Moreirense – FC Ferreira 1:1 (kon.) | Sporting – Marítimo 2:0 (kon.) | Tondela – Benfica 0:2 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
2:0 (1:0)
CS Marítimo
Sobota 13.08.2016, 19:15 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Potlesk vestoje si vysloužil João Mário a rozhodně zaslouženě! Poslední minuty odehraje Bruno Paulista.
     
    84
    Potlesk tribun si může vychutnat velmi dobře hrající Gelson Martin. Právě místo něho poslal domácí trenér na hřiště Ezequiela Schelotta.
     
    81
    Marítimo naposledy vystřídalo. Hřiště opouští vyčerpaný Ghazarjan a jeho místo přebírá Samuel.
     
    75
    Po odpískání faulu domácího hráče dochází k dalšímu střídání Marítima. Dnes velmi zaměstnaný Patrick přenechává své místo Coronasovi.
    60. B. RUIZ - 2:0
     
    60
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se konečně dočkali. Rychlý útok skončil dalším přiťuknutím do vápna na Gelsona, jenž poslal přízemní centr na malé vápno, kde ho minul João Pereira, ale za ním už dobíhal BRYAN RUIZ a pohodlně doklepl míč do sítě – 2:0!
     
    59
    Vystřídali také hosté. Aktivního Gevara nahrazuje Eskerdinha.
    56.
     
    56
    Obě mužstva si dnes mohou podat ruce. Přetažený centr vracel do vápna Gelson, jehož centr zakončil Alan Ruiz pouze do středu branky, kde byl pozorný Gottardi. Bryan Ruiz už se k dorážce nedostal, protože míč odkopl Dirceu!
     
    52
    João Mário neuspěl ani o několik vteřin později, když jeho nebezpečnou střelu vyrazil brankář Gottardi.
     
    52
    Sporting nebyl daleko od druhé branky. Povedenou akci po pravé straně zakončil Gelson nebezpečným centrem na Joãa Mária, jenž z rohu malého vápna pálil těsně vedle!
     
    51
    Bruno César už ochutnal důraz hostujícího celku. Kousek za polovinou hřiště ho totiž dohrál Patrick Vieira (MAO) a vysloužil si žlutou kartu.
     
    46
    Sporting vstoupil do druhého poločasu s jednou změnou. Jeffersona nahrazuje César, což je zaviněno zřejmě zdravotními komplikacemi, protože Jefferson hrál v první půli slušně.
     
    42
    Akce nakonec pokračovala, když centroval opět Jefferson a tentokrát našel Gelsona, jenž sklepl míč João Máriovi, a ten ho poslal těsně nad branku Marítima!
    39.
     
    39
    Sporting sice vede, ale také mohl bez problémů prohrávat. Další brejk Marítima skončila centrem na Babu, jenž trefil míč ve výskoku, ale k odraženému míči se dostal Ghazarjan, který trefil pouze pravou tyč! Od ní se sice míč odrazil na malé vápno, kde dobíhal Fransérgio, ale před ním pro změnu zasáhl Semedo.
     
    32
    Za faul na hranici vápna si Gevaro Nepomuceno (MAO) prohlédl žlutý kartonek. Máme za sebou první trest zápasu.
    21. COATES - 1:0
     
    21
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Babá si zřejmě sype popel na hlavu, protože nebýt jeho selhání, mohlo být pouze vyrovnáno. Hostující stoper neuhlídal ve vápně COATESE, jehož přesná a důrazná hlavička otevřela skóre zápasu – 1:0!
     
    16
    Neuvěřitelné selhání hostujícího útočníka! Marítimo sice o míč přišlo, ale vzápětí ho získalo zpět a šanci k brejku využilo. Po levé straně unikl jeden z hostujících hráčů, který si narazil míč se svým spoluhráčem a přesnou přihrávkou našel zcela volného Babu, jenž z malého vápna trefil pouze Patrícia. Obrovská šance hostů.

    Daniel Ryl

    Branky: 21. Coates, 60. B. Ruiz

    Karty:   32. Gevaro (MAO), 51. Patrick (MAO)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:18.
    Sporting Lisabon: Patrício – João Pereira, Coates, Semedo, Jefferson (46. César) – William – João Mário (90. Paulista),, Adrien (C), Gelson (84. Schelotto) – A. Ruiz, B. Ruiz.
    Náhradníci: Beto, Naldo, Schelotto, César, Paulista, Matheus, Barcos.

    CS Marítimo: Gottardi – Patrick (75. Coronas), Dirceu, Maurício, China – Soares, Cleber, Fransérgio (C) – Gevaro (59. Eskerdinha), Babá, Ghazarjan (81. Samuel).
    Náhradníci: Haghighi, Coronas, Samuel, Teles, Djousse, Eskerdinha, Xavier.

    Rozhodčí: Xistra – Aguilar, Pereira (vš. POR).
    bahis siteleri