Stoke – Manchester City 1:4 (kon.) | Swansea – Hull City 0:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Brom – Everton 1:2 (kon.) | Burnley – Liverpool 2:0 (kon.)
Leicester – Arsenal 0:0 (kon.)
konec
Stoke City
1:4 (0:2)
Manchester City
Sobota 20.08.2016, 13:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si našlo cestu 27 455 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost, u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (15:42:37)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:13.
     
    Je dobojováno, Manchester City zvládl i své první venkovní utkání v tomto ročníku, na Bet365 Stadium zvítězili vysoko 4:1, a pod trenérem Guardiolou tak v soutěžích duelech zůstává stále neporažen! Úvodní dvacetiminutovka se nesla v poměrně vyrovnaném duchu, domácí ale hodně rozhodila první inkasovaná branka, o níž se v sedmadvacáté minutě z penalty postaral Sergio Agüero. Stejný hráč nedlouho nato rozvlnil síť podruhé a vzhledem k výkonu The Potters to vypadalo, že si hosté pro tři body dokráčejí bez jediného zaváhání.

    V druhé půli se ale Hughesova družina sympaticky zvedla, navíc po hodně sporném zákroku dostala k dispozici pokutový kop, který bezpečně proměnil Bojan Krkić! Poté už si však fotbalisté Stoke žádnou gólem zavánějící šanci nedokázali vytvořit a v samotném závěru ještě dvakrát kapitulovali, v obou akcích měl prsty střídající Iheanacho, do listinu střelců se hned dvakrát zapsal Španěl Nolito, pro kterého se jednalo o první trefy v anglické nejvyšší soutěži.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. NOLITO - 1:4
     
    90+5
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Těsně před závěrečným hvizdem přidává Manchester čtvrtý hřebíček do rakve domácích! Iheanacho odtlačil Shawcrosse, a získal tak volný prostor pro Sterlinga, který místo střely ještě nahrával volnému NOLITOVI a tomu tak i jeho druhá dnešní trefa doslova spadla do klína!
     
    90+4
    Ano, ještě jednu si domácí na samotný závěr utkání schovali. Aktivní Krkić natáhl ke střele z nějakých třiceti metrů a nutno poznamenat, že to trefil velice povedeně, Willy Caballero ale měl dobrý výhled a předvedl solidní zákrok.
     
    90+3
    Joe Allen si troufl na poměrně zajímavý slalom, na jehož konci se dokázal dostat až na hranici pokutového území, tam mu ale kulatý nesmysl odkopl John Stones. Následovat bude autové vhazování pro Stoke, dočkáme se ještě nějaké nebezpečné akce?
     
    90+2
    Mame Biram Diouf se ocitl na pravé straně téměř nehlídán, hodlal si balon hodit dále do lajny, John Stones jej ale za cenu faulu a žluté karty zvládl zastavit.
     
    90+1
    Spíš to vypadá na tu druhou variantu, domácí jsou totiž už značně frustrováni, jejich kombinace už postrádá jakýkoliv kreativní nápad. Změnit se to snažil Walters, jeho samostatná akce ale úspěch neslavila.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí Dean rozhodl nastavit hned pět minut! Dočkáme se ještě dramatického závěru, nebo si The Sky Blues náskok pohlídají?
     
    89
    Krkićovi se podařilo vystihnout Kolarovovu rozehrávku, bývalý fotbalista Barcelony nebo římského AS poté našel na levé straně volného Sobhiho. Ten si nejprve pohrál se Zabaletou, v následné souboji proti Stonesovi ale nešťastně podklouzl.
     
    88
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Ramadan Sobhi.
     
    87
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Fabian Delph.
    NOLITO - 1:3
     
    86
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají už třetí branku a o vítězi dnešního mače je zřejmě rozhodnuto! Lví podíl na této trefě měl mladičký Iheanacho, který nejprve pod tlakem bránícího Shawcrosse udržel balon, poté si jej vyměnil se Silvou a na závěr svého parádního představení našel nekrytého NOLITA, kterému už pouze stačilo zasáhnout odkrytou svatyni!
     
    85
    Ani nadějně vypadající protiakce Stoke neměla zdárný konec. Joe Allen za sebou po zdařilé kličce nechal Silvu, načež si nalevo všiml volného Pieterse, balonu ale dodal až příliš velkou razanci, nizozemský obránce jej před přechodem mimo vymezené pole už nezastihl.
     
    84
    Zabaleta se Sterlingem nyní vykombinovali část obrany soupeře, první jmenovaný poté balon přenesl k Fernandinhovi, který nadýchaným bochánkem zkusil najít sbíhajícího si Nolita, proti byl ale Philipp Wollscheid.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Kelechi Iheanacho.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 49. Krkić (pen.) – 27. Agüero (pen.), 36. Agüero (De Bruyne), 86. Nolito (Iheanacho), 90+5. Nolito (Sterling)

    Karty:   26. Shawcross (STK), 45. Krkić (STK), 71. Allen (STK) – 48. Zabaleta (MAC), 49. Sterling (MAC), 66. De Bruyne (MAC), 90+2. Stones (MAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:13.
    Stoke City: Given – Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Krkić, Imbula Wanga (73. Walters), Whelan, Arnautović (88. Sobhi) – Allen – Diouf.
    Náhradníci: Haugaard – Muniesa, Adam, Walters, Cameron, Crouch, Sobhi.

    Manchester City: Caballero – Zabaleta (C), Stones, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Silva – Navas (69. Nolito), De Bruyne (87. Delph), Sterling – Agüero (83. Iheanacho).
    Náhradníci: Hart – Fernando, Maffeo, Nolito, Delph, Clichy, Iheanacho.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Andy Garratt
    thejrc.org