Kuopio – Vienna Capitals 3:1 (kon.) | Esbjerg – IFK Helsinky 5:4 (po pr.) | Lørenskog – TPS 0:6 (kon.)
Växjö – Junosť Minsk 4:0 (kon.) | HV71 – Salzburg 1:2 (kon.) | Mnichov – Znojmo 7:0 (kon.)
Frölunda – Wolfsburg 2:3 (kon.)
konec
Frölunda HC
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Grizzlys Wolfsburg
Pátek 09.09.2016, 20:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg (SWE) • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pardubice sice ve svém posledním zápase skupiny smetli Wolfsburg 6:1, jenže právě ten je v závěrečném utkání skupiny vyřazuje poté, co ve Frölundě sice promarnil dvoubrankový náskok, jeho spasitelem se ale stal nejproduktivnější hráč Brent Aubin, který krásnou diagonální střelou k pravé tyči pět minut před koncem poslal Grizzlys do playoff! Dynamo v letošním ročníku CHL končí. Konečný výsledek. Frölunda Indians 2 Grizzlys Wolfsburg 3. (22:22:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Frölunda si vytvořila velký tlak, ale k žádné nebezpečné střele se na pravém křídle protlačit nedokázala.
     
    58:44
    Roger Ronnberg si vyžádal oddechový čas. Frölunda má ještě dostatek času na to, aby vstřelila jeden gól.
     
    58:35
    Gustafsson vystartoval na střídačku a Frölunda to zkouší ve hře bez brankáře.
     
    56:25
    Frölunda mohla rychle odpovědět, jenže střela jednoho z domácích hokejistů z mezikruží skončila těsně nad!
    54:49 Brent AUBIN - 2:3
     
    54:49
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    BRENT AUBIN se stává spasitelem Wolfsburgu a v přesilové hře střílí gól, který mu aktuálně zaručuje postup z druhého místa! V Pardubicích nyní smutní. Nejproduktivnější hráč Wolfsburgu si zpracoval kotouč v levém kruhu pro vhazování a poté krásnou diagonální střelou nad levým betonem Gustafssona zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Lubor Dibelka a Jeff Likens.
     
    54:42
    Pokud bych byl trenérem Wolfsburgu, jako že nejsem, tak bych za vyrovnaného stavu v samotném závěru zápasu zkusil odvolat brankáře. Grizzlys už nemají co ztratit a při případné powerplay se mohou pokusit zachránit letošní sezónu CHL. Nyní je tu ale přesilová hra.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Johan Sundstrom – 2 min., krosček).
     
    53:07
    Týmy mohou nabrat síly během powerbreaku a pokusit se rozhodnout dnešní utkání ještě před vypršením šedesáti minut. Pro Wolfsburg je ovšem výhra v prodloužení nebo samostatných nájezdech málo a musí se pokusit vstřelit gól.
     
    52:37
    Hráči obou celků už opravdu začínají "tahat" nohy za sebou a prakticky ani nemají z čeho vstřelit rozhodující gól.
     
    52:00
    Až na chybu Vogla, která zůstala před pár okamžiky nepotrestána, třetí třetina příliš atraktivity nepobrala.
     
    50:46
    Sebastian Vogl vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození domácích hokejistů a poté podél mantinelu rozehrál.
     
    50:04
    Frölunda je po celý zápas mírně střelecky aktivnější, jenže Wolfsburg drží vyrovnaný stav 2:2 a šanci zvítězit v normální hrací době za tři body. Střely na bránu: Frölunda 21 Wolfsburg 15.
     
    49:09
    Victor Olofsson nepříjemně dorážel na brankáře Vogla, kterému udělalo zdánlivě neškodné nahození obrovské problémy a měl co dělat, aby vleže puk schoval pod levým betonem!
     
    47:25
    Frölunda má k dispozici pátou přesilovou hru a šanci zvrátit vyrovnaný zápas na svou stranu, zatím se ji ale nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu Grizzlys Wolfsburg (Lubor Dibelka – 2 min., hákování).
     
    46:43
    Frölunda zaútočila po pravém křídle a po střele z levého kruhu pro vhazování přišel faul jednoho z hostujících hráčů. Domácí si po powerbreaku zahrají přesilovou hru.
     
    45:56
    Ve třetí třetině to zatím není bůh ví jaký hokej a na hráčích obou celků je znát, že jim začínají docházet síly.
     
