Kanada - Německo 2:6 (kon.) | Španělsko - Brazílie 7:0 (kon.)
Velká Británie - Nový Zéland 2:2 (kon.) | Nizozemsko - Irsko 5:0 (kon.)
konec
Španělsko - Brazílie

7:0

(0:0, 1:0, 4:0, 2:0)

Neděle 07.08.2016, 00:30 • Olympic Hockey Centre • Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:55
    Domácí pozemkáři opět vyrazili do nadějné akce, tentokráte ji ale už dokázali dotáhnout k zakončení! Bohužel pro Brazílii bylo z hole Matheuse Borgese značně nepřesné a skončilo nad bránou.
     
    54:02
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak tuhle inkasovanou branku si domácí reprezentace za rámeček rozhodně nedá. Nechala zcela volého DAVIDA ALEGREHO za střeleckým kruhem a Španěl toho naprosto dokonale využil, když se dostal ke střele a tou bez větších potíží překonal Rodriga Faustina, 7:0!
     
    51:25
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Další velmi dobře provedená rozehrávka! Na hranici kruhu se poté do míčku opřel JOSEP ROMEU, jehož tvrdou a taženou střelu nedokázal Faustino zbystřit včas. Druhá trefa španělského borce s číslem 23 na zádech.
     
    44:35
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec Španělé pátou branku stihli přidat ještě ve třetí čtvrtině. A byla to vskutku nádherná trefa, o kterou se VICENC RUIZ postaral nekompromisní jedovkou z otočky! Nechytatelná rána, 5:0 pro Španělsko.
     
    43:57
    Bůr mohl být na světě! Ve velmi dobré šanci se zjevil v bezprostřední blízkosti Alvaro Iglesias, balonek ale poslal nad Faustinovu bránu.
     
    41:05
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Náskok země z Pyrenejského poloostrova se nadále zvyšuje. Po velmi dobré akci vedené z pravé strany zakončoval Vicenc Ruiz, míček ještě v cestě do branky výborně tečoval XAVIER LLEONART, který tak upravil na 4:0! Druhá trefa pro tohoto borce.
     
    40:18
    K zakončení se po parádní přihrávce dostal Pau Quemada, jenomže jeho střelu gólman Brazílie dokázal vyrazit vedle sebe. Další parádní zákrok!
     
    38:42
    Španělé to znovu zahráli perfektně, ale tentokráte z toho gól nebyl. Tvrdou ránu zakončujícího Quemady totiž betonem zneškodnil pozorný gólman Faustino, velká opora domácího týmu!
     
    37:29
    Velmi dobrou šanci na navýšení španělského náskoku měl David Alegre! Výtečný zákrok ale vytáhl Rodrigo Faustino, který vyrazil míček vedle branky. Nebýt jeho, bylo by vedení Španělska ještě vyšší.
     
    34:33
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle úder byl zahrán naprosto parádním způsobem. Ke střele se poté dostal JOSEP ROMEU, který míček přizvedl výborně mimo dosah Rodriga Faustina. Už je to o tři branky a Španělsko může hrát v naprostém klidu i nadále!
     
    34:27
    Nadějná situace pro Španělsko, uvidíme totiž trestný úder! Ránu Salvadora Piery zblokovali bránící hráči nedovoleně, nyní se tak ve čtyřech staví do branky proti velké přesila hráčů soupeře.
     
    33:36
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dva góly! Nutno dodat, že zcela zaslouženě. Z levé strany pronikl až do dobré střelecké pozice ROC OLIVA, jehož dělovou ránu neměl Faustino šanci zachytit. 2:0 pro favorizovaný celek.
     
    26:18
    Obrovské šance Španělska! Nejprve zakončoval Xavier Lleonart, k dorážce se ještě dostal Miguel Delas, brankář Brazílie ale vytáhl výborné zákroky.
     
    24:33
    Prvním domácím hráčem, který dostává zelenou kartu, je Joaquin Lopez. Ten hrál až příliš tvrdě ve středu hřiště.
     
    23:06
    Miguel Delas je dalším hráčem, který obdržel zelenou kartu. V útočném kruhu se provinil podražením soupeře, a to se neodpouští.
     
    19:36
    David Alegre podrazil Christophena McPhersona a od sudího obdržel zelenou kartu, první v dnešním utkání.
     
    15:44
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělsko se konečně dostává do vedení, zúročilo svoji aktivitu a je to 1:0! Parádní individuální akcí se prezentoval XAVIER LLEONART, jehož následná rána skončila v brazilské brance.
     
    14:10
    Obrovská šance i na domácí straně! Za španělskou obranu se parádně uvolnil Lucas Paixao, jehož ránu ale dokázal výtečně vyrazit brankář Francisco Cortes.
     
    13:42
    A teď od toho nebylo skutečně daleko! Ve střeleckém kruhu před brankářem Faustinem stál nebezpečně postavený Miguel Delas, který míček tečoval jen těsně vedle tyče.

    Michal Belšán

    Grochal, Chen, Madden, van Bunge.
    Statistiky
    Branky: 16. Lleonart, 34. Oliva, 35. Romeu, 42. Lleonart, 45. Ruiz, 52. Romeu, 55. Alegre.

    Zelené karty: 20. Alegre (ESP), 24. Delas (ESP) – 25. Lopez (BRA).
    Sestavy:
    Španělsko: Cortes - Enrique, Delas, Quemada, Alegre, Oliva, Mir, Lleonart, Piera, Terraza (C), Romeu.
    Náhradníci: Ruiz, Perez-Pla, Iglesias, Salles, Casasayas.

    Brazílie: Faustino - Mendonca, Imer, Patrocinio (C), Y. van der Heijden, Smith, Borges, Paixao, Paes, Rost-Onnes, P. van der Heijden.
    Náhradníci: Bomfim - Lopez, Steimbach, McPherson, Batista.
    bahis siteleri