Kerkrade – Arnhem 0:1 (kon.) | Ajax – Willem II 1:2 (kon.) | Zwolle – Eindhoven 0:4 (kon.)
Nijmegen – Heerenveen 2:1 (kon.)
konec
PEC Zwolle
0:4 (0:2)
PSV Eindhoven
Sobota 20.08.2016, 19:45 • MAC³PARK Stadion, Zwolle • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z některé z fotbalových soutěží se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou! (21:50:16)
     
    Je dobojováno, po třech odehraných kolech zůstává loňský mistr z Eindhovenu stále stoprocentní, dnes si po vysoké výhře poměrem 4:0 dokázal poradit i se Zwolle! Sledovali jsme velice atraktivní utkání plné velkých příležitostí, v prvním poločase fotbalisté PSV naprosto dominovali, svůj tlak navíc podpořili dvěma brankami, nejprve se hlavou prosadil Nicolas Isimat-Mirin, o třináct minut později pak z uctivé vzdálenosti přesně zacílil Jorrit Hendrix.

    Ve druhém poločase se výkon Zwolle hodně zvedl, domácím nešla upřít enormní snaha, ke vstřelení kontaktní branky jim však vždy scházela trocha toho tolik potřebného štěstíčka. Cocuho svěřenci místo bránění dvoubrankového náskoku také útočili, a k vidění tak byla velice pohledná fotbalová partie. O svém vítězství Rood-witten rozhodli až v samostatném závěru, v šestaosmdesáté minutě se prosadil kapitán Luuk de Jong, nedlouho nato čtvrtý přesný a zároveň opravdu výstavní zásah přidal střídající Steven Bergwijn!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Až v samotném závěru jsme svědky první žluté karty tohoto duelu, po faulu na Schwaaba ji zcela zaslouženě dostává už lehce frustrovaný Hachim Mastour.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se Pol van Boekel rozhodl nastavit dvě minuty.
     
    89
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro domácí tým až příliš kruté, takovýto závěr si za svůj výkon ve druhém poločase opravdu nezasloužili! Jejich snaha o vstřelení alespoň jednoho gólu se jim však vymstila, do otevřené obrany se totiž přihnal Henrdix, jehož ránu vyrazil van der Hart pouze ke STEVENU BERGWIJNOVI, který nádherně vypálil a vymetl pavučinky v horním rohu domácí pokladnice!
     
    88
    Steven Bergwijn doběhl balon po přetaženém pasu od Ariase, poté se s ním vydal až do pokutového území, kde se pokusil nahrát dobře postavenému Hendrixovi, proti ale byl Verdonk.
     
    86
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nakonec z toho vzešla další standardní situace, z níž se hosté opět dokázali prosadit, a definitivně tak rozhodnout o svém dnešním vítězství! Velkou zásluhu na tom měl další ze skvělých centrů, tentokráte z kopačky Guardada, po němž balon dolétl přesně na hlavu LUUKA DE JONGA, který předskočil svého strážce a zakončil přesně k tyči!
     
    86
    Nakonec se k nim přidal i Hendrix, jenž byl faulován vystupujícím obráncem van Polenem. PSV tedy mělo k dispozici přímý kop, který pochopitelně rozehrálo na krátko a Pröper pokračuje ve stejné taktice, jako jeho kolegové.
     
    85
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luciano Narsingh, přichází Steven Bergwijn.
     
    84
    Rood-witten si počínají velice chytře. Usadili se totiž na obranné polovině svého oponenta a de Jong se Schwaabem na ní pro své spoluhráče získávají velice cenné vteřinky.
     
    83
    Do konce utkání už příliš mnoho času nezbývá, domácí se stále snaží o vstřelení alespoň čestné branky, zatím je to ale snažení marné a bez výsledku. Povede se jim ještě skórovat?
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, přichází Daniel Schwaab.
     
    81
    A byl to právě mexický reprezentant, kdo standardní situaci rozehrál. Jeho rána, po níž balon krásně přelétl přes postavenou zeď, byla velice povedená, van der Hart si ale nakonec mohl oddechnout, balon totiž zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    80
    V posledních minutách to v podání Eindhovenu není to pravé ořechové, teď však budou mít hosté k dispozici přímý kop z velice nadějné pozice, Guardado si totiž doslova došel pro faul od van de Paverta.
     
    79
    Hosté nyní byli až příliš zataženi, tlak Zwolle však ztroskotal na Thomasově velice nepřesném pasu. Rychlý brejk PSV však také neslavil úspěch, Narsingh chtěl balon přenést na Locadiu, jeho záměr ale přečetl Marcellis.
     
    78
    Domácí nyní zdařile zastavili rodící se protiakci svého soupeře, načež se sám kupředu vydal Hachim Mastour, příliš daleko se ale s míčem nedostal, povedený obranný zákrok totiž ze svého repertoáru vytáhl Isimat-Mirin.
     
    77
    Ryan Thomas ve středu hřiště obešel Guardada, poté zvedl hlavu a dlouhým nákopem za obranu se pokusil uvolnit Ehizibuea, ten však sprinterský souboj s Morenem prohrál. Balon následně doskákal až k Zoetovi, který s rozehrávkou pochopitelně nespěchá.
     
    76
    Domácí se ve druhé půli prezentují velice sympatickým výkonem, vstřelenou branku by si, dle mého názoru, zasloužili. Achahbar roztáhl hru na Calvina Verdonka, který si balon přehodil na levačku a odcentroval přesně do míst, kam si seběhl Mokhtar, tomu ale hlavička nevyšla.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 22. Isimat-Mirin, 35. Hendrix, 86. L. de Jong, 89. Bergwijn

    Karty:   90+1. Mastour (ZWO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:9.
    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Marcellis, van de Pavert, Verdonk – Sandler (46. Mokhtar), Thomas, Brama – Ehizibue, Nijland (69. Mastour), Mennig (64. A. Achahbar).
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – Schenkeveld, van Looy, Hebling de Aguiar, Mastour, Karagunis, Mokhtar, A. Achahbar, de Boom.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems (72. Brenet) – Guardado, D. Pröpper, Hendrix – L. Narsingh (85. Bergwijn), L. de Jong (C), Locadia (82. Schwaab).
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Schwaab, Brenet, Maher, Pereiro, S. Poulsen, Jozefzoon, Bergwijn, Ramselaar.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Joost van Zuilen, Richard Brondijk
    thejrc.org