    45:36
    John Nyberg zkusil vypálit ve středu útočného pásma od modré čáry, jenže jeho střela zamířila pouze doprostřed brány, kde stál připravený Vogl.
     
    44:07
    Wolfsburg hrál v dnešním zápase již šest přesilových her, pokud dobře počítám, jenže kromě jedné z úvodu nedokázal žádnou využít, aby se mu to ještě nestalo osudným.
     
    43:18
    Wolfsburg v závěru přesilové hry zkusil vypálit s příklepem od modré čáry, jenže jeho střela byla zablokována.
     
    42:29
    Jonas Gustafsson si poradil s nahozeným pukem od modré čáry a zastavil ho mezi svými betony.
     
    42:06
    Domácí se v dnešním zápase nechávají často vylučovat a někdy i úplně zbytečně jako třeba teď, kdy Matthew Donovan v rohu kluziště předvedl krosček.
     
    41:24
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Matthew Donovan – 2 min., krosček).
     
    40:46
    Frölundě se podařilo vyhodit puk a v momentě, kdy do trestu Rosseliho-Olsona vyprší šest sekund, je jasné, že Wolfsburg druhou přesilovou hru v zápase nevyužije.
     
    40:05
    Frölunda stejně jako do druhé části i do třetí vstupuje v oslabení. Tentokrát ovšem sedí na trestné lavici Mats Rosseli-Olsen.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: střely na bránu: 17-11, zákroky brankářů: 9-15, trestné minuty: 10-8.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:47.
     
    Jeremy Dehner mohl ve druhé části poslat Wolfsburg zpět do dvoubrankového vedení, jenže místo toho přišel protiútok Frölundy, která o několik okamžiků později vyrovnala zásluhou Matse Rosseliho-Olsona. Domácí byli ve druhé třetině jasně lepší a mohli utkání úplně otočit, jenže střela z ostrého úhlu v podání Caseyho Wellmana skončila na horní tyči. Skóre po druhé třetině. Frölunda Indians 2 Grizzlys Wolfsburg 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Mats Rosseli-Olsen zbytečně dlouho diskutoval s rozhodčími a po jejich slovním napadení poslal svůj tým do oslabení, které se přenese do třetí části dnešního zápasu.
     
    38:50
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Mats Rosseli-Olsen – 2 min., napadání rozhodčích).
     
    38:30
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát minuta a půl a Wolfsburg se stále marně snaží vymanit z tlaku svého soupeře.
     
    36:37
    Frölunda sehrála přesilovou hru poměrně slušně, vstřelit kýžený vedoucí gól se jí ale zatím nepodařilo. Grizzlys budou chtít dohrát druhou třetinu bez dalšího inkasovaného gólu, aby se v té třetí pokusili strhnout vítězství na svou stranu.
     
    36:30
    Victor Olofsson si na levém křídle sjel od mantinelu do kruhu pro vhazování a napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která se od sevřených betonů Vogla odrazila do ochranné sítě!
     
    35:36
    Minuta z další přesilové hry Frölundy je pryč a domácí musejí rozjíždět útok od vlastní brány.
     
    34:36
    Vyloučení v týmu Grizzlys Wolfsburg (Sebatian Furchner – 2 min., hákování).
     
    34:11
    Casey Wellman dostal nádhernou diagonální přihrávku do jízdy z pravého křídla a v blízkosti levé tyče málem puk poslal do sítě, kotouč se ale nakonec od horní tyče odrazil zpět do hry!
     
    34:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát šest minut a jeho stav je po gólu Matse Rosseliho-Olsona vyrovnaný 2:2. Frölunda smazala dvoubrankový náskok svého soupeře a potvrzuje, že se dnes bude snažit zvítězit za tři body.
     
    32:52
    Grizzlys se dostali pod mírný tlak, a tak raději puk přes všechny čáry podél mantinelu v blízkosti časoměřičů poslali na zakázané uvolnění.
     
    31:59
    Vyloučený Alexander Dotzler se vrátil zpět na led a hostující Wolfsburg hraje v plném počtu.
     
    30:55
    Frölunda před několika minutami přečkala obrovskou šanci hostů, kteří orazítkovali břevno, a vzápětí vyrovnala na 2:2. Nyní má navíc k dispozici přesilovou hru a šanci zvrátit skóre na svou stranu.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu Grizzlys Wolfsburg (Alexander Dotzler – 2 min., sekání).
    29:34 Mats ROSSELI-OLSON - 2:2
     
    29:34
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Sebastian Stalberg z obranného pásma krásně rozdal puk doprava a MATS ROSSELI-OLSON po jeho diagonální přihrávce předvedl dvě krásné stahovačky, které vyšperkoval střelou po ledě a mezi betony Vogla puk napálil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Sebastian Stalberg a Jonathan Sigalet.
     
