Ramón Díaz provádí své druhé střídání, ze hry stahuje útočníka Beníteze, který dnes ani jednu ze svých šancí nedokázal proměnit. Místo něj si zahraje zkušený Nelson Valdez.
     
    74
    Randall Azofeifa si teď zcela zbytečně zavařil a přenechal míč Ortizovi, kterého byl následně nucen zastavit pouze a jen za cenu faulu. Následovat tak bude volný přímý kop pro Paraguay, přednost však nejprve dostává chvilková pauza na občerstvení.
     
    75
    Miguel Samudio poslal do vápna zajímavý centr, který nejistě si počínající Duarte odhlavičkoval pouze na kopačky Lezcana, tomu ale střelecký pokus vůbec nevyšel.
     
    76
    Do konce tohoto klání zbývá zhruba patnáct minut, na úvodní gól stále čekáme. Dočkáme se vůbec, nebo si oba celky připíší bod za bezbrankovou remízu?
     
    77
    Máme tu poslední střídání na straně Kostariky, ze hřiště odchází kapitán Ruiz, místo něj dostává důvěru Christian Bolaños.
     
    78
    Venegas zvedl hlavu a přesnou kolmicí vyslal směrem vpřed rozběhnutého Ureñu, který byl u postranní čáry tvrdě dohrán Valdezem, sudí však zůstává klidný.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Nelson Valdez (Paraguay).
     
    80
    Bolaños o sobě ihned po příchodu na hřiště dává vědět. Zkušený záložník působící ve Vancouveru si balon přehodil na svou silnější pravačku a odcentroval do šestnáctky, kde se k hlavičce prodral stoper Waston, Villar však celou situaci přestál bez úhony.
     
    81
    Nelson Valdez zcela mimo hru úplně zbytečně dohrál Acostu, načež se na obranné polovině Kostariky rozpoutala drobná potyčka mezi oběma tábory, sudí nakonec nevytasil ani jednu žlutou kartu.
     
    82
    Po faulu na Gambou měla Kostarika k dispozici další standardní situaci. Té se nemohl ujat nikdo jiný než Bolaños, jehož dlouhatánský nákop už už padal k volnému Duartemu, tomu ale míč doslova z hlavy vyboxoval včas reagující Villar.
     
    83
    S blížícím se koncem utkání začínají pracovat emoce, González nyní po odpískání naprosto zbytečně zakopl balon, za což od sudího Loustaua viděl žluté varování.
     
    85
    Samudio si narazil s Lezcanem, poté do kombinace chtěl zapojit i Nelsona Valdeze, tomu ale vůbec nevyšel první kontakt s balonem a Paraguayci se musí fofrem vracet zpět do obrany, protože s bleskovou protiakcí spěchá Venegas.
     
    86
    Nic světoborného ale Los Ticos nevymysleli. Právě Venegas celou akci možná trochu sobecky vzal na sebe, jeho přízemní pokus z hranici pokutového území postrádal jak přesnost, tak razanci, a stal se tak snadným soustem pro Justa Villara.
     
    87
    González si píchl balon do běhu a zkusil přesprintovat Gambou, ten však zachoval chladnou hlavu a parádně načasovaným skluzem zastavil paraguayského mladíka v postupu do útoku.
     
    88
    Povedená rána! Obrana Paraguaye úplně zapomněla na volného Christiana Bolañose, který opět ukázal, že má opravdu vytříbenou kopací techniku. Z nějakých pětadvaceti metrů totiž natáhl k nepříjemné pumelici, kterou Villar jen tak tak stačil vytěsnit mimo tři tyče!
     
    89
    Derlis González si zřejmě přivodil nějaký drobný zdravotní problém, na což trenér Díaz reaguje okamžitým střídáním – v samotném závěru se na hřiště podívá kmenový hráč AS Řím Juan Manuel Iturbe.
     
    90
    Nad rámec dnešního mače se budou nastavovat čtyři minuty!
     
    90+1
    Paraguay zahrávala přímý kop z hloubi obranné poloviny, dlouhatánský nákop v podání Bruna Valdeze si ale pozorný brankář Pemberton pohlídal a s rozehrávkou už nikam spěchat nehodlá. Vypadá to, že Kostaričané jsou s remízou spokojeni...
     
    90+2
    Po přerušení hry si ještě vzájemné neshody vysvětlovali Bolaños se Samudiem, nakonec byli oba přivoláni k sudímu na kobereček, vše se ale obešlo bez karetního ohodnocení.
     
    90+3
    Obrana Paraguaye nyní nechala hodně prostoru v defenzivě, čehož se snažit využít střídající Venegas, celou situaci ale zcela zbytečně a hloupě překombinoval. Vypadá to, že gólu se dnes nedočkáme.
     
    90+4
    Tohle byla naprostá hloupost od Kendalla Wastona! Kostarický zadák v blízkosti středového kruhu naprosto zbytečně dohrál Valdeze, sudí se zachoval nekompromisně a okamžitě udělil červenou kartu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, ke zklamání nás všech jsme se dnes gólu nedočkali, díky bezbrankové remíze si tak oba celky připisují první bod do tabulky na tomto turnaji. Bůhvíjak zajímavý duel jsem nesledovali, přísnější měřítka snesla akorát úvodní dvacetiminutovka, která nabídla ofenzivní partii z obou stran. Lehce aktivnějším mužstvem byla Paraguay, která si i vypracovala několik zajímavých možností, tu největší měl po čtvrthodině hry Paulo da Silva, jeho hlavičce ale scházely decimetry. Poté tempo hry výrazně opadlo, další slibně vypadající šance jsme se dočkali až v osmaosmdesáté minutě, kdy štiplavou dělovku střídajícího Bolañose vytěsnil brankář Villar s pořádnou dávkou štěstí. Pro příští utkání nemůže kostarický trenér Ramírez počítat se stoperem Wastonem, ten totiž ve čtvrté minutě nastavení obdržel naprosto zbytečnou červenou kartu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 0:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:11.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se budu znovu těšit na počtenou. Dobrou noc! (01:14:04)

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   1. Tejeda (CRC), 49. Matarrita (CRC) – 13. J. Benítez (PAR), 79. N. Valdez (PAR), 83. González (PAR)   90+4. Waston (CRC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 0:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:11.
    Kostarika: Pemberton – Gamboa, Waston, Acosta, Ó. Duarte, Matarrita – B. Ruiz (C) (77. Ch. Bolaños), C. Borges, Tejeda (59. Azofeifa), Campbell (67. Venegas) – Ureña.
    Náhradníci: Danny Carvajal, L. Moreira – F. Calvo, Umaña, Oviedo, Salvatierra, Ch. Bolaños, Granados, Azofeifa, Saborío, Venegas, Woodly.

    Paraguay: Villar (C) – B. Valdez, G. Gómez, P. da Silva, Samudio – Piris Da Motta, Ortiz – González (89. Iturbe), Ó. Romero (70. É. Benítez), Lezcano – J. Benítez (73. N. Valdez).
    Náhradníci: A. Silva, D. Barreto – Piris, Balbuena, B. Riveros, V. Ayala, Rojas, Almirón, N. Valdez, É. Benítez, A. Sanabria, Iturbe.

    Rozhodčí: Patricio Loustau – Ezequiel Brailovsky, Ariel Scime (všichni Argentina)
    bahis siteleri