    28:37
    Jeremy Dehner předvedl nádhernou individuální akci, když se mezi dvěma protihráči prokličkoval ke střele a jeho následný pokus z mezikruží skončil na horní tyči!
     
    27:24
    Frölunda se na útočné modré čáře dopustila velice špatné rozehrávky a jeden z hostujících hráčů se málem řítil sám na bránu, jenže brankář Gustafsson skvěle vyjel z brány a kotouč před ním v pádu dopravil do bezpečí!
     
    26:00
    Z prostřední části atraktivního zápasu mezi Frölundou a Wolfsburgem uplynulo šest minut a hosté stále vedou 2:1.
     
    24:48
    Hráči Wolfsburgu se probudili a začali lépe bruslit. Německý klub se několikrát dostal ke střele, domácí je ale dokázali zablokovat.
     
    24:00
    Zatímco jsme se věnovali slibným příležitostem domácí Frölundy, skončila přesilová hra Wolfsburgu, která mu vůbec nevyšla a navíc v ní mohl inkasovat.
     
    22:40
    Filip Westerlund byl zřejmě tím hráčem, který na levém křídle nabral rychlost a střelou letící těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Vogl vytáhl fantastický zákrok a jeho pokus levým betonem vyrazil!
     
    21:19
    Simon Hjalmarsson na pravém křídle šlápl po vybojování kotouče na obranné modré čáře do pedálů a po krásné stahovačce vypálil z pravého kruhu pro vhazování na přední tyč, puk ale nedokázal dostatečně zvednout a Vogl jeho pokus ukryl ve svém náručí!
     
    21:05
    Šest sekund před koncem úvodní části utkání byl vyloučen Joel Lundqvist a hosté mají k dispozici téměř celé dvě minuty, z nichž jedna je téměř pryč.
     
    20:01
    Ve Göteborgu právě začala druhá třetina, v jejímž úvodu dohrávají hokejisté Wolfsburgu přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: střely na bránu: 7-4, zákroky brankářů: 2-6, trestné minuty: 8-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:56.
     
    Wolfsburg si zahrál hned v úvodu přesilovou hru, kterou využil Tyson Mulock. Wolfsburg šel rychle do vedení a po necelých třech minutách na tom byl ještě lépe, když se po nádherném protiútoku prosadil ještě lepším bekhendem Sebatian Furchner. Frölunda na dva slepené góly ve své síti dokázala zareagovat, když se prosadil z dorážky Casey Wellman. Domácí nehrají špatně, jenže Wolfsburg až na jednu výjimku skvělé brání a v četném počtu blokuje střely. Skóre po první třetině. Frölunda Indians 1 Grizzlys Wolfsburg 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Joel Lundqvist – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:08
    Frölunda rozjela nadějný útok po pravém křídle, ani tentokrát se ale do žádné nebezpečné šance nedostala. Wolfsburg až na jednu výjimku skvěle brání.
     
    18:00
    Do konce první části zápasu zbývají odehrát přesně dvě minuty a domácí určitě budou spokojení s tím, že se jim podařilo zareagovat na velice špatný vstup do zápasu.
     
    15:19
    Robin Figren v úvodu zápasu parádně brousí pravé křídlo, na kterém nyní předvedl nádherný únik a poté vracel puk z ostrého úhlu před bránu, jeho spoluhráč se k němu ale zásluhou obranného valu Wolfsburgu nedostal.
    13:45 Casey WELLMAN - 1:2
     
    13:45
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Frölundaborgs Isstadion poprvé propuká radostí a CASEY WELLMAN z dorážky dostává Frölundu po inkasování dvou branek rychle na dostřel! Jacob Larsson na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho diagonální střelu srazil mezi kruhy pro vhazování k ledu tečující Joel Lundqvist, čehož dokonale využil Casey Wellman a bekhendem volný puk dorazil u levé tyče do prázdné brány. Asistence: Joel Lundqvist a Jacob Larsson.
     
    13:00
    Tresty byly uděleny a hra pokračuje v pěti proti pěti.
     
    12:56
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Mats Rosseli-Olson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Grizzlys Wolfsburg (Gerrit Fauser – 2 min., hrubost).
     
    12:56
    Vyloučení v týmu Grizzlys Wolfsburg (Philip Riefers – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Jonathan Sigalet – 2 min., hrubost).
     
    12:56
    Ve středním pásmu se před boxem časoměřičů strhla obrovská mela a rozhodčí hru museli přerušit. Mats Rosseli-Olson ustál tvrdý úder loktem a Gerrit Fauser se poté u mantinelu byl jako býk o puk, jenže to přehnal.
     
    12:15
    Další pokus Frölundy z levého křídla skončil v ochranné síti a na řadu přichází powerbreak.
     
    11:23
    Robin Figren nabral na pravém křídle slušnou rychlost, kterou využil k objetí brány, u levé tyče se mu ale puk přes pravý beton Vogla do brány procedit nepodařilo!
     
    10:16
    Na opačné straně zahrozili hráči Wolfsburgu, kteří pálili z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, jenže jejich střela neměla dostatečnou přesnost a Gustafsson se potřetí v zápase zatím překonat nenechal.
     
    09:49
    Hokejisté Frölundy se pokusili zareagovat střelou z levého kruhu pro vhazování, uprostřed brány ji ale v pohodě zastavil jistý Vogl.
    09:00 Sebatian FURCHNER - 0:2
     
    09:00
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tyler Haskins na levém křídle nabral rychlost a volnou dálnici využil ke zpětné bekhendové přihrávce před bránu, kde si na ní najel SEBATIAN FURCHNER a fantastickým bekhendem vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Asistence: Tyler Haskins a Bjorn Krupp.
     
    08:04
    Wolfsburg vykročil do zápasu, v němž mu jde o holé bytí, parádně a po využití úvodní přesilové hry se ujímá vedení.
    07:24 Tyson MULOCK - 0:1
     
    07:24
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Brent Aubin sice sám v blízkosti levé tyče po přihrávce z pravého křídla dvakrát promáchl, poté ale krásnou diagonální přihrávkou z nulového úhlu našel na vzdálenější levé tyči TYSONA MULOCKA, který se nemýlil a bez přípravy zamířil z ostrého úhlu do odkryté brány. Tyson Mulock využívá přesilovou hru a Wolfsburg vede na ledě favorizované Frölundy 1:0. Asistence: Brent Aubin a Fabio Pfohl.
     
    06:13
    Tak nakonec to byl Johan Sundstrom, kdo se provinil proti pravidlům, a to znamená, že první přesilovou hru si nezahrají domácí, ale naopak Wolfsburg.
     
    05:43
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Johan Sundstrom – 2 min., hákování).
     
    05:31
    Indians se usadili v útočném pásmu a po delším obléhání brány Wolfsburgu si zřejmě vykoledovali faul.
     
    04:36
    Grizzlys se nedaří ideálně přecházet útočnou modrou čáru a již po několikáté jejich protiútok zastavila nepřesná přihrávka.
     
    03:49
    Frölunda hrozí především po levém křídle, kde se nyní jeden z jejích hokejistů snažil dohnat prudkou kolmou přihrávku, kotouč byl ale dříve u brankáře Vogla, který ho u své pravé tyče rychle přikryl na ledě lapačkou a přerušil hru.
     
    02:57
    Filip Westerlund zkusil na vrcholu levého kruhu pro vhazování tvrdě vypálit, jeho střela s příklepem ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Sebastian Vogl!
     
    02:23
    Domácí hokejisté se v rychlém sledu dostali k několika střelám, jenže obrana Grizzlys zatím pracuje skvěle a zvládá je blokovat.
     
    01:16
    Frölunda o sobě dala poprvé vědět a jeden z domácích hokejistů se v blízkosti brány snažil zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jeho pokus ovšem zamířil mimo.
     
    00:31
    Brent Aubin se pokusil vyslat na domácího brankáře Gustaffsona první střelecký pokus, jenže jeho akci zastavilo postavení mimo hru, po kterém zamířil na střídačku.
     
    00:04
    Hráči zkřížili hokejky ve středovém kruhu a po dopadnutí puku na led mohlo utkání mezi Frölundou a Wolfsburgem začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí hokejisté právě nastupují na ledovou plochu a za pár okamžiků už bude vše připraveno k zahájení zápasu Champions Hockey League, v němž Frölunda hostí Wolfsburg, který potřebuje nutně vyhrát v základní hrací době za tři body. Začínáme!
    Sebatian Furchner během strečinku před zápasem ve Švédsku.

     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Gustafsson (Bakala) – Engsund, Sigalet, Nyberg, Donovan, Johannesen, Larsson, Ehn, Westerlund – Stalberg, Lasu (A), Rosseli-Olsen – Wellman, Lundqvist (C), Lehkonen – Grundstrom, Figren, Carlsson – Sundstrom (A), Hjalmarsson, Olofsson.

    Grizzlys Wolfsburg: Vogl (Brueckmann) – Dehner, Krupp, Likens (A), Wurm, Sharrow, Dotzler, Karachun – Haskins (C), Furchner (A), Foucault – Aubin, Fauser, Voakes – Hoehenleitner, Weiss, Pfohl – Dibelka, Mulock, Riefers.

    Rozhodčí: Lassi Heikkinen (FIN), Mikael Holm (SWE). Čároví rozhodčí: Henrik Pihlblad (SWE), Alexander Waldejier (NOR).
    Hráči Frölundy během posledního tréninku před zápasem proti Wolfsburgu, v němž půjdou k radosti Pardubic za třemi body.

     
    Pär Johansson, asistent hlavního trenéra Frölundy, před domácím zápasem proti Wolfsburgu prohlásil: „Wolfsburg je týmem, který tvrdě pracuje a má organizovanou hru. V Německu to byl těžký zápas, během něhož jsme měli problém najít cestu k bráně.“
    Hokejisté Wolfsburgu absolvovali v Göteborgu první trénink.

     
    Grizzlys Wolfsburg

    Wolfsburg předvádí v letošní sezóně výkony jako na houpačce. Hned úvodu základní skupiny Grizzlys nezvládli dobře rozehraný zápas proti úřadujícím šampionům, když v poslední třetině inkasovali dva góly a Frölundě podlehli těsně 2:1. Poté následovala vysoká výhra 6:0 nad Pardubicemi, ty ovšem Wolfsburgu porážku vrátily i s úroky a zvítězili doma 6:1. Wolfsburg je s třemi body poslední, ale na rozdíl od Pardubic má osud ve svých rukou a vítězství mu zajišťuje playoff.
     
    Frölunda Indians

    Frölunda je nejúspěšnějším týmem v krátké historii Champions League, když hned v prvním ročníku 2014/15 dokráčela do finále, v němž podlehla ve švédském souboji Lulee, a v tom druhém již slavila titul. Frölunda ve finále porazila Oulun Kärpät. Úřadující šampióni během letošní sezóny ještě neprohráli v normální hrací době. Jejich jedinými přemožiteli jsou Pardubice, které na domácím ledě zvítězily 3:2 po samostatných nájezdech. Frölunda má na svém kontě sedm bodů, zajištěný postup a také první místo ve skupině. Dynamo Pardubice je druhé s pěti body, jenže český klub už má za sebou všechny čtyři zápasy.
     
    Frölunda v sobotu večer vyzve na svém ledě v posledním zápase základní skupiny A německý Wolfsburg, který si v případě vítězství může zajistit postup ze druhého místa. To aktuálně patří Pardubicím, jenž uzavřely základní skupinu drtivou výhrou 6:1 právě nad Grizzlys. Fanoušci pardubického klubu budou držet palce již jistě postupující Frölundě, která na dálku může pomoci Dynamu k postupu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Wellman (Lundqvist, Larsson), 30. Rosseli-Olson (Stalberg, Sigalet) – 8. Mulock (Aubin, Pfohl), 9. Furchner (Haskins, Krupp), 55. Aubin (Dibelka, Likens)


    Frölunda HC: Gustafsson (Bakala) – Engsund, Sigalet, Nyberg, Donovan, Johannesen, Larsson, Ehn, Westerlund – Stalberg, Lasu (A), Rosseli-Olsen – Wellman, Lundqvist (C), Lehkonen – Grundstrom, Figren, Carlsson – Sundstrom (A), Hjalmarsson, Olofsson.
    Grizzlys Wolfsburg: Vogl (Brueckmann) – Dehner, Krupp, Likens (A), Wurm, Sharrow, Dotzler, Karachun – Haskins (C), Furchner (A), Foucault – Aubin, Fauser, Voakes – Hoehenleitner, Weiss, Pfohl – Dibelka, Mulock, Riefers.

    Rozhodčí: Lassi Heikkinen (FIN), Mikael Holm (SWE). Čároví rozhodčí: Henrik Pihlblad (SWE), Alexander Waldejier (NOR)
    bahis siteleri